Last news in Fakti

7 Декември, 2022 22:59 3 997 106

Германия разкри заговор за държавен преврат. Кой стои зад него?

  • германия-
  • преврат

Силите за сигурност смятали групата за много опасна най-вече поради това, че сред обвиняемите има активни и бивши войници от Бундесвера със специални умения

Германия разкри заговор за държавен преврат. Кой стои зад него? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Въоръжена група от "Гражданите на райха" и т.нар. инакомислещи са планирали преврат в Германия и създаването на държава по подобие на Германския райх от 1871 г. Задържани са бивши елитни войници и бивша депутатка.

В ранните сутрешни часове на днешния ден специалните полицейски сили са нахлули в жилищата на обвиняемите, където са били изпълнени 25 заповеди за арест и са започнали мащабни обиски.

Терористично обединение

Федералната прокуратура обвинява 50 жени и мъже, че са основали терористично обединение, за да премахнат сегашния конституционен ред в Германия и да създадат държава по примера на Германския райх от 1871 година. Групата все пак не е успяла да стигне твърде далеч в подготовката за тази цел.

Те обаче са планирали да щурмуват сградата на Райхстага, да извадят от строя електроснабдителната мрежа в Германия, за да предизвикат ситуация, подобна на гражданска война, както и да свалят правителството, за да поемат властта. Още преди момента на „завземането“ е трябвало да бъде сформиран и екип от министри. Водещи следователи определят днешната акция срещу групировката като уникална: „По своя обхват тя надхвърля всичко познато досега“.

Тъй като значителна част от групата се е състояла от бивши войници от Бундесвера и от Националната народна армия на ГДР – тоест от мъже със специално военно обучение, обединението е смятано за особено опасно. Наред с войници от антитерористичната част на федералната полиция GSG-9, в задържането на обвиняемите взели участие и служители от много специални подразделения на германските провинции. Следователите разполагали с предварителна информация за наличието на голямо количество оръжие у обвиняемите.

Потомък на графове и съдийка

По данни на ARD и SWR централна фигура в групировката e 71-годишният Хайнрих Ройс, потомък на стар благороднически род от днешна Тюрингия. Той от години публично отстоява тези, базирани на идеологията на т.нар. „Граждани на райха“. Така например в своя реч в Швейцария през 2019 година той заявява, че Германия не е суверенна държава, защото продължавала да се контролира от съюзниците.

В друго видео в мрежата той твърди, че държавата и правосъдието били „частни фирми“. В случай на успех на планирания заговор Ройс е трябвало да стане регент. Понастоящем Ройс е финансов консултант на свободна практика във Франкфурт/Майн и собственик на ловен замък в Тюрингия. Именно там членовете на групата се били събирали многократно през тази година.

Подготовката за завземането на властта включвала формирането на „кабинет в сянка“, начело с Ройс. Правосъдието пък трябвало да бъде оглавено от бившата депутатка от „Алтернатива за Германия“ Биргит Малзак-Винкеман, която след края на мандата си отново работи като съдийка в Берлин. Избрани били и хора, които да оглавят различните бъдещи министерства.

„Въоръжено крило“ от бивши войници

Силите за сигурност смятали групата за много опасна най-вече поради това, че сред обвиняемите има активни и бивши войници от Бундесвера със специални умения. В рамките на групата се говорело за „въоръжено крило“, част от което бил Рюдигер фон П., бивш командир на десантен батальон. Навремето той бил освободен от Бундесвера, понеже вършел измами и продавал оръжие от запасите на Националната народна армия на ГДР. Именно за него се смята, че е ръководил „въоръженото крило“. В него участвал и Марко фон Х. - друг санкциониран бивш войник, служил в специалните сили. И двамата участвали активно в протестното движение срещу мерките за борба с коронавируса в Пфорцхайм, където са набирали и нови членове на групата.

Предполагаеми членове на групата неведнъж са се проявявали именно по време на протестните прояви срещу мерките за борба с коронавируса. Сред тях е полковникът от запаса Максимилиан Е., за когото се смята, че е член на движението на т.нар. инакомислещи. И той е служил в Бундесвера, също в специалните части.

Към „инакомислещите“ е причисляван и бившият полицай Михаел Ф., който по време на протестна демонстрация е показал Хитлеровия поздрав. Той е част и от „Гражданите на райха“, поради което тази година е бил уволнен от полицията в провинция Долна Саксония.

От „Кангал“ до „Сянка“

В проучванията в навечерието на акцията са се включили стотици служители от силите за сигурност: Федералната служба за защита на конституцията (контраразузнаването) провела операция под името „Кангал“ (порода овчарско куче) съвместно с контраразузнавателните звена на редица провинции. В крайна сметка разследванията се поемат от Федералната криминална служба и разследващата група „Сянка“. Разследванията са под ръководството на главния прокурор.

Тази акция определено е най-голямата антитерористична операция в историята на Федералната република. Осъществена е с участието на до 3000 служители. Покрай големия брой обвиняеми и множеството заповеди за арест правосъдието и участващите полицейски служби са били изправени пред големи логистични предизвикателства.

До края на утрешния ден всички задържани в рамките на акцията трябва да бъдат изправени пред съдия-следовател, който да реши дали да бъдат оставени под стража.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 64 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Раданч Татлъту

    130 13 Отговор
    Все още има германци които не са превърнати в дебилни овце.🐏🐏🐏🥳🤡👍

    Коментиран от #11, #35, #92

  • 2 даа

    98 12 Отговор
    ами няма много дълго да търпят Германците ти либерасти, които управляват Европа... те не са като нас да траят и да се усукват ...

    Коментиран от #80

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Роза

    79 10 Отговор
    Цялата история е доста съмнителна и фантасмагорична.Разбира се,ще затворят някои от по-буйните "превратаджии",за да придадат реалност на цялата работа.Ще пошумят,ще пошумят и ще утихнат.А какво всъщност се крие зад всичко това-"днес никой не знай"!

    Коментиран от #29, #37, #104

  • 5 Раданч Татлъту

    11 37 Отговор

    До коментар #3 от "в бг ВОЕННИТЕ превзеха властта":

    При нас има надежда-гласувай за Кирчо и Кокорчо!😁😁😁🥳🤡👍
  • 6 Демократичните,

    98 11 Отговор
    Защо не ги оставихте да вземат властта с преврат?
    Щеше да е наистина "демократично сменяне на властта", както в Киев 2014-та г?
    Тогава целия този лъжлив запад обяви фашистките пучисти, платени и организирани от сащ за "демократичен" и ги признаха за легитимни....
    Айде сега вашите пучисти там също трябва да са легитимни???
    Ама такива сте си гадове. Там където ви е изгодно , или на САЩ то даже и фашистите са "ваши хора"!
  • 7 А в бгЗ ВИКАМ ДА НАПРАВИМ ПРЕВРАТ

    7 38 Отговор

    До коментар #3 от "в бг ВОЕННИТЕ превзеха властта":

    В БГ И ДА ОПАНДИЗИМ ПАРТИЯТА НА РАДЕВ - ПРОМЯНАТА - КИРО И КОКОРЧО ЩЕ ЛЪСКАТ САБЯТА НА РАДЕВ АМА НА ТОПЛО А РАДЕВ Е ПИЧ -ЗАКОНА НЕ ГО ЛОВИ
  • 8 DW - Пропаганден машинен

    105 10 Отговор
    И сега очакват да им повярваме хаха!
    Сякаш не е ясно, че джендъртерора започва с разчистване на неудобните, инакомислещи и НЕвярващи в новите "ценности"???
    Предварително излавят и "обвиняват", тези които са будни и биха протестирали, защото иде глад и мизерия, които некадърниците, като Урсула, Шолц и пр. натрисат на хората!
    "Преврат" друг път, така, се прави преврат с 50 човека!?!?
    Това е лов на вещици! Унищожаване на опозицията, авансово!
  • 9 Е що за риторичен въпрос?

    40 1 Отговор
    Разбира се, че е Путин!
  • 10 2европа е на ръба на огромни промени

    68 9 Отговор
    Кой знае какво още ще видим.... Путин разбута гнездото на змиите и те изпълзяха. В Киев преврата мина за демократичен... Тука не дават този сценарий
  • 11 честен ционист

    20 22 Отговор

    До коментар #1 от "Раданч Татлъту":

    45% от немските мъже тайно носят бельото на майките си, останалите 55% тайно си мечтаят. Немчура е със скършен гръбнак.
  • 12 НЕ ПРЕВРАТ ,КЛАДА ТРЯБВА

    59 9 Отговор
    ЗА ЪРСУЛА И СИЕ
  • 13 Опозициoн циркус

    69 6 Отговор
    Това е абсолютен фарс ,цирк ,25 човека и преврат ,пълен смях,що се пускат подобни пасквили,най вероятно отвличане на внимание ,но термини използвани в немския матерял са много болшевишки

    Коментиран от #36

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 9689

    58 7 Отговор
    Пълни глупост,отвличане на вниманието от истинските проблеми.Заблуда за населението .Смешници.
  • 16 РУМЕН И АЛИ БАБА БОРИСОВ

    32 6 Отговор
    ИЗБИХА И ОКРАДОХА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД - СМЪРТ ЗА ИЗЕДНИЦИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ДА ЖИВЕЙ НАРОДЪТ БЪЛГАРСКИ И ДА ГИ ПОЧВА ИЗЕДНИЦИТЕ ОТ БСП И ДЕМОКРАЦИЯТА И ДА Е ЖИВ ТОДОР ЖИВКОВ И СТАЛИН ДОЛО ...............
  • 17 Хората на ЩАЗИ бяха изловени

    13 43 Отговор
    По бели гащи! Путин е в ШОК !
    Заверата не успя !
  • 18 Тепърва се започва

    46 1 Отговор
    Ситуацията е неспасяема
  • 19 С една ДУМА , кой ми се издруса в

    27 0 Отговор
    Г А Щ И Т Е ?
  • 20 Ройс казал

    62 6 Отговор
    Така например в своя реч в Швейцария през 2019 година той заявява, че Германия не е суверенна държава, защото продължавала да се контролира от съюзниците.
    Да не би да не е вярно?
    Даже и фаши стите ще се събудят.
  • 21 Тия са германските гюленисти

    23 3 Отговор
    Ама интересно защо не ги закрилят Ами ги хвърлят в затвора.
  • 22 Първончално

    53 7 Отговор
    Първоначално нещата звучаха съвсем иначе ! :)) Някои от участниците в руските студия не можаха да сдържат смеха си ! Нали "извадихте", че имало и руснаци и те били едва ли не водещи в преврата ! Къде изчезнаха сега !? За един приятел питам !
  • 23 Спящите клетки на К Г Б....

    11 30 Отговор
    Арестувани! А в момента разпитвани в
    базата Рамщайн!

    Коментиран от #71

  • 24 Чичак

    37 2 Отговор
    ...!!!! четете внимателно !!!! ......Германските тайни служби управляват стотици крайнодесни профили в социалните медии............. Федералната служба за защита на конституцията на Германия (Verfassungsschutz) e наела най-малко 100 агенти, всеки с до пет или шест самоличности, които участват в дясноекстремистка реч на омразата в интернет и извършват „престъпления, типични за средата“, като като бунт. Тази информация излезе наяве в интервю с агент на германското вътрешно разузнаване във всекидневника Süddeutsche Zeitung , което беше публикувано още миналата седмица.

    Коментиран от #106

  • 25 Приятелите на

    9 39 Отговор
    Джуджака намаляха
    Хванаха ги, като мишки в капан
  • 26 Лов на вещици

    20 5 Отговор
    А у нас,коги ?!
    Знаем ги поименно !!!

    Коментиран от #30

  • 27 Чичак

    18 5 Отговор
    Независимо дали предстоящите разследвания могат да докажат, че агентите са дали тласък на планираните терористични атаки, се очертава картина на дясноекстремистка среда, организирана и контролирана от държавата.Централната роля на германското вътрешно разузнаване в изграждането на фашисткото блато е добре документирана. Още през 2003 г. съдиите от Федералния конституционен съд отхвърлиха забраната на неонацистката NPD, когато стана известно, че най-малко един на всеки седем функционера на фашистката партия е на заплата в тайните служби. Съдиите заявиха, че NPD трябва „да се нарича държавно дело“.
  • 28 Чичак

    12 5 Отговор
    Тайните служби също изиграха централна роля в създаването на най-голямата дясна терористична група до момента, Националсоциалистическото подземие (NSU). В Тюрингия десният екстремист Хелмут Роуер създаде Държавната служба за защита на конституцията през 90-те години и нае, наред с други, Тино Бранд, ръководител на „Вътрешната сигурност на Тюрингия“, като таен следовател.

    Бранд получи общо 200 000 евро пари на данъкоплатците, за да изгради своята неофашистка организация, която включва тримата последвали убийци от NSU. Когато се укриваха, за да планират опитите си за убийство, Бранд поддържаше връзка с тях. Тайните служби дори снабдиха триото NSU с 2000 евро, за да могат да получат нови паспорти. Служител на тайните служби Андреас Темме дори присъства на едно от убийствата, извършени от NSU. Неговото влияние доведе и до убийството на политика от ХДС Валтер Любке.
  • 29 00014

    34 7 Отговор

    До коментар #4 от "Роза":

    Отвличане на вниманието от социалните проблеми. Работещ похват за всяко изпаднало в криза правителство.
  • 30 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 1 Отговор

    До коментар #26 от "Лов на вещици":

    НИКОГА корупцията престъпноста мафията желае да овладее БЪЛГАРИЯ
  • 31 Чичак

    12 3 Отговор
    Тази политика се провежда систематично през последните години. След като станаха известни тесните връзки на тайните служби с NSU, федералното правителство назначи открито десния екстремист Ханс-Георг Маасен за ръководител на органа. Маасен не само покри аферата NSU, но и разшири подкрепата за крайната десница. Например, той се срещаше редовно с представители на AfD и обсъждаше с тях доклада на тайните служби Verfassungsschutz.

    Само бюджетът на Федералната служба за защита на конституцията почти се е удвоил през последните пет години от 253 милиона евро на 423 милиона евро. Подобни увеличения имаше и за тайните служби на 16-те провинции на Германия. Федералното правителство умишлено разширява тайните служби в контролен център за крайнодясното движение.
  • 32 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 2 Отговор
    И най слабата ДЪРЖАВА е по МОЩНА СИЛНА и от най СИЛНАТА мафия ТЕРОРИСТИЧНА групировка ПРЕВРАТАДЖИИ
  • 33 ПРЕВРАТЪТ Е ХУБАВА РАБОТА

    15 3 Отговор
    ДА ЗАВЗЕМЕМ ИЗВЪНЗЕМНАТА ТЕРОРИСТИЧНА ОРГАЗНИЗАЦИЯ МИКРОСОФТ И ЩЕ СПАСИМ СВЕТЪТ ОТ ИЗКУСТВЕНИТЕ ЧОВЕЦИ ДОКАТО НЕ Е СТАНАЛО КЪСНО
  • 34 оня с коня

    31 6 Отговор
    КАК СЕ ПРАВИ Въоръжен преврат в Европейска НАТОВСКА държава от Първа величина по подобие на някоя мижава Държава от Латинска Америка,Африка или Близкия Изток?И ще угасне тока в някои райони в Германия/поне така било планирано според статията/ а като светне,хората ще видят начело на държавата си някаква Групичка която твърди че са новото правителство?Ами нали веднага от Американските Бази веднага ще наизлязат още съснени,но много ядосани Амер. войници и ще скъсат Ушите на въпросните кандидат - управляващи със "специалните умения"?Луда статия за неуравновесени хора...

    Коментиран от #38, #46, #73

  • 35 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Раданч Татлъту":

    ТАКА е НЕТ колега РАДАНЧ ТАТЛЪТУ
  • 36 Чичак

    14 1 Отговор

    До коментар #13 от "Опозициoн циркус":

    """абсолютен фарс""" пишеш, щото си нямаш и идея до какви нива стига и що народ са и в армията и в специалните служби.....
  • 37 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Роза":

    госпожа РОЗА ако желаете прочетете КНИГАТА ДИКТАТОРИТЕ КОСТАС ВАРНАГИС ИНКВИЗИЦИЯТА от И Р ГРИГУЛЕВИЧ БАНКЕР НА ДЯВОЛА от КРИСТОФЪР РАЙХ много НЕЩА ще УЗНАЕТЕ
  • 38 Моряка

    22 3 Отговор

    До коментар #34 от "оня с коня":

    Ами нашите необявени американски бабаити в Безмелр,дето и българско птиче не може да прехвръкне,са точно от тези сили за борба с безредаците.Макар,че няма кой да се бунтува-бившите ни хрантутеници в съветските военни академии станаха най правоверни Натовци.

    Коментиран от #42

  • 39 Преврат….

    12 22 Отговор
    …..няма как да стане, но метеж съпроводен с палежи и убийства със сигурност. В момента кликата на Путин вдъхновява всички десни екстремисти, а в някои случаи не само ги вдъхновява, но и ги спонсорира! В Австрия и Германия руснаците имат много “спящи клетки”, а и много лобисти. Другото слабо място на Запада е Гърция, същата картинка!

    Коментиран от #41, #58

  • 40 Хмммм

    21 4 Отговор
    А нашите десни партии си вилнеят на воля и рушат държавата 32 години и Гешев ги пази

    Коментиран от #60

  • 41 Ти верно ли мислиш

    21 7 Отговор

    До коментар #39 от "Преврат….":

    че Путин има нещо общо? Или си пишеш да не заспиш?

    Коментиран от #47

  • 42 Аз бих ….

    8 10 Отговор

    До коментар #38 от "Моряка":

    ….пенсионирал всеки един офицер завършил след 1990 година. 90% са Троянски коне! Не стават за НАТО! пРезидента е жив пример!

    Коментиран от #45, #48

  • 43 Бай Рям

    6 8 Отговор
    крайнодясната Алтернатива за Германия (AfD) е аналог на ДБ !!!! 1/1
  • 44 разбира се

    23 0 Отговор
    " И двамата участвали активно в протестното движение срещу мерките за борба с коронавируса в Пфорцхайм,"..... Е точно тук са настъпили котето и чашата на търпението на човеколюбивото правителство е преляла! И само заради това залужават доживотна присъда.
  • 45 Че те са

    3 4 Отговор

    До коментар #42 от "Аз бих ….":

    пенсионери отдавна, не можеш ли да смяташ

    Коментиран от #50

  • 46 АЛИЛ МУСТАФОВ

    14 3 Отговор

    До коментар #34 от "оня с коня":

    НЕ забравяй защото ЕВРОПА се напълни с бежанци кой ги ПОКАНИ МЕРКЕЛ тоест ПРИЯТЕЛКАТА на ВАШ БОЙКО БОРИСОВ а в герб няма нищо ХРИСТИЯНСКО защото ИСТИНСКИТЕ християни НЕ СА ОПГ мутри рекетьори изнудвачи РАЗБРА ЛИ а дали ДАНО си ме РАЗБРАЛ какво съм НАПИСАЛ ако имате ОБРАЗОВАНИЕ де
  • 47 Повече….

    4 9 Отговор

    До коментар #41 от "Ти верно ли мислиш":

    ….сигурен! Ако не директно, то косвено! Пари са шарени на определени хора да организират тези гамени! Само е още вчера го казах, след един такъв метеж през 1936, докара на власт един психопат и последва Операция Барбароса! Днес единия друг психопат се опитва да запали същия огън!
  • 48 Хахаха

    5 0 Отговор

    До коментар #42 от "Аз бих ….":

    завършил след 1990 година или преди, че се обърках. Искаш да върнеш тези от варшавският договор ли бре

    Коментиран от #51

  • 49 Сък Май Дик

    3 0 Отговор
    A защо не?
  • 50 Ние сме в НАТО от 2007!

    2 2 Отговор

    До коментар #45 от "Че те са":

    Ти можеш ли да броиш?
  • 51 Хахах

    2 0 Отговор

    До коментар #48 от "Хахаха":

    Преди! Много ясно си разбрал!!

    Коментиран от #53

  • 52 Дясно ли е

    3 2 Отговор
    Все е вредно
  • 53 Щото си написал

    4 1 Отговор

    До коментар #51 от "Хахах":

    завършили офицери СЛЕД 1990 година да се пенсионират....и ако върнем тези ПРЕДИ 1990 те трябва да са около 55-60 годишни май

    Коментиран от #55

  • 54 Просия…

    6 13 Отговор
    ….днес би запалила пожар във всяка една точка на света, стига да може!!! Европа, Тайван, дори в Америка!

    Коментиран от #72

  • 55 Грешки…

    2 0 Отговор

    До коментар #53 от "Щото си написал":

    …стават.
  • 56 Рюдигер

    4 0 Отговор
    Майбаха на метежниците !
  • 57 държавният преврат е факт

    10 1 Отговор
    Кадрите на крайнодясната Алтернатива за Германия (AfD) са на всякъде и в армията и в спец. службите 
  • 58 Оруел 1984

    19 3 Отговор

    До коментар #39 от "Преврат….":

    Тъй тъй, копейките на Путин са свършили работата, а не краха на Германия и ЕС, който предизвикаха политиците назначени от Клаус Шваб! И къде е логиката някой да се лакоми за копейки, след като, както теб. може да захлебва долърчета в името на новия световен ред и да е в редиците на привилигировате? А и с демонизиране напоследък на дясното(което в повечето случаи е центриско) просто отварят пътя на марксизма който финансират. Пък дори и крайно леви организации, ако им мътят водата, ги наричат "крайно десни". Ограничаването свободата на словото, наричат "грижа за истината"! Тоя ужас скоро никой няма да издържи и ще ги подметнат народите.
  • 59 Фашисти я......

    20 2 Отговор
    Круп, Тисен, Сименс, Дойче Банк , Дрезднер Банк, бизнес империята Кванд, Аугуст Барон фон Финк, Фридрих Флик, д-р Йоткер и клана Порше-Пиех, семейството на Алберт Райман и неговия JAB Holding, който работи в сегмента на кафето и леките закуски ......и кво се сетите всичко е фашисти

    Коментиран от #67

  • 60 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 1 Отговор

    До коментар #40 от "Хмммм":

    ФАКТ ИСТИНА
  • 61 Оруел 1984

    20 1 Отговор
    Случая се развива по същия начин и по същия наръчник както справянето с "опита за преврат" Капитолия. От същите "загрижени за демокрацията" и за новия световен ред... тирани!

    Коментиран от #64

  • 62 Урюрвкос

    3 8 Отговор
    това е невъзможно, затова американските войски са там за да няма реванш на кафявата чума
  • 63 Чичак

    8 1 Отговор
    RE: """""""""Още през 2003 г. съдиите от Федералния конституционен съд отхвърлиха забраната на неонацистката NPD, когато стана известно, че най-малко един на всеки седем функционера на фашистката партия е на заплата в тайните служби. Съдиите заявиха, че NPD трябва „да се нарича държавно дело“."""""" !!!!!!!!!
  • 64 Тръмп

    4 7 Отговор

    До коментар #61 от "Оруел 1984":

    Не случайно всеки русороб ми се клани и ми целува ръка!
  • 65 САТЪРА НА ХАНА

    12 2 Отговор
    ЗНАЧИ МОЖЕМ ДА СЕ РАЗПРАВИМ
    С ТЕРОРИСТИТЕ ОТ ДПС ???
    ....
  • 66 Дааааааа

    15 3 Отговор
    Реабилитираха фашистите и в Украйна и в Германия и във Италия и в цяла Европа за да може да се окаля Русия и логично със самочувствие надигнаха глава.....големи ядове ще береш Европа.....ще се появят и нови Бандеровчета и нови Хитлерчета....неминуемо е....или те са героите или Русия.....и двата варианта не може
  • 67 САТЪРА НА ХАНА

    14 2 Отговор

    До коментар #59 от "Фашисти я......":

    А ДИРЕКТОР НА БАНКАТА НА ТИСЕН В АМЕРИКА
    ... ЮНИОН БАНК КОРПОРЕЙШЪН 1942 ГОДИНА Е СЕНАТОР
    ПРЕСКОТ БУШ ...
    .... БАША НА ДЖОРДЖ БУШ И ДЯДО НА ДЖОРДЖ БУШ :)(

    Коментиран от #68

  • 68 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 0 Отговор

    До коментар #67 от "САТЪРА НА ХАНА":

    МНОГО сте ИНТЕЛИГЕНТЕН НАЧЕТЕН ЗНАЕЩ БЛАГОДАРЯ
  • 69 ЕДГАР КЕЙСИ

    5 8 Отговор
    В БЪЛГАРИЯ , ПО СЪЩИЯ ......... НАЧИН , ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП ....... НАПРАВИ ВОЕНЕН ПРЕВРАТ ЧРЕЗ ....,... ПЪЛЗЯЩА "РЕВОЛЮЦИЯ" ........ ДИРИЖИРАНА ОТ ...... МОСКВА , КГБ И ....... БИВШИ ВОЕННИ ОТ БЪЛГАРИЯ ...... ФАКТ !
  • 70 Дааааааа

    8 3 Отговор
    Тук ако някой подпука "десните" ще останем без партии
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 айде бе

    10 3 Отговор

    До коментар #54 от "Просия…":

    ти в ред ли си, как американците ще оставят това, което най-добре могат, "паленето" на войни и им е изпитан метод за налагане на "демокрация", та това нещо да го оставят в ръцете на други, пък били те и руснаци!? Ааа, не така, призоваваме да се спазва патентното право.
  • 73 Ни дя ва тъй сега

    3 3 Отговор

    До коментар #34 от "оня с коня":

    """""Ами нали веднага от Американските Бази веднага ще наизлязат"""""".....няма да наизлязат щото имат ценности САЩ и зачитат туй и унуй.... Тъй да нямаш вяра на партньорити не е убаво
  • 74 ... аз тъй гу разбрах тва

    4 0 Отговор
    Едните искали да купуват F-35 а другите не искали и станали на кълбета
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 А бе тея

    4 1 Отговор
    В Шенген ли бяха?
  • 77 Я кво

    1 0 Отговор
    Вълнуващо предизвикателство стана
  • 78 защо

    4 1 Отговор
    "Сред задържаните по подозрение за подготовка на държавен преврат в Германия има гражданин на Руската федерация"
    Изоставане фактиии!! Вижте хората какво писаха! Спитее!!!
  • 79 Aлфа Bълкът

    2 0 Отговор
    Тия луди ли са какъв преврат с 30 човека в 21век?
    Действа се с медийни кампании, дискредитиране, пропаганда. Един клип как 40 мигранти изнасилват бяла жена стигат.
  • 80 Много дълга тема

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "даа":

    Напротив. Като нас са . Траят , усукват се , и пестят . Че и по зле.
  • 81 Инакомислещ

    3 9 Отговор
    Крайно десните "Гражданите на райха" са "основали терористично обединение, за да премахнат сегашния конституционен ред в Германия и да създадат държава по примера на Германския райх от 1871 година и са твърдели че Германия не е суверенна държава ...!!!
    В България пък в 1871 година не е имало "Гражданите на райха", НО пък е имало "ВЪЗРОЖДЕНЦИ" русофили и днешните им крайно десни наследници от русофили проглушиха ушите на народа с митинги и шествия на "Възраждане" , че България също не е суверенна държава.......

    Коментиран от #84

  • 82 ааа неее

    15 0 Отговор
    Райх, в превод означава страна или царство , но тук не пишат "Граждани на страната",. а "Граждани на райха" за да се внушат необходимите асоциации.
  • 83 Артилерист

    11 1 Отговор
    Нищо чак толкова учудващо. Фашизмът винаги си е тлеел в наследниците на създателите му. Вземете Шулц, Урсула, украинските бандеровци и американците, които ги подкрепят и т.н.

    Коментиран от #85

  • 84 Мислещ

    11 3 Отговор

    До коментар #81 от "Инакомислещ":

    " русофили проглушиха ушите на народа с митинги и шествия на "Възраждане" , че България също не е суверенна държава......." --- Аз не съм нито русофил, нито фен на "Възраждане", но мислейки с главата си, съм убеден че България не е суверенна държава. Което не е толкова фатално, ако сме васали на Запада какъвто го помня! Но за съжаление напоследък Запада се изроди тотално. От което страдат и народите на Запада. Все още е по-добре от Русия , но с този бърз темп на падение....до кога ли?

    Коментиран от #87, #90

  • 85 ааа неее

    1 0 Отговор

    До коментар #83 от "Артилерист":

    Пропускаш, че така наречените "пучисти" точно срещу това са се опълчили. Така че коментара ти е миш-маш
  • 86 хихи

    6 0 Отговор
    "Рускинята" мисериозно изчезна от"преврата" хи хи хи
  • 87 разбира се

    3 4 Отговор

    До коментар #84 от "Мислещ":

    Тези хора са се надигнали да спасят държавата си и народа си от перверзните нео-марксистки фашисти, а това е наказуемо, Терор и затвор за тях, както тези от Капитолия.

    Коментиран от #89

  • 88 Дааа

    3 10 Отговор
    Германия разкри заговор за държавен преврат. Кой стои зад него? Верният отговор е Русия.
  • 89 Тръмп

    3 8 Отговор

    До коментар #87 от "разбира се":

    “нео-марксистки фашисти”
    Нео-ленински фашисти!
    Нео-комунистически фашисти!
    С една дума Путински фашисти!

    Коментиран от #94

  • 90 Тръмп

    2 6 Отговор

    До коментар #84 от "Мислещ":

    О, по темп на падение Просия няма кой да я бие! Дори С.Корея и Иран са далеч назад!
  • 91 Рашавия

    0 6 Отговор
    Малко патрЕотични идеи, местен "туземец" от стар голям род, 5-600 лумпена, 1 немска(не германска) копейка - също гооолем патреот, доста пари(не рупли), няколко купени медии и мусаката за преврат е готова.
    Но, Германия е голям залък, ще им приседне - фатално.

    Коментиран от #93

  • 92 Пешо

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "Раданч Татлъту":

    Просто разчистване на будна група инакомислещи. Против световния терор на корона ПЛАНдемията и т.н.

    Коментиран от #95

  • 93 Тръмп

    2 5 Отговор

    До коментар #91 от "Рашавия":

    Ех, има си хас да са руплиИ! Ясно е че са в зелено, но произхода им е от Кремъл!
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Тръмп

    1 1 Отговор

    До коментар #92 от "Пешо":

    Будна група, с ръководител един от онези които създадоха “Художника” с мустачките.
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Мишел

    2 2 Отговор
    За да унищожат основния си икономически конкурент ЕС, САЩ разчитат не само на войната, която подготвиха, подпалиха и поддържат в Европа.

    Коментиран от #99

  • 98 123

    6 1 Отговор
    То така се прави преврат... Няколко човека спират тока в дойчланд и идват на власт...Това е поредният фейк за отвличане вниманието на германците от това, което се задава...
  • 99 Любчо

    4 0 Отговор

    До коментар #97 от "Мишел":

    Са да не се окаже че Путин ги е предупредил, че номера се изтърка.
    И в Испания подобни събития...Пуч Демон😀
    Някой яко се е разшетал.
  • 100 🪵🪵🪵🪵🪵

    2 0 Отговор
    Щом,един път са натиснали
    стартера,ще има още няколко.
    Ако не сработи,има манивела.
    Моментът е назрял( както пише
    в дебелите книги).Иде дядо мраз,
    а няма газ,няма работа,инфлацията
    гони дойчето от жилището.Шолц
    и гинеколожката,изтървават ремичката.
    Не съм виждал гладен немец.
  • 101 Стратега

    1 1 Отговор
    Доста сюрреалистично звучи! Даже и руска следа намериха в ултра дясната “Райх” организация.
    Пълна инсценировка както беше с паленето на Райхстага при Хитлер! Шолц използва това за въвеждане на хитлеристка диктатура в Германия!
  • 102 ОХ, БОЖЕ...

    1 2 Отговор
    "ТЕРОРИСТИЧНО ОБЕДИНЕНИЕ" ! АЗ ПЪК ОТГОВОРНО ЗАЯВЯВАМ, ЧЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ГЕРМАНИЯ Е ТЕРОРИСТИЧНО ОБЕДИНЕНИЕ! И ЛАЙЕН И ОЛАФ СА ТЕРОРИСТИ! И МЕРКЕЛ! ФАШИСТИ И ТЕРОРИСТИ!!!
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 ....

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Роза":

    Активно мероприятие за сплашване на недоволните. Това се крие. Очаквайте скоро и у нас.
  • 105 не може да бъде

    1 0 Отговор
    Както виждате в тази опозиционна организация има твърде много военни със "специални умения".За мен лично това е резултат от " добрата" работа на г-жа Урсула и последвалите я министърки на отбраната на Германия!Mо мое мнение един истински военеk не може да не се ядоса само като ги гледа какво предствляват!?Но за съжаление тази неприятна история има продължение ,тъй като направиха г-жа Урсула председател на ЕК...сега каuво преврат в ЕС ли се предвижда или съсипване ...както тя съсипа немската армия!?
  • 106 точно така

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Чичак":

    Рейхбюргер съществува години наред, едва от 2016 е под Мониторинг(наблюдение) но само като въоръжена групировка. Както виждам, ти също си в Германия и знаеш за какво става въпрос. Според мен, отвличане на вниманието от голямата инфлация, многото инсолвенции, енергийна криза и болни мозъци (в регирунга.) в политиката и управление, слуги на Сорос, Шваб и САЩ.
Новини по държави: