Last news in Fakti
  Тема: Украйна

11 Април, 2023 14:04 2 555 17

Теч на документи: САЩ е в кризисен режим, Украйна е спокойна

  • документи-
  • данни-
  • информация-
  • разузнаване-
  • сащ-
  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • нато

Ще променят ли те хода на войната?

Теч на документи: САЩ е в кризисен режим, Украйна е спокойна - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

От няколко дни в интернет платформи се разпространяват секретни документи, за които се твърди, че принадлежат на американското разузнаване и включват чувствителна информация за войната в Украйна. Те включват информация за доставките на оръжие, карти на фронтовата линия, данни за местоположението на украински и руски войски и съобщения за наличните и използвани боеприпаси. Документите включват и поверителна информация за съюзниците на САЩ. Вашингтон обяви, че разследва изтичането на данни и приема нещата сериозно. Няма спор, че САЩ е в кризисен режим, пише Клаудия Саре от АРД.

"Информацията за провеждането на операции е абсолютно секретна"

Американската телевизия Си Ен Ен цитира свои източник, според когото Киев е променил част от военните си планове заради изтеклата информация. Олексий Данилов, който е секретар на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна, отхвърля тези твърдения. "Не знам с кого са разговаряли от Cи Ен Ен. Във всеки случай мога да кажа, че броят на хората на наша територия, които знаят какви са нашите планове, е изключително ограничен. И не мисля, че информаторът, който е бил в контакт със Си Ен Ен, има нещо общо с тях", казва Данилов в ексклузивно интервю за АРД.

Данилов допълва, че Украйна е в постоянен контакт със своите съюзници, в това число САЩ, Великобритания, Германия и Полша. Но "информацията за провеждането на определени операции, числеността на военните формирования, кой участва и в каква посока - тази информация е абсолютно секретна. Ако някой смята, че разполага с нея, мога само да го поздравя. Но не знам откъде би могъл да я има".

Украйна не е обезпокоена

Секретар на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна не е особено впечатлен от изтеклите тайни документи. Част от информацията в тях изобщо не е тайна, посочва той. “Можете да я намерите в публично достъпни източници. За другата част от информацията, ако тя наистина е била секретна, агенциите в САЩ и Обединеното кралство трябва да знаят откъде е изтекла. И защо се е появила точно в този момент."

Пред АРД той все пак предупреждава западните парнтьори: "Тайните служби трябва да бъдат по-бдителни, когато става въпрос за секретни документи.” Данилов обяснява, че щабът на главнокомандващия ще вземе решение в последния момент за началото на планираната контраофанзива. "Ако някой си мисли, че имаме само една опция, това не отговаря на действителността. Дори три варианта няма да са много", допълва той.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    32 0 Отговор
    Хахаха..... Кака е малко бременна.....
  • 2 Адам Хилтън

    39 0 Отговор
    Най-слабият китайски шпионин, успял 20 години да излъже френският посланник че е жена, и измъкнал над 500 документа под носа му. Излишно е да се каже, че контраразузнаването на НАТО малко куца.
  • 3 Русофил

    2 29 Отговор
    Да видим сега как руснаците станаха разногледи от този "теч".
  • 4 Данилов

    20 0 Отговор
    От кво да е притеснен изнесе си синовете зад граница преди войната да неги мобилизират и сега е голем ербап да праща други синове на фронта ще умра от кеф като ви заличат подобието на държава
  • 5 Теляк

    16 1 Отговор
    Теа Зелето ги не чета вече!
  • 6 Нема скрито покрито

    18 0 Отговор
    Мечокът вижда всичко.
  • 7 Сатана Z

    15 5 Отговор
    Поредната дезинформация на "империята на лъжата" дружно подета от слугинските медии на режима в САЩ и Европа.Медиите в Колониите дори нямат редакционна политика и преписват господарските опорки.

    Z
  • 8 Пучо Капучо

    14 2 Отговор
    Ян-Кристиан Крике: "Такъв шут ми опънаха тези от Чад, че още ме боли там изотзаде. Унижението беше голямо. Но не това е най-лошото. Най-неприятното е, че ми останаха тикове...и сега сам се ритам там, изотзаде".

    Трогателна, но много поучителна история. Нали, Дойчо?
    Льоши чадийци, ей...а аз си мислех, че само рашките са лоши.

    Коментиран от #11

  • 9 Евроатлантик

    9 0 Отговор
    Това стана като теча от канализацията във Варненското езеро - едно и също тече и мирише по същия начин, ма всички се правят, че го няма и всичко е нормално...
  • 10 Матей преображенски

    14 1 Отговор
    Утечка на секретни военни планове,може да бъде всичко ,дори прос-ташки подхвърлена дезинформация.Американците са всеизвестни измамници,защо да не опитат да измамят руското военно командване по такъв начин.Дори може да отвличат вниманието на украинския фронт ,готвейки нападение срещу Белорусия или Калиниград,или Крим откъм морето.Единствено собственото разузнаване може да даде информация за придвижване на вражеските войски и никакви подхвърлени планове не могат да бъдат меродавни.И от къде накъде американците ще планират операциите на всу,значи все пак командването се намира в пентагона.

    Коментиран от #15

  • 11 ЧИЧО САШО

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Пучо Капучо":

    Евала ПУЧО,поне за твоите отворени очи съм сигурен!
  • 12 ЗОРО

    15 2 Отговор
    КРАВАРИТЕ ЗАГУБИХА И СЕГА СИ ТЪРСЯТ ОПРАВДАНИЕ ЖАЛКИ СА
  • 13 Механик

    6 0 Отговор
    Казано кратко, положението е "мАленко съм се пОсрала, маменко".
  • 14 истината е шило в торба

    7 1 Отговор
    Некой будала още да си мисли, че има инвазии, нашествия и прочие политкоректни тъпотии, а че не става дума за война между империите САЩ и Русия. Горките украинчета - просто терен на бойните действия и кукла в ръцете на сегашния световен хегемон.
  • 15 шило

    8 0 Отговор

    До коментар #10 от "Матей преображенски":

    И от къде накъде американците ще планират операциите на всу,значи все пак командването се намира в пентагона.

    Добро утро!
  • 16 Станчо

    7 1 Отговор
    Украйна наистина има две опции. Първата опция е зеленски да подпише капитолацията на Украйна. Втората опция е да се бие до последния украинец и капитолацията на Украйна да я подпише първата дама на Украйна.
  • 17 НЯКОЙ

    5 0 Отговор
    Продължавам да мисля, че тези т.н. "секретни документи" са дезинформация, целяща объркване и последвал хаос на фронта ! Който владее конспиративната игра, ще има предимство чрез изненади !
Новини по държави: