Last news in Fakti

6 Декември, 2022 16:30 1 023 5

Сали Бериша беше ударен по време на протеста на опозицията в Тирана

  • албания-
  • сали бериша-
  • тирана

Въпреки че полицията не даде разрешение за протеста в периметъра за сигурност, осигурен за срещата на върха, Бериша заяви по-рано, че опозиционерите ще изпълнят улиците и площадите на Тирана

Сали Бериша беше ударен по време на протеста на опозицията в Тирана - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Започна протестът на опозицията в Албания, организиран по време на срещата на върха ЕС-Западни Балкани, която се провежда днес в Тирана, съобщиха албанските медии.

Евронюз Албания информира, че ситуацията на протеста в момента е напрегната. Албански гражданин удари с юмрук в лицето председателя на опозиционната Демократическа партия на Албания Сали Бериша, който заедно с председателя на другата опозиционна партия – Партията на свободата, Илир Мета, участва в протеста.

„Нищо на света не може да ни победи нас, хората на опозицията и хората на победата, долу/премиера/ Еди Рама, долу престъпниците, ние ще ви свалим. Ние сме тук днес заедно, за да протестираме срещу режима на злодеите и престъпниците“, каза след нападението Бериша, цитиран от Евронюз Албания.

След удара с юмрук нападателят бе неутрализиран от телохранителите на Бериша, но е нападнат междувременно от симпатизанти на Демократическата партия, пише същата медия.

Лидерът на Демократическата партия на Албания Сали Бериша, който бе президент на Албания в периода 1992 г. – 1997 г., а по-късно и премиер (2005 г. – 2013 г.), свика демонстрация срещу правителството на Еди Рама, когото обвинява в корупция. Бериша призова протестът да се приема като акт на гостоприемство към лидерите, които ще посетят албанската столица, и като „открит акт на враждебност към Еди Рама, който с аферите си засрамва целия народ“.

На протеста на опозицията има транспаранти и на английски език, за да се предаде послание към европейските лидери. Протестиращите се движат по един от основните булеварди на албанската столица, който е близо до периметъра за сигурност, и държат знамената на Демократическата партия, Албания, Съединените американски щати и Великобритания.

Въпреки че полицията не даде разрешение за протеста в периметъра за сигурност, осигурен за срещата на върха, Бериша заяви по-рано, че опозиционерите ще изпълнят улиците и площадите на Тирана, пише Евронюз Албания.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еди Рама е сръбско мекере!

    3 3 Отговор
    Само косовските албанци не са подчинени на сръбско-руската агресия на Балканите !
  • 2 Жълтурите илирийци от

    1 2 Отговор
    кавказко, за пореден път показват, че нямат място в ЕС.

    Коментиран от #4

  • 3 Кръпката

    2 1 Отговор
    Голяма работа! Някой ударил търговецът на органи и дрога и бивш президент, и цяла статия. Не го разбирам този свят нито покровителите на споменатия по- горе

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: