Last news in Fakti

22 Ноември, 2022 22:25 1 770 9

Орбан призова: Да не смесваме футбол и политика

  • виктор орбан-
  • унгария-
  • катар-
  • украйна

Появата в социалните мрежи на снимката на Виктор Орбан с шалчето с картата на "Велика Унгария" предизвика недоволството на Киев и Букурещ

Орбан призова: Да не смесваме футбол и политика - 1
Снимка: Facebook

Унгарският министър-председател Виктор Орбан призова да не се смесват футболът и политиката и да не се правят опити в появата му със запалянковско шалче с картата на "Велика Унгария" да се търсят каквито и да било великодържавни символи. Той коментира по този начин претенциите на Румъния и Украйна, които видяха в действията му посегателство върху държавния им суверенитет, предаде ТАСС.

"Футболът не е политика. Нека не търсим нещо, което го няма. Националният отбор на Унгария е отборът на всеки унгарец, където и да живее той", написа Орбан на Фейсбук страницата си.

В неделя след мач на националния отбор на Унгария той се снима с полузащитника Балаж Джуджак, който изигра последната си среща за родината си. На врата на премиера имаше шалче с цветовете на държавното знаме с изображение на Унгария в границите ѝ до 1918 г., когато в състава ѝ влизат земи, отишли по силата на Трианонския договор при съседните страни и влизащи в територията на съвременните държави Австрия, Румъния, Сърбия, Словакия, Хърватия и Украйна.

Появата в социалните мрежи на снимката на Орбан с шалчето с картата на "Велика Унгария" предизвика недоволството на Киев и Букурещ. Вчера румънското външно министерство изрази "категоричното си неодобрение" по този въпрос, а днес украинското външно министерство извика унгарския посланик.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Азов

    12 18 Отговор
    Нещастникът Обран ще папа тоягата май, много взе да се отваря тоя прокремълски смешко...

    Коментиран от #2, #4

  • 2 МАНИ ГО

    7 12 Отговор

    До коментар #1 от "Азов":

    ВИЖ КЪВ ПРОБИТ НА „ХАРМОНИКАТА ”ИКАРУС Е😀
  • 3 Историк

    9 1 Отговор
    Велика Унгария до1918година демек Австро-унгарската империя.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Евала на Орбан! Политик от класа,

    15 8 Отговор
    истински държавник, който защитава Унгария и унгарците! Евала.

    Коментиран от #8

  • 6 Тръмп

    3 10 Отговор
    Защо изобщо се обръща внимание на този клоун и популист? Дано срещне отбора на Германия с фанелки и символите на Райха! Или Австрия с цветовете на Австроунгария!
  • 7 Каруца

    0 0 Отговор
    За футбол в Унгария дава държавата 120 милиарда форинта годишно! За култура 90 милиарда. Футболистите са отделна каста до 500 000 форинта доход месечно са освободени от данъци! Футболен рай на гърба на народа. Ха ха ха.
  • 8 Каруца

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Евала на Орбан! Политик от класа,":

    Виж коментар 7 и след това хвали краля на лумпените.
  • 9 Реалист Историк

    0 0 Отговор
    Велика Унгария не е имало! Това е ултра шовинистическа измишльотина! Имало е Кралство Унгария като част от Австро-Унгарската Монархия с шест националности живеещи на територията му и в него само 39% са били етнически унгарци барабар с еврейте заедно!
Новини по държави: