Last news in Fakti
  Тема: Украйна

18 Април, 2023 10:19 2 690 114

Клането в Буча: една година на отричане от страна на Русия

  • руски терористи-
  • буча-
  • клане-
  • дезинформация-
  • руска пропаганда-
  • русия-
  • война-
  • цивилни жертви-
  • украйна-
  • киев-
  • владимир путин-
  • euvsdisinfo

Лъжите на Русия продължават и еволюират

Клането в Буча: една година на отричане от страна на Русия - 1
Снимка: Euvsdisinfo.eu

В края на март 2022 г. руските въоръжени сили вече са загубили битката за Киев, която започна с нападение по въздух в ранните часове на 24 февруари. Смелият украински отпор принуждава руските войници да се оттеглят от град Буча в рамките на по-широкомащабното отстъпление от столицата на Украйна. Веднага започна да се появява информация за тела, оставени на улицата. Много от тях са на цивилни украинци, екзекутирани със завързани зад гърба ръце. Разказите на очевидци са придружени от зловещи кадри. След клането вината на Русия е доказана от многобройни разследвания, включително и подробен доклад на ООН.

В тази публикация разглеждаме какво се случи след убийствата. Кои тактики от наръчника си с пропаганда използва Кремъл, за да подведе света, да избяга от отговорност и да смекчи ефекта от действително ужасяващите си престъпления?

От страниците на кремълския наръчник: с мисъл за MH-17

Това, което се случва след клането, следва стандартната линия на поведение, която Кремъл следва, когато го хванат на местопрестъплението. Отричай, отричай, отричай! Обвинявай другите! Вдигни залозите с истории, граничещи с фантастика! Никога не се извинявай! Никога не признавай! Никога не се покайвай! Никога не търси отговорност от замесените командващи офицери! Вместо това си съчинявай неща! С течение на времето проруските пропагандисти използват нескопосани лъжи, за да сглобят сложна мрежа от очевидни неистини.

В тази си дейност те следват модела, изграден във връзка със свалянето на MH-17 – полет на Малайзийските авиолинии, свален от руските сили на 17 юли 2014 г., при което загиват всички 298 души на борда. Паралелно с клането в Буча Москва се опитва да прикрие и ужасяващата атака на театъра в Мариупол, също извършена през пролетта на 2022 г. Преглед на събитията може да откриете тук.

Казвай каквото и да е и го прави шумно

Първоначално кремълските твърдения за Буча често си противоречат, оставяйки усещането за звучни шамари. Вероятната цел е да създадат колкото се може повече шум и така да отвлекат вниманието от ужасяващата картина на случилото се в града.

През март и април 2022 г. прокремълските източници твърдят, че клането трябва да е инсценирано от Украйна. Коментаторите от държавните медии обаче обвиняват и Вашингтон, Лондон и Брюксел за тези инсценировки. Появяват се дори твърдения, че отговорност носи директорът на украински музикален канал.

Според руски официални лица, медии и водещи пропагандисти независимо кой стои зад клането, то е поне толкова фалшиво колкото са и западните обвинения за химическите атаки, дело на режима на Башар Асад. Фалшиво като клането в Сребреница, което е инсценирано, за което липсват доказателства или което е просто гнусна лъжа. Отричай, отричай, отричай!

Много скоро след това, различни източници започват да разпространяват преработени версии на историите за MH-17, измисляйки си странни уж технически детайли, за да създадат илюзията, че имат някакво експертно познание от извора. Според новите твърдения, степента на вкочаняване и липсата на кръв в телата доказват, че жертвите са убити след като руснаците напускат Буча на 30 март. Появяват се дори по-фантастични сценарий: че телата всъщност са живи. Твърди се, че труповете са били актьори, специално поставени по улиците за фотографите, тъй като изглежда, че се движат. Или че телата на живите мъртви всъщност са на проруски настроени украинци, които украинската армия избива при влизането си в града, като ги екзекутира или може би ги подлага на артилерийски обстрел.

Обаче труповете биха могли да принадлежат и на проруски „колаборатори“, убити от украинските нацисти в някакъв по-ранен момент. Може би нацистите са оставили телата в гора близо до Ирпин и след това са ги преместили в Буча, за да ги представят за цивилни жертви на руската армия? Объркахте ли се? Не знаете на кого да вярвате? Кой знае?

Край с налудничавите истории, наред са конспирациите

Работата с дезинформацията е, че споделянето на множество истории, дори противоречащи си една с друга, засилва объркването или недоверието в едно вярно, добре проучено и документирано обяснение. Човешкият ум е любопитен по природа. В търсене на отговори на необяснимото го привличат скандали и слухове. И така, опитният манипулатор продължава да добавя елементи, които привличат интереса и отвличат вниманието от истината. Появата на постоянно променящи се и противоречащи си истории не е случайна, а целенасочена.

Често тези истории вземат назаем от вселената на конспиративните теории. С това те отварят вратите за онези, търсещи по-дълбоки, скрити причини зад проблемите и конфликтите. Конспирацията е вградена в самите основи на голяма част от прокремълската манипулация по различни политически теми. Базата данни на EUvsDisinfo ви дава възможност да се потопите в над 1700 примера от вселената на конспиративните теории.

И така през април 2022 г. прокремълските източници предлагат различни обяснения защо Украйна би организирала подобно ужасяващо представление, използвайки актьори или трупове. Може би са се опитвали да провалят предстоящ пробив в украинско-руските преговори? Или да оправдаят нови санкции срещу Русия? Или да отвлекат вниманието от видео, показващо как украинци измъчват руски военнопленници? Или от военните биолаборатории в Украйна, финансирани от САЩ? Все трябва да има някаква причина.

Лъжите продължават и еволюират

Руските дезинформационни източници публикуват това първо поколение наративи през април и началото на май 2022 г., като по-късно ги преобразуват в твърдението, че Русия просто е неспособна да извърши каквото и да е военно престъпление. Следователно доказателствата за други военни престъпления няма как също да не са фалшиви. Идеята за „фалшивата Буча“ се превръща в образец за дискредитиране на доказателствата за зверствата, извършени от руската армия.

Може би звучи извратено, но има известна полза от това да се твърди, че Русия представя „истинската история за Буча“. Това кара видни руски пропагандатори като Владимир Соловьов да преминат в офанзива и да споменат Буча проактивно. Те използват тази тактика, за да лепнат етикета „русофоб“ на всеки критик, споменал Буча или други руски зверства. Това е поредният трик от наръчника на Кремъл.

Така например руският ракетен удар срещу мол в украинския град Кременчук на 27 юни е описан от прокремълските медии като поредната „украинска провокация, подобна на Буча“. През август коментатор твърди, че Западът води психологическа война срещу Русия, включваща инсценираното „клане в Буча“. През септември Украйна започва контраофанзива от Харкив, в рамките на която бързо освобождава територии, окупирани от Русия. Москва среща затруднения да обясни как и за защо се случва това. Скоро обаче започва да се появява информация за масови гробове, открити близо до освободения град Изюм. По някои от откритите тела личат следи от мъчения. Верни на себе си, руските пропагандисти отхвърлят тази информация като „Буча 2.0“. EUvsDisinfo има материал, опровергаващ тези твърдения.

Отстъплението е проява на добра воля. Кой каза убийства?

В началото на 2023 г. на сцената се появява нов наратив, насочен към френскоговоряща Африка и испаноговорящата публика в Латинска Америка. Той представлява по-изчистена версия на предходни наративи, с по-малко вътрешни противоречия. Както и с по-скандални лъжи. В рамките на този наратив се срещат впечатляващи твърдения като това, че руската армия не е изтласкана от Буча, а си е тръгнала от града в знак на добра воля. Според него Украйна не е предоставила „подробни и проверени“ съдебномедицински доклади за смъртта на цивилни граждани, въпреки многобройнитедоклади, които съдебномедицински екипи са написали или пишат в момента.

Коварното минало подготвя почвата за още лъжи

От години и дори десетилетия прокремълската дезинформация подготвя своята публика на домашната и международната сцена с тезата, че Русия никога не е виновна и винаги е жертва на русофобски интриги, които целят да наранят гражданите ѝ, да очернят историята ѝ и да унищожат държавата ѝ.

При следващия случай на разкрити руски зверства бъдете готови за дезинформационната буря, запазете спокойствие и отхвърлете кремълския „новговор“.

Помнете Буча.

Източник: EU vs Disinfo

THE BUCHA MASSACRE: MAPPING A YEAR OF KREMLIN DENIAL

Клането в Буча: Една година на отричане от страна на Кремъл


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 47 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 юденyуд

    84 8 Отговор
    браво! ще честваме подобващо годишнината от кинопремиерата на инсценировката

    Коментиран от #103

  • 2 театро буча

    76 9 Отговор
    една година от постановката
  • 3 Историк

    14 55 Отговор
    СССР отричаше клането в Катин 50 години, като обвиняваше за това Вермахта. Признаха си чак през 90те, когато се извадиха и доказателства за деянието на НКВД. Така ще бъде и тук - ще трябва да падне фашисткия режим в Кремъл, за да има признание.

    Коментиран от #69

  • 4 Украинците убиха проруски жители

    62 10 Отговор
    Това от една година е доказано със снимков материал и разкази на жители.
    Набутаха го обаче медиите най-гадно с лъжи на руснаците
  • 5 А бе

    43 5 Отговор
    Зеленски що го няма да кяфа от неколко дена,да не е бил в бункера с генералите дето кинжалчето ги е изкинжалило яко та сега ги прибират тайничко
  • 6 Гуантанамо

    57 5 Отговор
    А кланетата в Бенгази,Кабул,Кандахар,Багдад........................................?????????????
  • 7 Видеото с Фейка в Буча

    59 5 Отговор
    е още в Телеграм, заснето от самите укронатовци. Където снимащият не забелязва в отражението на огледалото, как мъртъвците оживяват 😂😂
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 истината е

    50 6 Отговор
    докато не публикуват имената и данните на залканите,не вярвам, вече 1 година и на 1 заклан не са публикували името
  • 10 честен ционист

    39 5 Отговор
    Всичките избити в Буча носиха бели ленти.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Дякон Унуфрий Араллампиев

    45 8 Отговор
    На Луната бъгита карат В Буча мъртвите от чувалите излизат Да живее Холивуд
  • 13 Чеп

    48 5 Отговор
    Само в Триполи натювците избомбиха за ден 10 000 души.
  • 14 Орки отворки

    7 36 Отговор
    Все едно кой прав кой крив! Важното е орките да бъдат третирани като вредителите, които са! Независимо колко време ще отнеме ЗСУ ще изпълнят поставените цели
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 А вашите лъжи спират ли?

    41 5 Отговор
    Краварски лицемерие!
  • 17 ТИРбушон

    6 32 Отговор
    Всичко ще си платят орките!

    Коментиран от #19

  • 18 истината е

    47 6 Отговор
    защо веднага изтриха видеото,на една западна телевизия която минава с джип и снима по улица лежат по 5-6 жени ,,,заклани,,,, и след като джипа с журналистите в него ги отмина на огледалото за обратно виждане камерата случайно засне как закланите жени стават и се съживяват.къде е това видео сега
  • 19 Историк

    3 13 Отговор

    До коментар #17 от "ТИРбушон":

    Следващото разпадане ще им налее още малко акъл в главите.

    Коментиран от #23

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 не ма

    21 6 Отговор

    До коментар #20 от "Хо о хо":

    киренцето и компания са цвета на нацията нищо че не са българи - пак по евростат
  • 23 Историчар

    18 6 Отговор

    До коментар #19 от "Историк":

    Права си, време е и масонския говежди проект да се разпедне!

    Коментиран от #29

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Нико

    31 8 Отговор
    Вече и кучетата знаят, че Зеленски с американците избиват хората и бомбандират сгради и инфраструктори!!!… Вечната постановка на САЩ
  • 26 Вирус

    15 4 Отговор
    И колко години от Югославия Ирак Либия Сирия хахаха
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Историк

    3 8 Отговор

    До коментар #27 от "Жа омра":

    "Тогавашните" не са били наследниците на комунистическия режим, а сегашните са.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 да да

    1 11 Отговор

    До коментар #27 от "Жа омра":

    Прав си!!! Повечето от посочените от теб развяват руски знамена в профилите си,,,,,,,, поглсдни и се убеди сам.
  • 35 Дед

    22 4 Отговор
    Клането в Буча го извършиха наказателни бригади на нацисткия полк Азов.
    Когато Русия победи, оживелите касапи ги очаква тежка разплата.
    Номера с набеждаването на Русия не мина, но жертвите са факт и укронацистите ще си понесат наказанието.
    Мъка ми е за татуираните келеши които ще се изправят пред съда и ще получат доживотни визи за сибир. А някои може да бъдат осъдени от съдилища в ДНР и ЛНР където смъртното наказание не е отменено. Те ще се отърват по-лесно, защото ще е бързо.
  • 36 Дядя

    21 7 Отговор
    Хайде пак почнахте! Кой застрелял дете, кой заповядал всичко да се изтрепе! Колко са изядените няма ли да дадете? Там са техни, руси! Стига с тази евтина пропаганда!
  • 37 Сащ са зло

    14 5 Отговор
    Укрофашистите и наркоманът са зло!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 !!!?

    8 8 Отговор
    Разликата между кремълските и талибанските главорези е че кремълските варвари не си признават !!!?
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 да да

    5 5 Отговор

    До коментар #20 от "Хо о хо":

    а ти си педстави че копейкин и корнала са елитът на България според масква и лента точка ру.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 !!!?

    9 6 Отговор
    Кремълските варвари се изтеглили от Буча "в знак на добра воля" !!! От същата логика следва, че присъствието им в Буча е било в знак на Зла воля !!!?
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 стоян георгиев

    5 6 Отговор
    Старият казва всичко.смешните теории коото русофилите тук подкрепяха бяха опровергани до една.лошото е че това по никакъв начин не подейства на въпросните и те продължават с нови лъжи да прикриват и оправдават свинщините на путлер.
  • 56 Поклон пред загиналите

    10 13 Отговор
    А русофилиете, които одобряват рязането на глави застрелването на 5 годишни момиченца, оня горе ще ги съди!

    Коментиран от #80, #96

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 йхнкхйких

    9 7 Отговор
    Денис ляга с буча става с буча хахахха важното е пропагандата да върви
  • 59 !!!?

    8 9 Отговор
    За путинофилите Джамбазов е виновен, че кремълските варвари на Путин се доказаха като главорези на православни в Украйна !!!?

    Коментиран от #63

  • 60 Да, бе

    13 3 Отговор
    Ах какви са коварни тия руснаци, че не поемат чужда вина...

    Коментиран от #62

  • 61 Момчил

    6 4 Отговор
    Клането има същият почерк като предишни кланета организирани от ц..низма,така че твърде вероятно наистина да е постановка. Има кадри в интернет как идват с бусове,разтоварват и подреждат един до друг трупове. Определено прилича на инсценировка,а че руският войник е звяр и дивак, в това спор няма,но специално за този случай изведнъж 4 дни след изтеглянето на руснаците били разкрили геноцида им. Има много съмнителни полуфакти в цялата тази история.
  • 62 Историк

    4 6 Отговор

    До коментар #60 от "Да, бе":

    Знаем знам, още от Катин знаем за това как руЗЗнаците гледат на вината. Тя винаги е чужда, просто едната им ръка "не знае" какво прави другата.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 БРАВО

    4 9 Отговор
    МНОГО ДОБРА СТАТИЯ. И ВЯРНА.

    Коментиран от #66, #101

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 мдааааа

    2 6 Отговор
    разсмърдя се на педерасийски подлоги. Доста са лапали снощи и сега плюят бело :))))
  • 69 Мда

    3 8 Отговор

    До коментар #3 от "Историк":

    Видно от коментарите, наще троляци успешно подражават на любимците си в кремъл.

    Коментиран от #93

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Бат Хуян

    6 1 Отговор
    .....и една година истерично кудкудякане на тъпи глупости от американските мисирки!! Надяващи се, че колкото повече лъжат поне някои лъжи ще минат!
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 как се трогнахме от фашливи "статии" ...

    9 1 Отговор
    Чувстват се много виновни че не се намесиха 8 години за избият откачените нарко-фашета . Сега са много напрегнати , напредват бавно и сигурно към западна Украйна докато същата медия съобщи за 60% утилизирана укро-армия на четвъртия райх . Идва деня в който ще се покажат всички зверства на тия побърканяци укретата а нашите уж сънародници много бързо забрвиха кой убиваше българи в Одеса ! Не бяха руснаци и тия същите не само че не изпитват вина за това ами ни се и подиграват като идват тука да просят оръжие и ни продават мухлясалата си пшеница .Края и на тия и на ония зад океана е много близо .

    Коментиран от #86, #88

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 БРАВО

    2 4 Отговор

    До коментар #76 от "Пиша на твоя език за да ме разбереш":

    Ой милото то... Много слабо мъниче. И много неграмотно. Типично за путлерастите.
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 До комунистическата копейка

    4 7 Отговор

    До коментар #80 от "до поклонкаджията":

    Нищо не ще изтрие руските мерзости, к.у.ч.к.о

    Коментиран от #107, #113

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 ех глупаче

    2 0 Отговор

    До коментар #77 от "как се трогнахме от фашливи "статии" ...":

    Единствения нарко-фашист е Шаломов. може да триеш. Не е проблем.
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Историк

    1 5 Отговор

    До коментар #87 от "хамсал":

    Къде са "липсващите", близо 200 милиона руснаци, колкото щяха да бъдат, ако Русия беше нормална държава? Само не ми казвай, че нямало да са толкова (или повече).
  • 91 Г-ца каприз

    4 2 Отговор
    Зачетох началото на статията...и веднага в главата ми зазвуча музиката от "междузвездни войни"🤣🤣🤣🤣
  • 92 Русия е терористична държава .факт

    5 6 Отговор
    123 държави обявиха Путин за военнопрестъпник,раша е пътник,скоро отива на бунището при ссср
  • 93 Бинго

    3 0 Отговор

    До коментар #69 от "Мда":

    И да мда-каш и да мякаш явна си краварско чердже.
  • 94 БАЦЕ ЕООД

    2 3 Отговор
    ФАКТИ от една година ни лъжат! Браво ФАКТИ!
  • 95 геноцид

    1 1 Отговор
    за орките!!!
  • 96 Абе Купейкин

    0 0 Отговор

    До коментар #56 от "Поклон пред загиналите":

    Дали има план Б за след войната.
  • 97 Тома

    5 0 Отговор
    Никой вече не вИ вярва, Фатки.
  • 98 Ццц

    4 1 Отговор
    Браво. Пропагандата има напредък. 100 % не сме празнували Възкресение, но пък сме писали, писали. Жалко, че няма кой да прочете толкова главобол. Ще са нужни 4 дни, колкото бяха нужни и за "незабавните" съобщения за клането. Нататък какво да коментираме..не сме и чели.
  • 99 Казуар

    1 3 Отговор

    До коментар #38 от "Гледах тези кадри":

    Русоид, в Сребреница избиха 8000 мюсюлмани и никой не си призна включително и Радко Младич, едва ли не извънземи са извършили престъплението. А колкото до Буча, освен тези няколко които уж са налягали на улицата бяха открити масови гробове със стотици убити цивилни и това е документирано в присъствието на чуждестранни комисии.

    Коментиран от #106, #112

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Крис

    1 0 Отговор

    До коментар #64 от "БРАВО":

    Май много нафта си изпил тази сутрин на закуска
  • 102 Цензура

    3 0 Отговор
    Една година мрсни лъжи !!! Дори откопаха убитите, зеленски обеща "доказателства", ДНК-анализи, изследване от патоанатоми... 11 месеца вече ги чакаме тия доказателства... защото цял свят видя кадрите, когато укpите се промъкваха като мишkи три дена след като руснаците си бяха отишли, как по същата улица нямаше нито един труп !!! Помним и тържествуващите видеа на кмета, който също не каза нито дума за убити и то десетки по главната улица, помним видеата, в които уkри влачеха с въжета тела, за да ги разполагат живописно по улицата, помним други "трyпове", които променяха и позите и местоположението си на различни снимки от различни фотографи или ставаха да си ходят след отминаването на автомобила !!!

    Аз не мога да разбера - джамбазът и другите като него не се ли замислят, че рано или късно ще отговарят за лъжите си и за насаждането на омраза? Дори самите ни управляващи на най-различни нива ще трябва някак да отърват кожицата и най-лесно ще бъде като хвърлят вината на такива мизepни пропагандаторчета, работещи за една киpлива заплатка?
  • 103 катран

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "юденyуд":

    Буча-лъжи смуча..Гьобелс ряпа да яде пред сегашните медии..богата болна фантазия на соросоидчета..Лошото че западни читатели нямат достъп до друг източник..Вярват на всякакви идиотщини..както повярваха че Садам има хим.оръжие...накрая истината излезе, обаче на кого му пука..милиони убити от демократична америка с помоща на касапи от западна европа..
  • 104 Лафонтен

    0 2 Отговор
    Те рашките и за Катин отричаха,.......

    Коментиран от #108

  • 105 За 192 и подобни...

    2 0 Отговор
    За какви "украинци" говориш в
    руско турската война!! На какъв език
    са говорили тези от област украина? Все едно македонските българи да
    са от "държавата" Македония. Англо
    саксонците така са ви на били в гла
    вите много глупости, че даже из
    кривявате и пренаписвате, да не да
    ва Господ, и нова "история! Дори и
    за" социялизмът"" комунизмът", по
    същият начин, чета такива небивали
    ци! Никога такава система не е съще
    ствувала! Това беше" държавен капитализъм", управляван в начало
    то от неуки хора. Много трябва да ти
    говоря, но няма да има смисъл!!
  • 106 Казуареее....

    2 1 Отговор

    До коментар #99 от "Казуар":

    Защо не на даваше вой, когато от
    колко години избиваха руснаци, тата
    ри, българи в тази "Украйна", както
    и украинци не харесващи преврата,,
    организиран от новите ви господари
    , които водят и тази война, но чрез
    Украинците! Това е най гадната и
    братоубийствена, ненужна битка за
    спасяване на 250 годишната разбой
    ни ческа държава!

    Коментиран от #109

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Лафонтене...

    2 0 Отговор

    До коментар #104 от "Лафонтен":

    Какво, как, защо се е случило в Катин
    Каква е Истината за тези събития.?
    Възмущението трябва да бъде за
    всякакви подобни събития, незави
    симо от кой са направени!! Хайде
    кажи, кой и защо е причината за те
    зи събития.!? Само Путин ли!!??
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Бай Иван

    1 0 Отговор
    Пълен смях...тотално ни взехте за глупаци.
    Камара видеа има и се вижда че това е пълна инсценировка.
    Клане - бабината ви...

    Коментиран от #111

  • 111 МакеПатреОт

    1 0 Отговор

    До коментар #110 от "Бай Иван":

    Относно до регламента на ЕС: за отношението към домашните животни.....Руснаците не са в ЕС.....така,че за тях не важи изискването за хуманно отношение при преработката на животински продукти до краен продукт.....
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 АнТонов

    1 0 Отговор

    До коментар #85 от "До комунистическата копейка":

    А Украинските??????!!!!!!!!!
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: