Last news in Fakti

9 Юли, 2023 20:02 2 691 18

Внимание, мигранти! Бавария иска по-строги проверки на границата

  • маркус зьодер-
  • бавария-
  • германия-
  • мигранти-
  • олаф шолц

Германия извършва проверки на границата с Австрия в Бавария от есента на 2015 г., след като десетки хиляди бежанци и други мигранти си проправиха път от Гърция през Балканския маршрут към Западна Европа

Внимание, мигранти! Бавария иска по-строги проверки на границата - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Премиерът на южната германска провинция Бавария Маркус Зьодер призова за по-строг граничен контрол в борбата срещу незаконната миграция към Германия, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Всички провинции с външни граници трябва да следват простия ни пример с граничната полиция и федералното правителство също трябва да засили граничния си контрол", каза днес пред в. "Билд" Зьодер, лидер на консервативния Християндемократически съюз.

Бавария - най-голямата германска провинция - има сухоземна граница с Австрия и Чехия, а от Швейцария я отделя Боденското езеро.

Зьодер изтъкна граничната сигурност на Бавария, отбелязвайки, че благодарение на граничните служби са били задържани 80 000 заподозрени, "включително трафиканти на хора, наркодилъри и други опасни престъпници".

В момента в Шенгенската зона за безвизово пътуване, която обхваща 26 европейски страни, няма постоянни проверки на преминаващите по границите, но през последните години няколко държави се възползваха от изключение и в някои случаи въведоха отново гранични проверки.

Германия извършва проверки на границата с Австрия в Бавария от есента на 2015 г., след като десетки хиляди бежанци и други мигранти си проправиха път от Гърция през Балканския маршрут към Западна Европа.

Единствено федералният министър на вътрешните работи Нанси Фезер може да разпорежда и разширява обхвата на такива проверки, а не отделните федерални провинции.

Искането за временни проверки по границите с Полша и Швейцария предизвика разгорещени дебати на неотдавнашната среща на вътрешните министри на провинциите.

Вътрешният министър на Саксония Армин Шустер поиска проверките по вътрешните граници да бъдат адаптирани към настоящата ситуация и да бъдат разширени извън Бавария. Саксония граничи с Полша и Чехия.

Шустер изтъкна, че от около три месеца на германско-полската граница са задържани почти два пъти повече нелегални мигранти, отколкото на границата с Австрия.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това не са мигранти

    18 2 Отговор
    а прииждащи германци и никой не може да ги върне обратно.Някой ще ме оспори ли?
  • 2 Сменям си ник-а

    16 0 Отговор
    Да не се оплакват а да дойдат и да си пазят ШЕНГЕНската граница
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Бонев

    19 0 Отговор
    Късно е либе за китка. Вече сте превзети.
  • 5 Не ги искаме

    33 0 Отговор
    Алоууу Германията, какви проверки искате на границите, ТА НАЛИ ВИЕ СИ ГИ ПОКАНИХТЕ.

    МЕРКЕЛ ИЗЛЕЗЕ И КАЗА, ЧЕ СА ДОБРЕ ДОШЛИ.

    СЕГА СИ ГИ ПОСРЕЩАЙТЕ И ОБГРИЖВАЙТЕ И НЕ СЕ ОПИТВАЙТЕ ДА НИ ГИ ПРОБУТВАТЕ НА НАС.

    НЕКА СИ СТОЯТ ПРИ ВАС, НИЕ НЕ СМЕ ГИ КАНИЛИ. ОТГЛЕЖДАЙТЕ СИ ГИ И ИМ СТРОЙТЕ ДЖАМИИ, ЧЕ ТАКА Е " ДЕМОКРАТИЧНО".
  • 6 Е няма

    14 1 Отговор
    да ги посреща с халба бира !

    Коментиран от #10

  • 7 Калпазанин

    18 0 Отговор
    Айде бе, и оплачете се в краварското посолство нали тях слушате
  • 8 Иван

    18 0 Отговор
    Сорос ви е заповядал да ги пишете "мигранти" и вие стриктно и безусловно изпълнявате заповедта на господаря.
  • 9 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    16 0 Отговор
    а Защо госпожа Меркел и ЕС Ги Покани в Европа

    Коментиран от #11

  • 10 Иван

    10 0 Отговор

    До коментар #6 от "Е няма":

    Защо не?????? Те не са православни християни.
  • 11 Иван

    10 0 Отговор

    До коментар #9 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Защото държавата Израел се наложи над Европа (с помощта на САЩ).
  • 12 Иван

    14 0 Отговор
    Не бяха ли германците, англичаните и американците, които критикуваха България, че спира бежанския поток, идващ от муслемска Турция?????
  • 13 Решение

    14 0 Отговор
    Ами да ги връщат, там от дето са дошли. Да не им дават социални помощи, особено тези които не работят и не се интегрират. Задължително да се съобразяват с християнските ценности на Европа, както всеки който отиде в техните държави е длъжен да се съобразява с техните порядки. В крайна сметка на Европа не и трябва камара мързеливи , ниско образовани мъже, с престъпни наклонности.
  • 14 Роко

    3 1 Отговор
    Така на български написано,за нас българите ли е или да предадем нататък.
  • 15 долу ес

    9 1 Отговор
    сиреч искат си кппто ама брюксел да не ревне! лицемери.
  • 16 тито

    5 1 Отговор
    късно е чадо ,мама меркел каза, елате моля всички ще ви приемем/храним/
  • 17 Слепок

    9 1 Отговор
    Е ами разпадащия се ЕС ни накара да махнем кльоновете и минните заграждения по границата. Сега им се връща тъпкано като брашно на заем. Американците как си гърмят мексиканските и други мигранти по границите? Трябва да си възстановим минните полета и охраната на границата. Елементарно е - границата на суверенна държава е неприкосновена. Всеки който я пресича на незаконни места няма никакви права - спокойно може да бъде отстрелян.
  • 18 ХАРОН

    4 0 Отговор
    Горе- долу, като неофициалната покана на фрау Меркел към арабската популация и неофициалното посещение на Клоуна от Киевска Русс. Следват само беди в съответните региони на ЕС.
Новини по държави: