Last news in Fakti

6 Ноември, 2022 08:21 2 336 30

Шолц: Това, че Си се противопостави на употребата на ядрени оръжия в Украйна, бе достатъчна причина да посетя Китай

  • германия-
  • китай-
  • олаф шолц-
  • си дзинпин

Коментарите на Шолц идват ден след посещението му във втората по големина икономика в света заедно с изпълнителни директори на ключови германски корпорации

Шолц: Това, че Си се противопостави на употребата на ядрени оръжия в Украйна, бе достатъчна причина да посетя Китай - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германският канцлер Олаф Шолц, който беше остро критикуван за посещението си в Пекин тази седмица, заяви, че съвместното му изявление с президента Си Цзинпин, в което те се противопоставиха на използването на ядрени оръжия в Украйна, е било достатъчна причина да пътува дотам, предаде Ройтерс.

Коментарите на Шолц идват ден след посещението му във втората по големина икономика в света заедно с изпълнителни директори на ключови германски корпорации.

"Тъй като китайското правителство, президентът и аз, успяхме да заявим, че в тази война не трябва да се използват ядрени оръжия, само заради това си струваше да направя това пътуване", каза Шолц на партийно събрание на Германската социалдемократическа партия в Берлин.

Си, който си осигури трети управленски мандат преди две седмици, се съгласи, че двамата лидери "съвместно се противопоставят на използването или заплахата от използване на ядрени оръжия" заради Украйна, но се въздържа да критикува Русия или да призове Москва да изтегли войските си.

Шолц, който беше критикуван, че изглежда продължава да следва стратегия, която прекалено много излага германската икономика на китайския пазар, заяви, че диверсификацията е от ключово значение за ограничаване на възможните последици в случай на влошаване на отношенията. "Имаме ясен план и го следваме. А това означава диверсификация за всички страни, с които търгуваме, особено, разбира се, за страна, която е толкова голяма и има такъв голям дял в световната икономика", каза Шолц.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мишел

    20 4 Отговор
    Си не е коментирал употребата на ядрено оръжие в Украйна.
  • 2 Госあ

    24 4 Отговор
    В един момент, ако целия колективен запад продължава да воюва с Русия, Си ще трябва да изпрати оръжия на Русия за да предотврати именно използването на ядрени оръжия. Англоюдеите държат Поднебесната във военна готовност опитвайки се да разпалят конфликт в Тайван, именно за да ограничат намесата на Китай във въдворяването на мир в Украйна, но пропускат факта, че с руски ресурси и колаборация и производствените мощности на Китай, Поднебесната лесно може да преориентира производството на тостери в производство на ракети.

    Коментиран от #13, #30

  • 3 Шолц

    40 1 Отговор
    го отсвириха мощно, китайците му отделиха само два часа, и го пратиха вкъщи барабар с огромната му делегация бизнесмени, епичен резил

    Коментиран от #5, #12

  • 4 Шморц

    14 0 Отговор
    мисли как да станете независими от евреите, полуживи сте като нас.
  • 5 Госあ

    29 3 Отговор

    До коментар #3 от "Шолц":

    Шолц отиде да назидава Китай и да чертае планове за разделянето на Русия. Как да се отнесе един сериозен лидер с такива провокации ? Тези, които щяха да участват в подобни планове, бяха изведени демонстративно от залата на конгреса на ККП.
  • 6 Минувач

    28 1 Отговор
    хаххаха, било достатъчен аргумент, хахаха. Явно е, че визитата му е пълен крах и замазва положението с нещо. Та то всички, вкл. Китай са казвали и преди това посещение, че са против използването на ядрено оръжие. Китай режат САЩ на посещенията на краварите, тоя лумпен отишъл да се договаря нещо. Същото беше и с катарския газ, дето обяви грандиозен успех от договорка на забележителните 136 хил кубика газ. Явно на Шолц му е кеф да ходи по света и да се излага, щото го правят на глупак навсякъде.
  • 7 151262

    25 2 Отговор
    Ходил е да крънка безценни суровини и резервни части, които сега не получава от Русия и за изнасяне на някои производства в Китай, където енергоносителите са по-евтини, а и работната ръка (все оше). Нещо, което не се решава в рамките на няколкочасово посешение. Язък, дето е влачил цял самолет "бизнесмени".
  • 8 А ха ....

    22 0 Отговор
    А па ние си мислехме че ходихте да просите в Китай . Иначе защо делегацията е от изпълнителни директори на ключови германски корпорации.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този дребен

    25 2 Отговор
    плешивец в Германия е толкова значим, колкото и Зелето в Крайна. Толкова некадърно парче. Даже един продажник, е малко по-умен, понеже умишлено прокарва чужди интереси, за да вземе пари или някакви други неща. А този е толкова посредствен, че по убеждение даже съсипва Германия.
    Нямам думи. Някога за мен Германия беше страна образец в много отношения. Но тези вече такива издънки направиха, че се съмнявам в техните умствени способности!!! Сами се закопават и даже се радват на това...
  • 12 Слава на Великият Путин

    20 1 Отговор

    До коментар #3 от "Шолц":

    Ами свършиха им оръжията, парите и лубрикантите! Обикалят като зомбита, гладни и уплашени, че руското знаме пак ще се вее над Райхстага!
  • 13 Даже е

    6 15 Отговор

    До коментар #2 от "Госあ":

    Крайно време точно това да стане! Китай да започне да помага на Русия, понеже в конвенционалната война, тя се оказа слаба. Никой в света не иска да се използват стратегическите оръжия и да има масово унищожение, но Русия се изложи конвенционално и какво остава? За да не се стигне до тоталната война, би трябвало Китай да помогне на Русия. Друг изход за целия свят няма. А от друга страна, ако западналите успеят да смачкат Русия, то следващият ще са точно китайците. За това най-добрият ход сега на Китай е да помага с оръжия и даже армия да изпрати в Украйна. Западът веднага ще разбере, че са загубили войната. И Китай и Русия ще са победители и новите два колоса в многополюсният свят!

    Коментиран от #18, #26

  • 14 Рошко

    17 1 Отговор
    Тоз яко му дърпат конците от фащ, ще му се да е с Китай и Русия ама ония не дават. Затова след падането на берлинската стена си останаха в Европа като окупатори
  • 15 9689

    10 1 Отговор
    И този си мисли,че от него зависи нещо.
  • 16 Трягекомедия

    5 22 Отговор
    Китайците са пълни смешници и бая преекспонирани.Щом разчитат на немски технологии а не могат да развият собствени тия мантри за олимпиади и математики ги оставям на глопатсите.
    Това значи още и че китайската армия е плондир не по малък от руската сигурно в танковете си монтират немски двигатели и ходова част тоест сами нищо не могат да направят и то от технология на 200 години за каква сила говорим изобщо пълни смешки.

    Коментиран от #28

  • 17 да питам

    2 11 Отговор
    Колхознята , рано сте почнали "работа" ве ...
  • 18 Име

    3 12 Отговор

    До коментар #13 от "Даже е":

    Напълнили са ти главата с глупости неграмотни хора а сега превърни тия килотони дето звучат толкова страшно в обикновен тротилов еквивалент.Нищо няма да стане с използването ан ЯО е че измрът бая хора в някои градове някъде ама в крайна сметка сме 8млрд

    Коментиран от #19

  • 19 За отделния

    6 1 Отговор

    До коментар #18 от "Име":

    Човек е истинска трагедия собствената му смърт.
    Да, няма доказателства, че цял свят щял да загине, ако се използват руските 6000 ядрени бойни глави. Това неминуемо ще предизвика и използването на натовските такива, на ФАЩ, Британия, Франция ..
    Но дори и техните заедно с руските няма да предизвикат ядрена зима. Южна Америка или далечна Азия, като Индонезия например ще останат. Може да има заразени дъждове, но няма да умрат всички.
    За нас тука в Европа е важно, ние да не умрем. Какво ме интересува някаква си територия Окрайна, че да загинат тука 100 милиона души, заради нея? Да я вземе Русия и ако да я вземе и Северна Корея, все ми е едно. Не искам да измрат токова много хора, заради тях!

    Коментиран от #20

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Факт

    2 10 Отговор
    Щом Шолц е там с бизнесмени целта са сделките а не някаква война.Разбрах че Еърбъс е продал стотици самолети А 320 и А 350.Къде е прехваленият Комак Ц19 няма го факт е че Китай са неспособни сами да развият технологии а такива НЕ могат да будат велика сила.
  • 22 Еми да

    5 2 Отговор

    До коментар #20 от "Име":

    Нас ни интересува това, че сме точни тука, недалеч от тези ненормалници, които скачаха по Майдана и крещяха, разни фашистки глупости. А България няма нищо общо с това, но сме съвсем близко до войната. Много ме интересува, че някои щели да останат, ама много далече от тука? Нас ни интересува какво ще стане с нас, при постоянното покачване на ескалацията? Всички са обезумели. И тези от ЕС и нашите от НС... А смисъл няма. Нека Окрайна да стане и провинция на Китай, ама ние да не пострадаме. Време е да се съберат и да се разберат, кой какво иска и да се спре безумието.

    Коментиран от #23

  • 23 Име

    6 1 Отговор

    До коментар #22 от "Еми да":

    Е що тогава даваш оръжие на Украйна

    Коментиран от #24

  • 24 Кой им дава?

    14 1 Отговор

    До коментар #23 от "Име":

    Тези, уж избрание в НС решават да двават оръжие. Ама те не са народът. Едва ли ще намериш нормален българин, който ще иска да се включим в тази война?

    Коментиран от #25

  • 25 Име

    2 2 Отговор

    До коментар #24 от "Кой им дава?":

    Е тия в НС нали ти и другите сте ги избрали чрез гласуване по избори

    Коментиран от #27

  • 26 Ф16

    3 5 Отговор

    До коментар #13 от "Даже е":

    Какъв колос може да бъде Русйката бе човек,тия са по зле и от Иран
  • 27 Не е точно така

    2 1 Отговор

    До коментар #25 от "Име":

    Избра ги софтуерът от Козяк.
  • 28 Аха верно

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Трягекомедия":

    мало... у.... мен си нали? Даже не го и криеш.
  • 29 Мишо

    0 1 Отговор
    Абе тоя Шолц добре ли е с мозъка? През ден повтаря някакви предупреждения за употреба на ядрени оръжия като шашав.
  • 30 Консорциум

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Госあ":

    Яблоко от яблони...
Новини по държави: