Last news in Fakti

25 Май, 2023 18:25 3 571 22

Пекин: Това е поредната кампания за дезинформация, водена от Вашингтон

  • волт тайфун-
  • китай-
  • сащ-
  • хакери

Реакцията идва след серия от предупреждения от САЩ и от американска компания "Майкрософт", свързани с дейността на китайска хакерска група, известна като "Волт Тайфун"

Пекин: Това е поредната кампания за дезинформация, водена от Вашингтон - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Министерството на външните работи на Китай заяви, че сведенията за китайски хакери, които шпионират критичната инфраструктура на САЩ, са кампания за дезинформация, водена от САЩ, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Тези данни от западните агенции не са подкрепени от доказателства", каза говорителката на китайското външно министерство Мао Нин. Тя добави, че всъщност "САЩ са империя на хакерството".

Реакцията идва след серия от предупреждения от САЩ, Великобритания, Канада, Австралия и Нова Зеландия и от американска компания "Майкрософт", свързани с дейността на китайска хакерска група, известна като "Волт Тайфун". Групата буди безпокойство, тъй като се фокусира върху критична инфраструктура, в това число и комуникационни връзки между САЩ и Тихоокеанския регион, казват анализатори.

Компанията за киберсигурност "Секюруъркс", която заяви, че е реагирала на поне три хакерски атаки на "Волт Тайфун", казва, че групата полага постоянни усилия, за да прикрие следите от дейността си. Според експертите по киберсигурност хакерската група вероятно действа от името на Пекин.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мао Цзе Дън

    26 2 Отговор
    Ако враговете ни се държат като кучета,те автоматично се вписват в националното ни меню.
  • 2 Русофил

    8 28 Отговор
    За хакерите не знам, но обещаният Силата на Сибир -2 отиде в канала.
    Китай предпочита Туркменистан и за 2023 ще внесе само 22млрд.м3 газ от русията.
    За сведение: Русията продаваше на Европата по 150млрд.м3 годишно.
    Бай, бай денги. Хелоу бедност.

    Коментиран от #4, #5, #8

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Сърп и чук

    3 23 Отговор
    Мр.ъсни комунисти

    Коментиран от #9, #18

  • 7 Американски терористи

    14 3 Отговор
    Ние често подчертаваме, че сътрудничеството между Русия и Китай не е насочено срещу трети страни и че двете държави няма да толерират намеса и принуда от такива трети страни. Поднебесната империя се ръководи от този принцип в отношенията си не само с Русия, но и с всички други страни, включително европейски, близкоизточни и съседни. Това е фундаменталната разлика между нейната политика и практиката на хегемонизма. Ако едната страна говори за "неагресия“, "ненамеса“ и "непринуда“, тогава другата страна всъщност е ангажирана с "нападение“, "намеса“ и "принуда“ по целия свят. Първата страна прави чудеса в среда на мир и развитие, докато втората оставя след себе си безброй белези и конфликти.

    Коментиран от #14

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Във Фашингтон

    8 1 Отговор
    мозъците им дерайлираха тотално.
  • 13 КирваРакета

    20 2 Отговор
    Абе не знам ама на "запада" ракетата все им е по-крива, Русия им е крива за едно, Китай за друго, Иран за трето, Южна Африка за четвърто, Саудитска Арабия за пето, Турция за шесто ... като цяло почти няма някой да не им е нещо крив и ракетата е клюмнала отдавна заради подобни неща...

    Коментиран от #15

  • 14 Руски терористи, китайски крадци

    0 13 Отговор

    До коментар #7 от "Американски терористи":

    Китайските шпионски агенции използват фалшиви акаунти в LinkedIn, за да набират американски кадри. За това съобщи директорът на контраразузнаването Уилям Еванина в екслузивно интервю на агенция "Ройтерс".
    Службите вече са уведомили социалната мрежа, която е собственост на "Майкрософт", за "супер агресивните" действия на Пекин. Китайците опитват да установят контакт с хиляди членове на LinkedIn, каза той, но не коментира колко фалшиви профила са открити, колко американци са били засегнати и какъв е успехът на Пекин.
    Германските и британските власти са предупреждавали преди гражданите си за подобни действия, но за пръв път представител на САЩ публично обсъжда темата и намеква, че проблемът може да е по-сериозен, отколкото се е смятало.
  • 15 КирваРусия

    0 6 Отговор

    До коментар #13 от "КирваРакета":

    Напишими една чинези разработка, всичкото им от магазин "ГЕПИ".
  • 16 Вяра в чинезин колкото на московлия

    0 2 Отговор
    През ноември 2021 г. Сю Янджун беше признат за виновен, че от 2013 г., действайки в полза на Китай, се е опитвал да получи информация за няколко авиокосмически компании, включително американската "Дженерал електрик авиейшън" и френската "Сафран", които са си сътрудничели в разработването на двигател.

    Твърди се, че агентът на китайското министерство на държавната сигурност е установявал контакт с експерти, наети от тези компании, и ги е водел в Китай под претекст за участие в научни конференции, като е плащал пътуването им.
  • 17 факти само истински

    3 0 Отговор
    бай дън да внимава с пиздоглазите че после ще се хранят с кучешки ханбургери и ще им ги сервират със сърп и чук
  • 18 а така

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Сърп и чук":

    а фашагите са изкъпани

    Коментиран от #20

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Редник

    1 1 Отговор
    Вижте само кои обвиняват Китай - само англоговрящи държави, известни и като англосакси. Това е достатъчно, за да се каже, че лъжат, а и те го признават - вероятно действа от името на Пекин. Вероятно не е доказателство..
  • 22 Калбо

    0 1 Отговор
    Вижте кой тръгнал да се оплаква терориста на света
    Който краде и подкупва мозъците на целия свят
    Като че ли западните държави и сащ нямат навсякъде по света свои агенти които правят същото
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания