Last news in Fakti

12 Септември, 2023 19:19 2 112 23

Владимир Путин: Наказателните обвинения срещу Доналд Тръмп са политически мотивирани

  • сащ-
  • русия-
  • доналд тръмп-
  • джо байдън-
  • владимир путин

Руският лидер каза, че лошите отношения на страната му със Съединените щати е малко вероятно да се променят значително, независимо кой ще е следващият президент в Белия дом

Владимир Путин: Наказателните обвинения срещу Доналд Тръмп са политически мотивирани - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Русия Владимир Путин заяви във вторник, че четирите отделни наказателни дела срещу бившия президент на САЩ Доналд Тръмп са политически мотивирани.

"Всичко, което се случва с Тръмп, е преследване на политически съперник по политически причини. Това е, което е. И това се прави пред обществеността на Съединените щати и на целия свят", каза Путин на Източния икономически форум във Владивосток, съобщи държавната информационна агенция Риа Новости.

Путин каза, че делата срещу бившия американски президент показват "прогнилата американската политическа система, която не може да се преструва, че учи другите на демокрация".

"Чуваме, че г-н Тръмп казва, че ще реши належащите проблеми за няколко дни, включително украинската криза. Е, това не може да не носи щастие. Това е добре", добави Путин.

Но руският лидер каза, че лошите отношения на страната му със Съединените щати е малко вероятно да се променят значително, независимо кой ще стане следващият президент.

"Какво да очакваме от бъдещето, без значение кой е президентът, трудно ни е да кажем, но е малко вероятно нещо да се промени радикално", каза Владимир Путин, твърдейки, че администрацията на Джо Байдън е насадила силно пристрастие към Русия и " за тях ще бъде много трудно по някакъв начин да обърнат целия този кораб" в другата посока. Русия също трябва да има президентски избори през 2024 г.

Тръмп, който беше подложен на проверка за личните си връзки с Русия по време на престоя си в Белия дом, през април стана първият президент или бивш президент на САЩ, срещу когото е повдигнато обвинение.

Оттогава той е обвинен в четири различни наказателни дела в САЩ за усилията му да отмени изборите през 2020 г. и намеса в изборите в щата Джорджия, но също така и за тайни плащания, които е направил на порно актриса, и за натрупване на класифицирана информация документи в личната си резиденция във Флорида.

В същите коментари Путин продължи да хвали милиардера предприемач Илон Мъск, когото описа като "активен, талантлив бизнесмен" и "изключителен човек". През последните дни Мъск беше подложен на критики за предполагаемото осуетяване на планирана украинска атака с дрон срещу окупирания от Русия Крим.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    25 30 Отговор
    Най-сетне Путин призна за помощта си за Тръмп. Славните републиканци
    зависели от русията - ха, ха.

    Коментиран от #7, #23

  • 2 реру

    19 10 Отговор
    "Наказателните обвинения срещу Доналд Тръмп са политически мотивирани"


    Международното движение в защита трябва да се разраства по-бързо...

  • 3 Камарата на представителите

    20 15 Отговор
    Започна наказателно преследване на Байдън
  • 4 Навални

    8 7 Отговор
    Така ли бе ?!
    Я виж ти !
  • 5 Пусин косвено си призна!

    18 20 Отговор
    Че е разчитал на Червеноперчемчо!
    Коафьор.

    Коментиран от #8

  • 6 Форест Гъмп

    22 20 Отговор
    Бита карта вече е Тръмп
  • 7 Калпазанин

    16 11 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    Това да кажеш истината че бай пънчо е кукла на конци, интересна логика от твоя стрсна. Тръмпи също го казва има клипове в тубата или ти прави кеф някой от мнооооого далече да те подкокороса да се сбиеш с родата си. Укрия кога е била краварска и от кого е създадена, в Ирак намериха ли хим оръжие Либия Сирия
  • 8 И за какво да разчита?

    11 11 Отговор

    До коментар #5 от "Пусин косвено си призна!":

    Някакви проблеми ли имат Русия и Путин?
    Съвсем откачихте и ставате за смях.
  • 9 Възрожденец

    13 10 Отговор
    Уффффф, проZтия милиционер оправи блатото, сега и за САЩ се загрижил.
  • 10 размяна

    4 7 Отговор
    Следващият президент на Русия ще е Тръмп.На САЩ- Путин.
  • 11 Ха ха ха

    12 9 Отговор
    Дядя вова мисли, че разбира от американски закони и американско право. Тръмп има обвинения в 91 точки, той му се прави на адвокат.

    Коментиран от #21

  • 12 Абсурдистан

    10 9 Отговор
    И аз на мястото та Путлер бих подщрепил рижавия с надеждата да се затапи САЩ. Слаби щати -силен Путлер!
  • 13 Тоя па кой

    7 6 Отговор
    Го пита?!
  • 14 Пожара

    3 7 Отговор
    Пусйо да не желае да размени Перчана за Навалениа?
  • 15 Луксшенко

    7 3 Отговор
    Тъй е Вова, приеми факта, че не всички държави са демократични като РФ, и Беларус, в които няма полицейщина и политически преследвания.
  • 16 Закопа ги

    10 7 Отговор
    Путлер се е превърнал в най-обикновен тролей, подобно на фабрикантите на Пирожката. Какво падение!

    А пред 2 години всички се страхуваха от него и мислеха Русия за велика.
  • 17 "независим" руснак ето го

    12 6 Отговор
    Ватенката е притеснен да не сложат неговия човек на затвор че тогава става лошо за тялото му
  • 18 Демократ

    7 7 Отговор
    Няма как да защити приятеля си Тръмп ,защото САЩ няма нищо общо с Русия. Там има демокрация и върховенство на закона, а не е варварска диктатура като руската начело с военнопрестъпника Путин. Приказките му само доказват свързаността на диктаторите, които смятат,че всичко им е разрешено и че няма да се съобразяват с никакви закони. Тръмп ще си получи заслуженото наказание.

    Коментиран от #20

  • 19 A с Навални, какво е?

    9 2 Отговор
    "Всичко, което се случва с Тръмп, е преследване на политически съперник по политически причини. Това е, което е. И това се прави пред обществеността на Съединените щати и на целия свят", каза Путин
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 гост

    2 0 Отговор
    Ха ха ха
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания