Last news in Fakti

9 Декември, 2022 16:25 942 11

В Берлин са убедени: Германските сили за сигурност са верни на конституцията

  • германия-
  • преврат-
  • бундестаг-
  • олаф шолц

В сряда бяха арестувани 25 човека, заподозрени като членове или поддръжници на групата, която според прокуратурата е планирала насилствено събаряне на държавния ред

В Берлин са убедени: Германските сили за сигурност са верни на конституцията - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германия е уверена в предаността на своите сили за сигурност, каза днес министерството на вътрешните работи в отговор на твърдения, че крайнодясна група, заподозряна в подготвяне на преврат, се е опитвала да вербува войници и полицаи, предаде Ройтерс.

"Ние твърдо поддържаме възгледа, че работещите в службите за сигурност твърдо подкрепят конституцията", заяви министерска говорителка пред репортери в Берлин.

По думите ѝ Федералната служба на криминалната полиция силно набляга на внушаването на демократичните ценности у своите служители, а това също така е сериозно застъпено в обучението в полицейските служби под ръководството на министерството.

В сряда бяха арестувани 25 човека, заподозрени като членове или поддръжници на групата, която според прокуратурата е планирала насилствено събаряне на държавния ред. Вчера властите наредиха 23 от заподозрените да останат в ареста за разпит.

Генералната прокуратура каза, че групата се е опитвала да набира нови членове с фокус върху армията и полицията. Сред арестуваните е имало действащ военен и няколко бивши членове на армията и полицията.

Според прокуратурата някои членове на групата са планирали въоръжено нападение срещу Бундестага (долната камара на парламента) в Берлин.

Германски депутати призоваха да бъдат преразгледани мерките за сигурност на Бундестага.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дано! Защото!

    6 1 Отговор
    Ако не са в един момент може да се окажем с 1милион муджахидини в България! Тогава вече турското ще ни се стори като приятна приказка на Шехерезада!
  • 2 Да, бе

    4 2 Отговор
    Дано само не е на конституцията преди 1945г.Иначе са верни, евентуално...
  • 3 Пич

    6 1 Отговор
    Хм..... защо ми се струва , че бързат да обявят играта за приключила!!! Историята показва , че германците са винаги способни да изненадват !!!
  • 4 Вашето Мнение

    10 0 Отговор
    Нема страшно, швабите са кастрирани, обезполовени и им е вменена културата на прайда, този процес тече в пълна сила при тях от 30 години, у нас поне от 10. От тях нищо не става.

    Коментиран от #10

  • 5 Павел пенев

    9 0 Отговор
    А дали тези които искат да извършат преврат не са по верни на Конституцията в Германия?
  • 6 Путинофил

    0 7 Отговор
    На немците им писна от ватенки!

    Коментиран от #9

  • 7 Верно ли ?

    2 0 Отговор
    Подкрепят грънци.Всеки един от тези служители,тяхните семейства,роднини и приятели е изпитал унижението, примати да блудстват и ги колят за кеф.Празни приказки.
  • 8 Европеец

    4 0 Отговор
    е планирала насилствено събаряне на държавния ред

    Ха ха до къде стигнахме - в просперираща Германия явно има недоволни от марионетното правителство - дали преди 10 години някой можеше да си помисли че в Германия можеше да се случи това.

    Иначе насилственото събаряне на държавния ред в Украйна беше съвсем "демократично" защото господарите го бяха организирали обаче ако не са те значи не е "демократично".
  • 9 Антитрол

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Путинофил":

    Мен ми се струва че им е писнало от соросоиди и американски марионетки - остана да кажеш че Шолц е "ватенка"
  • 10 Дякон Унуфрий Араллампиев

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Вашето Мнение":

    Много сте прав Здраво право момче два метра не можа да избие скъсан барабанен болт половин час Не нанасяше ударите правилно китката му се огъваше Иначе работи в сервиз на Скания Накрая взе да ме убеждава в някакви фантасмагории Теглих му една нашенска
  • 11 пенко

    0 0 Отговор
    АЛЛА -БАЛЛА -ПОРТОКАЛЛА --И ДЪРЖАВАТА СЕ Е ПОТДАЛА !!!!! ВСИЧКО Е ПИАР АКЦИЯ НА НАЦИОНАСТИЧЕСКИТЕ СИЛИ В ГЕРМАНИЯ --ВЕЧЕ ЗНАЧИТЕЛНО ОРГАНИЗИРАНИ !!!! ПРИНЦ -МИНЦ - ФРЪЦ -ПРЪЦ --- АГИТАЦИЯ И ПРОПАГАНДА -ЗА НОВ РАЙХ ---- И ПРАВИЛНО !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Новини по държави: