Last news in Fakti

25 Ноември, 2022 15:16 2 788 6

Хаос! Хората пак тръгнаха да пазаруват панически

  • коронавирус-
  • китай-
  • паника-
  • пазаруване-
  • хора-
  • китайци-
  • заразени-
  • карантина-
  • пекин-
  • локдаун-
  • продукти

Несигурност и непотвърдени слухове за локдаун предизвикаха търсене на храна и други продукти

Хаос! Хората пак тръгнаха да пазаруват панически - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Жители на китайската столица опразниха рафтовете в супермаркетите и претовариха приложенията за доставки, след като градската управа нареди да бъде ускорено изграждането на центрове за карантиниране за COVID-19 и полеви болници, предаде Асошиейтед прес, съобщи БТА.

Несигурност и непотвърдени слухове за локдаун в някои от кварталите на Пекин предизвикаха търсене на храна и други продукти, каквото не е имало от месеци. Дневните случаи на COVID-19 в страната достигнаха рекордни равнища, като днес беше съобщено за 32 695 случая. От тях 1860 са в Пекин, повечето - безсимптомни.

Импровизираните карантинни центрове и полеви болници, набързо устроени във физкултурни салони, изложбени центрове и други големи закрити места, станаха печално известни с лошите условия за живот и недостига на храна. Повечето от жителите на града вече бяха посъветвани да не напускат комплексите, в които живеят, като около някои от тях вече се издигат заграждения. На входовете служители, облечени в бели предпазни костюми спират неупълномощени лица и карат жителите да сканират здравните приложения на телефоните си, за да получат достъп.

Някои от приложенията за доставки на хранителни продукти в Пекин бяха претоварени. Увеличаването на търсенето в комбинация с недостиг на служители означава, че някои клиенти на популярната онлайн услуга не са успявали да си резервират доставки на продукти в рамките на деня. Някои китайски потребители на онлайн приложенията твърдят, че недостигът на служители се дължи на това, че някои от доставчиците живеят в комплекси, поставени под локдаун. АП отбелязва, че не е успяла да потвърди тази информация от независими източници. Междувременно властите в град Нанцзин съобщиха, че в града от утре ще се извършва масово тестване за COVID-19 в продължение на пет последователни дни, предаде Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЧАКАЙ ЧААКАЙ

    8 0 Отговор
    НОЕМВРИ 2019 година ли е настъпила🤔
  • 2 пишете в заглавията за къде

    8 0 Отговор
    става дума събитията та не да подлъгвате хората цъкайки да си мислят че народа тука се е опаричил наново
  • 3 Тест,тест,тест

    11 2 Отговор
    Всичко е с цел,енти стъпки,към новият им световен ред на Швабове,Гейтсове и тем подобни...Там е инкубатора на човешкото поведение и психика....ако издържат,прилага се навсякъде ! Жалка картина !!!
  • 4 бай Дън

    7 2 Отговор
    Лошото е,че това е демо версия за това което ни чака и нас. Скоро и тук ще почнат. Дали ще е за ковид или заради климатични изменения няма никакво значение, важното е пълен контрол над населението да постигнат.
  • 5 Макс

    4 0 Отговор
    Да седят там и да не мърдат . Омръзна ми навсякъде в Европа да срещам китайци . Нищо лично , ама са прекалено много.
  • 6 Тръмп

    1 0 Отговор
    Какво мисли по този повод Путиновия Тролетариат? Заедно в единен строй с товашч Си?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания