Last news in Fakti

22 Януари, 2023 20:30 6 571 89

"Германците се подиграват на Бербок и критикуват Шолц заради Русия" - кой и защо измисля тези фалшиви новини?

  • русия-
  • германия-
  • фалшиви новини-
  • олаф шолц-
  • кремъл

Съответните заглавия могат да се прочетат в руската държавна агенция РИА Новости, те са препечатани и от другите медии в страната

"Германците се подиграват на Бербок и критикуват Шолц заради Русия" - кой и защо измисля тези фалшиви новини? - 1
Снимка: Shutterstock

Според проучване 86 процента от германците възприемат Русия за заплаха за глобалната сигурност. Но руските медии рисуват съвсем различна картина за настроенията във Федералната република.

Германците се подиграват на външната министърка Аналена Бербок. Федералният канцлер Олаф Шолц е постоянен обект на критики заради изказванията си за Русия и е призоваван от народа да "възпре" украинския президент Володимир Зеленски.

Миналата година руските държавни медии нееднократно разпространяваха статии с такова съдържание. Съответните заглавия могат да се прочетат в руската държавна агенция РИА Новости. Те са препечатани и от другите медии в страната.

Анонимни акаунти и съмнителни коментари

Но как изобщо се измислят подобни заглавия? За да се отговори на този въпрос трябва да се хвърли по-внимателен поглед към някои от публикациите. През август 2022 година например РИА Новости разпространи текст със заглавието: "Стига! Германците реагират остро на апела на Зеленски към руснаците". Целта е да остане впечатлението, че в Германия доминират антиукраински настроения.

При по-внимателно вглеждане се разбира, че не "германците" реагират "остро" на апела на украинския президент, а някои читатели - както твърдят те - на списание "Шпигел". Под никнеймове като "zw9s", "nzjdMFpV", "rrnsne2Nr" und "GvbR72" се публикуват коментари, които след това стават част от статиите на РИА Новости.

Никнеймовете от произволни буквени комбинации определено пораждат съмнение дали зад тях стоят истински юзъри. В съобщения със заглавието "Германците нападнаха Шолц заради абсурдни изказвания спрямо Русия" източниците са формулирани като "един юзър", "друг коментатор", "още един читател" и "четвърти юзър".

Тролене в полза на Кремъл

Подобни коментари под статиите на водещи европейски медии бе трябвало да доведат дотам, че "систематичното тролене в полза на Кремъл" да проникне в обществения дискурс, казват експерти от университета в Кардиф. В проучване от 2021 година, което разглежда коментарите към статиите на 32 големи европейски медии, включително "Шпигел" се казва: "Акаунти използват коментарната функция на сайтовете на медиите, за да публикуват провокативни, проруски и антизападни изказвания под формата на реакция на статиите, свързани с Русия".

Това личи особено при анализа на профилите, от чието име се публикуват коментарите. "Един от акаунтите, които ни заинтригува, бе променил от създаването си 69 пъти мястото, от което пише, и 549 пъти името си", посочват експертите.

Коментари от "германците"

Анализът на читателските коментари под статиите на чуждестранни медии се появи като медиен жанр в Русия през 2000-те години покрай портала inosmi. Тогава коментарите на професионалните тролове, платени от Кремъл, още не се срещаха толкова често по сайтовете на чуждестранните медии, обяснява пред портала "Медуза" руският журналист и преводач Алексей Ковальов.

Независимият руски информационен портал "Медуза" от април 2021 г. е в списъка на "чуждестранните агенти" и работи в изгнание от Рига. А порталите inosmi и РИА Новости бяха интегрирани през 2013 година в медийния холдинг RT. Най-късно от този момент нататък не би могло да става и дума за автентични анализи на коментарите в РИА Новости.

По отношение на "германците" в РИА Новости често се появяват коментари, които критикуват твърде "острите" думи спрямо Москва. Или пък са "възмутени" от изказванията на германските политици спрямо Русия.

Фалшиво възмущение

Заглавие като "Абсурд. Германците са възмутени от изказванията на външната министърка Бербок за Русия" или "Германците остро критикуват председателката на Европейската комисия Фон дер Лайен за нейните думи за "наказание срещу Русия"", най-вероятно са базирани на коментари на тролове.

Тези твърдения често противоречат на това, което германците наистина мислят за Русия, за войната, за Украйна и за санкциите срещу Москва. Това бе потвърдено от представителното допитване Deutschlandtrend, осъществено в Германия в края на 2022-а. То показа, че 86 процента от германците възприемат Русия като заплаха за глобалната сигурност.

Само десет на сто определят Руската федерация като страна, с която Германия би могла да изгражда партньорство, базирано на доверие. Докато в случая с Украйна този показател е 47 процента. 37 на сто от германците смятат, че санкциите спрямо Русия не са достатъчно строги, 31 на сто ги намират за адекватни и само 23 процента ги оценяват като твърде строги.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 64 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    118 13 Отговор
    Германците помнят руските танкове в Берлин.

    Коментиран от #6, #19, #54, #69

  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    116 6 Отговор
    А тук спокойно можете да напише Вашето мнение ‼️
    То спокойно
    може да бъде
    ИЗ ТРИ ТО ,
    а Вие
    БЛОК И РАНИ
    ‼️‼️‼️‼️‼️‼️
    ДА ЖИВЕЕ СВОБОДАТА НА СЛОВОТО

    Коментиран от #17, #23, #28, #31, #32, #35, #38, #46, #49

  • 3 Цензура

    133 13 Отговор
    Мдам - това че Германия, Франци, Чехия и още доста държави са залети с протести, няма значение, нали? как ще има - всеки горд германец с готовност мизeрува, само и само за украйна да е добре... нали?

    Коментиран от #9, #76

  • 4 ШвабскитеЗелки квичат

    101 8 Отговор
    Щом разбират какво е тролене, то осъзнават че самите те са най-големите БоклуциТролове тук. Изтървахте питомното, вече никой не ви вярва.

    Коментиран от #87

  • 5 ФАКТИчески

    81 7 Отговор
    НАЩЕ НОВИНИ СА НАЙ "ВЕРНИТЕ" ......ИЗМИСЛИЦИ...........!
  • 6 Хахах

    12 104 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Точно за това трябва най-бързо да забранат фашистка русия във всичко . Най на края фашизма победи русия - и я завладя ;-)

    Коментиран от #14, #64

  • 7 БОЗА

    92 6 Отговор
    Всяко заглавие и статия,които не славят сащисаните,брюкселските и нато е "фейк" нали...как се правите на алтави и светци едновременно... "войната е мир",а...;-Х



    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)
  • 8 Голем смех

    15 95 Отговор
    Германия е последната държава в Европа, която храни добри чувства към фашистка Русия. Затова и се атакува с какви ли не фалшиви новини. Които хващат дикиш само пред малцина наивници, подобни на нашите путлерасти.

    Коментиран от #12, #26, #70

  • 9 Така е

    78 4 Отговор

    До коментар #3 от "Цензура":

    И започнат ли тук да хулят нещо, го разглеждаш опозитив. Както Соледар и Бахмут. В тези градове вече говореха руски, когато тук квичаха как уркофашистите защитават "геройски" градовете.
  • 10 АЙДЕ

    85 6 Отговор
    Като не ви изнася все Русия ви виновна. Вашата работа е Гузен негонен бяга.
  • 11 Джамбaза

    49 6 Отговор
    Жена с име Аналена може да е обект само на уважение.
    Не на подигравки.
  • 12 Само ше ти напомня

    82 4 Отговор

    До коментар #8 от "Голем смех":

    Германия в голяма част вече е руснаци и турци, а останалата част араби.Така, че недей да коментираш наизуст. Така се издаваш, че си от ПедалскотоДБ или ПП. Квичите еднакво?

    Коментиран от #21

  • 13 Лена

    78 5 Отговор
    Дойче веле - извор на истина.
    Ние измисляме истината за вас!
  • 14 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    63 3 Отговор

    До коментар #6 от "Хахах":

    И като ги забранят 🤔🤔🤔
    Т-62 няма да влезе в Берлин ли 🤔🤔
    Или ще спиш спокойно , защото няма да разбереш какво е станало 🤔

    Коментиран от #47, #80

  • 15 Баба Вуна

    75 5 Отговор
    Германците знаят много добре Кой ги освободи от Ковид робството. Германците от Май 2020 до 24 февруари 2022 бяха с маски на муцунките! Слава на Русия, Слава на Путин.
  • 16 Мисирки и пуяци

    73 2 Отговор
    Да бе щото ние не можем да четем немски медии, коментари, не виждаме стачките, нямаме роднини там. Чакаме вие да ни светнете, защото сме неадекватни.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 нпо агент

    51 4 Отговор
    влечуги от дойце зеле се притесняват за фалшиви новини?..сериозно..дотам ли докараха...цирк!
  • 19 Българин

    7 30 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Ако това е вярно, значи и ти помниш руските танкове в София, нали? 😂

    Коментиран от #33

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Голем смех

    7 65 Отговор

    До коментар #12 от "Само ше ти напомня":

    В Германия има около 2 милиона гастарбайтери-рушляци, които с целия си акъл направиха 2-3 рехави митинга в подкрепа на путлеровия фашизъм. На стотина инициатори им показаха пътя към Блатная, а другите от тогава са по-ниски от тревата. Ето това е положението, тавариш.
  • 22 Путин

    4 48 Отговор
    Наи обичам да шшиббамм руски измъчени тролове.

    Коментиран от #29

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Ти си

    7 2 Отговор
    Факти.бг ....
  • 25 Видеата с Протестите в Германия

    44 5 Отговор
    Показват различна картина от позицията на ШвабскотеЗелки тук.
  • 26 РЕАЛИСТ

    47 6 Отговор

    До коментар #8 от "Голем смех":

    Явно не си контактувал с немци. Те не хранят лоши чувства към Русия. Уважават руснаците и ги намират за единствените добри войници , като тях. Признават, че те са виновни за нещастията на Русия през Втората Световна.
  • 27 руZофилите V шOк!

    7 52 Отговор
    Няма спор. Руската пропаганда и тролове са доста голям проблем. Редовните читатели на Факти виждаме ежедневно какво се случва в коментарите.

    Коментиран от #30, #85

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 А един такъв

    19 3 Отговор

    До коментар #22 от "Путин":

    Да ти счупи коленете искаш ли?

    Коментиран от #62

  • 30 Виждаш на МайкаСиПутката

    18 5 Отговор

    До коментар #27 от "руZофилите V шOк!":

    Всеки ден

    Коментиран от #65

  • 31 Ти си

    14 2 Отговор

    До коментар #2 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    ФАКТИ.бг обявява свободна позиция за длъжността журналист.

    Търсим журналист/редактор, който желае да подкрепи каузата за честна, достоверна и свободна журналистика в България!

    Нашата цел е :

    да откриваме и показваме фактите такива, каквито са – от по-лесно различимите до тези, от които общественото внимание упорито се отклонява.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Българка

    37 3 Отговор

    До коментар #19 от "Българин":

    Помним хамериканските бомбандировачи над Бг

    Коментиран от #61

  • 34 фен

    44 3 Отговор
    Германците искат студ, глад и мизерия! И ще си ги получат! Те са си стоици! Изтърпяха Хитлер, ще понесат и Байдън...

    Коментиран от #50, #55

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Като прочета нещо подобно,

    28 2 Отговор
    започва силно да ми липсва "Бесарабски фронт". Поне е забавно.
  • 37 аз си знам

    18 1 Отговор
    за Бербочето! Не е стока,ама става за прави кадаиф ...Какво да прави фончето дърто ?!,ще пляска с шибалка Мишел и дъртия Борелко. да не прават бели....
  • 38 Ти си

    3 7 Отговор

    До коментар #2 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    .......Информира точно и безпристрастно, придържа се към истината при отразяване на събитията, като дава пълна информация за събития и процеси, чийто източник е известен.
  • 39 Гьобелс Веле

    19 2 Отговор
    Вервайте ни
  • 40 Бай Канур

    17 1 Отговор
    Троленето е с пари, протестите са от сърце и безплатни, а и реални
  • 41 Реалист

    24 3 Отговор
    Фашиската пропаганда искат да създават впечатление, че всики подкрепят западната фашиска политика.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    20 2 Отговор
    Ами точно така си е, подиграват ги, освиркват ги и какво ли не още....
    Срещите им с избирателите преминават зад ограждения и далеч от "народната любов".
    Фалшивата новина в случая е тази под която пиша коментара.
  • 44 мммда

    38 2 Отговор
    Официално в Бундестага(има го в тубата) тая седмица обявиха едно социологическо проучване, в което 87% от населението на страната не е съгласно с политиката на правителството, както и са за стопирането на помощите и емиграцията на украинците, същото така и за анулиране на санкциите и преговори с Русия за връщане на всичко по старо му.
    Тука DW се опитва да преобърне нещата на 180°.

    Коментиран от #48, #66, #68

  • 45 Професора

    25 4 Отговор
    DW Е ЦРУ И ЕСТЕСТВЕНО ЦРУ ВИ МАНИПОЛИРА

    Коментиран от #63

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Т-62....

    2 17 Отговор

    До коментар #14 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Може да влезе само в леярната като скрап за претопяване.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Ти си

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОБЯВАТА

    Организация Факти БГ
    Местоработагр.София / България
    Категория Медии
    Ниво Експерти/Специалисти
    Тип заетост Пълен Работен Ден
    Вид заетост Постоянна
    Образование Висше
    Месечна заплата (бруто в лв.)1200 лв. - 1800 лв. Статистики Дата: 17 Януари 20

    Чакай качество за такава заплата...

    Коментиран от #58, #60

  • 50 Само лажеш

    4 12 Отговор

    До коментар #34 от "фен":

    Нали за тази зима ги обещавахте тия ,,блага,, ама нищо не стана. Германецът работи здраво и си живее живота, а ти само дращиш тука разни небивалици...
  • 51 Гост

    14 4 Отговор
    факти вие се превърнахте във помийна яма .
  • 52 Укропат

    15 3 Отговор
    Жена с име Аналена и за ножка не става ,каза шефчето и дръпна поредната магистрала.
  • 53 мммда

    30 3 Отговор

    До коментар #48 от "Хихи":

    Не съм ти никаква ушанка, има го в тубата това, ако си добре с швабския и имаш време прегледай таз седмичните заседания. Не случайно искача тая статия. Кой в бг го интересуват тия 2 образа.
    Бербок изчезна в последно време, военната им министърка подаде оставка, до някъде се и разбра защо- поискали мобилизиране на немски войници и пращането им на фронта в Украйна да помагат.
    Това се пропусна да се спомене в Бг.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 мммда

    18 2 Отговор

    До коментар #34 от "фен":

    само където политиците им ги тикат към описаното от тебе. 87% от населението не са съгласни с това да теглят заради кефа на някой друг.
  • 56 !!!?

    5 16 Отговор
    А пък в Россия всеки иска лично Путин и Лавров да ги изпрати на фронта в Украйна и да се бие заедно с Кадиров и "Вагнер" !!!?
  • 57 TV Бобов дол

    23 4 Отговор
    От Факти и DW незнаят ли че българина има интернет и черпи информация от цял свят та продължават да тиражират изопачаване на фактите и откровени глупости ?
  • 58 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    16 0 Отговор

    До коментар #49 от "Ти си":

    И 5 лв да ти плащат
    И 5 000 лв да ти плащат
    Ставаш платен, купен, писач на това за което ти плащат ‼️
    А твоето лично мнение , го оставяш пред изтривалката на офиса ‼️

    "НЕ, БЛАГОДАРЯ !"
    / Т. Колев/
  • 59 Бай Лисан

    19 3 Отговор
    Съответните заглавия могат да се прочетат в руската държавна агенция РИА Новости.

    Коя е ключовата дума? Ето, имаме познал - ключовата дума е ДЪРЖАВНА. Като такава има отговорности и не може да лъже.
    Дойче Веле обаче не е държавна и не е агенция, съответно може да си лъже на воля....
  • 60 Бай Лисан

    8 1 Отговор

    До коментар #49 от "Ти си":

    Ама ние не сме си и помисляли да чакаме качество....
    А тяхното количество не прераства в качество

    И една малка корекция;
    Ниво Експерти/Специалисти да се чете
    Ниво Джамбази/Маруски
  • 61 Българин

    6 6 Отговор

    До коментар #33 от "Българка":

    Значи помниш и позивите на комунистите за съюз с Германия, подписани от ГошоТарабата, нали , другарко Цедкин ?
  • 62 Патриот

    2 10 Отговор

    До коментар #29 от "А един такъв":

    70-годишния Путлер ли ще му счупи коленете, че не разбрах?
  • 63 Христо Христов

    1 10 Отговор

    До коментар #45 от "Професора":

    А поглед-инфо е на ФСБ, следователно ватенките ви манипулират! 😂
  • 64 Тарикат

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Хахах":

    Унуфрий, научи се първо да говориш и чак след като развиеш гънките, да се изказваш
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Курци

    19 1 Отговор

    До коментар #44 от "мммда":

    ДВ е краварската пропаганда,само името му е немско инак политиката им е укрофашистка
  • 67 нормален

    21 2 Отговор
    Разследване и затвор за киро лъжеца супер нагъл и безотговорен няма срам няма съвест знае прекрасно позицията на българския народ но не му дреме за него е важно какво са му заповядали американските чорбаджии срам за българия
  • 68 моите колеги

    14 3 Отговор

    До коментар #44 от "мммда":

    от Германия потвърждават твоята информация. Всички са недоволни от политиката на Шолц и компания.
  • 69 БУРАТИНО

    3 15 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Германците не ги мисли, а русначетата, дето за 3 дни щяха да са в Киев, погледни ! И албанците вече се смеят на МОГУЧАЯ !!!
  • 70 МНОГО ГОЛЕМ СМЯХ

    4 17 Отговор

    До коментар #8 от "Голем смех":

    То, само като погледнеш колко руски тролчета са активирани, и ще разбереш какъв бяс ги тресе ! Само дето не знаят, че напъните им са от пусто, та в празно !!! Ама, наистина, ... ГОЛЕМ СМЯХ ...
  • 71 Унтерменши с унтер акъл

    14 1 Отговор
    Руските медии както винаги казват истината. ДВ само бълва лъжи да замаже положението.
  • 72 Артилерист

    17 1 Отговор
    DW е обективна само за манипулативната американска пропаганда-всичко руско е лошо, а за американското-само добро.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Бай Дън

    10 0 Отговор
    Мога да нарека статията ви тролене в полза на Америка. Елате в Германия и чуйте с ушите си настроенията на хората.
  • 75 Джордже Балашевич

    9 1 Отговор
    А протестите в Германия, и те ли са нагласени и нереални? На всеки протест, по улиците се движеха стотици хора! И това продължава и до днес!

    Коментиран от #77

  • 76 Доко

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Цензура":

    И защо има протести не разбрах особено в Чехия.Там сигурно много обичат руските солдати с танковете.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Бате Иво

    6 0 Отговор
    Абе хора да не мислите че живеем в Северна Корея
    Почти всеки българин има приятел или познат в чужбина
    И си мислите че не сме наясно със ситуацията там ли
    Преди три месеца се бях насочил към Германия
    Един приятел ми каза че за момента по добре безработен в България отколкото да започна работа в Германия
    Още преди месеци нямаше олио там бе
    Та само прочетох заглавието
    Статията кой знае какви щуротии пише
  • 79 Аз съм

    8 0 Отговор
    Когато от този парцал DW кажат добро утро погледнете къде е слънцето.
  • 80 Траки

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    В Берлин ще влезе само Т-97564.
    … Тоест - НИКОГА !!!…
    Пий си водката, и си лягай …
  • 81 Спор няма

    2 0 Отговор
    Че немците 50%смятат че е добре да са с Украйна...все пак степан Бандера е национален герой на Украйна който е фашист.... сега остава немците да обявят и хит.лер за национален герой и готово.а след признаниетона Меркел че е измамила Путин с минските договорености за какво да говорим
  • 82 Евроатлантик

    6 1 Отговор
    Западната пропаганда е толкова неправдоподобна и нелепа, че губи присмех и отвращение у всеки трезвомислещ човек. А те по навик винаги търсят виновен, което прави Русия дежурният виновен за нацапаните им в кафяво гащи.
  • 83 Диамантената ръка

    1 4 Отговор
    Питайте тия дето са на страната на Кремъл, съгласни ли са на тях и в тяхната държава да се случи същото, което е в момента в Украйна и много бързо ще стане ясен процента на подкрепящите Русия, вкл. и в България. Една руска ракета да падне в някое варненско село и ще видите как изведнъж 99 процента ще се окажат твърди натовци и троловете моментално ще обърнат палачинката...
  • 84 ДонбасСлав

    4 1 Отговор
    Правилно да се чете Заглавието така:
    Германците се подиграват на бербок ( Робота) и критикуват шолц ( Прасеца) заради Русия"
    - кой, защо и как успява все пак, да покаже тези Истински новини?
    Защото в евро пространство е пълно с Лицемерие и фалшива цензора, какъвто е й сам по себе си и Евросъюза.
  • 85 Оре'ж

    5 1 Отговор

    До коментар #27 от "руZофилите V шOк!":

    Спор няма .
    Немската пропаганда и укро.тролове байдън.исти. са доста голям проблем. Редовните читатели на Факти виждаме ежедневно, дружно белодомско.хорно , Виждаме какво се случва в коментарите на продажните атлантико.поклоници.
    Балкански американо.уфилски медузи, къде са са се хванали, за палците, за шепа центове метнати по пода.
    Краварски Резил.
  • 86 БЛАТНА ОРКА АЛКАШ

    0 2 Отговор
    РИА Новости е фабрика за алкашки клифуци особено предпочитани от силно не умни русофилтаци и други подобни хуманоиди !!!!

    Коментиран от #89

  • 87 Минчо

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "ШвабскитеЗелки квичат":

    Квит ще да са според теб но там работен човек не мързелив живее много добре прекарва добре живота си от всяка гледна точка а тук в България всезнайковци и празноглавци заможни незнайно как все ръсят мозък кой какъв е а държавата тъне в нищета и бедност пази боже от такива бо...... ци..... мое мнение а и друго швабите осигуряват на българските роми такава работа че със средствата искупиха и селата пък вии си при казвайте гласувайте и квото по просто правете но не и умно
  • 88 Украинка от Донбас

    0 0 Отговор
    Хората в Германия не са глупави и много добре виждат и разбират от тази война, кой воюва и затова подиграват с тях. Те са за подигравка и оставка.
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: