Last news in Fakti

5 Декември, 2022 18:22 5 264 6

Пълен хаос в Скопие! Премиерът Ковачевски обвини ВМРО-ДПМНЕ

  • скопие-
  • вмро-дпмне-
  • северна македония-
  • димитър ковачевски

Частните превозвачи от градския транспорт блокираха три възлови кръстовища в столицата на Северна Македония с искания да им бъдат изплатени 1 млн. евро, които общината им дължи

Пълен хаос в Скопие! Премиерът Ковачевски обвини ВМРО-ДПМНЕ  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Хаосът, който се случва в Скопие се дължи на некомпетентността и бизнес интересите на ВМРО-ДПМНЕ и техния лидер Християн Мицкоски, каза на пресконференция премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски. Той добави, че управлението на града е в ръцете на опозицията, че именно ВМРО-ДПМНЕ е подкрепила и отбелязала като успех избора на Данела Арсовска за кмет, „кадрите на ВМРО-ДПМНЕ са във всички управителни и надзорни съвети в публичните предприятия, включително в публичното транспортно дружество, и те носят пълна отговорност за случващото се”.

„Вижте кой днес прави пресконференции, същите хора, които бяха в кампанията на Данела Арсовска. Блокираха цяло Скопие. И ще им кажа едно: излизам тук заедно с министрите от правителството с конкретни проекти и нека не лъжат с дни на отворените врати по общините, та сега да събират идеи. Те дойдоха с програма за местните избори. Реализацията е нулева. И още нещо ще им кажа – има още две години и 10 месеца до следващите местни избори. Времето лети", добави Ковачевски.

Днес частните превозвачи от градския транспорт в Скопие блокираха три възлови кръстовища в столицата на Северна Македония с искания да им бъдат изплатени 1 млн. евро, които общината им дължи за извършена дейност. Кметът Данела Арсовска отказа да разговаря с тях, твърдейки, че общината няма дълг към частните превозвачи, а за проблемите с движението в Скопие отговаря МВР.

Данела Арсовска бе подкрепена на изборите за местна власт от ВМРО-ДПМНЕ, но междувременно те оттеглиха доверието си от нея.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 севернаненамквоси

    24 0 Отговор
    ЕС през крив макемакарон!

    Коментиран от #5

  • 2 Русия и Тито я измислиха

    22 0 Отговор
    тази измислена държава. А те откраднаха знамето от морският флат на Япония! Вижда се на снимката - жъртият вентилатор на червен фон!
  • 3 време е за сво

    11 0 Отговор
    в тази несъществуваща държава
  • 4 Мънгалски истории

    10 0 Отговор
    при макепитеците.
  • 5 Булгартъпак

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "севернаненамквоси":

    Източна Албания със столица Шкуп може и да го дочака...
  • 6 Тити

    0 1 Отговор
    Тази статия е поредното доказателство че сме един и същ народ с макетата.
Новини по държави: