Last news in Fakti

21 Ноември, 2022 16:01 1 361 5

Повечето от незаконно пристигналите в ЕС мигранти не подлежат на международна закрила

  • илва йохансон-
  • бежанци-
  • мигранти

Еврокомисар Йохансон поясни, че досега държавите в ЕС са обещали да приемат на доброволна основа над 8000 разселени мигранти

Повечето от незаконно пристигналите в ЕС мигранти не подлежат на международна закрила - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Повечето от пристигналите незаконно в ЕС мигранти не отговарят на изискванията за международна закрила, заяви днес еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон. Тя посочи, че поне 90 на сто от пристигащите незаконно използват услугите на каналджии.

От началото на годината през Средиземно море са пристигнали около 90 000 мигранти и това е увеличение с 50 на сто спрямо миналата година, допълни Йохансон. Тя добави, че в последните седмици се наблюдава значително увеличение на мигрантите по пътя през Западните Балкани - с 14 пъти, в сравнение с 2019 г. и трикратно спрямо миналата година.

Еврокомисарят представи днес план за действие, който ще бъде разгледан от Съвета на ЕС през декември и предвижда повишаване на доброволната солидарност, влязла в сила това лято. Йохансон поясни, че досега държавите в ЕС са обещали да приемат на доброволна основа над 8000 разселени мигранти. По нейните думи засега броят на разселените по този начин е едва около сто.

Основно до ЕС достигат трудови мигранти. Имаме нужда от тях, но не искаме да идват по този начин, заяви Йохансон. Тя добави, че междувременно ЕС е предоставил право на хуманитарен достъп на около 35 000 афганистанци.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАХАХА

    20 0 Отговор
    Не си заслужава да се коментират словоблудствата на евробюрократите. Паразитите вече обикалят не само около женския пазар ,а и по кварталите. И като гледам едни инженери,компютърни специалисти, за лекари да не говорим ,а и млади 20,22 годишни да се чудиш колко" ум" са изгубили страните им
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Вирус

    13 0 Отговор
    Трийте тя истината боли хахаха
  • 4 Съдията Дред

    17 0 Отговор
    Я, какви са тия трудови мигранти ? Не съм видял някъде у нас да се труди мигрант, ни араби, ни украинки. Само в криминалната хроника ги споменават.
  • 5 уaйтнoйз

    9 1 Отговор
    вече не отговарят, а? скоро Еврокомисар Йохансон ще бъде сменен от Еврокомисар Бонго Бонго и ще ревете за бай тошо мишки седерастични.

    Риши ше ви се види кат кореняк дъч :)
Новини по държави: