Last news in Fakti

11 Август, 2023 16:36 1 166 8

Натоварен трафик! Повече от 100 000 мигранти са преминали нелегално Ламанша

  • ламанш-
  • великобритания-
  • мигранти-
  • риши сунак

Протокът, един от най-натоварените в света, редовно е сцена на фатални корабокрушения на малки плавателни съдове, претъпкани с мигранти, платили големи суми за преминаването

Натоварен трафик! Повече от 100 000 мигранти са преминали нелегално Ламанша  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Повече от 100 000 мигранти са преминали нелегално Ламанша на борда на малки плавателни съдове от 2018 г. въпреки обещанията на британското правителство, което превърна борбата с това явление в приоритет. Това показва преброяване на Франс прес, направено въз основа на официални британски данни, информира БТА.

Вчера бяха засечени 755 мигранти, извършили опасното преминаване към английските брегове – дневен рекорд от началото на годината. Според данните на британското министерство на вътрешните работи общият брой е 100 715.

Преминаващите Ламанша на борда на малки плавателни съдове, особено от Франция, започнаха да бъдат преброявани през 2018 г., когато бе ограничен достъпът до пристанището в Кале и терминал “Евротунел”, което направи по-трудно или дори невъзможно незаконното прекарване на мигранти в камиони и принуди преминаващите да изберат морския път.

Протокът, един от най-натоварените в света, редовно е сцена на фатални корабокрушения на малки плавателни съдове, претъпкани с мигранти, платили големи суми за преминаването.

Вчера 17 мигранти са били спасени след падане зад борда според британското министерство на вътрешните работи.

Въпреки обещанията за възстановяване на граничния контрол след Брекзит броят на мигрантите, които успяват да пристигнат на британска земя по този начин, достигна рекорд през 2022 година (става въпрос за 45 000 души).

Британският министър-председател от Консервативната партия Риши Сунак обеща да “спре лодките”. Тъй като социологическите проучвания предвиждат победа за лейбъристите в опозиция на британските избори догодина, консерваторското правителство умножи през последните дни обещанията си, че ще се бори с този проблем.

Нов закон, който влезе в сила от юли и е критикуван от ООН, забранява на мигранти, пристигнали незаконно на британска земя, да търсят убежище в Обединеното кралство.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахахаха

    6 3 Отговор
    Надявам се, бягат за най-добре развитата и добра за живеене държава Русия! Или се бъркам?
  • 2 ИВАН

    5 6 Отговор
    В Русия няма кой да ги пусне, хората си пазят земята от хлебарки, не са като нас джендита

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Мммммм

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "ИВАН":

    Аз и не виждам, някой да се натиска да ходи там!
  • 4 интересно

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "ИВАН":

    То няма и българи русофили желаещи да ходят в Русия,може Русия да ги счита и тях за хлебарки, възможно е, защото след като са предали България въпрос на време е на предадат и Русия,вие хлебарките не сте желани ни в България,ни в Русия
  • 5 Защо не бягат

    5 1 Отговор
    Към Русия, а ще се удавят да бягат към прогнилия Запад и англосаксите едвам ги спират? Ех тоя прогнил Запад бееее
  • 6 Вери гут

    2 0 Отговор
    джипси айлънд ка пут
  • 7 С пожелание

    4 0 Отговор
    ХАЛАЛ ДА СА ИМ...
  • 8 Коко

    0 0 Отговор
    Да са им честити!
Новини по държави: