Last news in Fakti

27 Септември, 2023 13:52 1 586 2

Кои кандидати ще участват във вторите дебати на Републиканската партия за нейната номинация за президентските избори в САЩ

  • сащ-
  • републиканска партия-
  • доналд тръмп-
  • ники хейли-
  • рон десантис

Най-малко шестима кандидати от Републиканската партия ще вземат участие във вторите дебати между републиканците, борещи се за номинацията на партията за президентските избори в САЩ през 2024 г., утре в Калифорния

Кои кандидати ще участват във вторите дебати на Републиканската партия за нейната номинация за президентските избори в САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Най-малко шестима кандидати от Републиканската партия ще вземат участие във вторите дебати между републиканците, борещи се за номинацията на партията за президентските избори в САЩ през 2024 г., утре в Калифорния. Доналд Тръмп възнамерява да пропусне събитието и да произнесе реч в Детройт пред служители от автомобилната индустрия.

Ето кои са кандидатите, за които се очаква да се изправят един срещу друг по време на дебатите, които започват в 01:00 часа по Гринуич на 28 септември в Президентската фондация и институт Роналд Рейгън в град Сими Вали, щата Калифорния:

РОН ДЕСАНТИС

След изпълнен с грешки старт на кампанията през май в "Туитър", който сега се нарича "Екс", Десантис се позиционира вдясно от Тръмп по редица ключови социални въпроси, като например аборта. Неговата добре финансирана кампания обаче трудно набира популярност и най-големият му донор каза, че няма да дава повече пари на губернатора на Флорида, ако Десантис не възприеме по-умерен подход.

Четиридесет и пет годишният Десантис е основният съперник на Тръмп, но според социологическите проучвания изостава с почти 40 процентни пункта от бившия президент. От май насам той уволни свои служители и рестартира кампанията си на няколко пъти, но тези стъпки не допринесоха много за засилването на неговата кандидатура. Кампанията на Десантис казва, че ще се съсредоточи върху спирането на Тръмп в Айова, където партията ще произведе първите си първични избори през януари.

МАЙК ПЕНС

Вицепрезидентът на Тръмп скъса връзките си с бившия си шеф заради извършената от поддръжници на Тръмп на 6 януари 2021 г. атака срещу Капитолия на САЩ, докато Пенс беше вътре и ръководеше сертифицирането от Конгреса на победата на демократа Джо Байдън на изборите през 2020 година. Шестдесет и четири годишният Пенс казва, че "историята ще потърси отговорност от Тръмп" за неговата роля в атаката. Твърдолинейният консерватор и бивш губернатор на Индиана се опитва да спечели подкрепата на евангелистката християнска общност, но кампанията му изпитва затруднения с набирането на средства и според проучванията подкрепата за него не превишава ниските едноцифрени стойности.

ВИВЕК РАМАСУАМИ

Бивш инвеститор и изпълнителен директор в областта на биотехнологиите, 38-годишният Рамасуами оказва натиск върху компании да се откажат от инициативи в областта на околната среда, социалната сфера и корпоративното управление. Политическият аутсайдер разпали дискусии сред избирателите дали е възможно да представлява потенциална алтернатива на Тръмп и се представи силно на първия дебат в Милуоки през август. Рамасуами е пламенен поддръжник на бившия президент и каза, че ако успее да влезе в Белия дом, ще помилва Тръмп.

НИКИ ХЕЙЛИ

Бивша губернаторка на Южна Каролина и посланичка на Тръмп в ООН, 51-годишната Хейли подчертава относителната си младост в сравнение с 80-годишния президент Байдън и 77-годишния Тръмп, както и своя произход като дъщеря на имигранти от Индия.

Хейли си е спечелила в Републиканската партия репутацията на стабилен консерватор, който е способен да говори по теми като пола и расата по по-достоверен начин от много от нейните колеги. Тя също така се представя за непоколебим защитник на американските интереси в чужбина. Според социологическите проучвания подкрепата за нея сред републиканците не превишава едноцифрените стойности, въпреки че тя леко се повиши след силното ѝ представяне на първия дебат през август.

ТИМ СКОТ

Името на единствения чернокож сенатор републиканец в САЩ не е добре познато извън родния му щат Южна Каролина, но неговият оптимизъм и фокусът му върху обединението на разединената му партия му помогнаха да се отличи в контраст с по-агресивния подход на Тръмп и Десантис. Поддръжниците на Скот обаче признават, че въпреки че лъчезарното му поведение е предимство, то може да не е достатъчно за победата. Според проучване на Ройтерс/Ипсос, проведено от 8 до 14 септември, 58-годишният Скот привлича подкрепата на 2% от републиканците.

КРИС КРИСТИ

Шестдесет и една годишният Кристи бе съветник на кампанията за Белия дом на Тръмп, но стана отявлен критик на бившия президент след атаката на 6 януари 2021 година. Бившият губернатор на Ню Джърси и бивш федерален прокурор засили вербалните си атаки, след като срещу Тръмп бяха повдигнати растящ брой криминални обвинения. По информация от проучването на Ройтерс/Ипсос Кристи се радва на подкрепата на 2% от републиканците.

превод от английски език: Владимир Арангелов, БТА


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Палета, с по 2% къде са тръгнали?

    1 0 Отговор
    Тръмп е американският Бойко Борисов, същата откачалка е и краварите ще си го изберат отново!