Last news in Fakti

14 Септември, 2023 13:45 1 134 7

Емблематично оттегляне зад Океана! Мит Ромни приключва с политиката

  • мит ромни-
  • републиканска партия-
  • демократическа партия-
  • сащ-
  • джо байдън

76-годишният Ромни каза, че стоящите пред Съединените щати предизвикателства изискват младо поколение от лидери

Емблематично оттегляне зад Океана! Мит Ромни приключва с политиката - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Сенаторът републиканец от американския щат Юта Мит Ромни заяви, че няма да се кандидатира за преизбиране в Сената на американския Конгрес догодина и така слага край на политическа кариера, продължила две десетилетия, предаде АП, цитирана от БТА.

На президентските избори в САЩ през 2012 г. Ромни беше кандидат-президентът на Републиканската партия, бил е и един мандат губернатор на щата Масачузетс.

76-годишният Ромни каза, че стоящите пред Съединените щати предизвикателства изискват младо поколение от лидери. Той изтъкна, че за САЩ ще бъде най-добре, ако двамата партийни фаворити за кандидати-президенти на изборите догодина - президентът демократ Джо Байдън бившият президент, републиканецът Доналд Тръмп, се оттеглят. Байдън е на 80 години, а Тръмп - на 77 г.

"Времената, в които живеем, изискват следващото поколение да излезе на сцената, да изрази своето виждане и да вземе решенията, които ще оформят вида на американската политика", каза Ромни на пресконференция в Капитолия. Той отбеляза, че "бейби бумъри" като него (поколението на родените между 1946 и 1964 г.) "не са правилните хора за вземането на решения за утрешния ден".

Ромни заяви, че след като напусне Сената (горната камара на Конгреса), планира да съсредоточи усилията си в това да убеждава колкото се може повече млади хора да гласуват и да участват като цяло в политическия процес.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лош

    6 0 Отговор
    Да, явно човека вижда на къде вървят нещата и не иска да се занимава повече с политика. Един друг политик постъпи по същия начин.

    Коментиран от #4, #6

  • 2 Перо

    5 2 Отговор
    Човекът усеща кога трябва да спре и да обърне внимание на здравето си, за разлика от нашите култур-трегери: певци и актьори, които ще паднат от сцената или им трябва роля на стол!

    Коментиран от #5

  • 3 Иван

    0 0 Отговор
    Най-големият боклук--- Мит Ромни.
  • 4 Иван

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Лош":

    Този е най-долнопробния от всичките.
  • 5 Иван

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Перо":

    Еврейската мумия Ненси Пелоси искала пак да се кандидатира.
  • 6 Иван

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Лош":

    " Не иска " долнопробния мерзавец, защото е пълен провал.
  • 7 Брей че

    1 0 Отговор
    Гадняр
    що разваля далаверата на
    белия Старчески дом