Last news in Fakti

29 Ноември, 2022 23:12 2 592 17

Подготовка за война в Близкия изток! Израел и САЩ започнаха съвместни военновъздушни учения

  • израел-
  • сащ-
  • иран-
  • армия

Еврейската държава подозира Техеран, че разработва ядрена бомба под прикритието на гражданска атомна програма и смята това за заплаха за своето съществуване

Подготовка за война в Близкия изток! Израел и САЩ започнаха съвместни военновъздушни учения - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Израел и САЩ започнаха поредица от съвместни учения за военни полети, заяви днес израелската армия, цитирана от ДПА.

В продължение на няколко дни изтребители и въздушни цистерни от двете страни ще "симулират редица сценарии, изправени пред регионални заплахи", каза армията.

Според в. "Джерусалем пост" това са едни от най-големите учения от години. Изданието съобщи, че те ще включват също полети на дълги разстояния, които могат да станат необходими в случай на нарастване на напрежението с Иран.

Началникът на генералния щаб на израелската армия Авив Кохави обяви миналата седмица след посещение във Вашингтон, че съвместните учения със САЩ в региона ще бъдат "значително разширени".

Израел подозира Иран, че разработва ядрена бомба под прикритието на гражданска атомна програма, и смята това за заплаха за своето съществуване.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Курадо Катани

    47 12 Отговор
    има ли война, в която Америка да не е замесена? Кога светът ще се отърве от тази прокълната нация?
  • 2 Реалист

    12 12 Отговор
    Е то беше ясно че ще започне война в близкия изток! Поне няколко пъти го писах, че точно това ще се случи. Явно обаче това също е част от целта. Жалко за мирните хорица, дето ще им идат зян животите и имотите! И горко и тежко й на Европа! Но пък има нещо хубаво, поне 5 звездните ни хотели ще са перманентно пълни, е с бежанци, не с нас, нооо пълни! Слава Украине!

    Коментиран от #7, #12

  • 3 Румен

    18 6 Отговор
    Почвайте войната. Ние българите сме подготвени. Сядаме на масата с рекията и гледаме как се биете. И залагаме за този за онзи.
  • 4 фен

    30 5 Отговор
    Загубиха в Украйна, трябва им нова реализация!
  • 5 САЩ са заплаха за света

    37 8 Отговор
    Без САЩ светът ще е по-добър.
  • 6 Ффхйн

    19 3 Отговор
    Това са глупости евреите са хитри никога няма да влязат сами във война, така ще направят,че другите да се бият те отстрани да гледат.

    Коментиран от #8, #15

  • 7 И какво ?

    19 6 Отговор

    До коментар #2 от "Реалист":

    Слава Украине ? Украйна и Русия -гражданска война . От Сирия руснцаите държат на прицел Южния фланг .
    Кому беше нужно да разполагате хиперзвукови системи в Полша и Румъния и против кого ? Това е само една от причините да влязат в Украйна -Крим -за да си подсигурят периметъра .Укрепвали те Източния фланг на НАТО.
    Прекъсваха се тръбопроводи ,санкции. Още с идаването на администрацията в САЩ беше ясно това .Тежко и на Европа - съгласен съм .Понеже целта не е само Близък Изток .
  • 8 Една от причините

    9 2 Отговор

    До коментар #6 от "Ффхйн":

    Израел да се намира там е точно тригирането на война . Сталин позволи това - като същевремено си подсигури фланга с арабския магребен и лобитата .СССР не допусна ниакаква серизона ескалация в региона .Сащ ще използват Израел .
  • 9 ами да кажа

    14 1 Отговор
    безбожниците златопоклонници се развихрят

    Коментиран от #10

  • 10 Сталин

    13 4 Отговор

    До коментар #9 от "ами да кажа":

    не е безбожник .Бил е в семинария. Винаги съсм се чудил зашо допуска създаването на Израел след ВСВ ,И дали това е грешка - стратегическа . Подифурява фланг о онтереси които д аго пазят от мюсюлманския регион и по малко ресурс за да се занимава СССР там.Като еврейското лоби също е подигурено. Тоест по малко противници.
    Докато СССР използва Израел за мир то САЩ го иползва за война в региона.Сащ иползва и Полша и Украйна и Румъния и Европа за да разпали трази война . Разбира се всичко това накичено с лозунги за евроатлантизъм. С укрепване на флангове и "агресори " -плашило .Война с Руся е пагубна за наслението в Еаропа . Само нашите демократи в кавички не го проумяха.
  • 11 нещастници

    11 1 Отговор
    да видим сащ и юдеите от сащ на колко фронта ще се разкрачат
  • 12 Д-р Ох Булит

    4 7 Отговор

    До коментар #2 от "Реалист":

    Мдаа, много е жалко за опитващите се да направят атомна бомба арабели, а украинците които дадоха свойте на русия(същата Русия която е гарант на териториалната цялост на украйна) кучета ги яли.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Дааааааа

    5 1 Отговор
    И накрая ще го отнесе народа на Израел, само гледайте
  • 15 Прав си, само дето не знаеш, че

    0 2 Отговор

    До коментар #6 от "Ффхйн":

    “Евреите” са тези извън израел, а онези вътре са израелци! И самите евреи ги считат за най-глупавите помежду си!
  • 16 персите може и да нямат

    0 0 Отговор
    Атомна бомба, но заради евреите ще си направят
  • 17 Гъбарко

    0 0 Отговор
    Явно скоро ще нападнат Иран.Правата на човека, ядрени програми, повод винаги ще се намери. Истинската причина е иранския петрол. Война за ресурси нищо лично. Тази цивилизация върви към самоунищожение.