Last news in Fakti

31 Август, 2023 07:44 7 345 33

Опозицията: Премиерът се върна блед от Блед

  • северна македония-
  • димитър ковачевски-
  • християн мицкоски-
  • вмро-дпмне

Страната е уморена от обещанията на „европейските бюрократи”, които не се случват и с това правителство Северна Македония е далече от ЕС, но на следващите избори ВМРО-ДПМНЕ ще предложи решение и визия

Опозицията: Премиерът се върна блед от Блед - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

„Единствената тема, за която правителството (в Северна Македония) иска да говори са конституционните промени, защото това е единствената тема, която им остана. Всичко друго буквално е катастрофа. А промените в конституцията са по-лоши от катастрофата във всяка друга област, защото са наложени и диктувани отвън и хората в огромно мнозинство са против тях”, каза в Щип председателят на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, по време на отбелязване на годишнина от създаване на организацията на ВМРО-ДПМНЕ в града, информира БТА.

По думите му премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски се е върнал „блед от Блед” и "вече се крие от обществото, защото лъжата на управляващите отново се е спукала като сапунен мехур”.

„Френският президент им каза истината. Европейският съюз им изпрати сигнал. Сега се опитват да обясняват кой какво е казал. Ясно е. Без вътрешни реформи, които не са направени 7 години, няма да има Африкански, да не говорим за Европейски съюз. Хората искат рестарт. Това правителство загуби и легитимност, и доверие. Казват, че били Европа. Питайте френския президент. Въпреки всичките отстъпки, всичките унижения, той ясно казва, че (за нас) няма ЕС. „Продават ни 2030-та като светла година, при положение, че няма гаранции, че до 2063 г. страната ще стане член на ЕС”, каза Мицкоски, по същото време, в което в Скопие се провеждаше първото събитие от кампанията на правителството на Северна Македония, наречени „Ние сме Европа”.

Според председателя на опозиционната партия страната е уморена от обещанията на „европейските бюрократи”, които не се случват и с това правителство Северна Македония е далече от ЕС, но на следващите избори ВМРО-ДПМНЕ ще предложи решение и визия.

„Нашата визия ще бъде превърната в програма, в която всеки ще има принос. Тази програма ще предложи проекти и много, много работа. Тези салонни политици от правителството са научени някой да им диктува условията. В бившата федерация (СФРЮ) това бяха Белград и Москва, днес са Брюксел или София”, посочи Мицкоски.

Пред членовете и симпатизантите на ВМРО-ДПМНЕ той изрази убеденост, че ВМРО-ДПМНЕ ще спечели следващите избори „с голяма победа”, но посочи, че по-малко от 61 депутати в 120 местния парламент на Северна Македония няма да са достатъчни.

Изявленията на председателя на Съвета на Европа Шарл Мишел и на президента на Франция Еманюел Макрон, по отношение на разширяването на ЕС сериозно фокусират вниманието в Северна Македония и докато опозицията разчита в думите на Макрон за необходимостта от реформи в Европа, това че разширяването се отдалечава, управляващите тълкуват казаното от президента на Франция за „Европа на няколко скорости”, като различни срокове на приемане на нови страни в ЕС, в зависимост от това, кой кога ще бъде подготвен.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лудия

    66 1 Отговор
    2063г ми звучи доста оптимистично, по-вероятно в 2630г да започнат преговори за членство в ЕС с такива политичари.
  • 2 Лост

    42 0 Отговор
    Хайде и тоз:Много Арбайт,арбайт,арбайт!
  • 3 Съдията Дред

    52 2 Отговор
    Като не искат, прав им път към Сърбия.
  • 4 Хахаха

    38 3 Отговор
    Аре сега Европа и е виновен.
    Елементарно е впишете българите във конституцията и готово с единя крак сте във Европа но не искате искате да си го карате както до сега но бюрокрацията във Европа е на различно ниво от София и няма на кого да се оплакват сега хахаха скоро и те ще ги разберат що за стока са
  • 5 Македония

    26 13 Отговор
    ке влезне в ЕС кога он се разпадне.
    Тогива все ще сме равно.
  • 6 Перо

    34 0 Отговор
    Тоя сръбско-ционистки “македонист” Мицкоски си мисли, че ЕС трябва да отговаря на неговите условия за приемане в РСМ. Тотално е убъркал посоките и позицията! По кой начин може да му се гарантира приемане и срокове, когато от 78-79 г. те са още в “партизанското движение”, налагат тотален терор и живеят във феодализма, абсолютно никаква промяна от титово време. Това са зомбирани хора, които не подлежат на интеграция и демократични промени! За БГ е много по-добре да се откажат от ЕС или да не им стигнат гласовете при гласуването и се приключи с този въпрос, защото иначе ще продължат със същата омраза и отявленото анти-българско поведение, но вече от друга позиция и възможности! Много се лъже Мицкоски, че БГ ще направи компромис, под чужд натиск или геополитическа необходимост и РСМ ще влезне с комунизма и Коминтерна в ЕС!
  • 7 Гочо

    29 1 Отговор
    Нищо не може да предложи ВМРО..ДПМНЕ...има споразумение което трябва да се спазва...не го разбраха дебелите кратуни.....старобългарски...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Хап

    20 0 Отговор
    Този Мицкоски ги спъва макетага за ЕС, ома те още не могат да узреят. Още време им трябва, за да се демократизират.
  • 12 Истината!!!

    22 1 Отговор
    Макетата не са дорасли интелектуално до ЕС!!!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Кантарджия!

    16 7 Отговор
    Слагам от едната страна-Македонец.
    Слагам от другата страна- Украинец.
    И стрелката заспива на Нулата...!

    Коментиран от #22, #27

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 АЗ КАЗАХ

    16 0 Отговор
    Всички БЪЛГАРИ в Северна Македония на предстоящите избори ГЛАСУВАЙТЕ ЗА БЪЛГАРСКА ПАРТИЯ И ПРОМЕНЯЙТЕ КОНСТИТУЦИЯТА
    ЗА ДА БЪДЕТЕ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ!
  • 19 Еааа

    19 0 Отговор
    ТЕЗИ НАИСТИНА НЕ ЗНАЯТ КОРЕНИТЕ СИ МИСЛЯТ ЧЕ СА АНТИЧНИ МАКЕДОНЦИ ОТ АЛЕКСАНДЪР А ТОЙ Е ГРЪК МНОГО ЗАБАВНО КАТО МАЙМУНИ В ЦИРК ЗАБАВЛЯВАЙТЕ СЕ НАЙ МНОГО МРАЗЯТ БЪЛГАРИЯ А АЛБАНЦИТЕ ИМ ВЗЕХА ДЪРЖАВИЧКАТА ВИЖТЕ В ЮТУБ ТВ АЛФА КАКВА ОМРАЗА СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Руснаков

    5 0 Отговор

    До коментар #16 от "Кантарджия!":

    И сега ...да ги анексираме ли....
  • 23 Дългият

    3 0 Отговор
    Моди....педолин...великият гъбар...
  • 24 Маке

    5 0 Отговор
    Ние сме светот, ние сме Луната!

    Коментиран от #25

  • 25 Гочо

    7 0 Отговор

    До коментар #24 от "Маке":

    ....Великата илюзия...македонски игрален филм...
  • 26 колю

    7 2 Отговор
    С тази сръбско-комунистическа сган въобще не е нужно за се занимаваме...бика като рие си го хвърля на главата.
  • 27 Коментар

    7 4 Отговор

    До коментар #16 от "Кантарджия!":

    Това е,защото един и същи човек им е пипал историята и езика,за да може след време да има конфликт между братски народи.За укрите не знам,но на македонците всичко е измислено от евреина Самуил Борисович Бернщайн.Ние губим ВСВ и затова взимат Македония и я дават на друг.На Парижката мирна конфернция са искали въобще да няма България и всички територии да се дадат на съседите,но се застъпват за нас само руснаците и ни оставят да съществуваме като държава.

    Коментиран от #28, #32

  • 28 Коментар

    4 0 Отговор

    До коментар #27 от "Коментар":

    Само да се поправя,че имах предвид Парижкия мирен договор от 1947 г.Извинявам се за грешката.
  • 29 ИВАН

    2 0 Отговор
    Тия на карнавал ли са, какво са се маскирали като обирджии ...
  • 30 ВсеПак

    0 9 Отговор
    Все пак си мисля, че Македония (макар и млада държава) ще надживее Европейски Съюз.... всичко друго не е важно )

    Коментиран от #31

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 стоян

    2 1 Отговор

    До коментар #27 от "Коментар":

    До 27 ком - умнико като си запознат я кажи и за Румъния за Унгария за Хърватия Турция - и тях ли щяха да раздават на съседите защото и те бяха с Германия - и тях ли кумунистите ги спасиха от разчленяване
  • 33 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 1 Отговор
    Недопустимо е да се представя македонският въпрос като нещо елементарно и лесно за разрешение и на тази база да се сипят хули към македонствуващите , че са „промити мозъци, еничари, антични и т.н.”. Същевременно, по същата причина, да се вменява някаква вина на Българските правителства за всичко сторено и не сторено по казуса Македония..... Зa гoлямo cъжaлeниe, прoблeмът e мнoгo кoмплицирaн, ЗAЩOТO ИЗЧEЗНE ЛИ БЪЛГAРOФOБИЯТA ИЗЧEЗВA И ДЪРЖAВAТA КOЯТO E ИЗГРAДEНA НA ТAЗИ OCНOВA....A и Бългaрия вce oщe нe e гoтoвa дa пocрeщнe тoвa прeдизвикaтeлcтвo...зaщoтo eднa cъcипaнa и бaнкрутирaлa Рeпубликa Ceв. Мaкeдoния, щe бъдe рaзпaрчaтocaнa cъc cигурнocт мeжду Aлбaния, Гърция и Cърбия. Aлтeрнaтивa нa БЪЛГAРOФOБИЯТA, кaтo тeмeл зa дaржaвнo-идeнтичнocтнa идeoлoгия, бeшe AНТИКВИЗAЦИЯТA, нo гърчулятa дoбрe cи изгрaхa кaртитe и тoзи вaриaнт oтпaднa...В рeзултaт Ceв. Мaкeдoния e oбрeчeнa дa ce рaзпaднe или нaй-мaлкoтo, щe имaт дългa прaвитeлcтвeнa кризa, aкo нe пoлучaт пoкaнa зa члeнcтвo в EC.
Новини по държави: