Last news in Fakti

18 Март, 2023 08:49 889 1

Сърбия и Косово възобновяват диалога със среща в Охрид

  • сърбия-
  • косово-
  • александър вучич-
  • албин курти

Преговорите ще се съсредоточат върху това как да се изпълни представеното от Брюксел споразумение от 11 точки, което трябва да помогне за преодоляване на враждебните отношения между Сърбия и нейната бивша провинция

Сърбия и Косово възобновяват диалога със среща в Охрид - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Сърбия и Косово възобновяват диалога днес със среща в Северна Македония между президента Александър Вучич и косовския премиер Албин Курти. В Охрид е и македонският министър-председател Димитър Ковачевски, заедно с върховния представител на ЕС за външната политика и сигурността Жозеп Борел и европейския специален представител за Западните Балкани Мирослав Лайчак, съобщава БНР.

Преговорите ще се съсредоточат върху това как да се изпълни представеното от Брюксел споразумение от 11 точки, което трябва да помогне за преодоляване на враждебните отношения между Сърбия и нейната бивша провинция, обявила независимост през 2008 г.

Ковачевски се срещна снощи в Охрид с американския специален представител за Западните Балкани и подчерта подкрепата на Скопие за диалога между Белград и Прищина.

В Белград снощи няколко хиляди души протестираха срещу плана за нормализиране на отношенията.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Павел пенев

    2 1 Отговор
    Влиянието на Сърбия върху РСМ е толкова голямо, че те ще започнат преговорите за ЕС без да си променят конституцията и с подкрепата на Евро комисията. Само нашите глупаци управници и продажници все още не са разбрали това.
Новини по държави: