Last news in Fakti

22 Октомври, 2022 19:37 1 271 12

Борис Джонсън има подкрепата на необходимите 100 консервативни депутати

  • лиз тръс-
  • борис джонсън-
  • лондон-
  • великобритания-
  • премиер-
  • депутати

Великобритания остана без премиер

Борис Джонсън има подкрепата на необходимите 100 консервативни депутати - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Борис Джонсън има подкрепата на над 100 консервативни депутати и може да се включи в надпреварата за наследник на Лиз Тръс като британски премиер, обяви главният политически коментатор на в. "Сънди Таймс" Тим Шипман в Tуитър, като се позова на неназован източник, близък до бившия министър-председател, предаде Ройтерс.

Телевизии Би Би Си и Скай нюз също съобщиха поотделно, че Джонсън, който пристигна в Лондон по-рано днес след почивка на Карибите, вече има повече от 100 поддръжници. Въпреки че бившият британски премиер все още да не е обявил официално, че ще се кандидатира за участие в надпреварата, неговият поддръжник и депутат от Консервативната партия Джеймс Дъдридж заяви вчера, че Джонсън му е казал, че е "готов за това".

Депутатите консерватори, които искат да влязат в надпреварата за лидерския пост в партията, трябва да получат подкрепата на 100 свои колеги до 14:00 ч. (16:00 ч. българско време) в понеделник, припомнят британски медии. В деня след оставката на Тръс в четвъртък, след само 44 дни на поста, се появиха три имена за блиц кампанията в управляващата партия: сегашният лидер на Камарата на общините и лорд-председател на Тайния съвет Пени Мордонт, Риши Сунак, който в началото на септември загуби лидерската надпревара от Тръс, и бившият премиер Борис Джонсън.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Глобаленлибералсатанизъм

    12 1 Отговор
    Куку се завръща след бързото падение на Пипе и какъв е смисъла от "промяната"? Същия сценарий като у нас.
  • 2 ХА ХА ХА тоя остров за какъв

    7 0 Отговор
    Няма коментари
  • 3 Тето

    9 1 Отговор
    Тези наистина са за зоопанаира!Проблемите им започнаха след Брекзит и продължават да се спускат по нанадолнището!Виновника Фараж вече не се и показва да не замерят с камъни!
  • 4 РЕАЛИСТ

    6 1 Отговор
    За изразили те съмнение, че Борис Джонсън има аристократичен произход. Истинското му име е Александър Борис де Пфефел Джонсън. Пра баба му , Мари Луиз де Пфефел е немска аристократка от рода фон Пфефел, което е променено на де Пфефел. Англичаните споменават, че това го прави с родствена връзка с английското кралско семейство, което също е от немски произход. Иначе прадядо му Али Кемал е най големия душманин на Ататюрк и е убит с камъни.

    Коментиран от #8

  • 5 Тая ..

    4 2 Отговор
    Не уред у главата. Пък трезва! Подаде оставка! Тоя рошавият не изтрезнява .От трън на глог 😆
  • 6 От страни

    6 1 Отговор
    Тоя ми аресва - весел е, играе кючеци и гюбеци, па и има убава прическа от стил "ела с мене в пещерата да уплашиме ламята". Айде Борко!!!!!!
  • 7 пълна идиотия

    5 1 Отговор
    Ингилизите сменят идиот след идиот
  • 8 как така съмнение , ни за момент

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "РЕАЛИСТ":

    Има аристократизъм в Борката , личи си му , аристократизмът е силно забележим , защото произтича от това , че се мушкат с братовчедките си и последиците са видимо и отчетливо забележими .
  • 9 Според Шекспир

    0 0 Отговор
    Всеки луд може да изглежда нормален в Англия!
  • 10 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    1 0 Отговор
    Ох мари, Мароу, депутатите НЕ са "консервативни", нито са консервирани‼️
  • 11 Ужас

    2 0 Отговор
    Като си спомня, че тая либерал-марксистка, уок пионка на глобалистите, го сравняваха медиите с Тръмп....все още ме напушва смях. От години масмедиите са комици като Зеленски....в трагикомедии
  • 12 Е,КОТО НЯМА ПО-ДОБРО ,НЯМА КАК.

    1 0 Отговор
    Тоя кретен ли???Зощо го свалихте като ще го избирате пак???Или нямате работа и сте решили да си поиграете на идими додими , на детски кретенски игри??Много сте зле,ама много!е.
    .
Новини по държави: