Last news in Fakti

27 Август, 2013 18:04 6 585 1

В Либерия скъсаха всичките 25 000 кандидати за университета

  • либерия-
  • студенти

Либерия освен в новинарския поток влезе и в Книгата на рекордите „Гинес“ с факта, че всички младежи и девойки, явили се на изпитите за влизане в университет, са били скъсани, обобщава Би Би Си.

Около 25 000 души са се провалили на приемния тест за Университета в Либерия, който е един от двете държавни висши учебни заведения в страната.

Преподавател разкри, че на кандидатите липсвал ентусиазъм и базови познания по английски, който е официален език.

Те не знаеха абсолютно нищо за английския, като структура на езика, заяви говорителят на университета Момоду Гетуей.

Министърът на образованието Етмония Дейвид-Тарпе заяви пред Би Би Си, че тя ще се срещне с представители на университетат, за да обсъдят спада в образованието на младежите.

Президентът на Либерия, нобеловата лауреатка Елън Джонсън Сърлийф, наскоро призна, че образователната система на страната е в пълен хаос, защото голяма част от училищата не разполагат с основни учебни материали, а училите нямат необходимата квалификация.

Либерия се възстановява от кървава гражданска война, припомнят наблюдатели. Близо 250 000 са жертвите на приключилата преди десетилетие кървава гражданска война. Икономиката на страната продължава да е в руини, а стотици хиляди продължават да живеят като бежанци в чужбина.

ООН поддържа мисия от 15000 миротворци в страната.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    1 0 Отговор
    Тези пък и универитет ли имат бе?