2 Декември, 2022 12:53 720 5

Байдън иска изборите за кандидат-президент на демократите през 2024 г. да започнат в Южна Каролина

  • сащ-
  • демократическа партия-
  • джо байдън

Южна Каролина е от особено значение за Байдън, тъй като неговата победа на първичните избори в щата през 2020 година постави началото на победната му кампания за номинацията на Демократическата партия

Байдън иска изборите за кандидат-президент на демократите през 2024 г. да започнат в Южна Каролина - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на САЩ Джо Байдън е поискал от лидерите на демократите първите първични избори за номинацията на партията за президентските избори в страната през 2024 г. да започнат в щата Южна Каролина, е в Айова, както е по традиция, предаде Ройтерс, като се позова на два източника, запознати с въпроса.

Байдън е одобрил план, според който надпреварата в Южна Каролина ще бъде последвана седмица по-късно от гласувания в Ню Хемпшър и Невада, а след това - в Джорджия и Мичиган, казали източниците от Демократическата партия.

Това означава, че Айова вероятно ще загуби позиция, която щатът държи вече повече от четири десетилетия, след като технически проблеми опорочиха резултатите от първичните избори там през 2020 година. Друг аргумент е желанието надпреварата да започне в щат с по-разнообразно население.

Южна Каролина е от особено значение за Байдън, тъй като неговата победа на първичните избори в щата през 2020 година постави началото на победната му кампания за номинацията на Демократическата партия, отбелязва Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Конгресът

    12 0 Отговор
    Затвор за Бай Дън и цялото му семейство.

    Коментиран от #5

  • 2 Смешник

    11 0 Отговор
    Абе бидона се бил загубил на някаква сцена ,намерили ли са го или още го търсят?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Зевзек

    10 0 Отговор
    Този 80 годишен изкуфял дъртак като не се сеща да се пенсионира. Съпартийците му да го пенсионират, вместо да стават за посмешище на света.

    А конкурента му другия кандидат се очертава да е 76 годишния дъртак Доналд Тръмп. САЩ много се изложиха, цял свят им се смее.
  • 5 Зевзек

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Конгресът":

    В САЩ са "хуманни", превърнаха Белия дом в "Старчески дом". Но според мен, много по-добре щеше да е да го бяха превърнали в Младежки дом. Че безразборното им и наркоманско младо поколение е НАПЪЛНО ОБЕЗВЕРЕНО ЗА БЪДЕЩЕТО СИ.