Last news in Fakti
  Тема: Украйна

22 Ноември, 2022 21:15 2 362 24

Обвинения! Украйна отрича да е задържала на своя територия руски газ

  • молдова-
  • украйна-
  • газ-
  • газпром

Обвинявайки Киев, че държи обеми газ, предназначени за Кишинев, "Газпром" заяви още, че може да започне да намалява транзитните доставки през Украйна за Молдова от 28 ноември

Обвинения! Украйна отрича да е задържала на своя територия руски газ - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украйна отрече твърдението на руската държавна компания "Газпром", която по-рано днес заяви, че Украйна е задържала на своя територия неин газ, предназначен за Молдова, и обвини Русия, че използва синьото гориво като политически инструмент за ограничаване на доставките за Европа, предаде Ройтерс.

Обвинявайки Украйна, че държи обеми газ, предназначени за Молдова, "Газпром" заяви още, че може да започне да намалява транзитните доставки през Украйна за Молдова от 28 ноември.

"Русия не е първата, която използва газа като инструмент за политически натиск. Това е груба манипулация на факти, за да се оправдае решението за по-нататъшно ограничаване на обема на доставките на газ за европейските страни", посочи в свое изявление "Операторът на газопреносната система на Украйна" ("Оператор ГТС України").

Според украинската компания целият природен газ, "приет от Руската федерация на входната точка "Суджа", на руско-украинската граница, за по-нататъшен транспорт до молдовските потребители, е прехвърлен към изходните точки (...) към Молдова в пълното си количество".

Президентът на Молдова Мая Санду вчера предупреди страната си да се подготви за сурова зима, тъй като е изправена пред енергийна криза, докато войната на Русия в Украйна заплашва енергийните доставки и повишава цените.

"Операторът на газопреносната система на Украйна" предупреди също, че "Газпром" иска да лиши Молдова от възможността да използва украинската газопреносна система и украинските подземни газохранилища, увеличавайки зависимостта ѝ от руски газ в началото на отоплителния сезон.

Украинската държавна енергийна компания "Нафтогаз" добави в свой туит: "Газпром" обвини Украйна в кражба на газ за пореден път. Накратко - това не е вярно".


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    83 3 Отговор
    Укрите от много години крадат газ
  • 2 Хахахахах

    44 2 Отговор
    ХАХАХАХАХАХАХУЯОКРАИНА
  • 3 БОЗА

    60 3 Отговор
    "Газпром" обвини Украйна в кражба на газ за пореден път. Накратко - това не е вярно"."

    Украинец не е националност,а диагноза... ;-)


    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)
  • 4 най-корумпиранта държава в Европа

    67 3 Отговор
    Да бе, вие никога не сте правили такива работи! Даже и нацисти няма сред вас, онези документални филмчета и репортажи са част от руската хибридна война. А и вие си спазвахте минските споразумения най-прилежно, ама руснаците ги нарушаваха. Онзи издирват междунароедн наркотрафикант брендо нито сте му давали гражданство ,нито сте го пускали, нали! Това са пак руски партенки!
  • 5 Ехехе хе

    59 2 Отговор
    Не лъжете укри. Крадете си редовно газ.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Одит

    60 2 Отговор
    Украйна краде руския газ от 8 години!
    А днес заведе дело срещу убитети руски военнопленници! Те били провокирали самоубииството си!

    Коментиран от #12

  • 8 Механик

    45 3 Отговор
    Къпането е вредно! Топленето е излишна екстра! Ще се топлим с цветовете на дъгата и на Путин ще му покажем колко сме яки, като спретенм един мощен гей-парад в Стокхолм по Коледа. Трябва да му покажем нашето евро-атлантическо единство и той да знае колко сме решителни по повод на къпането!
  • 9 Киро

    36 3 Отговор
    Те ако не откраднат няма да могат да дишат.И в БГ ги видяхме , как ги гепиха и отричат.Вече не се казва ,, крадец" , а укро.
    И във Фащ е официално обявено, кой е най-големият мош.ник на света Зелдал.
  • 10 8 коментара

    1 26 Отговор
    от осем боклука.
  • 11 Летописец

    50 3 Отговор
    Имаше една такава студена зима , в която украинците спряха руския газ , който трябваше да транслират към България . Заради десет години НЕплащане , Москва спря газът към Киев , а Украйна открадна предназначения за България .

    Коментиран от #13

  • 12 Жорето

    39 2 Отговор

    До коментар #7 от "Одит":

    От ден на ден доказват , каква долна пас..ми..на са тези нар.омани.
  • 13 БОЗА

    36 3 Отговор

    До коментар #11 от "Летописец":

    И докато само покрадваха,руснаците някак си ги търпяха...но в момента,в който някои от украинците получиха и Майдан на главният мозък стана тя,каквато стана...язък,за обикновените хорица там нямащи нищо общо с тази лудост...а има и такива... ;-(


    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)
  • 14 Котка ученият

    38 3 Отговор
    Всички многомилиардни богатства на украинските олигарси са направени от руски природен газ.
  • 15 Артилерист

    30 1 Отговор
    Укронацистите се показват международно какви мръсници са. Няма съмнение, че така са манипулирали и собствения си народ. Това е важно да се узнае, но по-важно да се осъзнае, какви са американците, които ги подкрепят и заради които цяла Европа навлиза в криза, а те трупат десетки милиарди печалби. Американците побесняха, газ пи..ят от злоба, че Русия им се изпречи и не можаха да окупират и да ограбят и Сирия. И сега се хванаха с нацистите-наследници на Бандера, провокираха водят война чрез тях с Русия.
  • 16 Байденко

    27 1 Отговор
    Украинците са крадци.
    Вчера го казаха по ьтв.
  • 17 МирО

    31 1 Отговор
    Кражбите са най-малкото прегрешение на тая наркоманска сбирщина в покрайнината, черешката на тортата беше наскоро разстрелът от упор в главите на пленените руски войници, Русия не забравя и не прощава, ще има Видов ден, и Франкенщайн и хунтата в Киев ще си плати и с лихвите
  • 18 Мемфис

    1 25 Отговор
    Абе какво въобще го коментира това нещо Украйна! Взимайте им всичкият газ, топлете хората, училища болниц и домовете си а тези изр..ди да го ДУ ха т! Такива злини нанесоха ушанките на украинският народ, направо с библейски размери.

    Коментиран от #20

  • 19 РЕАЛИСТ

    23 0 Отговор
    Нали се построи Северен поток 2 , точно с тази цел, да се спре кражбата на газ от Украйна. Немците ги видяха , какво крадливо племе са и ги заобиколиха.
  • 20 Не си

    18 0 Отговор

    До коментар #18 от "Мемфис":

    си умен. Нали. И си го знаеш.
  • 21 Коко

    19 0 Отговор
    Като ракетата в Полша. Лъжат и не спират
  • 22 Урюрвкос

    7 0 Отговор
    това е национална 100 годишна традиция на клетъчно ниво и в гените и няма лек
  • 23 един от многото

    9 0 Отговор
    Украинец и македонец виновен никога няма!
  • 24 Матей преображенски

    2 0 Отговор
    Къде се е дянал тоя газ,трябва да се е изпарил,дал е фира,трябва да си луд за връзване за да хващаш вяра на една думица на ук-ри-те,ми те клепнат и лъжат.От друга страна,и Молдавия заслужава сух режим,защото ги подкрепя.Крайно време беше да се сетят и накрая принудително си спряха АЕЦ.ОВЕТЕ,ТЪЙ И ТЪЙ НЯМАТ ПОЛЗА ОТ ТЯХ,поне да не стане някой сакатлък,тоу-виж влезли бан-де-ровци в някоя централа и като пропъдят персонала и тя сама ще се разцентрова до такава степен,че да стане авария.
Новини по държави: