18 Ноември, 2022 12:30 15 478 43

Готвят отмъщение срещу Байдън

  • джо байдън-
  • сащ-
  • отмъщение-
  • доналд тръмп-
  • демократи-
  • републиканци

Републиканците в САЩ се готвят за отмъщение срещу президента

Готвят отмъщение срещу Байдън - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Републиканците в САЩ се готвят за отмъщение срещу президента Джо Байдън с разследвания по всякакви въпроси – от изтеглянето от Афганистан до имиграцията на южната американска граница, пише в. "Гардиън", цитиран от БТА.

Байдън ще има нужда от адвокати, след като е напът да се сблъска с вълна от разследвания, които се очаква да бъдат предприети срещу самия него, срещу назначени от него служители и тяхното поведение. Не е невъзможно дори републиканците да се опитат да задействат импийчмънт срещу Байдън в един контролиран от тях Конгрес, отбелязва британското издание в коментарна статия.

Републиканците спечелиха мнозинство в Камарата на представителите тази седмица, въпреки че представянето им на изборите в средата на мандата не беше така силно, както се прогнозираше. Сега те се готвят да използват своята новопридобита власт в Конгреса, за да започнат разследвания срещу правителството на Байдън по множество въпроси, включително произхода на КОВИД-19, имиграцията през границата между Мексико и САЩ, хаотичното изтегляне от Афганистан и президентския син Хънтър Байдън , посочва вестникът.

Демократите готвят ответен удар срещу очакваните разследвания от републиканците в Конгреса, пише в. "Политико". Група стратези от Демократическата партия започват проект за милиони долари в тази посока. Инициативата ще включва екипи за бързо реагиране, специалисти по разследвания, социолози и платена медийна кампания с цел републиканците да бъдат принудени да се отбраняват, заяви основателят на проекта Кайл Хериг в интервю за американския вестник. Според Хериг "Проектът за почтеност в Конгреса" ще служи като "водещ боен щаб", който ще "разследва разследващите".

Дългогодишният стратег от Демократическата партия Брад Удхаус определи задаващите се разследвания, за които се готвят републиканците, като "вендета" след предприетите от демократите разследвания и две процедури за импийчмънт срещу бившия президент Доналд Тръмп, когато те контролираха Конгреса. По думите му проектът "ще използва всяка налична тактика". "Не е достатъчно да чакаме, за да видим какво ще направят те и колко далеч ще стигнат", каза Удхаус, цитиран от изданието. Републиканците предвиждат ответни действия срещу демократите, след като партията на Байдън се намеси в първичните избори на Републиканската партия тази година, подкрепяйки поддържащи Тръмп кандидати, оказали се по-лесни за побеждаване на общите избори, пише в. "Вашингтон таймс".

Анализатори казват, че инвестирането на средства от демократите във вътрешните изборни надпревари на Републиканската партия в редица щати е оставило републиканците с по-малко на брой добри възможности за запазване или завоюване на места на общите избори. Републиканци тази седмица определиха тактиката на демократите като неетична, но ефективна. Републиканският конгресмен Остин Скот от Джорджия заяви, че според него и двете партии би трябвало да спазват кодекс на поведение, който да изключва намесата им в първичните избори една на друга. Ако това не стане, той смята, че републиканците също трябва да действат така. Други политици от Републиканската партия обаче не са съгласни. "Сега това може да е проработило, но то просто не е правилно", каза конгресменът републиканец Пол Госар от Аризона, посочва изданието.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 46 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ще му олигавят мекия

    8 136 Отговор
    Остатъците от кремълските финанси пак потекоха за сваляне на антидиктаторски настроен американски президент, в отчаян опит за сваляне на санкциите. Няма да стане. Точка.

    Коментиран от #27, #35

  • 2 Окраин4е

    148 7 Отговор
    И за връзки с окраинските фашисти трябва да бъдат раследвани цялата,, фашиска групичка наречени демократи "

    Коментиран от #6

  • 3 Истината

    143 8 Отговор
    САЩ официален спонсор на фашизма от 1930 година до днес!

    Коментиран от #37

  • 4 АБВ

    123 3 Отговор
    Байдънови са престъпници!
  • 5 Шерлок Холмс

    133 3 Отговор
    Джоузеф Байдън човека който разпореди 1999г в Европа държавата Сърбия да бъде извършен геноцид с радиоактивни бомби
    Последиците до днес :милиони страдащи от онкологични заболявания в Европа и милиони умрели!
  • 6 Тролиш ли, тролиш ли, тролче?

    9 124 Отговор

    До коментар #2 от "Окраин4е":

    Троли, троли, декиш не хваща. Всички вече знаят, че сте просто терористични пропагандатори и ще си понесете последствията по НК. Следващата сряда ЕП обявяват РФ за страна спонсор на тероризма и от този момент сте с мишена на челото. IP-тата, телефоните и местонахожденията ви отдавна са известни на службите Очаквайте гости

    Коментиран от #12, #14, #16, #32, #33

  • 7 Пич

    113 4 Отговор
    Правосъдието , отмъщение ли е вече..... ???!!! Милиарди бяха прекарани през фирмите на Байдън - син е Украйна !!! Яли , пили , сега кръчмаря ще дойде за сметката !!!
  • 8 Японец

    120 2 Отговор
    Бомбите с уран се водят химипеско оръжие, а НАТО - САЩ го ползваха в Европа 1999г срещу Сърбия. ООН тогава не осъди ползването на химическо оръжие над цивилни в Европа. Химически оръжия уж са забранени обаче САЩ ги ползва и в Сърбия и в Ирак!
  • 9 !!!

    108 2 Отговор
    "Отмъщение"!?!? Това е справедливост и Възмездие за пфестъпленията на син и баща Байдън!
    Дано успеят и изкарат всичките им престъпления на светло!
  • 10 Дивуй

    75 0 Отговор
    Никой журналист от ,,независимия " вестник Факти не може да напише подобна статия от страх да не падне от хранилката
    и затова все по често се пускат препечатки
    от други източници.
  • 11 9689

    90 0 Отговор
    Семейство Байдън са потомствени престъпници......
  • 12 АНТИФАШИСТ

    79 3 Отговор

    До коментар #6 от "Тролиш ли, тролиш ли, тролче?":

    Не заплашвай, че и твойто Ip е известно да не ти дойдат гости и на теб. Фашиския съюз страда и оше ще среда сега е едва началото и петоколонниците ще ставате бежанци

    Коментиран от #17, #18, #19

  • 13 Аршлох

    66 0 Отговор
    Кво отмъщение за Бай Взел Дал?Той каквото имаше да взема " невидимият" с който се ръкува е взел.Най вероятно следващия път няма да му заредят батериите и колкото изкара на самотек.
  • 14 Тъпунхер

    77 4 Отговор

    До коментар #6 от "Тролиш ли, тролиш ли, тролче?":

    Ти наясно ли си , че арбитража на ЕС , вече постанови за правилни претенциите на Газпром , към отказа за плащане в рубли ! Първите вече дължат триста милиона обезщетение , и ние сме наред ! Постановено от европейски съд , умнико !
  • 15 Анонимен

    63 0 Отговор
    А защо не, Тръмп го разкатаха за 5 години, постоянни атаки!
  • 16 Дивуй

    63 1 Отговор

    До коментар #6 от "Тролиш ли, тролиш ли, тролче?":

    А ТИ като верен евроатлантик очаквай мобилизация и на източния фронт да убиваш руснаци.Русофилите ще са при ,,службите" на топло.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Майна

    33 3 Отговор
    Организацията срещу ,,дълбоките,, е със символ Q...
    Тръмп е техният представител , има ,,конспирация,, ,че Днон Кенеди младши не е загинал в самолетната катастрофа , защото те бяха решили да го...,,отстранят,,
    Тепърва ни чакат много събития
  • 21 Правилно

    65 0 Отговор
    Ненормалниците на Байден от Киив, Варшава и балтийските пигмеи за малко да вкарат света в ядрена война. За това трябва да се носи отговорност
  • 22 Аватар

    32 4 Отговор

    До коментар #19 от "Часовника ви цъка на обратно":

    Играта свършва,когато остане златният милиард .Вие и аз не сме част от него.
  • 23 Джордже Балашевич

    67 3 Отговор
    Нека да побързат, републиканците, защото не се знае кога, Бай Дън може да се телепортира! Този и Пелосито са върхът на американската медици. С какво ги дрогират и как успяват да ги държат изправени и говорещи, дори и глупости, си е цяло чудо и голяма магия!

    Коментиран от #31

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Tрррррррррр-

    0 11 Отговор
    -рррррррррр - главен аргумент на разследвания.
  • 26 Бесен- _Язовец

    15 2 Отговор

    До коментар #19 от "Часовника ви цъка на обратно":

    Ти ще си заработваш цигарите както обикновенно на задна пр@шка
  • 27 Ха ха ха ха ха

    43 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ще му олигавят мекия":

    Байдън знае ли, че е президент? :))))
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Олала, голям специалист

    26 3 Отговор

    До коментар #6 от "Тролиш ли, тролиш ли, тролче?":

    на темата история и политика. Явно не ти е известно, че САЩ бяха първите, който отказаха да обявят Русия за терористична държава. Престани да се правиш на юрист, от юристика ти даже и представа нямаш, от политиката съвсем си изк... опитваш да плашиш и всяваш страх? Не ти ли е ясно, че точно срещу тебе могат да се обърнат нещата? От такива "компетентни" като тебе никой не се страхува, така че спри да заплашваш⛔⛔⛔
  • 33 До номер 6

    35 2 Отговор

    До коментар #6 от "Тролиш ли, тролиш ли, тролче?":

    Зеленски се дрогира и говори глупости обаче ти го надминаваш не знам какво правиш виж какво се друсаш обаче си му доста добра конкуренция
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Какво стана

    28 1 Отговор
    Тия от нато големи смелчаги май нещата като упряха до пряк конфликт и се пона Акаха а те биха се били до последния украинец и тогава войната приключва няма кой да се бие повече
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Ха ха ха ха ха ха ха

    4 18 Отговор
    По скоро срещу Путин
  • 39 Заплатаджий

    34 0 Отговор
    Това трябва да стане и в БГ
    Разследване на всички политици и чиновници от 34 години насам.Затвор и разстрели.
  • 40 Уса

    9 1 Отговор
    Рецесията,която мумията докара не само на Америка чука на вратите на всички пряко ангажирани соросоидни подлоги.Ще патят и плащат чужди сметки отново обикновените хора и колкото по скоро импиичват това недоразумение толкова по слаба ще бъде и рецесията
  • 41 глоги

    1 0 Отговор
    СГотвят С отВРАщение срещу Байдън.
  • 42 Свети Петър

    4 1 Отговор
    с нетърпение чака оглупелия байдън да въведе "демокрацията" на оня свят.
  • 43 Статията е неправилно наименувана

    3 0 Отговор
    тук не става въпрос за отмъщение, а за носене на отговорност за извършени неправомерно деяния! Когато става въпрос за "отмъщение", се разбира лично/персонално, а тук фактите са от международно значение, така че отмъщение е фалшиво и подвеждащо заглавие, смятам е е целенасочено! 🤔