Last news in Fakti

26 Февруари, 2023 18:00 2 498 9

Великобритания и ЕС са на прага на споразумение за Брекзит

  • брекзит-
  • споразумение-
  • ес-
  • великобритания-
  • северна ирландия-
  • търговия

Не е ясно дали това ще задоволи скептично настроените противници на споразумението

Великобритания и ЕС са на прага на споразумение за Брекзит - 1
Снимка: Shutterstock

Великобритания е на прага на споразумение с ЕС за разрешаване на търговските и политически спорове около Северна Ирландия след Брекзит, предаде Ройтерс, като се позова на днешно изявление на британския заместник министър-председател Доминик Рааб пред Би Би Си, предаде БТА.

Агенцията отбелязва, че не е ясно дали това ще задоволи скептично настроените противници на споразумението. Продължаващите с прекъсвания и понякога язвителни преговори между Лондон и Брюксел след излизането на Великобритания от ЕС през 2020 г. изглежда са на път да приключат, може би още утре, отбелязва Ройтерс, като напомня думите на министър-председателя Риши Сунак, който каза, че "дава всичко", за да се постигне споразумение.

"На прага сме, имаме голям напредък, но все още не сме го постигнали", каза Рааб за Би Би Си. Сунак се стреми да постигне успех в преговорите, в които неговите предшественици, бившите премиери на Великобритания Борис Джонсън и Лиз Тръс, се провалиха. Този стремеж на Сунак обаче е с риск да измести неговите вътрешни приоритети, тъй като той се стреми да преодолее огромния дефицит в одобрението при проучванията на общественото мнение за управляващата Консервативна партия преди редовните парламентарни избори през следващата година.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адам Хилтън

    16 12 Отговор
    Европа наистина е единна.... в скачането зад борда.
  • 2 Дааа това е Първо

    9 10 Отговор
    Гайле на Българина,след украсина де
  • 3 Антитрол

    24 8 Отговор
    Няма ли нашите соросоиди да заклеймят Англия заради незаконно анексираните територии от Ирландия - или чичко Сорос плаща само за плюене по Русия.
  • 4 Като се договорят за Брекзит

    11 4 Отговор
    Велико Британия ще стане империя на бритишкомънуелт с около 1 млрд хора над която слънцето не залязва
  • 5 ТаУмВзе

    6 9 Отговор
    Британчето се сцепва на Оригиналните 4 части! Краварчето му помага. Кви преговори? А да! Срещу Русия да е. Добре е.
  • 6 Гост

    3 8 Отговор
    Факти пак сте назад със новините укронацистие са отправили безпилотники срещу Минск има взривове.

    Коментиран от #9

  • 7 Г.Георгиев

    2 9 Отговор
    "Строителите" на ЕС са същите, които извадиха преднамерено Великобритания от този псевдо съюз, подчинен, както Украйна на САЩ.

    Всичко останало по "брекзит" е един театър, чиято цел е да покаже, колко е бавно и трудно да излезе една държава от този съюз.

    САЩ и Русия се отказаха от изключително съдбоносни договори, а за европейските държави е трудно да излязат от ЕС и НАТО.

    Защо по-голямата част от държавите са подписали Отавския договор за неизползване на противопехотните мини, а САЩ, Русия, Китай, Израел, Украйна могат да ги използват?

    Коя държава осигурява мините-жабки, които се разхвърлят в Донбас и се осакатява мирно население?
  • 8 Баце

    2 6 Отговор
    Пиратите взеха каквото могат, поживеха си няколко десетилетия и сега когато видяха, че корабът потъва първи го напуснаха, типично като в онази поговорка, ама те са си такива, виж ние те първа се натискаме и си плащаме само и само да ни качат на този Титаник.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: