Last news in Fakti

20 Март, 2023 21:30 2 872 17

ЕК обяви началото на общия проект с България за охрана на границите

  • граница-
  • бежанци-
  • мигранти-
  • европейска комисия

Комисията и България предстои да завършат оценка на нуждите и ЕК ще предостави на нашата страна финансова подкрепа за подобряване на тази граница, се допълва в съобщението

ЕК обяви началото на общия проект с България за охрана на границите - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Европейската комисия обяви днес, че започва пилотен проект с България за предотвратяване на незаконното пристигане на мигранти и за подобряване на охраната на границите. Предвижда се нашата страна да прилага мерки за ускорена оценка на молбите за убежище и за връщането на онези, чиито искания са били отхвърлени, съобщава БТА.

Ще бъде осигурена техническа подкрепа от ЕК и основните агенции на ЕС в областта на вътрешните работи (Агенцията на ЕС в областта на убежището, Европол и Фронтекс). Проектът се основава на опита на България, включително на отличното ѝ сътрудничество със Сърбия, Турция и други съседни държави, както и с агенциите на ЕС, действащи у нас, се отбелязва в съобщението.

Предвижда се да се повиши наблюдението на границата България-Турция. Комисията и България предстои да завършат оценка на нуждите и ЕК ще предостави на нашата страна финансова подкрепа за подобряване на тази граница, се допълва в съобщението.

 


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    3 11 Отговор
    Значи ще почват да ви тъпчат с кюрди, които имат зъб на Вова.

    Коментиран от #3, #4, #5

  • 2 Да Да Точно Това

    3 7 Отговор
    Ще Оправи Ситуацията,Хвала на европейското ум,хвала на евроинтеграцията
  • 3 Всички които влизат да бъдат

    13 0 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Отбивани да минават през Северна мъкаДония за да видят от родината на човечеството и културата!
  • 4 Жив ли си бе вардарски

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Нямаше начин да не си покажеш вардарската магария!
  • 5 А бе Дончо

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Пишеш за Вова сякаш сте първи дружки, който те посреща с "Йоб твою мать!"!
  • 6 Град Симитли

    0 0 Отговор
    Един пилотен ХХ е това!
  • 7 Случки

    10 4 Отговор
    Бочко да каже защо открадна парите за оградата..да не говорим че да разчиташ на ердоган да ни пази границата е предателство..граничарите са скъсани както бяха преди 20 години..под вещото ръководство на другаря тиквата
  • 8 Да бе

    3 2 Отговор
    А защо ЕС не ни помогна по-рано за защитата на границите? Защото знаеха, че герб ще окрадат кинтите за оградите и за персонала. А за колите на МВР по границата герб взеха 200+ таралясници Great Wall. За това ги погнаха от ЕС. Нали герб са от ЕНП? Затова всичко трябва да се забрави.
  • 9 Перо

    9 1 Отговор
    С това ръководство на МВР е безсмислено да се прави каквото и да е! Пълна некадърност!
  • 10 Защо се изтезават Българи от ПОЛИЦАИ

    4 4 Отговор
    Някой насъсква тълпи роми (ЦИГАНИ) срещу Български граждани, има съмнения че това са самите полицаи, въобще България Демокрация ли е или полицейски Биг Брадър !
  • 11 Ша ги скъсам

    5 1 Отговор
    Ама тия искат да пазят западната ни граница не южната.Просто да не бяхат от България.
  • 12 безпартиен

    7 2 Отговор
    Най лесната охрана на границата се нарича АК с поне няколко пълнителя на човек и свобода за стрелба!Има си ГКПП и всеки с необходимите документи може да влезе през него!Всички останали-с АК!Като дадат фира няколко мургавелци,другите ще ни заобикалят!А всички които вече са тук,на самолет и дори за наша сметка еднопосочен билет за родината им!Тук имаме достатъчно не грамотни,без професия и без трудови навици над 1 млн.ц..гани!
  • 13 димитър общи

    3 2 Отговор
    Общ проект с български средства, знаем ги тези проекти!
  • 14 Истината

    10 0 Отговор
    ЕС не ни помогна по-рано за границата, защото по-рано ЕС плащаше милиарди на Турция задържа бежанците на тяхна територия и да ги изхранва. Мисля, че бяха 4 милиарда. Затова нямаше такъв наплив. Обаче Турция започна да изнудва ЕС за още пари и претенции, и ЕС спря да плаща. Освен това Боко Шкафа лъжеше ЕС, че имаме супер ограда и пазим границата добре. Когато се смени управлението на страната ни, лъснаха лъжите на Боко, оградата се оказа пълна пародия и т.н.т.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Голям праз

    4 2 Отговор
    Някой ще усвоява още едни пари. Да не си мислите, че корупция има само в България. Много ще е интересно, ако се публикуват цифрите за проекта " Зелена граница" , но на ЕК и Винету не им изнася.
  • 17 емигрантите

    0 0 Отговор
    не са виновни ,дори са много кротки и възпитани и сдържани.
    да ти грабят и рушат държавата ,убиват близките ти и те бягат ,какво ще правите вие хора ако се случи това което правят някой алчни и безмозъчни управляващи на държави.?
    защо не инвестират в тия държави а само крадът избиват,защо ?
    ето това е лицемерие!
Новини по държави: