31 Май, 2023 09:11 2 983 19

Германските власти са натурализирали рекорден брой хора

  • германия-
  • германци-
  • чужденци-
  • бежанци-
  • население-
  • натурализация-
  • сирийци

Натурализирани са били общо 48 300 сирийци

Германските власти са натурализирали рекорден брой хора - 1
Снимка: Shutterstock

Германските власти са натурализирали миналата година около 168 500 души, като това е най-големият брой натурализации в Германия от 20 години, съобщи вчера германската Федерална статистическа служба, цитирана от ДПА, предаде БТА.

Миналата година е регистрирано увеличение на натурализациите с 28%, става ясно от предварителни данни на статистическата служба. Данните са предварителни, тъй като още не е постъпила информация по този въпрос от една от 16-те германски провинции.

Натурализирани са били общо 48 300 сирийци - 29% от всички натурализации за миналата година. Средната възраст на натурализираните сирийци е 24,8 години, като те са пребивавали в Германия средно 6,4 години. Натурализирани са били и около 5600 украинци - близо три пъти повече от натурализираните украинци през 2021 г. Средната им възраст е 36,1 години, като 69% от натурализираните са жени. Натурализираните украинци са пребивавали в Германия средно 13,3 години.

Натурализирани са били също 6800 иракчани, които са пребивавали в Германия средно 9,5 години. Натурализирани са и 14 200 турци, които са пребивавали в Германия средно 24,2 години.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    44 1 Отговор
    Хахаха.....натурализиранха такива "хора" , че ако Хитлер възкръсне , ще натурализира самите германци , в крематориумите !!!
  • 2 Тракиец🇩🇪🇮🇹🇺🇦🇦🇹

    40 2 Отговор
    Расовото унищожение на германския народ и Европа от страна на еврейското лоби и ционизъм продължава с пълна сила . Идва ден в който меркелистите от Германия Брюксел и Вашингтон ще бъдат бесени и изгаряни живи
  • 3 2035-та Берлин

    26 2 Отговор
    Двама полицаи спират гражданин за проверка.
    След като му вземат документите, единият полицай се обръща към другия и казва:
    А, Мехмед, виж колко рядко срещано –Ханс !
    Немските власти ги посрещат с хляб и сол плюс социални помощи а ние 500 години бяхме буфер.
    Колко ли още ще тиктака тази бомба със закъснител ?
  • 4 Въпрос

    33 1 Отговор
    Като я гледате тази женица със забрадката на снимката: колко години й давате, докато се превърне в германка?

    Коментиран от #7

  • 5 И ще продължават -

    27 0 Отговор
    До пълното претопяване на…. германците!
  • 6 Хахахаха

    24 0 Отговор
    Да са им честити "хората", със здраве да си ги отхранват!
  • 7 Да, обаче е

    6 17 Отговор

    До коментар #4 от "Въпрос":

    млада и ще роди още 15 дечица за които немският ще е основен език, арабски може би ще знаят, но техните деца ще са 100% арийци.
  • 8 Сандо

    24 0 Отговор
    Личи си!Снощи гледах мач с техния юношески отбор - тръгнали са по пътя на франсетата.Можем да поставим кръст на прочутия германски дух,от който сме се възхищавали.

    Коментиран от #9, #11

  • 9 Иво

    22 1 Отговор

    До коментар #8 от "Сандо":

    С Германия такава каквато я знаем и на която се възхшавахме за ред и чистота я забрави.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Право думаш

    8 0 Отговор

    До коментар #8 от "Сандо":

    Четем и ревем!
  • 12 ЕИРЕ

    6 0 Отговор
    забравили са още 5хиляди макета с бугарски паспорти
  • 13 ЕС сам си

    10 0 Отговор
    е виновен. Кани ги, събира ги по Средиземно море да не се удавят, дават им жилище, пари, мед.обслужване и не ги пъди когато войните приключат. Нас обаче ни критикува защо не ги хващаме по границата с Турция и част от тях успяват да се доберат до тях. Не ни позволяват да ползваме оръжие за охрана на границата и да ги вкарваме в затвора за 1г по нашия закон за нелегалното ѝ преминаване. Като дойдат в ЕС се отнасят към тях като към дълго очаквани гости - веднага квартира, мед. обслужване, пари всеки месец, а те хукват по кръчми, бардаци, наркотици, искат джамии, халал, закачат жените, убиват, правят атентати, възмущават се от нашия начин на живот, не искат да работят.
  • 14 ЕС трябва да

    6 0 Отговор
    изработи един списък със страните в които има войни и, че само оттам се приемат бежанци. Списъкът да се осъвременява ежемесечно и емигрантите от мирните държави да се връщат още от летището/границата щом нямат визи. Не бива да се интегрират бежанците, трябва да се отнасяме към тях като временни гости дошли да се спасят от бомбите, но с уговорката свърши ли войната - край на помощите и обратно в Родината. Това да важи особено за арабските и африкански пришълци.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Да се оправят

    6 0 Отговор
    законите за социални помощи в страните от ЕС така, че от тях да се възползва само местното население. Дошъл някой от Сомалия и хоп - жилище, пари, кола без да работи. Щом в страната от която идва няма война - на първия самолет и да си ходи. Афганистанците например от кого бягат?
  • 17 План за окончателно

    5 0 Отговор
    решение на бежанския проблем: От 500млн. европейци ще се намерят 5млн. за една общоевропейска жандармерия със следните задачи: Концентриране на подходящи места близо до големи летища на пришълци извършили престъпления, без документи, от страни в които няма война или войната е на приключване - това на първо време. 10 броя 747 извършват по един чартърен полет с дестинации Кабул, Техеран, Дамаск, Алжир,Нигерия и др. подобни. 747 побира 660 души - 600 пришълци и 60 полицаи за охрана. По 6000 на ден, за 100 дни 0,6млн. , за година 2млн. и така до окончателно решаване на бежанския проблем. Цената на извозване на 1 пришълец да я сметнем 500евро. - 2млн. по 500евро - 1млрд. годишно. Издръжката на жандармерията е малка защото ще бъдат включени всички настоящи структури - полиция, войска, жандармерия и доброволци от всички страни от ЕС. Какво няма в тоя план - воля! Дори да се дадат по 10000евро на глава за сбогом - това са 200млрд. за 20млн. пришълци. Сумата не е толкова голяма за ЕС и е по-малка от гръцкия дълг. Планът може да се ускори десетократно със 100 бр. 747 или А-380. Алтернативата на този план е гражданска война след 10-15 години.
  • 18 Курци

    9 0 Отговор
    Трябват им съвременни роби.Турците са вече 4,5 поколение и работят на високите нива, за ниските ще ползват сирийци,афганци...балканци
  • 19 Хасан

    3 1 Отговор
    Браво ! Акбар !
Новини по държави: