Last news in Fakti
  Тема: Украйна

12 Октомври, 2022 15:04 4 117 39

Украйна: Започна нова ера на въздушната ни отбрана

  • украйна-
  • олексий резников-
  • пво-
  • ракети-
  • война-
  • русия-
  • владимир путин-
  • нова ера-
  • германия

Резников благодари на Германия

Украйна: Започна нова ера на въздушната ни отбрана - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Украйна заяви, че е получила германски системи за противовъздушна отбрана "ИРИС-Т СЛМ", за да отблъсква бъдещи нападения, след като тази седмица беше подложена на нова вълна руски въздушни удари, предаде ДПА.

Украинският министър на отбраната Олексий Резников написа в Туитър, че е "започнала нова ера на въздушна отбрана". "Системите "ИРИС-Т" от Германия са вече тук. Американските НЕЙСАМС идват", заяви той. Резников благодари на германската министърка на отбраната Кристине Ламбрехт за нейната подкрепа за Украйна.

Първоначално Германия ще достави на Украйна четири системи "ИРИС-Т" с наземно базиране, всяка на стойност 140 милиона евро. Осигурено е финансиране за още три.

"ИРИС-Т" може да защитава среден по големина град. Системата може да стреля по мишени на височина до 20 километра и на далечина 40 километра. Тя е подвижна и може бързо да сменя местоположението си, когато бъде открита от врага. Украински военни са обучени в Германия да боравят със системата. Времето на доставянето на следващите три системи в Украйна зависи от това дали Египет ще се съгласи по-късно да получи направени от него поръчки.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 44 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво на вас

    29 10 Отговор
    скоро и в Сибир ви чакаме
  • 2 Софиянец

    47 18 Отговор
    Новата ера, е че вече няма да им прави впечатление като падат ракетите, толкова ще са свикнали 😅😅😅
  • 3 Смешна работа

    53 20 Отговор
    4 системи!!!! Много ще им помогнат! Ако ги запукат , както трябва ще са им нужни 100 !

    Коментиран от #13

  • 4 Анализатор

    28 60 Отговор
    С Американска сила и Германска точност, сибирските галоши ще бъдат изтикани от Украйна!

    Коментиран от #12, #24

  • 5 НОВО ПЕТ

    57 21 Отговор
    Тия кви са клоуни, Германия им праща две установки, а краварите само обещания! С тия две пво-та с 12 ракети общо кво ще спасите, хахахах
    Само в понеделник Русия ву изпрати над 100 ракети по фашистките глави, аххах

    Коментиран от #17

  • 6 Путин

    33 9 Отговор
    Ще ви пратя бомбите по DHL.
  • 7 Жоро

    31 16 Отговор
    ЕС и НАТУ да им пратят лопати по-добре, да копаят бомбоубежища или гробове, те си знаят
  • 8 нова ера

    29 16 Отговор
    Без Украина и на свещи
  • 9 ЧЕРНАТА ЗЛАТКА ♥️

    35 10 Отговор
    Споко бе, довечера ще се разбере.
    Руснаците няма да пропуснат да тестват поредното "Вундер" Оръжие ))
  • 10 Объркано Атлантиче

    43 13 Отговор
    Лукас Гейдж, ветеран от войната в Ирак. Видеото го има в Тик Ток.

    „Ако наистина ви е грижа за народа на Украйна – както вие сами уверявате – тогава слушайте внимателно!

    Служил съм два пъти в Ирак. В кавички - защото на кого съм служил? Тези, които се интересуваха от войната. Как се стигна до тази война? Те излъгаха. Беше казано, че Саддам има оръжия за масово унищожение и че е участвал в атентатите от 11 септември. Всичко това е лъжа - и сега всички го знаем.

    Мисля, че същото се случва и с украинците. На ЕС, НАТО и САЩ не им пука за Украйна. Те я използват като опора срещу Русия, защото искат да свалят Владимир Путин. И казват: украинците печелят войната, натискат тук и там! Това е така, защото ръцете на Путин бяха вързани от рамката на Специална Военна Операция. Но след присъединяването на новите региони, Путин може да използва цялата военна мощ на Русия. А украинците нямат никакъв шанс."

    Коментиран от #16

  • 11 12102022

    36 9 Отговор
    Да, нова ще е, Украйна! Изцяло нова, мирна и без краварски подлоги!
  • 12 кога?

    5 5 Отговор

    До коментар #4 от "Анализатор":

    няма да съм жив да го видя
  • 13 Последния Софиянец

    19 5 Отговор

    До коментар #3 от "Смешна работа":

    4 ти системи за четири малки града.
  • 14 ХХХL

    26 7 Отговор
    Нова ера да,ама Средновековието. Смешковци.
  • 15 Бай ти Ганьо

    35 8 Отговор
    Важно е че отскоро започна яко зверско доене на американската кра.ва! Руснаците се изхитриха и вече пускат кухи цели като дронове без заряд от 1000 долара бройката за да принудят украинците да стрелят с къпо струващи пво системи! Дойната крава работи денонощно защото украйна има нужда от снаряди ракети електроенергия пари и всичко това дойната крава трябва да осигури! Хахаааа! Дойната крава трябва да осигури и всичко за източна европа! Тоест Путин е велик само заради това че принуди господарите да работят за слугите си!
  • 16 В КАКЪВ

    5 17 Отговор

    До коментар #10 от "Объркано Атлантиче":

    ...смисъл🤔 ....апропо ...за садам кадафи и милошевич ли ти е мъчно,А...свекърва
  • 17 Не е така

    30 6 Отговор

    До коментар #5 от "НОВО ПЕТ":

    САЩ им бяха доставили най модерното ПВО, и се хвалеха, че Киев е с чадър на американското ПВО. Да, обаче от завчера се видя, че американското ПВО не струва. И... в Европа (Брюксел) изпаднаха в ужас, тъй като със същото американско ПВО се покрива и Европа. Затова Борел каза, че Европа трябва да помисли за сигурността си... Същия Борел каза и, че напредъка на Европа се дължи ама евтините руски енергоносители и ресурси, и китайският огромен пазар.Продължи с това, че трябва да се намери път отново към Русия... Същият този Борел, който преди време говореше, че спора ще се реши на фронта! А сега... веднага след обстрела от руските ракети над Киев и други градове.... Борел обърна палачинката...Видя факта, че ПВО - то на САЩ, с което така се хвалеха, че Европа е защитена е един балон и нищо друго!
  • 18 ЕВРОНЮЗ

    16 4 Отговор
    Аз чакам сутрешните новини 😜😜😜.. Току що гледах изказване на Конашенко как са им наточили,, КИЖАЛИТЕ Хайде спете спокойно.
  • 19 среднощен

    23 9 Отговор
    ". "ИРИС-Т" може да защитава среден по големина град. Системата може да стреля по мишени на височина до 20 километра и на далечина 40 километра..."; Преди тридесет години небето над София се пазеше посредством повече от десет ПВО дивизиона..? Това което предоставя Германия на Украйна като ПВО комплекси, може да опази "няколко важни бункера" в Киев... Нова ера в ПВО - смешки...

    Коментиран от #28

  • 20 Бай ти Ганьо

    18 4 Отговор
    Кравар.ника вече се задъхва защото за всичко трябва да се погрижи като никой нищо няма да му плати! Каквото произвеждаше Украйна вече не го произвежда и този ленд лист няма да бъде върнат никога! Кравар.ника не обича да работи без пари и евтино а сега прави само и единствено това работи без пари за своите подчинени и никой нищо няма да му върне! Крава.рника разчиташе че украйна ще плати с евтино зърно евтина електроенергия и още много други евтини неща но сметките му се оказаха погрешни никой и с нищо няма да плати защото всичко се разрушава! Световната икономика вече не работи за кравар.ника а крав.арника работи за световната икономика и е въпрос на време краварника да му писне и да зареже всичко!
  • 21 Левски

    18 2 Отговор
    Няма пво система със 100% успеваемост! За да се опази държава в размерите на Украйна на 50% дори 100 системи няма да са достатъчни! Много по-лесно е да нападаш и да рушиш отколкото да защитаваш в този случай предимството е на нападащия!
  • 22 А бе

    7 2 Отговор
    то има ли такава отбрана?
  • 23 Анализатор

    18 5 Отговор
    тези "ФАКТИ" вече са не жълт, а кафяв вестник.
  • 24 Препоръчител

    10 2 Отговор

    До коментар #4 от "Анализатор":

    ще, ще, догледай си холивудския сериал и си лягай.
  • 25 Ген. Колев

    19 1 Отговор
    Бог да прости България с това върлуващо невежество, селяндурщина и предателство.........
    Кухи глави с кухи коментари......
  • 26 ИСТИНАТА !

    8 7 Отговор
    Войната на Хазарската мафия срещу Русия. Кой стои зад "украинския проект"

    Отговорът на този въпрос едва ли ще ви изненада. Отговорът е – зад събитията в Украйна и така наречения "украински проект" стои Хазарската мафия, ционизмът и съюзяването, не за пръв път, на ционизма и нацизма. Това съюзяване се появи още при Хитлер, чието тясно обкръжение беше съставено предимно от евреи.

    Така е сега и в Украйна.

    Ще цитираме в началото думите на кръстника на Хазарската мафия в Украйна – Игор Коломойски, който стои зад Зеленски и зад нацистките батальони "Азов", "Днепър", "Донбас" и т.н.

    Речта на Коломойски беше в израелския град Хайфа, където той се беше укрил след 2014 г. , когато се скараха с другия челен укроционист Петро Порошенко: "Ние извършихме с украинците експеримент. Взехме само езиковите различия и натиснахме върху историята, като позиционирахме руснаците като главни врагове на "Независимата". 20 години по-късно получихме идеалните бойци срещу руснаците. Сега всеки украинец, убил руснак, ще бъде считан за герой. Надявам се, че им прекъснахме отношенията поне за 100 години. Сега ще бъде много лесно да бъдат унищожени и самите украинци, откъсвайки ги от Русия. Давайки им пари срещу лихви за войната, след това ще си вземем дълговете от всички тях."

    Едва ли има по-убедително изявление за замислите на онези, които са зад украинския проект. Това е ционизмът и така наречената Хазарска мафия.

    Ще добавим и думите на Зеленски – марионетка на Коломо
  • 27 Сандо

    5 3 Отговор
    Не ме интересуват оръжията и не разбирам от тях.И затова ми е интересен дуелът ИРИС срещу Кинжал.Кой кого ще гръмне първи?
  • 28 Кочо

    9 4 Отговор

    До коментар #19 от "среднощен":

    София беше пазена ор съветски, а не немски системи. За това са били толкова много.

    Коментиран от #36, #39

  • 29 Теле

    4 5 Отговор
    Мечтииииии, безплатни са
  • 30 Бесен - _Язовец

    8 6 Отговор
    Киевския хипоф. изен джуд. жак нарком.ан на който държавата му пиши от 8 месеца

    Коментиран от #31

  • 31 Руснаков

    5 4 Отговор

    До коментар #30 от "Бесен - _Язовец":

    ...Инжекцията...
  • 32 Хаха - хохо

    8 4 Отговор
    Новата ера на тъмнината!!!??? Чичо Сорос това ли ви измисли заь3 дни? Хохохо смех смех смех
  • 33 Пво търкалета

    6 2 Отговор
    Няма по наивен народ от украинците
  • 34 Кочо

    5 1 Отговор
    Срещу самолети украинците имат ПВО и то се вижда месеци наред. При масиран ракетен обстрел се оказаха по зле от очакваното! Първо признаха, че са свалили по малко от половината насочени срещу тях ракети от около 80, а днес един експерт атлантик каза, че почти всяка ракета поразява целта си. Ириса е с добра реклама, по бърз от С 300 примерно за да го достига, ако се използва, но всичко се пробва в реална ситуация!
  • 35 Иван

    1 1 Отговор
    Колко бързо може да сменя местоположението си?
  • 36 среднощен

    6 2 Отговор

    До коментар #28 от "Кочо":

    С "аналоговите комплекси Волхов", които заедно с първите МИГ- ове обръщат войната във Виетнам - се покриваха 40км? Заради сегашните скорости на самолетите и дроновете "прихващането" трябва да бъде от минимум 200 километра... Това което са дали Германия на Украйна е жест на "добра воля" - нищо повече...
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 ганев

    3 2 Отговор

    До коментар #28 от "Кочо":

    КОЧОО ТЕЗИ СИСТЕМИ БЯХА СУПЕР ЗА ТОГАВАЩИТЕ САМОЛЕТИ И КРАВАРИТЕ ТРЕПЕРЕХА
Новини по държави: