Last news in Fakti

17 Ноември, 2022 16:42 1 292 6

Шпионски скандал между Канада и Китай

  • шпионаж-
  • канада-
  • китай-
  • юешън уанг-
  • скандал

Канада се стреми да увеличи собственото си производство

Шпионски скандал между Канада и Китай - 1
Снимка: Shutterstock

Служител в най-големия производител на електроенергия в Канада Hydro-Quebec, който е участвал в проучване на материали за батерии, е обвинен в шпионаж и кражба на търговски тайни в полза на Китай, предаде De Re Militari.

35-годишният Юешън Уанг, който работи в държавната фирма като изследовател на материали за батерии, се яви в съда в Лонгюил, Квебек. Уанг е част от изследователско звено в Hydro-Quebec, посветено на разработването на материали за батерии, което има връзки с играчи в индустрията, включително Изследователската лаборатория на армията на САЩ.

Канада се стреми да увеличи собственото си производство и преработка на критични минерали, така че да може да произвежда батерии за електрически превозни средства и материали за батерии в страната. Китай е доминиращият доставчик в света на материали за батерии за електромобили. Китайско-канадските отношения са усложнени през последните години, като и двете страни се обвиняват взаимно в индустриален шпионаж. По-рано този месец Канада нареди на три китайски компании да се откажат от инвестициите си в канадски минерали.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1944

    6 11 Отговор
    простите комунисти нищо не могат да създадат. само в кражби и престъпност са специализирани. ама и там са слаба ракия.
  • 2 Опулен

    4 3 Отговор
    А какво прави гусин Уанг в Канада и Кебек изобщо
  • 3 Котка ученият

    5 7 Отговор
    На 17 ноември Руската федерация изстреля до 18 крилати ракети Х-101 / Х-555 от девет бомбардировача Ту-95МС от района на Волгодонск на Ростовска област , както и пет дрона камикадзе Шахед-136 от територията на Беларус, в Украйна . И петте дрона бяха унищожени при подхода към Киев. Четири крилати ракети са ликвидирани в зоната на отговорност на Централното въздушно командване. Въздушното командване на противовъздушната отбрана Юг приземи две управляеми авиационни ракети Х-59 .

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Абе

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Котка ученият":

    Хванаха ги с енергийната мрежа... До една...
  • 6 Госあ

    1 1 Отговор
    канадките ходеха в Китай как се строят железници с копи - пейст, са ми се праат на ощипани хахахаха кво мое да научат китайците от тия ве ? Как да интегрират уйгурите у интернати ? М ?
Новини по държави: