Last news in Fakti

13 Август, 2023 05:40 1 239 5

Президентът на Алжир изпълнява "ежедневно на място" поетите ангажименти, заяви премиерът на страната

  • алжир-
  • президент-
  • премиер

Министър-председателят Аймен Бенабдерахман даде за пример снабдяването с питейна вода на жителите във всички региони на страната

Президентът на Алжир изпълнява "ежедневно на място" поетите ангажименти, заяви премиерът на страната - 1
Снимка: Ал Джазира

Министър-председателят Аймен Бенабдерахман днес потвърди, че ангажиментите, поети от президента Абделмаджид Тебун към народа, "се изпълняват ежедневно на място", особено по отношение на снабдяването с питейна вода на жителите във всички региони на страната, предаде алжирската новинарска агенция АПС, цитирана от БТА.

Премиерът каза това, когато инспектираше проекта за изграждане на инсталация за обезсоляване на морска вода в провинция Ел Тарф.

Прибягването до обезсоляване на морска вода е "наложително поради настоящите климатични условия", подчерта Бенабдерахман, отбелязвайки, че като част от програмата на президента "Алжир е приел национална стратегия, насочена към осигуряване на снабдяването с питейна вода чрез изграждането на пет завода за обезсоляване на морска вода, всеки от които с производствен капацитет от 300 000 кубически метра на ден".

Премиерът отбеляза, че алжирските мениджъри са усвоили технологиите, използвани в тези проекти, и определи опита им като "отличен". Той призова дружествата, участващи в проектите, да намалят зависимостта си от вноса и да модернизират производствените си мощности.

"Освен че снабдяват населението с питейна вода, подобни проекти създават и хиляди работни места", каза той.

В рамките на работното си посещение в провинция Ел Тарф премиерът Аймен Бенабдерахман призова да се въведат в експлоатация ремонтните звена на магистралата "изток-запад" и да се осигури нейната периодична поддръжка, за да се запази този жизненоважен проект.

Бенабдерахман подчерта значението на поддръжката на пътната инфраструктура и добави, че "Алжир разполага с гигантска пътна мрежа, която се простира на 141 000 км, включително 9000 км скоростни пътища и магистрали, отговарящи на международните стандарти".

"Правителството напредва с изпълнението на пътната програма на президента Абделмаджид Тебун с железопътни проекти в южната част на страната и пътна мрежа в планинските райони", продължи той.

След като предаде поздравленията на президента до жителите на Ел Тарф и околните провинции, Бенабдерахман подчерта, че магистралата "е лост за развитие на икономиката и ние работим, чрез икономически подход, за да постигнем развитие и да отворим региона".

Придружаван от делегация от министри, премиерът подчерта необходимостта от "постоянна поддръжка на пътищата чрез активизиране на създадените за тази цел звена", тъй като според него "поддръжката удължава живота на основните инфраструктури, включително на пътната мрежа, и по-специално на магистралата "изток-запад".

Последната спирка на министър-председателя в провинция Анаба бе посещението му в стоманодобивния комплекс "Сидер ел Хаджар" в град Анаба, където той призова работниците да положат всички усилия за възстановяване на репутацията на това предприятие.

Като припомни, че този комплекс, първият в Африка, е бил подкрепян от държавата на няколко етапа, Бенабдерахман потвърди, че той е в състояние да приеме предизвикателството и да даде своя принос към железопътната индустрия.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Калпазанин

    10 0 Отговор
    Да отбележим, президента с министрите решават на място проблемите на хората. Аз тука досега такова нещо не съм чувал гледам само празна оленарна зала и само лаещи чакали в нея, зарова и франсетата ревът
  • 2 Механик

    0 2 Отговор
    Странно нещо!!!
    За пиене обезсоляват вода. Ами за пране и къпане? Или в Алжир тия неща на са на мода?

    Коментиран от #5

  • 3 глоги

    0 0 Отговор
    Аймaн бен -Абдер Рахман
  • 4 БгТопИдиот🇧🇬

    0 1 Отговор
    Всичкото Арап от Алжериа е добре дошла в мусюлманска Франца.

    Вилкомен ще се справим !
  • 5 Калпазанин

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Механик":

    А ние си купуваме бутилрина бг вода от кока кола, а какво стана там с отровена та река в Девин, или да не разваляне имиджа на корпорацията