Last news in Fakti

6 Ноември, 2022 11:05 8 539 20

Канцлерът: Не ми харесва

  • олаф шолц-
  • германия

Олаф Шолц призова ативистите, че би трябвало да помислят за подходящи начини, по които да изразяват убежденията си

Канцлерът: Не ми харесва - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

След като няколко знаменити произведения на изкуството станаха обекти на нападения от климатични активисти, германският канцлер Олаф Шолц заяви вчера, че според него тази форма на протест е погрешна, предаде ДПА.

"Признавам си, че не ми харесва да виждам как произведения на изкуството са заливани с боя или със супа", изтъкна Шолц на партийна конференция на предвожданата от него Германска социалдемократическа партия.

През последните седмици произведения на изкуството, намиращи се в музеи в Берлин, Лондон, Рим, Амстердам и в други европейски градове, бяха атакувани с доматени супи, картофени пюрета и червена боя от климатични активисти, които искат по този начин да привлекат вниманието на правителствата на отделните държави към твърденията си, че над човечеството е надвиснала климатична катастрофа.

Шолц призова, че активистите би трябвало да помислят за подходящи начини, по които да изразяват убежденията си. Той изтъкна, че като се залепват за пътната настилка и като блокират трафика, те постигат точно обратното на това, което искат.

"Мисля си, че хората, които чакат в задръстванията въобще не тръгват да мислят за съображенията на демонстрантите, а вместо това са напълно вбесени от случващото се. По тази причина смятам, че подобна форма на протест не е добра идея", категоричен бе канцлерът.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ХАРИ

    85 10 Отговор
    НЕ СИ ФАКТОР ВЕЧЕ !!!!!!!!!!!! И НА МЕН НЕ МИ ХАРЕСВА ДА НАПАДАШ РУСИЯ НО ГО ПРАВИШ ВРЕМЕНАТА СЕ ПРОМЕНЯТ ФРИЦ!!!!!!!!!!!!!!
  • 3 Германия сега

    79 7 Отговор
    е бледа сянка на това което е била.
  • 4 За протокола

    84 6 Отговор
    И от ко си недоволен ве Шолци, вие си ги правите, отглеждате и възпитавате тези отрочета "активисти" , а после мрънкате, що семето ви гнило!?
    Не мога да ви разбера, много сте сбъркани!

    Коментиран от #6, #8

  • 5 Цензура

    64 4 Отговор
    И защо трябва цивилизацията да се моли на варварите и вандалите? Аз пък призовавам полицаи и охранители просто да пребият следващите желаещи да съсипят безценни произведения на изкуството !!! Там, на място и пред очите на всички !!! Или - ако западът е неспособен да опази културните си паметници - да ги изпрати на съхранение в Русия или друга нормална държава !!!
  • 6 ТИГЪР

    59 2 Отговор

    До коментар #4 от "За протокола":

    Много сте прав. Всичко това е от възпитанието, средата и евроатлантическите ценности
    "вградени" в младите европейци. Гледах ги тези пораснали джендерчета и съм сигурен, че
    нямат и един ден трудов стаж.
  • 7 Реалист

    65 2 Отговор
    Като дадохте трибуна на разяреното Грета Тумберг, да се зъби за всяка глупост на човечеството, това ще е! Когато казвате на хората, че в името на измислени групости можете да фалирате цели държави, само за да спечелите милиарди от ваксина или да натриете носа на Путин, то веднага ще се появи някой който ще реши че ще блокира пътища и ще разрушава изкуство оцеляло и при бомбардировките на нацистите ей така, за да ви натрие на вас носа. Дадохте лош пример и сега ви се връща.
  • 8 Докога?

    64 5 Отговор

    До коментар #4 от "За протокола":

    Само да припомня историята: по времето на ВСВ тия същите, макар в други униформи, горяха книгите на най-великите си творци - Хайне и Гьоте... а руснаците ги четяха !!! Гориха и книгите на Ерих Кестнер, а руските деца ги четяха в бомбоубежищата. Това е разликата между варварите и цивилизованите хора.
  • 9 Теле

    29 2 Отговор
    Боклук
  • 10 Дааа

    46 3 Отговор
    Диваци и варвари! От газта се върнаха към въглищата, дървата и мазута. Ами да заливат със супа ТЕЦовете и плешивата кратуна шолцова!
  • 11 политнекоректен

    13 33 Отговор
    Шолци, за ти кажа цялата вина е на Американците! Вие хубаво награбихте "Болшевишкият Концлагер" преди 80 години и аха-а-а, да го приключите и САЩ влязоха във войната на страната на СССР-ите и ги спасиха. Ей това е тяхната най-голяма вина за всички времена. Ако не бяха те, сега площадът пред Кремълбург в Московенбург щеше да се казва "Дас Роте-Шварце Платц". А после от страх да не ги награбите пак, американците почнаха да ви възпитават, като американски джендъри, а пък руснаците ви правеха също, като руски джендъри и сега нямате един нормалнен германец или германка. Сори! Айм вери Сори!

    Коментиран от #14

  • 12 Петър

    33 2 Отговор
    Ми такова поколение възпитахте!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 нещо си

    30 2 Отговор
    Ми Хер Канцлер - то и на мене не ми харесва как ти,Шмеркел и останалите твойте съмишленици съсипахте някогашната репутация на Германската икономика,изградихте фалшиви ценности, напълнихте и продължавате да пълните територията с ислямски тарамбуки и сапьори.Das beste Deutschland, die wir jemals hatten.
  • 16 Баце

    24 4 Отговор
    Харесва ти, не ти харесва все тая. Пътник си, ама колко щети ще нанесеш преди да си заминеш?
  • 17 1520

    20 3 Отговор
    евроатлантическо възпитание
  • 18 Класика

    16 3 Отговор
    Само се прави! Много се кефи! Той е от котилото нападнало света!..... Чакаме Тръмп! Той ще ги оправи!
    ...
  • 19 Наблюдавам ги

    15 0 Отговор
    И стигам до извода, че тези не са нормални. Протестират срещу нещо, без което не могат. Сутринта са станали в спалня, в която е топло, измило са се с вода, която идва по тръби и се е нагрявала някъде, след това без ток почти нищо няма днес. Зареждали са си телефончетата в контактите с ток, който идва от някакви централи или от покривите им, ама пак от индустриално произведени панели. Целият им живот е свързан с този начин на живот, ако са против, то голи без дрехи и без обувки, без телефони и даже и без кибрит и нож или каквото и да е било да отиват в горите да живеят.
    Така ще "спасят климата", ама дали ще доживеят до вечерта на студа сега в планината, без нищо от тази цивилизация? Те са просто някакви малоумници. Били против, ама не знаят защо и всеки ден също ползват неща от тази цивилизация!
  • 20 Тон

    7 1 Отговор
    Тука за ценности въобще не можем да говорим. Тази зелена истерия е създадена за да може една нова индустрия да вземе връх. Казвате замърсяване-нищо от сега нататък ще видите какво е замърсяване, с помоща на зелените овце!
Новини по държави: