Last news in Fakti
  Тема: Украйна

26 Септември, 2023 10:07 3 371 110

ISW: Ситуацията около Вербове остава неясна

  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • вербове

Украинските сили за специални операции съобщиха, че ударът, нанесен по време на среща на висшето ръководство, също така е ранил 105 руски служители

ISW: Ситуацията около Вербове остава неясна  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Тактическата ситуация във Вербове остава неясна на фона на продължаващите украински настъпателни операции в западната Запорожка област. Украинският генерален щаб съобщи, че украинските сили продължават настъпателните операции в посока Мелитопол (западна Запорожка област) и настъпателните атаки в посока Бахмут, нанасяйки загуби върху руската жива сила и техника и изтощаването на руските сили по цялата фронтова линия.

Руски източници твърдят, че украинските сили са достигнали северно Върбове (18 км югоизточно от Оригов), но са ги изтласкали обратно към първоначалните им позиции.

Руските източници все още не са отговорили директно на твърдение, че украинските сили контролират половината от Вербове към 24 септември.

Това се посочва в дневния анализ на Института за изследване на войната (ISW) за бойните действия в Украйна.

Украинските сили за специални операции съобщиха на 25 септември, че при прецизен украински удар по щаба на Черноморския флот (ЧФ) в окупирания Севастопол, Крим на 22 септември са убити 34 руски офицери, включително командирът на ЧФ адмирал Виктор Соколов.

Украинските сили за специални операции съобщиха, че ударът, нанесен по време на среща на висшето ръководство, също така е ранил 105 руски служители.

Началникът на украинското Главно военно разузнавателно управление (ГУР) генерал-лейтенант Кирило Буданов заяви на 23 септември, че при удара са тежко ранени командирът на руската 200-а отделна мотострелкова бригада (Северен флот) генерал-лейтенант Олег Цеков и командирът на руската групировка на сили в Запорожка област, генерал-полковник Александър Романчук.

Украинските сили за специални операции също съобщиха, че украинският удар по десантния кораб "Минск" в Севастопол на 13 септември е убил 62 души, отбелязвайки, че много служители са присъствали, тъй като "Минск" е трябвало да поеме бойно дежурство на 14 септември.

ISW все още не е получил потвърждение, че тези украински удари са убили Соколов или други високопоставени руски командири, въпреки че руското командване би могло лесно да опровергае, ако са неверни. Смърт на Соколов и други руски офицери би създала значителни смущения в командването и контрола в руския Черноморски флот.

Украинските сили са ударили летище Галино и сграда на руската Федерална служба за сигурност в Курска област по време на серия от удари с дронове на 24 септември. Руският губернатор на Курска област Роман Старовойт потвърди, че украински дрон е ударил административна сграда в централния район на град Курск.

Руските сили извършиха серия от удари с безпилотни самолети и ракети Shahed-131/136 в нощта на 24 срещу 25 септември срещу украински пристанища, зърнени храни и военни цели. Украински военни съобщиха, че руските сили са изстреляли 12 крилати ракети с морско базиране "Калибър" от Черно море, две крилати ракети "Оникс" от района на Севастопол и 19 дрона "Шахед" от Краснодарски край.

Украинската противовъздушна отбрана свали 11 ракети "Калибър" и всички 19 безпилотни самолета.

Украински военни съобщиха, че руските сили са ударили пристанищна и зърнена инфраструктура в Одеска област, а кадри показват, че руските удари са повредили хотел в град Одеса.

Руски източници, включително руското Министерство на отбраната (МО), твърдят, че руските сили са ударили украински изтребител МиГ-29 на летище Долхинцево в Днепропетровска област. Представители на молдовското правителство заявиха на 25 септември, че фрагменти от ракета С-300 са паднали в Читкани (5 км южно от Тираспол) в Приднестровието и че произходът и траекторията на полета на ракетата не са потвърдени.

Украинският президент Володимир Зеленски потвърди на 25 септември, че осигурените от САЩ танкове Abrams са пристигнали в Украйна. New York Times съобщи, че американски служители са заявили, че САЩ са доставили неопределен брой танкове Abrams на Украйна на 23 септември и че администрацията на Байдън възнамерява да изпрати общо 31 Abrams. По-рано Politico съобщи на 31 август, че Украйна ще получи първите 10 от 31 танка Abrams в средата на септември.

Руските военни продължават да полагат усилия за въоръжените сили, за да отговарят на нуждите на тези, които се бият в Украйна. Руското издание "Известия", позовавайки се на източници в руската армия, твърди на 25 септември, че руските въоръжени сили формират разузнавателни и щурмови бригади в общовойскови армии и новосформирани армейски корпуси и че тези бригади вече активно набират служители.

Кремъл и арменското правителство продължават да си прехвърлят вината един към друг за предаването на Нагорни Карабах на Азербайджан на фона на влошените арменско-руски отношения. Арменският премиер Никол Пашинян произнесе реч на 24 септември, в която разкритикува Русия, като заяви, че ръководените от Русия структури за сигурност, част от които в Армения, са неефективни и като постави под въпрос мотивите на руския мироопазващ контингент в Нагорни Карабах.

Пашинян обвини азербайджанските и руските мироопазващи сили за последните събития в Нагорни Карабах, които Пашинян определи като "политика на етническо прочистване". Руското министерство на външните работи (МВнР) отговори на изявлението на Пашинян на 25 септември, като обвини Пашинян, че избягва личната отговорност за "провали във (арменската) вътрешна и външна политика" и остро критикува неотдавнашното обръщане на Пашинян към Запада.

Руските блогъри коментират активно протестите срещу Пашинян в Ереван, откакто властите в Нагорни Карабах приеха споразумението за прекратяване на огъня с Азербайджан на 20 септември с посредничеството на руските миротворци.

ISW по-рано съобщи, че според съобщенията Кремъл е разпространил наръчник на 19 септември, инструктирайки свързаните медии да обвинят Запада и Пашинян за признаването на суверенитета на Азербайджан над Нагорни Карабах.

Първоначалните протести в Армения след предаването на Нагорни Карабах на Азербайджан изглежда се изкривяват в посоката на предпочитания от Кремъл разказ, въпреки че не е ясно дали Кремъл ще запази силната подкрепа на Армения за Русия в дългосрочен план след бездействието на руски мироопазващи сили.

Доклад на базираната в Полша разузнавателна организация с отворен код Rochan Consulting установи, че Балтийският флот на Русия е значително отслабен поради войната в Украйна. Rochan Consulting отбеляза, че флотът на Балтийско море е загубил способността си да провежда широкомащабни десантни настъпателни операции, тъй като неговите десантни кораби от клас Ropucha и 336-та морска пехотна бригада са участвали в бойни действия в Украйна.

В доклада се посочва, че три от десантните кораби на Балтийския флот са се разположили в Черно море и сега не могат да се върнат обратно в родните си пристанища в Балтийск и че 336-а морска пехотна бригада е претърпяла значителни загуби в битка в Украйна, което значително ограничава възможностите на флота за проекция на мощност в Балтийско море.

Украинският партизански канал Mariupol Sprotyv съобщи на 25 септември, че украинските партизани са унищожили електрическа трансформаторна инсталация близо до окупирания Стари Крим, Донецка област.

Руските власти продължават да депортират деца от окупирана Украйна в Русия. Окупационната администрация на Херсонска област допълни съобщение от 25 септември, че руското Министерство на културата е изпратило 90 деца от окупираната Херсонска област в Москва и Санкт Петербург за неопределен период от време. Руското министерство на културата ще изпрати друга група деца с неопределен брой в Русия от окупираната Херсонска област през октомври.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Селянин

    50 9 Отговор
    Зелен вълк изнася лекция в ООН пред овцете на тема:
    "Тоталитарния режим на кучетата в овчето стадо, както и вредата от тях".

    На крака го аплодират:
    Леопард, пантера, хиена, лисица, тигър, лешояд, представители на ромската общност и всички
    чувстващи се дискриминирани, че не могат свободно да си берат овце.

    Коментиран от #28

  • 2 Краварски лъжи

    49 11 Отговор
    Не ни интересувате прости кравари и ненормални фашисти от Укрия!
  • 3 Сатана Z

    58 16 Отговор
    Укро лъжи и нацистка дезинформация.Русия ще победи колективният запад!
    Слава на Русия!

    Коментиран от #9, #35

  • 4 Блатни рашисти

    16 39 Отговор
    ОСТАВЕТЕ ХОРАТА И ЕВРОПА НА МИРА!!!

    МАРШ ОБРАТНО В БЛАТОТО !!!

    Коментиран от #27

  • 5 Хахахаха

    48 10 Отговор
    На път да да превземат второ село и да пробият първата защитна линия на руснаците за пореден път! За втората ще мислят догодина. Айде сега пускайте парички в шапката! 😅😅😅

    Коментиран от #108

  • 6 Уроци за нас от вас

    47 7 Отговор
    Украинското контранатъпление ни учи на украинската география село по село, като за всяко село се говори с месеци. Ето да кажем Работино го знаят вече и в Африка, знаят как изглеждат двете му улици, всяка къща, екскурзовод не им трябва.
  • 7 Да де

    48 9 Отговор
    Тия укрите все унищожават,трепат и разбиват руснаците и все нещо не им достига да вървят напред....Май укро пропагандата вече изчерпа възможностите си.То не бяха победи то не бяха чудеса на укро армията-....

    Коментиран от #16

  • 8 ТаУмВзе

    36 9 Отговор
    Нали вече окраинското наци е превзело Москва, кое не е ясно! Праведната Проганда почва да стопля, че вече няма Окрайна. Z
  • 9 🤔🤔🤔🤔

    9 28 Отговор

    До коментар #3 от "Сатана Z":

    Да така е ,колкото КИЕВ ЗА ТРИ ДНИ!!!!!!

    Коментиран от #21, #31

  • 10 УКРАЙНА ДЕНА'ЦИФ'ИЦИРА НАПЪЛНО

    14 36 Отговор
    ЖАЛКАТА АРМИЯ НА ФЕДЕРАЦИЯТА ОТ 22 РЕПУБЛИКИ!!! ТОТАЛНО ГИ ПОПИЛЯ ПРЕД ОЧИТЕ НА ЦЯЛ СВЯТ!!!
    И ТО БЕЗ ФЛОТ,АВИАЦИЯ ПОДВОДНИЦИ, САМОЛЕТОНОСАЧИ,КИНЖАЛИ, КАЛИБРИ И КРЕМЛЬОВСКИ ХИПЕР- АНИМАЦИИ !!!😂
    ИДВА РЕД И НА МОСТА И КРЕМЛЯ!😂

    Коментиран от #20, #22

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ТАКЪВ БУЛАМАЧ

    31 7 Отговор
    даже не се чете

    Коментиран от #17

  • 13 Хаха

    35 6 Отговор
    Във връзка с "убития" адмирал от руския генщаб излязоха със следния коментар на "новината" - червен печат върху нея с надпис: "фейк"! Явно всичко е плод на въображението на всушанските нам кви си "специални" сили...
  • 14 За Рассси

    8 23 Отговор
    Всички живи Руски мъже са предатели !!!
  • 15 ЩО Е НЕЯСНО ЗА ВАС

    17 0 Отговор
    значи си е руско. По-ясно от това здраве му кажи
  • 16 Оо, Не'грамотний

    5 15 Отговор

    До коментар #7 от "Да де":

    Виж на картата къде е Киев ,Чернигов, Харков,Херсон,Одеса и виж къде е фронтовата линия днес))))))))))

    Коментиран от #18

  • 17 Проблеми с Българският език ли имаш

    6 19 Отговор

    До коментар #12 от "ТАКЪВ БУЛАМАЧ":

    Копейке?!? Хахахахаха

    Коментиран от #24

  • 18 Землемерчето ми то

    16 4 Отговор

    До коментар #16 от "Оо, Не'грамотний":

    Не е важно разстоянието, а дали има някой, готов да заеме следваща линия от тук до там или няма, а отговорът е все по-близко до НЯМА!
  • 19 Ако четеш факти

    28 5 Отговор
    излиза, че покраинците всеки ден побеждават и така вече година и половина. А фактите са, че те дори не могат да си върнат и една област.

    Коментиран от #34

  • 20 Хаха

    18 5 Отговор

    До коментар #10 от "УКРАЙНА ДЕНА'ЦИФ'ИЦИРА НАПЪЛНО":

    Звачи сам казваш всушанките останали без флот, авиация, хора и т.н., ама иначе "попиляли" руснаците! Това е същото, като на филма "Граница", когато Зуека се бръснеше от Фичи въшки под душа и казваше на останалите граничари: "ама им Бахме мамата..."!
  • 21 Ген. М. Мили

    17 3 Отговор

    До коментар #9 от "🤔🤔🤔🤔":

    Там бяха за три дни....познах.
    Пък на мен ми биха ШУТА.

    Коментиран от #45

  • 22 Механик

    6 22 Отговор

    До коментар #10 от "УКРАЙНА ДЕНА'ЦИФ'ИЦИРА НАПЪЛНО":

    Без ядреният Арсенал, московия е посредствена военна сила. Със сигурност ВСУ е по-силна и подготвена
  • 23 ФАЩ са заплаха за света

    22 2 Отговор
    Само на американците не им е ясно, че загубиха и икономическата война, и войната на бойното поле, които оприщиха. (Не искат да признаят).

    Чувството за изключителност на книжните американски генерали и политици им изигра най-лошата шега. Загубиха Украйна, загубиха и хегемонията си да се намесват за своя егоистичен интерес навсякъде по света.

    Идва нов - свят честен и справедлив.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Ако слушаш за покраинските победи

    14 1 Отговор
    вече трябва да са стигнали Аляска и Канада…
  • 26 Тредстоун

    1 14 Отговор
    ...и ремаркетата със студени ватенки потеглят кър просия да зарадват семействата ... ,нека всички изкажат своята благодарност на бункерния сатрап , великанът с мъжкото име който е единствено и само той виновен за касапницата ...
  • 27 Да ама

    17 3 Отговор

    До коментар #4 от "Блатни рашисти":

    Европа е по голямо блато. Така че да квакаш и да не квакаш, като крастава жаба нищо няма да промениш.

    Коментиран от #36, #50, #98

  • 28 1944

    5 12 Отговор

    До коментар #1 от "Селянин":

    а сивия мишок от блатния бункер некога ше види ли киев? или го чака разходка до хага?

    Коментиран от #38

  • 29 Умирам от смях

    8 2 Отговор
    Сега са всяка паланка с 20 къщи ли ще пишем анализи? Или друго няма като последствие от великото контранастъпление на руските македонци?

    Коментиран от #33

  • 30 Единствената

    5 2 Отговор
    Протичаща операция е специалната военна операция на Русия. Не Украйна, ами Изкъртена се казват вече
  • 31 Мдаа

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "🤔🤔🤔🤔":

    Хммм,или контранаступа до Азовско Море за три дни..?
  • 32 зеленият проси оръжие

    7 2 Отговор
    но иначе сербез, ще бие Русия…
    Колко бой има да му ядат нааканите гащи…
  • 33 стоян георгиев

    6 2 Отговор

    До коментар #29 от "Умирам от смях":

    20 са много, предните новини бяха за села в под 10 къщи
  • 34 Виж картата )))))))))

    8 14 Отговор

    До коментар #19 от "Ако четеш факти":

    Киев- 64 км. Колона- погром! Чернигов- Освободен,Харков- погром, бягство Освободен! Херсон - обкръжение, бягство,погром Освободен! 68% от Донбас- Освободен! 59% от Запорожка област - Освободен!
    Бахмут- обкръжен, и.т.н
    )))))))))

    Коментиран от #37, #42, #59

  • 35 1944

    4 8 Отговор

    До коментар #3 от "Сатана Z":

    колкото ссср победи запада .... а господаря ти е бледо копие на брежнев.
  • 36 1944

    4 9 Отговор

    До коментар #27 от "Да ама":

    ми чий го дириш тука? бегай в тюмен при баба си.

    Коментиран от #40

  • 37 стоян георгиев

    3 1 Отговор

    До коментар #34 от "Виж картата )))))))))":

    Така... И?!

  • 38 Дуда

    10 2 Отговор

    До коментар #28 от "1944":

    Той ще види Киев, аз ще видя Лвов. Че и Орбан ще намаже. Оле!!!

    Коментиран от #48

  • 39 Хм...

    10 3 Отговор
    За Вербове е ясно, че е неясно!
    Ама какво стана с Работине? всу превзеха ли го за днес?

    Коментиран от #49

  • 40 Хахаха

    7 1 Отговор

    До коментар #36 от "1944":

    Ти бегай е калтак

    Коментиран от #51

  • 41 Омбре авто

    4 7 Отговор
    Във Вербове руснаците оприделят ситуацията си като тежка ТЕЛЕГРАМ .
    ВСУ са взели половината от селото . Направлението е Токамак . Който също е под обстрел . Вчера са го дънили с М-270 и Хаймарси и далекобойни гаубици .

    Бойците от 47-ма отделна артилерийска бригада на въоръжените сили на Украйна унищожиха руски танк с помощта на 155-мм дистанционни противоброневи боеприпаси „РААМС“ по време на боевете за освобождаване на Вербове в Запорожие. (видео)

    Коментиран от #58

  • 42 Виж картата ти

    8 2 Отговор

    До коментар #34 от "Виж картата )))))))))":

    200 000 кв.км. окупирани...Мухахахаха

    Коментиран от #53

  • 43 Дедо ви...

    10 5 Отговор
    Руснаците нощес пак са нанесли удари на укрофашистите. Ударени са Одеса - обект за подтотовка на морски дронове камикадзе, Пристанището на Измаил, паромна преправа на река Дунав свързващ окрайнината с Румъния. Ударена е военно нъздушната база на укрите в Кулбакино недалеч от Николаев и са я превърнали в пепелище след мощнен удар. Нанесен е ракетен удар по струпване на техтика и ЛС в Славянк. Нанесен е удар по железопътен участък край Николаев и прекъсната ЖП връзката с Херсон. Удар по Днепропетровск. Взривове са гърмели и в Кривой рог
  • 44 Реалист

    6 12 Отговор
    Рашистите преминаха от "взимаме Киев за три дни" до "преживяхме нощта и това е добре"! 🙂

    Коментиран от #55

  • 45 1944

    4 13 Отговор

    До коментар #21 от "Ген. М. Мили":

    вече цела година храбрата рООсийска армия мощно настъпва на изток. слава!!

    Коментиран от #52

  • 46 Възрожденско ми е

    6 18 Отговор
    Катастрофалните загуби на Кремъл в Украйна могат да доведат до рухването на Руската федерация.
    Става все по-ясно, че Украйна печели войната.
    Кремъл е изправен пред историческа криза на доверието и е напълно възможно да наблюдаваме началото на края - не само на режима, но и на самата Руска федерация.
    Изгуби се доверието на руснаците по отношение на руската армия, която традиционно е централен елемент от легитимността на Кремъл.
    Унижението ѝ в Украйна сега е почти пълно, а гордият Черноморски флот все още се крие зад Крим, твърде изплашен да предприеме действия срещу една страна, която дори няма военноморски флот.
    Ударът, който бе нанесен на руската икономика, е поразителен и това ще доведе до ненормално съществуване на многомилионното разпръснато руско население.
    Тази особеност на разпръснатост е причина за слабо свързане помежду им, а сега, когато властовия център е в позиция нула, чувството за принадлежност към нацията може още повече да отслабне.
    Загубата на енергийните пазари, която компенсираше липсата на съвременни производства, не може да бъде компенсирана.
    Кремъл е изправен пред историческа криза на доверието и е напълно възможно да наблюдаваме началото на края - не само на режима, но и на самата Руска федерация.
    Пригответе се за разпадането на Русия!
  • 47 Предпоследния xoxoл!

    7 2 Отговор
    Швеция за Украйна:
    "Дадохме им всичко, което можахме, (10 танка от налични 120) добри материали и добри знания. Сега им пожелаваме всичко най-добро при освобождаването на страната им".

    Ох, много ми е лошо, снощи повpъщax kpъв, вие ми се свят, не си усещам краката... Боли ме главата и ме втриса, даже поляците и американците и те ме разлюбиха, не знам какво да правя...
    Вече ми тъмнее пред очите...
    ПОМОЩ БЕ...

    И да не забравя, сало Уганде!

    Коментиран от #56

  • 48 1944

    0 3 Отговор

    До коментар #38 от "Дуда":

    мдаааа .... а един мармот ....
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Да ама

    2 6 Отговор

    До коментар #27 от "Да ама":

    Защо всички изцоцаха каквото могът от блатото и се преселиха в прогнилия запад,сигурно са мазохисти да блянуват по запада
  • 51 1944

    2 7 Отговор

    До коментар #40 от "Хахаха":

    при пияната ти бабичка? не барай мухлясалите сибирски гъби дето ти праща. виж до къде си се докарал.
  • 52 Слава Русия

    15 4 Отговор

    До коментар #45 от "1944":

    Зелен дашен даде със референдум на Вова - цяло море, Азовско със пристанищата и за десерт-най големия АЕЦ в Европа и шест реактора заминаха за империята, вкл 4 области..това вече е за Гинес.

    Коментиран от #60

  • 53 Виж картата )))))))))

    3 8 Отговор

    До коментар #42 от "Виж картата ти":

    Наистина СРАМЪТ Е ОГРОМЕН! )))))) ОТ...3 ДНЯ И В КИЕВ, ЗА СЕДМИЦА В.. ЛИСАБОН до......9 год. Пред АВДЕЕВКА, ГОДИНА И ПОЛОВИНА ПРЕД 1 СЕЛО, 8 МЕСЕЦА ПРЕД 1 ЗАВОД...НЕПРЕВЗЕТ!!! ))))
    Дали събраха вече останките от Подводницата и москалсйата гордост- "Минск" ?!?!? ))))))))))

    Коментиран от #61

  • 54 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 10 Отговор
    Един месец до Димитровден.....Мишел,ще устискат ли руснаците или по рано ще ги капичнат..........И ще сескрият в крим???
  • 55 Топ Реалист

    6 2 Отговор

    До коментар #44 от "Реалист":

    А укрите дори и не успяват да изкарат ноща. Мухахахаха
  • 56 1944

    1 8 Отговор

    До коментар #47 от "Предпоследния xoxoл!":

    бай дън каза че ще помагат колкото е необходимо. стягай дисагите за матушката че тук ше раздаваме шутове за робите на блатния мишок.
  • 57 СВО

    5 3 Отговор

    До коментар #49 от "Бесен-_ Язовец":

    е позиционно, не маневренно, безказсрменик. Твоите господари ти го казаха. Още ли не си схванал. Слушай ги повече, че си малко т...п
  • 58 Адът трябва да се познава

    6 1 Отговор

    До коментар #41 от "Омбре авто":

    Пътят за Токамак е през Новопокровка, а не през Вербавое. Нещо картата ти е обърната!
  • 59 Ами

    14 4 Отговор

    До коментар #34 от "Виж картата )))))))))":

    То я си спомни договора от Истанбул през март 2022г. Според тоя договор Русия в знак на добра воля се изтегля от Киевска, Харковска, Сумска и Черниговска област за да продължат мирните преговори. А укровермахта сложи кръст на тия преговори. Така че тия укронацистки победи са само в твоята глава.

    Коментиран от #63, #70

  • 60 Айде бря)))))

    3 8 Отговор

    До коментар #52 от "Слава Русия":

    Я кажи Областите и ОБЛАСТНИТЕ ГРАДОВЕ? )))))

    Коментиран от #62, #64

  • 61 Топ Реалист

    9 1 Отговор

    До коментар #53 от "Виж картата )))))))))":

    Бла Бла,Бла...1/3 от Украйна е руска - Мухахаха
  • 62 Бг Идиот

    7 2 Отговор

    До коментар #60 от "Айде бря)))))":

    Тук да не ти е час по география бе таракан...Мухахахаха
  • 63 Виж картата )))))))))

    4 10 Отговор

    До коментар #59 от "Ами":

    Тия опорки ги разправяй на меките китки при Костя Гагаузина))))))) Цял свят видя срама на Маскаляките!
    64км. Колона затъна в снега и калните ниви а ВСУ ги грузира- още ръждясва в полята а кучетата влачат маскал-парадни униформи!)))) Никакъв Договор Не е имало , имаше обкръжение на Херсон и погром, в Харков изоставяха оръжието и бягаха с тоалетни чинии на гърба! )))) Виж архивните предавания!!! )))))

    Коментиран от #65

  • 64 Мухахаха

    9 3 Отговор

    До коментар #60 от "Айде бря)))))":

    1/3 от покрайна е руска, каквато си е всъщност. Изконно РУСКА. Мухахаха

    Коментиран от #67

  • 65 Топ Реалист

    6 2 Отговор

    До коментар #63 от "Виж картата )))))))))":

    Цял свят видя цялото НАТО на колене,дори и Ердоган взе да се отдръпва от тях...Украйна е свършена. Мухахахаха..
  • 66 Айдеее...!

    5 2 Отговор
    Тия от ISW оставиха железариите без рулетки...!
    Пак ги извадиха и започнаха да мерят колко метра е напреднал Украинският ,,Пролетен КонтраНаступ"...😂🤣😝😆👍👏!

    Коментиран от #68, #69, #74

  • 67 Гледай картата)))))))))

    4 8 Отговор

    До коментар #64 от "Мухахаха":

    Ъхъ, Киев,ЧЕРНИГОВ, Одеса, Харков, Херсон.."рушлямски на всегда" , А ?? )))))))))))
    Питай малкото оцелели от 64км.колона, бегачките от Харков,Херсон дали са руски!)))))
    25 потопени кораба, подводница, 38- те генерали в.. ЧЕРНО и 1 адмирал! ))))))))

    Коментиран от #72, #80

  • 68 Топ Реалист

    7 2 Отговор

    До коментар #66 от "Айдеее...!":

    Нещо за Роботино чува ли се,днес май още не са го превземали укрите..Мухахахаха..Ама до довечета ще го превземат минимум два пъти...Юхууууу

    Коментиран от #71, #73

  • 69 Виж Картата ))))))))))

    2 2 Отговор

    До коментар #66 от "Айдеее...!":

    Тя Не Лъже)))))))))))))
  • 70 стоян георгиев

    0 4 Отговор

    До коментар #59 от "Ами":

    Къв договор бе бурят? Сега в жест на добра воля ще се изтегли путлер и от херсонска област и запорожие.на теб и подобните ше остане само спама,но ще се наложи и да връщате пара...хахаха
  • 71 Е, това е ясно

    1 2 Отговор

    До коментар #68 от "Топ Реалист":

    Вовка, Ска-беева,рамАзан, и Ко казаха....до 3 дня в Киев -до седмица в Лисабон
    Хахахахаха

    Коментиран от #76

  • 72 Топ Реалист

    5 1 Отговор

    До коментар #67 от "Гледай картата)))))))))":

    Цената не е голяма срещу една превзета държава и фалирало НАТО , САЩ ,ЕС...Мухахахаха

    Коментиран от #77

  • 73 стоян георгиев

    1 3 Отговор

    До коментар #68 от "Топ Реалист":

    Роботино е превзето от бая време днес украинците влязоха в следващото село и това по данни на пегов.знаеш.ли кой е пегов а другар?

    Коментиран от #79

  • 74 Гатанка!

    7 1 Отговор

    До коментар #66 от "Айдеее...!":

    ,,КонтраНастъпление"-
    Що е то..?!
    Отговор:
    Настъпление в обратна посока...!

    Коментиран от #78

  • 75 Механик

    2 2 Отговор
    От... роботино вижда ли се Киев?
    Тия 3 дни Край Нямат
    Ха-ха-ха
  • 76 Топ Реалист

    6 0 Отговор

    До коментар #71 от "Е, това е ясно":

    Зеления смъркач обяви "Три дни до азовско море"...пък контранаступа не мръдна и километър...Мухахахаха
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Пу'си беше ясен - 3 дня

    2 2 Отговор

    До коментар #74 от "Гатанка!":

    ХАХАХАХА
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Бухаха

    5 2 Отговор

    До коментар #67 от "Гледай картата)))))))))":

    Разгледай и прочети договора от Истанбул през март 2022г. Според него, Русия в знак на добра воля се изтегля от Киевска, Харковска, Сумска и Черниговска област, за да продължат мирните преговори. Но зелен смъркач събу гащи на рошавия и си плю ...за трети път на пидписа.И както казва полк.ЖАК БО от швейцарското разузнаване ...украинските жертви при Харков и Херсон са огромни, колкото и да крием излязоха видими пред украинското общество.
    Виж видеото в канала му.

    Коментиран от #85, #86

  • 81 Бесен-_Язовец

    2 2 Отговор

    До коментар #77 от "стоян георгиев":

    Всичко върви по план!
    Даже и дроновете върху покрива на Кремля
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Наско

    3 2 Отговор
    Пусик стяга куфарите за КНДР , двамата с Ким юе гледат паради и ще изстрелват ракети за забавление. Останалите в РФ ще му плащат масрафите . Репарациите вече отиват към 500 милиарда.
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 стоян георгиев

    4 3 Отговор

    До коментар #80 от "Бухаха":

    Няма подобен договор.но от Истанбул ни от луната.губаво е да си чел нещо дето не съществува обаче е признак за заболяване.

    Коментиран от #90, #92

  • 86 Виж Картата ))))))))))

    5 4 Отговор

    До коментар #80 от "Бухаха":

    Такъв "ДОГОВОР" има само за... тоалетните чинии на бягащите през глава блатни чебуРашки от Харков и Херсон! )))))))))))
    Скоро и Бахмут, КРИМ, Донецк...ще бъдат напуснати от . "Добра воля" и Касетъчни снаряди! ))))))))))

    Коментиран от #96

  • 87 Топ Реалист

    0 1 Отговор

    До коментар #84 от "стоян георгиев":

    Коментар 82
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Топ Реалист

    4 3 Отговор

    До коментар #85 от "стоян георгиев":

    Аве има - няма Украйна приключи,с нея потъна и НАТО. Стоят и гледат безпомощно в една точка и не смеят да се намесят в една Африка,че ония канибали ще им разкажат играта...Китки Сър,при това меки...Мухахахаха

    Коментиран от #93, #99

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 стоян георгиев

    0 2 Отговор

    До коментар #90 от "Топ Реалист":

    Така е както приключи сащ...а русия е супер нали другар? Хахахаха,после що си с двеста лева пенсия?ами с колко да си с тоя мега ум?

    Коментиран от #97

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Топ Реалист

    0 0 Отговор

    До коментар #91 от "стоян георгиев":

    Щото съм част от редакцията...Мухахахаха

    Коментиран от #102

  • 96 Иван

    3 2 Отговор

    До коментар #86 от "Виж Картата ))))))))))":

    Този договор бе показан от Ердоган, сключен в негово присъствие. Че някой не го спазва по краварски както винаги знаем... сат.анистки сп.рми хаз.рски гну сни си е негов проблем.

    Коментиран от #100

  • 97 Топ Реалист

    0 2 Отговор

    До коментар #93 от "стоян георгиев":

    Милионер съм бро,с два хотела- не ме мисли...Мухахахаха

    Коментиран от #104

  • 98 Не ами

    0 1 Отговор

    До коментар #27 от "Да ама":

    Ти чуваш ли се??? Неслучайно казват да не се смесват хапчета и водка 🤢🤮🤮
  • 99 Виж Картата ))))))))))

    2 4 Отговор

    До коментар #90 от "Топ Реалист":

    По времето на СССР, и "В. ДОГОВОР" се говореше същото!)))))))))
    Споминаха се единствено Петолъчките и СССР ! ))))))))
    Същото очаква и робската Федерация на малкият МУК))))))))

    Коментиран от #101

  • 100 стоян георгиев

    1 2 Отговор

    До коментар #96 от "Иван":

    Показан е утре.я даи линк дето ердоган твърди че има такъв договор.даже може да дадеш линк деро лавров твърди че има подобен.

    Коментиран от #103

  • 101 Топ Реалист

    2 2 Отговор

    До коментар #99 от "Виж Картата ))))))))))":

    Опитай пак,бро - сигурен съм,че можеш и по-добре !
  • 102 стоян георгиев

    0 2 Отговор

    До коментар #95 от "Топ Реалист":

    Тва е ясно.ако не беше отдавна щеше да са те изгонили за нарушение правилата на сайта.ти освен спам и обиди не си написал нищо.може би някоя и друга евтина проруска лъжа и това е.
  • 103 Топ Реалист

    2 2 Отговор

    До коментар #100 от "стоян георгиев":

    Продължавай с дивотиите и ще ти блокирам опцията "Коментар" - само ще четеш...Мухахахаха

    Коментиран от #105

  • 104 стоян георгиев

    0 2 Отговор

    До коментар #97 от "Топ Реалист":

    Теб да мисля....хахахахаха,хогогго ей с тия лафове може да ме убиеш ...от смях.
  • 105 стоян георгиев

    0 2 Отговор

    До коментар #103 от "Топ Реалист":

    Давай...
  • 106 НЕ МИ СЕ ИСКА ДА ПРИЗНАЕМ НО ВСУ ПО'ПИЛЯ

    5 6 Отговор
    АРМИЯТА НА 22 РЕПУБЛИКИ ОТ РФ! АМА...ТОТАЛНО!
    ПО СВЕТА ОЩЕ СЕ ТЪРКАЛЯТ ПО ЗЕМЯТА ОТ СМЯХ ПРИ СПОМЕНАВАНЕТО НА УНИЗИТЕЛНОТО ПРОЗВИЩЕ..."могучая"!
    ЕДНА СЛАБО И ЗЛЕ ВЪОРЪЖЕНА АРМИЯ УНИЖИ И УНИЩОЖИ БЛАТНИЯ АСКЕР!
    ФАКТ!

    Коментиран от #107

  • 107 Механик

    2 6 Отговор

    До коментар #106 от "НЕ МИ СЕ ИСКА ДА ПРИЗНАЕМ НО ВСУ ПО'ПИЛЯ":

    Добре де а как го правят тия от САЩ?!? 19 дни, само 320 жертви и ...2 милионна Армия на Садамчо на...ко- лене?
    А нашите "братушки"...9 г. щурмуват Авдеевка?
    680 К....загуби?!?
    А уж щеше да е за 2 дни?!?

    Коментиран от #109

  • 108 Сандо

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Хахахаха":

    Как да я пробият тая пуста първа линия,като още не са стигнали до нея?
  • 109 ехаа

    4 0 Отговор

    До коментар #107 от "Механик":

    Виж снимки на Багдат и ще разбереш, как го правят...кравар к0х
  • 110 Рамзан Волфович Шойгу-чист руснак

    0 2 Отговор
    Напротив, ситуацията е ясна. ВСУ постепенно изтласква руските агресори, като им нанася чувствителни загуби. От два месеца инициативата е в ръцете на украинците, а крепостните са принудени да водят "активна отбрана". Обръчът около Бахмут се затваря, а коридорът към Мелитопол се увеличава с по няколко километра на ден. Скоро ватенките ще започнат "стратегическо прегрупиране в знак на добра воля" в посока Изток.
Новини по държави: