Last news in Fakti

11 Януари, 2023 12:02 4 127 100

Понякога са необходими две седмици на руската армия, за да превземе една-единствена къща

  • украйна-
  • русия-
  • бахмут-
  • война

Групата "Вагнер" играе все по-значителна роля в руската кампания

Понякога са необходими две седмици на руската армия, за да превземе една-единствена къща - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Западни разузнавателни служби смятат, че групата "Вагнер" играе все по-значителна роля в руската кампания и според служител на една от тях, говорещ при условие за анонимност, "има реална възможност персоналът на "Вагнер" сега да съставлява една четвърт или повече от руските бойци", съобщи в. „Индипендънт“, цитиран от БТА.

Въпреки това военната им ефективност в сектора Бахмут - където са съсредоточени силите им - все още е ограничена, като същият служител описва темпото на настъпление като толкова бавно, че "понякога са необходими две седмици, за да се превземе една-единствена къща", посочва в. „Гардиън“.

Междувременно ръководителят на руската наемническа групировка заяви, че силите му са завършили превземането на украинския град Соледар, което, ако се потвърди, ще отбележи първия голям успех на Москва на бойното поле от миналото лято. "Подразделенията на "Вагнер" са взели под контрол цялата територия на Соледар", заяви Евгений Пригожин в аудиосъобщение, публикувано в канала му в Телеграм късно вчера. Пригожин допълни, че в центъра на града има обкръжени украински войски и "се водят улични сражения. Броят на взетите пленници ще бъде обявен утре".

Западните медии обръщат внимание на това, че превземането на Соледар, където се намират огромни солни мини, има висока стойност за Русия както в символичен, така и във военен и икономически план. Вестник „Дейли Телеграф“ посочва вероятността тунелите на солните мини, които са с обща дължина около 300 км, да бъдат използвани от руските войски за проникване в тила на украинците.

Вероятността наистина да има напредък на руските сили може да се допусне и поради факта, че във вчерашното си обръщение украинският президент Володимир Зеленски не даде актуална информация за ситуацията на бойното поле, а само благодари на "героичните" защитници на Соледар. Президентът посочи, че в града почти не е останала здрава стена на сграда.

„Индипендънт“ отразява оценката на украинското министерство на отбраната за случващото се в Соледар, направена в Туитър: „Дори след като понесе колосални загуби, Русия все още маниакално се опитва да превземе Соледар – дом на най-голямата солна мина в Европа“. Според американски и украински официални лица артилерийският обстрел от страна на руските войски по цели в Украйна е намалял драстично, като на някои места спадът на интензивността на обстрела се оценява на до 75%. Това е още едно доказателство за все по-слабите позиции на Русия на бойното поле близо година след инвазията ѝ, заявиха официални лица пред Cи Ен Ен. Длъжностните лица не дадоха ясно или еднозначно обяснение за поразителния спад на артилерийския обстрел.

Западните политици все по-убедено посочват, че Украйна няма да може да си върне територия без западни танкове, пише в. „Индипендънт“. За да бъде постигнат обрат в положението на бойното поле е необходимо увеличаване на бойната мощ на украинската армия, включително с танкове и друга тежка бронирана техника. В момента Великобритания обмисля дали да стане първата западна сила, която ще достави на украинците основни бойни танкове „Чалънджър 2“, с които разполага британската армия, информира „Индипендънт“.

Вестник „Ню Йорк Таймс“ обръща внимание на друг аспект от войната, която Москва води в Украйна. Според изданието инвазията е довела до втория по големина бюджетен дефицит в постсъветската епоха. Бюджетната дупка е достигнала 3,3 трилиона рубли през миналата година - което представлява 2,3% от руската икономика, пише вестникът, позовавайки се на изказване на финансовия министър на страната Антон Силуанов по време на вчерашното правителствено заседание. Макар че руското правителство не е публикувало подробна разбивка на разходите си през 2022 г., широкоразпространено е предположението, че по-голямата част от разходите му са отишли за нуждите на армията, свързани с войната срещу Украйна. Друга водеща новина от Украйна, на която се спира западната преса, е, че президентът Зеленски лиши от украинско гражданство четирима политически дейци, включително прокремълския политик Виктор Медведчук, който миналата година беше прехвърлен в Русия в рамките на сделка за размяна на затворници.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ксаниба

    54 11 Отговор
    маакак така се превзема!?? нали оркраина побеждвала!! Сала хероям!!

    Коментиран от #99

  • 2 оФчара

    33 3 Отговор
    На Мимката под очилцата.
  • 3 Ерик Пърделко

    43 4 Отговор
    а Моцарт си отиде да ближе рани у дома в Америка...
  • 4 Бесен- _Язовец

    54 9 Отговор
    Соросоидни смешници

    Коментиран от #59

  • 5 Хихихи..

    62 10 Отговор
    Днеска една къща,утре друга къща и току виж,стигнали и до Бялата Къща..

    Коментиран от #92

  • 6 Дгйч

    13 39 Отговор
    10 000 жертви за превземане наСоледар . Десет хиляден град!
    Смятай!
  • 7 Реалист

    34 6 Отговор
    Сайта Отрепки бг
  • 8 Българин Сл.оригинал

    16 45 Отговор
    отдавна стана ясно за целия сват,че руската армия за нищо не става-както руските коли едно време......

    Коментиран от #49, #54

  • 9 Ясно

    34 0 Отговор
    Явно ви плащат на бр коментари. Предизвиквате с лъжите си хората, за да ви отговарят на съчиненията.
  • 10 ...

    10 29 Отговор
    Не го разбирам това Z... Нали им дадохме четмо и писмо. Кво значи това? Мене ми прилича на половин хитлеристка свастика. Кой умник им даде тази идея?

    Коментиран от #21, #24, #35, #52

  • 11 Ломоносов

    31 4 Отговор
    А Рамщайн са отново в траур казаха сбогом на Соледат и Бахмут

    Коментиран от #19

  • 12 Алкаш с калаш

    4 30 Отговор
    Ами то къща по къща, та град. С тези темпове след няколко хиляди години "спецоперацията"може да се увенчае с успех :-)))
  • 13 Нищо важно е че по 1000 укрофашиста

    11 3 Отговор
    Бандера роза

    Коментиран от #30

  • 14 Игор Гиркин - Стрелков

    5 20 Отговор
    Коментар от Игор Гиркин-Стрелков в Телеграм:

    "В канала си в Телеграм Стрелков отговори на руски политолог, който го помоли "да прекрати личните оскърбителни нападки срещу президента Владимир Путин". Стрелков обаче отвръща, че 9 години Путин не ползвал експертизата му и дори правел обратното на това, което Стрелков съветвал. "Русия е на ръба на военно поражение и никакво превземане на малки градове и села не променя ситуацията. И за това трябва да носят отговорност не само посредствени генерали и наемници, но и главнокомандващият, който ги е назначил и упорито отказва да ги смени", пише Стрелков. "
  • 15 Евроатлантик

    30 4 Отговор
    Дет се вика украинците изядоха и боя и солта...
  • 16 Иван

    29 5 Отговор
    Неглежирате, да се превземе град със седем години изграждани бетонни тунели, бункери и огневи точки си е подвиг, който Вие никога няма да извършите или най-малкото осъзнаете. Работайте Братя!
  • 17 Жеко

    9 1 Отговор
    Някой днес за две свдмици ще превземат и замъка на Ротшилдите.
  • 18 Бесен- _Язовец

    17 4 Отговор
    И ония бадери 14 дни в къщата без вода с нас.рани гащи седят хехехехехе
  • 19 Иван

    3 2 Отговор

    До коментар #11 от "Ломоносов":

    Соледар и Артьомск
  • 20 МирО

    31 4 Отговор
    Като чета между редовете днешните статии,
    Май урко.питеците ядът здрав пердах,
    Браво Рашан.

    Коментиран от #34

  • 21 ДДРОнег

    6 20 Отговор

    До коментар #10 от "...":

    Това са защитниците на православието и славянството !!!
    Нищо, че величаят буквата "Z" ...
    Нищо, че използват мюсюлмани и езичници срещу православните Украинци ...
    Нищо, че мюсюлманските кадировци затягат задните гайки на рузначетата ...
    русуфилите си обичат рузнаците и всичко им правят и дават :):):)

    Коментиран от #48

  • 22 Един призрак

    19 5 Отговор
    Да бе, 2 седмици. Хахаха. Един призрак броди по Европа. Призракът на у-кро-на.ци пропагандата.
  • 23 антрополог

    6 12 Отговор
    рушляците понякога,/или редовно/ изгарят 1 бълха заедно с юргана!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Игор Гиркин - Стрелков

    5 11 Отговор
    Коментар от Игор Гиркин-Стрелков в Телеграм:

    "В канала си в Телеграм Стрелков отговори на руски политолог, който го помоли "да прекрати личните оскърбителни нападки срещу президента Владимир Путин". Стрелков обаче отвръща, че 9 години Путин не ползвал експертизата му и дори правел обратното на това, което Стрелков съветвал. "Русия е на ръба на военно поражение и никакво превземане на малки градове и села не променя ситуацията. И за това трябва да носят отговорност не само посредствени генерали и наемници, но и главнокомандващият, който ги е назначил и упорито отказва да ги смени", пише Стрелков. "
  • 26 Гост 89

    16 4 Отговор
    Колко мнооого изписано, А ВСЪЩНОСТ Е ЛЪЖА И ПРОПАГАНДА!

    Коментиран от #100

  • 27 Всъщност

    21 4 Отговор
    Ами къща по къща . Затова е "специална операция" , а не "война" ! Ако беше война Москва има оръжие да превземе не само къща , а и да стопи цяла вражеска държава .
  • 28 Хахаха

    7 2 Отговор
    А понякога цял живот не стига за да ти дойде акъла. Или щом е за пари не ни пречи да се излагаме и да дезинформираме, даже открито да лъжем, за истинската ситуация.
  • 29 Няма светлина в тунела на руснаците

    3 19 Отговор
    Вагнер е платената армия с която олигарсите ще пазят Путин. От руския народ и руската армия. Когато пропагандата се разсее. И руснака види какво му се е случило. Вече ще е много късно.
  • 30 ДДРОнег

    4 16 Отговор

    До коментар #13 от "Нищо важно е че по 1000 укрофашиста":

    Не, по 1000 рузки нациста !!!
    Вие май не рпавите разлика межди фашизъм и нацизъм , както между нацизъм и национализъм ?!
    Личи се, че един пpоЗД трол, ама много пр0зд :):):)

    Коментиран от #46, #87

  • 31 Тъй, тъй...

    19 4 Отговор
    Затова пък за една седмица завзеха цял град и го прочистиха от нацистите. Веднага след това удариха склад за фойерверки в Харков и отбелязаха победата със зрелищна заря. За която нашите медии мълчат.
    Пък с вашата пропаганда и изкривяване на истината нищо не постигате.
    Украйна се продаде на САЩ с клоуна-наркоман и сега си плаща предателствата.
    Руската армия е непобедима.

    Коментиран от #42, #47

  • 32 Стоян Александров

    15 3 Отговор
    Алооол списвачите, като пишете Вие изобщо мислите ли бе ? Защо са им две седмици за една къща след като за 10 секунди могат да я взривят заедно с натовците вътре ? Защо, само това ми отговорете ? Аз знам отговора, но вече няма да Ви го пиша щото ме триете.... Защо е такъв голям БЪЛГАРСКИЯ БИ ПОЗОР БЕЕЕЕ, ЗАЩО ИМА ТООООООЛКОВА МНОГО ЕНИЧАРИ И ПРЕДАТЕЛИ ТУК, ЗАЩОООО ? ПРОВАЛИХМЕ СЕ КАТО ХОРА, КАТО НАЦИЯ....
  • 33 Кочо

    16 3 Отговор
    Марийо, ти за краварски подаяния си готова и майка си да продадеш! Интересно какви ли небивалици ще пишеш след разгрома на Украйна! Но за такива като теб, с ампутирана съвест е важно да вземат някой грош!
  • 34 Ти да видиш

    17 3 Отговор

    До коментар #20 от "МирО":

    Абе още вчера (или онзи ден) като прочетох, как зеленото човече казва, че руснаците стъпвали по руски трупове в Соледар и продължават да упорстват и да атакуват, въпреки "великите украински успехи" ми стана ясно, че градът "заминава" до ден - два.

    Коментиран от #39

  • 35 Не бе

    4 2 Отговор

    До коментар #10 от "...":

    З еленски
    О лександр.
    В олодимир
    с буквите на на неговите господари
    Не бе така отразяват северен, вьiсточен и южен район, според американските анализатори, ако може да им се вярва.
  • 36 въпросче

    3 21 Отговор
    Не знам кой въобще класира Русия като втора армия в света,като тези руснаци са направо безпомощни в тази война ,а воюват с всички сили.Ежене с паради,заплахи постоянно наляво надясно към всички държави,за три дни щяли да стигнат до Киев и накрая какво се оказва ? Русия се бори да оцелее срещу малка Украйна и не може да излезе на повече от 100км от собствената си граница,изгуби близо 40% от военната си техника и 500 000 души от войската си.И това е до момента.Русия,ако продължи да води тази война е напълно възможно да остане без армия.Руснаците трябва да се надяват да не ги подпука някоя по-боеспособна държава,че тогава не ми се мисли.Ще трябва да бягат чак до Чукотка,за да се спасяват.

    Коментиран от #51

  • 37 ДДРОнег

    3 20 Отговор
    рузнаци, не разрушавайте къщите на хората - така повреждате и имуществото и най-вече пералните !!!
    Няма да има вече кво да крадете и ще се върнете обратно само с голите си гъ3оbe :):):)
    Е, които успеят да се върнат, де :):):)
    А и бели ладеи вече не раздават, пестят ги :):):)
  • 38 Директно!

    6 0 Отговор
    Бутафорна “война”, също като измислената “пандемия” ….
  • 39 хахаха

    2 6 Отговор

    До коментар #34 от "Ти да видиш":

    Ми значи това село си е изпълнило предназначението
  • 40 Хасковски каунь

    10 3 Отговор
    "....... има напредък на руските сили може да се допусне и поради факта, че във вчерашното си обръщение украинският президент Володимир Зеленски не даде актуална информация за ситуацията на бойното поле, а само благодари на "героичните" защитници на Соледар..."
    Полееека полеееека, щото иначе боли
  • 41 Ееее нема лабаво

    5 3 Отговор
    Ако не я превземе ще ги изчака да се предадат... не им е целта да убиват!!!
  • 42 ДДРОнег

    4 13 Отговор

    До коментар #31 от "Тъй, тъй...":

    тъй, тъй "непобедиамта рузка армия" е била толкова много пъти побеждавана, че е смешно някой да я величае :):):)
    Всъщност, освен с победата във ВСВ, рузия нма с какво дръго да се похвали !!!
    А през ВСВ воюва, не рузия , а ссср - сбор от 15 републики !!!
    И отделно да не коментираме , че без помощта на САЩ, Великобритания и др., ссср беше пребито от една много по-малка Германия :):):)

    Коментиран от #53, #57

  • 43 Ммм дааа

    12 2 Отговор
    Маро,Мароо, отвреме на време влизам тук за да видя до къде може да стигне простотията ви. Защо си мислите, че всички са тъпи като вас?
  • 44 Мишел

    13 2 Отговор
    Целта на специалната военна операция не е завземането на Украйна, а демилитаризацията и денацификацията на Украйна .
    Скот Ритър казва: "Съотношението на силите е такова, че Русия може да победи Украйна за ден, без употребата на ядрено оръжие. Но целта на специалната операция не е завземането на територия."
    След специалната операция ще са руски , демилитаризирани и денацифицирани 7-8 области от бивша Украйна. С демилитаризацията и денацификацията на останалите ще се занимават Полша, Румъния, Унгария и ЕС.
  • 45 Яне Сандански

    11 2 Отговор
    Зеленски каза август ,че до декември Крим ще бъде отново украински .Кой декември и коя година???
  • 46 Малко встрани

    7 1 Отговор

    До коментар #30 от "ДДРОнег":

    То личи кои прозззд. Правим ние разлика, не се кахъри
    Не отлонявай тричането на плъховете, криещи се по къщи, дупки и канали, с обиди. Дай по темата.
  • 47 Верно ли бе

    2 0 Отговор

    До коментар #31 от "Тъй, тъй...":

    Сякаш излъчват 300.....
    И Ксеркс започна да изпраща орда след орда,и наемници от най далечните краища, свирепи чудовища, безсмъртни легиони........
    Тва за Спартанците ставаше въпрос,си не помислиш друго...
  • 48 Братята Кабабик

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "ДДРОнег":

    много слабо и безидейно, можеш повече!

    Коментиран от #60

  • 49 Смотльо,

    6 3 Отговор

    До коментар #8 от "Българин Сл.оригинал":

    Чудех се защо си поддръжник на САЩ ,сега вече разбрах .Единия се ръкува и говори с духове ,а ти на 17 години знаеш какви са били едно време руските коли Излишно е да те коментирам повече

    Коментиран от #56

  • 50 Реалност

    7 3 Отговор
    А урките откакто почнаха контранастъпление преди 6 месеца територията на Украйна се смалява с всеки изминал ден:)

    Коментиран от #65

  • 51 Букайо не Сака

    3 2 Отговор

    До коментар #36 от "въпросче":

    ти какво ли знаеш изобщо, приятелю..."а воюват с всички сили" точно воюват с частни армии и спецназа само. Толкова сте елементарни, че и дете ще ви смачка с аргументи...направо сте за съжаление
  • 52 Смотльо,

    5 3 Отговор

    До коментар #10 от "...":

    Просто е ,но трябва четене.Запада каза ,че ще разруши руската история ,а Русия отговори;ние ще ги накараме да си забранят азбуката и досега го постигат ,вече са забранени 3 букви от латинската азбука на запад.
  • 53 Трай, трай

    2 2 Отговор

    До коментар #42 от "ДДРОнег":

    Тази опорка не върви. И сто пъти да я кажат в обора, тя е за ваше ползване.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 От вчера

    6 3 Отговор
    "героичните" защитници на Соледар избягаха панически, в момента Вагнер обикалят къща по къща да търсят дали не се скрил в мазето някой от "героите" по примера на Азов в Мариопул:)
  • 56 Хахаха

    3 6 Отговор

    До коментар #49 от "Смотльо,":

    Как от един коментар разбра че е поддръжник на САЩ? Или по дефолт си ги дрънкате тъпизмите за Сорос, фащ, мащ, ЕС и прочие. Личи си кой на кой е подръжник. Той дето изразява мнение или ти дето скачаш като попарен защото някой казал нещо срещу господарите ти!

    Коментиран от #61, #63

  • 57 тц тц

    9 5 Отговор

    До коментар #42 от "ДДРОнег":

    Непобедимата краварска армия се е била сама само два пъти в смешната си 250 годишна история - във Виетнам и Корея, всички знаем как приключиха войните:))) Оттогава насам винаги обикаля с охрана от поне 30 държава, но афганистански козари пак им начупиха канчетата:))) Още си пускам клипа с една американец от спец частите им - сложил си бурка и женски дрехи, а под мишница стиска баретата:)))

    Коментиран от #64, #66

  • 58 5844

    6 3 Отговор
    По- добре Украйна да седне да преговаря отколкото Зеления да се изявява на разни международни фестивали.Разбирам че това го блазни,но народа на Украйна страда.Да спре да слуша Байдан и група а да си гледа държавата.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Хахаха

    1 2 Отговор

    До коментар #48 от "Братята Кабабик":

    Опровергай го де

    Коментиран от #62

  • 61 Смотльо,

    3 2 Отговор

    До коментар #56 от "Хахаха":

    Сам го призна в един коментар .Освен да е лъжец? Кое е по страшно да говориш глупости или да си лъжец ?
  • 62 Братята Кабабик

    1 0 Отговор

    До коментар #60 от "Хахаха":

    нали вече го направихме бе, и да чешеш ли не можеш пффффффф

    Коментиран от #68

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 схсхсхсх

    4 3 Отговор

    До коментар #57 от "тц тц":

    Не знам кой въобще класира русия като втора армия в света,като тези руснаци са направо безпомощни в тази война ,а воюват с всички сили.Ежене с паради,заплахи постоянно наляво надясно към всички държави,за три дни щяли да стигнат до Киев и накрая какво се оказва ? Русия се бори да оцелее срещу малка Украйна и не може да излезе на повече от 100км от собствената си граница,изгуби близо 40% от военната си техника и 500 000 души от войската си.И това е до момента.Русия,ако продължи да води тази война е напълно възможно да остане без армия.В смешната си история,русия винаги е трябвало да бъде спасявана от някой.Руснаците ядоха шутовете във Финландия,в Афганистан едвам се спасиха от козарите благодарение на паническия си бяг и въпреки това дадоха над 20 хиляди жертви,а през ВСВ дадоха над 25 милиона жертви идиотите неадекватни.Добре,че САЩ и Англия ги спасиха тогава. Руснаците трябва да се надяват да не ги подпука някоя по-боеспособна държава,че тогава не ми се мисли.Ще трябва да бягат чак до Чукотка,за да се спасяват.
  • 65 хахахха

    1 2 Отговор

    До коментар #50 от "Реалност":

    Абе щом напредват руснаците значи е настъпление бе лунатик.

    Коментиран от #69

  • 66 Да ти напомня

    4 1 Отговор

    До коментар #57 от "тц тц":

    Хубаво, че спомена Афганистан щото те и безаналоговите руснаци се изнесаха от там. САЩ имат коалиция от 30 държави, а Русия от колко? То бива дебелизъм ама вашия чупи тъпомера. Ай ся почни да ми говориш как Китай, Индия, Тимбукту и някой остров в Тихия ихият океан с размерите на триумфалната арка бил с Русия. Следете какво става в соледар, да не се окаже, че не само не са го превзели, ами и от там са изхвършили "стратегическо прегрупиране" с отстъпление. Щото само напоследък все така ги оправдавате руснаците.
  • 67 руски zвине

    4 7 Отговор

    До коментар #63 от "Смотльо,":

    Не можеш да поддържаш държава,която е "бомбила" България ? Невежа мижитурко,ти наясно ли си,че Русия е БОМБАРДИРАЛА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ,всички градове и в момент на НЕ война.Наясно ли си,че за последните 100 години Русия два пъти е обявявала война на България и веднъж е разположила 100 хилядна войска на границата ни с Румъния с готовност да нахлуе в България и то при положение,че сме им показали ясно,че НЕ искаме военен конфликт ? Ти си жалък национален предател.Долен комунист и руски шпионин ! Добре,че такива като тебе вече ги погнаха службите и поглежите на арести и съд !

    Коментиран от #70, #72, #75

  • 68 Не мога уааа

    0 6 Отговор

    До коментар #62 от "Братята Кабабик":

    Завършил съм руската гимназия. Там само ни учат да лижем и навеждаме пред червената звезда.
  • 69 Абе

    0 0 Отговор

    До коментар #65 от "хахахха":

    Той вкарва ирония. Прочети му внимателно коментара.
  • 70 Смотльо,

    3 4 Отговор

    До коментар #67 от "руски zвине":

    Жалко за похарчените пари на родителите ти и учителя ти по история трябва да му се спрат правата да преподава до живот .

    Коментиран от #74, #80, #89

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Смешник

    2 1 Отговор

    До коментар #67 от "руски zвине":

    Хубаво е признаваш че си Zвиня
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Косово

    2 3 Отговор

    До коментар #67 от "руски zвине":

    САЩ ни освободи от турски робство ,нали zмотан ?

    Коментиран от #81

  • 76 руски zвине

    5 7 Отговор

    До коментар #63 от "Смотльо,":

    И понеже виждам,че си изключително неук и кух,като 99% от русофилията,само ще ти кажа,че САЩ е държавата допринесла НАЙ-МНОГО за развитието на света и благодарение на нея човечеството се развива и до ден днешен.САЩ е най-иновативната държава,като американците отговарят за 46% от световните иновации.След тях се класира Япония ,а Русия допринася с цели 0.8%.Ако разтиахме на Русия сега щяхме да общуваме още с пръчки и звуци бе кухар.Дори интернета който ползваш за да си пишеш жалките платени мнения,дори компютъра от който пишеш и компонентите му ...всичко това е американско изобретение рублистик.Почти всичко на този свят е с дадено начало от САЩ и благодарение на САЩ света се развива.Я ни кажи ти Русия какво е дала или дава в момента на света,че нещо не мога да се сетя ? Русия освен да живее на гърба на човечеството и само да граби наготово ресурси от природата ,НЕ ДАВА нищо за развитието на света.АМА ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО !

    Коментиран от #86, #96

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Онзи

    0 3 Отговор
    Бялата къща да започне да копа окопи да слага противотанкови пирамиди,че глонас не е много точен...и не се знае пияницине на къде ще хванат.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Гнусен

    5 1 Отговор

    До коментар #75 от "Косово":

    И какво правиха в Добруджа после? Защо бомбардираха крайбрежието през двете световни войни? Отговори троле продажен!
  • 82 Хахаха

    4 5 Отговор

    До коментар #63 от "Смотльо,":

    Личи си че си поддръжник на Русия. Даже достоен за това ник си си избрал - смотль@. Всички путинофили -русофили ви призовавам да си турите тоя ник. Отива ви! Удряйте минуси
  • 83 да си знаеш

    5 2 Отговор

    До коментар #63 от "Смотльо,":

    Ти не си поддръжник на Русия,а си обикновенна предателска noдлога.Русия бомбардира Русе,Добрич, Стара Загора, Казанлък,Горна Оряховица,Добруджа,Варна и крайбрежието ни.Този враг на държавата ни ли подкрепяш комуне ?
  • 84 гривек

    2 2 Отговор
    Гривните се разпиляха на бойното поле.....
  • 85 Пешо

    1 3 Отговор
    Ах само какви лапни шарани сте.
    Едните лапат стръвта на Американците, другите на Руснаците и накрая всичките са в тигана сготвени и с подправки.
    Как са станали силни икономически и едните и другите?
    Грабили са и грабят от по слабите и малки страни.
    И пробутват грижите за малките страни- пропаганда за наивници.

    Чешете си езиците тук и егото. Нищо не променяте
  • 86 Жоро

    0 2 Отговор

    До коментар #76 от "руски zвине":

    Интрнета е швейцарски

    Коментиран от #88

  • 87 Бачо

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "ДДРОнег":

    Мен ми казаха, че се дрогирвали
  • 88 8932

    1 1 Отговор

    До коментар #86 от "Жоро":

    Интернета е американска разработка на военните,като в последствие е пуснат за цивилно ползване и е достъпен в днешно време.
  • 89 Българин Сл.оригинал

    2 2 Отговор

    До коментар #70 от "Смотльо,":

    като гледам много хубаво са те затапили-ти нали уж беше руснак,военен-май не знаеш какво лъжеш......
  • 90 Леле

    2 1 Отговор
    Тази очиларка надмина онзи съсел Денис,Бях любопитен,от кой е тази великаГлупост....и въообще няма да си губя времето,да чета глупости.
  • 91 За соополивитеТролчета

    7 3 Отговор
    Виждам че неграмотниците и платените са налазили статията,даже един "умник" обяснява,как Русия е бомбила България.Русия никога не е бомбила България нито е убила и един българин по време на ВСВ,но не така седят нещата с тези,които продажните ни политици вземат за приятели.Вчера на 10.01.1944г/АнглосаксонскитеИзроди от САЩ и Англия със 300 бомбандировача.бомбандират София,като убиват над 1 700 души и 2 300 ранени цивилно население.На вчерашния ден изсипват 2 000 бомби и унищожават 13 000 сгради.За девет месеца бомбандировки над България,англосаксонскитеИзроди са пуснали 45 000 бомби и 10 000 игра4ки-бомби,за деца,като за този период избиват още 3 600 души и над 3 000 ранени в софийски и врачански регион.Много деца остават без ръце от бомбите играчки.
  • 92 Бай Иван

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Хихихи..":

    Преди 2 мандата маймуната живееше в бялата къща.
  • 93 Защото е първа

    4 1 Отговор
    парадна армия. Основната и подготовка е "строева подготовка", а тактическото ѝ обучение се води по учебници, писани между Първата и Втората световни войни.
  • 94 Наркомански

    1 1 Отговор
    Най-добрия пленник е...неутрализираният...завинаги.
    Ох мамо моя еврейска! Ко ма чака и мен.
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Надали

    1 1 Отговор

    До коментар #76 от "руски zвине":

    Докато гении като Менделеев даваха и продължават да дават интелектуално развитие на света, САЩ дадоха и продължават да дават с повод и без повод изобилие от войни на света. Всяко нещо, което имат САЩ е заграбено и отнето, включително интелектуалната собственост. В момента имат поне един квадрилион дългове в деривати, ако този дългов балон гръмне скоро, ще ти отвее всичко което имаш и теб самия. Финансовите пирамиди са играчки за бебета в сравнение с финансовият апокалипсис, който може да последва от това. Световната финансова криза, е като пиратка за нова година, това нещо е като огромна бомба. В момента часовникът и отмерва последните години на САЩ!
  • 97 путин

    2 1 Отговор
    ще избием ВСИЧКИ фашисти!
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 нпо агент

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ксаниба":

    жалки напъни на западна преса...през лятото твърдяха че Русия приключила с ракети и дори чипове взимат от перални машини..сега пак същото..Все една и съща дъвка..
  • 100 Знайко

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Гост 89":

    ...ми то събрано от целия свят, брат! То не е гардиън, то не е индипендънт и все хора които не са били и на 2000 км от осраина! Ние пък Ви вярваме безрезервно на лъжите!
Новини по държави: