Last news in Fakti

5 Януари, 2023 19:23 1 086 2

Заявка за завръщане! Лидерът на британските лейбъристи обеща децентрализиране на властта

  • киър стармър-
  • лейбъристка партия-
  • великобритания-
  • риши сунак

Първата реч на Стармър за 2023 г. идва в момент, когато правителството се бори със сериозния натиск в Националната здравна служба, а домакинствата продължават да търсят начин да се справят с предизвикателствата, свързани с поскъпването на живота

Заявка за завръщане! Лидерът на британските лейбъристи обеща децентрализиране на властта  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британската опозиционна Лейбъристка партия обеща да предостави нови правомощия на местните общини далеч от Уестминстър, като лидерът Киър Стармър обеща, че партията му ще "си върне контрола", предаде ДПА.

В първата си голяма реч за новата година лидерът на лейбъристите заяви, че партията му ще изпълни правилно посланието от кампанията за Брекзит от 2016 г., като обеща да го превърне от "лозунг в решение".

Стармър заяви, че лейбъристите ще внесат "Законопроект за връщане на контрола", който ще прехвърли властта от Лондон към общините в цялата страна, предоставяйки нов контрол върху помощите за заетостта, транспорта, енергетиката, жилищното настаняване и редица други области.

Лейбъристите, които са обещали да премахнат и заменят неизбираемата Камара на лордовете, ще се погрижат за това общинските съвети да имат повече контрол върху собствените си финанси, като същевременно ще дадат на общините правото да изискват повече правомощия, каза той.

"Решенията, които създават богатство в нашите общини, трябва да се вземат от местните хора, които познават нещата отвътре, а една голяма промяна в управленските правомощия с прехвърлянето им извън Уестминстър може да преобрази нашата икономика, нашата политика и нашата демокрация", заяви Стармър пред аудитория в Стратфорд, Източен Лондон.

"Връщам се към Брекзит. Да, в този вот бяха включени цял куп въпроси. Но докато обикалях страната, агитирайки за оставане [в ЕС], не можех да не се съглася с основните аргументи за напускане, които толкова много гласоподаватели ми представиха."

Партията на Стармър продължава да изпреварва в допитванията консерваторите на премиера Риши Сунак, посочва ДПА.

Лидерът на лейбъристите обвини Сунак, че предлага на страната само "още обещания, още баналности".

"Няма заместител на силния частен сектор, който да създава богатство във всяка община", каза той на аудиторията.

Първата реч на Стармър за 2023 г. идва в момент, когато правителството се бори със сериозния натиск в Националната здравна служба (НЗС) и продължаващите стачни действия, а домакинствата продължават да търсят начин да се справят с предизвикателствата, свързани с поскъпването на живота.

Лидерът на лейбъристите, който определи партията си като "компетентна и състрадателна", заяви, че страната се нуждае от драстично променена политика.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хммм

    2 1 Отговор
    Toя е лъжлив абориген!

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: