Last news in Fakti
  Тема: Украйна

26 Септември, 2023 15:44 8 335 127

Военен експерт: "За Русия това е пълна катастрофа"

  • крим-
  • украйна-
  • русия-
  • севастопол-
  • ракети-
  • черно море

Последните атаки в Севастопол показаха, че руската противовъздушна отбрана не е в състояние да прихваща западните крилати ракети – и то при положение, че тъкмо в Крим са разположени най-модерните радари и системи

Военен експерт: "За Русия това е пълна катастрофа"  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Крим е от ключово значение на руските военни действия срещу Украйна. Ако тя задържи инициативата и нанася удари по руската логистика в Крим, войната може да свърши по-бързо, отколкото някои са очаквали, казва експерт.

Украйна успя да нанесе много тежки удари по Крим. Последните атаки в Севастопол показаха, че руската противовъздушна отбрана не е в състояние да прихваща западните крилати ракети – и то при положение, че тъкмо в Крим са разположени най-модерните радари и системи, с които Русия разполага, включително “С-400 Триумф”, казва пред АРД Маркус Койп от Военната академия към Швейцарския федерален технологичен институт в Цюрих. Освен това Украйна порази не само военни цели, а и една много символична цел, а именно - щаба на руския Черноморски флот. Това е “най-свещената” за руснаците военна сграда в целия Крим, пояснява експертът.

Руснаците трябва да разберат, че не могат да удържат позициите си

Тези нападения показват накъде върви войната, посочва още Койп. В тази война в крайна сметка става дума за това да се покаже на руснаците, че военните им позиции не могат да бъдат удържани. Въздушните удари срещу Крим демонстрират военните способности на Украйна, обяснява експертът пред германската обществено-правна медия.

Всички руски въздушни нападения срещу на Украйна се извършват от летищата на полуостров Крим, казва военният икономист. Ако това развитие на събитията по отношение на Крим продължи, във войната ще последва сериозен обрат най-късно до пролетта, подчертава още той.

Относно украинските атаки с дронове в района на Белгород, Койп обяснява, че украинците навярно искат да ангажират ресурсите на руските части там, така че Москва да не може да ги изпрати като подкрепление на юг, където Украйна в момента напредва. Украинските сили в момента настъпват както в района на Роботине, така и край Новодонецкое, Бахмут и Купянск.

Украйна може да прекъсне снабдяването на руската армия на юг

По-нататък в интервюто Койп обяснява, че Украйна в момента си е поставила за цел да стигне до град Токмак, откъде може да отреже логистиката на Русия за целия южен фронт. А това може да изиграе важна роля през октомври, защото ако Украйна успее, тя де факто ще е разделила руския южен фронт. Преди време експертът беше прогнозирал, че през октомври Русия ще е изправена пред избор – да изтегли войските си или да ги остави на изтощителна позиционна война.

В момента руснаците изпитват недостиг на боеприпаси. Срещата с Ким Чен Ун според Койп е била по-скоро пропаганден ход: „Докато Северна Корея успее да достави достатъчно муниции на Русия, така че тя отново да поеме инициативата в бойните действия, войната ще е приключила“, прогнозира експертът пред АРД. Говорейки за проблемите на руската армия, той допълва, че тя често позиционира артилерията си прекалено близо до фронта, поради което тя бива засичана от украинските дронове и след това унищожавана от артилерията. Украйна продължава да държи инициативата, подчертава експертът.

Часовникът за Кремъл тиктака

Крим е не само логистичен център за руснаците, той е от ключово военно значение за тях. Затова ако Украйна успее да увреди дългосрочно мостовете или железопътните линии там, както и да нанася по летищата удари с обещаните от САЩ крилати ракети ATACMS, Крим ще бъде логистично изолиран. От този момент нататък Русия вече няма да е в състояние да продължи войната и краят ѝ може да настъпи по-бързо, отколкото някои са очаквали, обобщава експертът.

Маркус Койп казва, че вероятно тази зима Русия отново ще се опитва да обстрелва цивилна и военна инфраструктура в Украйна. Но Международният наказателен съд в Хага отчита и брои тези нападения, а списъкът с техните военни престъпления расте. Всеки на Запад, който се изказва проруски, е съучастник в тях, казва в заключение пред АРД Маркус Койп.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 108 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не харесвам

    15 53 Отговор
    нито украинци нито руснаци, да се изтепат шашавите

    Коментиран от #71

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Очко Бибочко

    43 23 Отговор
    Малко ми прилича на зелен костенурка нинджа.
  • 4 Путриот

    48 73 Отговор
    Севастопол е защитен на 1 милион %
    .
    Хахахаха

    На тези приказки вярват само Русопутянките.


    Докато не се появи Сторм Шадоу.
    Хахаха

    Коментиран от #17, #24

  • 5 Наблюдател

    94 43 Отговор
    Не ми стана ясно само кой е този военен експерт. Как всички медии в англосаксония и техните колонии започват да ни информират ,че кликата на Зеленски губи войната , само в нашите медии се подържа пропагандата,че Русия губи.

    Коментиран от #11, #91

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 00014

    40 10 Отговор
    Ами опитайте пак блицкриг. Ама сигурно знаете поговорката ни за стомната.
  • 8 ХАН ЮВИГИ

    43 62 Отговор
    Всичко ще бъде Украйна
    Казах

    Коментиран от #48

  • 9 Методи

    18 8 Отговор

    До коментар #2 от "Kирил":

    И то старите версии.Които вършат добра работа.
  • 10 Методий

    13 16 Отговор

    До коментар #2 от "Kирил":

    Путин има 9 живота бе.
  • 11 ООООООООО

    54 35 Отговор

    До коментар #5 от "Наблюдател":

    Швеция, Ларс Берн: Преди три години руснаците анонсираха хиперзвукови ракети, които могат да носят ядрени бойни глави. Западът няма защита срещу тях. Следователно рискът от ядрена война с руснаците е изключително безразсъден. Ние не можем да се защитим от тези оръжия — колко пъти трябва да се подчертава? Човек се чуди защо си играем с огъня?
    Крайно е вероятно при тази позиция на Запад да има ядрена война между Русия и НАТО.
    А ако Русия загуби войната с НАТО, руснаците ще използват ядрено оръжие, не се съмнявам в това.
    Ето какво е важно:
    първо, руснаците имат ядрено оръжие, от което Западът няма защита.
    Второ, те имат най-добрата противоракетна отбрана в света.
    В това те са с глава пред другите страни. Тази система е цяла огромна плетеница от комплекси. Разбира се, те няма да излязат напълно невредими от ядрения конфликт, но все пак ще пострадат много по-малко от Запада.
    Като цяло политиката на Запада е пълна глупост, а нашите лидери — всички без изключение — са подпалвачи на война. Никой дори не заеква за мирни преговори — само за ескалация. Мисля, че подобна политика е напълно необмислена.
    Наистина не разбирам какво се опитват да постигнат.
    Нашите СМИ излъчват само военна пропаганда и ни внушават някакъв техен образ на конфликта, който изобщо не отговаря на действителността.
    Политиците и гражданите са убедени, че военните действия се развиват в благоприятна за Украйна посока, но това не е така.
    Това е лъжа.
    Бих казал, че Украйна загуби още на

    Коментиран от #15, #22, #25, #27, #102

  • 12 Русофил

    38 51 Отговор
    С-400 Триумф - триумф на руската простотия.
  • 13 Швейк

    33 53 Отговор
    Сбогом братушки.
    Беше ми неприятно.

    Коментиран от #18, #44

  • 14 На къде върви

    43 27 Отговор
    Войната? Ами скоро ще ударят Киев така, че последните ще забравят за каквато и да е война. А ако западналите мрънкат и тях може да ги постигне същото.
  • 15 Русофил

    24 45 Отговор

    До коментар #11 от "ООООООООО":

    Ларс да коментира свалянето на "дуперзвуковите" Кинжали. Ама взел руските кинти
    и бегал

    Коментиран от #51

  • 16 Българин

    34 20 Отговор
    а бе разбрах че ЗЕЛЕНИА ША СПЕЧЕЛИ ВОЙНАТА АМА СЛЕД ТОВА НЕМА ДА ИМА ( ХОРА )
  • 17 Русофил

    24 34 Отговор

    До коментар #4 от "Путриот":

    Затова през ден са в мазетата тия в Севастопол. Много са защитени.
  • 18 9993

    24 7 Отговор

    До коментар #13 от "Швейк":

    Що бе, нещо да не си посягаш?
  • 19 АРМЕГЕДОНА

    23 7 Отговор
    НЕ ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ .
  • 20 Всиско московско е бokлyk

    27 35 Отговор
    Ердоган още си апе дynapaта, като разбра какъв боклук , C-400, му е продал бункерния cъceл .
  • 21 Ванга

    20 38 Отговор
    Русия ке падне

    Коментиран от #26, #28

  • 22 Иркутск

    17 3 Отговор

    До коментар #11 от "ООООООООО":

    Така анонсирано се разбира че запаса няма шанс а за Украйна да не говорим така ли трябва да е всъщност
  • 23 Гаргов

    22 6 Отговор

    До коментар #6 от "Пръц":

    Соколов воскресе
    и ви го натресе!
  • 24 Гоуст

    10 24 Отговор

    До коментар #4 от "Путриот":

    Крим е идеален за атака и невъзможен за защита!
  • 25 Ядреното оръжие

    21 12 Отговор

    До коментар #11 от "ООООООООО":

    е неефективно на бойното поле. Противниковата армия очаква удара, окопава се добре и свежда радиуса на поражение до 1 км. от тактическо ЯО. След взрива тази територия трябва да се завземе веднага защото врагът ще направи същото т.е. вкарваш собствените си бойци в радиацията. ЯО е "най-ефективно" над голям град където ще убие милиони (най-вече жени, деца и старци, мъжете са в армията), което пък е нехуманно и военно безсмислено особено ако губиш на фронта. Американците го използваха когато никой друг го нямаше, а сега не е така.
    Една термоядрена бомба унищожава всичко в кръг с радиус 5км. Нека го приемем за квадрат 10х10км=100кв. км. Площта на сушата е 149млн. кв. км. т.е. са необходими 1,5 милиона бойни глави. При 15 000 ядрени оръжия това е 1% от площта на Земята. Големите градове ще бъдат унищожени и жертвите огромни. Ще останат хората от малките градчета и селата. Огромният проблем ще е ядрената зима и радиацията. Живите ще завиждат на изпарените. Това ли е победата на която някои се надяват и заплашват? Радиацията ще ни унищожи и при 1 500 бомби.

    Коментиран от #68

  • 26 9993

    21 7 Отговор

    До коментар #21 от "Ванга":

    Това, че ползваш името на една бедна старица показва колко багаж имаш. Ама си мислиш, че си умен и всеки ден го повтаряш. Повтаряй го но ползвай друг ник.
  • 27 БОЛШЕСМЕШНИК

    15 28 Отговор

    До коментар #11 от "ООООООООО":

    Ще загуби още на третия ден, нали? Аман от червени шизофреници, пийте ги тия хапчета бе….
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Пора

    11 9 Отговор
    Статия ала "мейд ин ташакларъ зеляро".
  • 30 Възрожденец

    17 27 Отговор
    Рашистите преминаха от "взимаме Киев за три дни", през "успешно забавяме настъплението на украинците" до "преживяхме нощта и това е добре"! 🙂
  • 31 Реалист

    24 42 Отговор
    Става все по-ясно, че Украйна печели войната.
    Катастрофалните загуби на Кремъл в Украйна могат да доведат до рухването на Руската федерация.
    Кремъл е изправен пред историческа криза на доверието и е напълно възможно да наблюдаваме началото на края - не само на режима, но и на самата Руска федерация.
    Изгуби се доверието на руснаците по отношение на руската армия, която традиционно е централен елемент от легитимността на Кремъл.
    Унижението ѝ в Украйна сега е почти пълно, а гордият Черноморски флот все още се крие зад Крим, твърде изплашен да предприеме действия срещу една страна, която дори няма военноморски флот.
    Ударът, който бе нанесен на руската икономика, е поразителен и това ще доведе до ненормално съществуване на многомилионното разпръснато руско население.
    Тази особеност на разпръснатост е причина за слабо свързане помежду им, а сега, когато властовия център е в позиция нула, чувството за принадлежност към нацията може още повече да отслабне.
    Загубата на енергийните пазари, която компенсираше липсата на съвременни производства, не може да бъде компенсирана.
    Кремъл е изправен пред историческа криза на доверието и е напълно възможно да наблюдаваме началото на края - не само на режима, но и на самата Руска федерация.
    Пригответе се за разпадането на Русия!

    Коментиран от #35, #39, #43

  • 32 стоян георгиев

    26 19 Отговор
    😂 на dw псевдо експертите

    Ако за Русия е провал, то тогава за нато е апокалипсис!

    Коментиран от #49

  • 33 Сатана Z

    32 22 Отговор
    Войната между Русия и НАТО ще бъде дълга,но за сметка на това последна за много от Българите,които пак настъпиха мотиката заставайки на страната на фашистката коалиция срещу Освободителката ни Русия

    Коментиран от #69, #72, #78, #81

  • 34 Каиша

    24 10 Отговор
    Военен експерт с розови чорапи под флага на дъгата, коментира военни действия и празни тикви слушат и ръкопляскат. Браво! Брависимо! Путин скоро ще се предаде! Нещата са много по-обхватни и сериозни.
  • 35 9993

    15 7 Отговор

    До коментар #31 от "Реалист":

    Това са някакви несвързани приказки.
  • 36 Бай Лисан

    27 10 Отговор
    "...казва пред АРД Маркус Койп от Военната академия към Швейцарския федерален технологичен институт в Цюрих. "

    Швейцария армия няма, ама имала военна академия. Егати и експерта. Съвсем през просото я подкарахте.
    Айде една новина и от мене: "Тази седмица пингвините ще летят ниско, под облаците - съобщиха от Африканския институт за изследване на Антарктида"

    Коментиран от #37, #84

  • 37 Бай Вълчан

    8 3 Отговор

    До коментар #36 от "Бай Лисан":

    ++++

    Коментиран от #86

  • 38 Калпазанин

    13 3 Отговор
    Жалки сте,
  • 39 Хм хм хм

    25 6 Отговор

    До коментар #31 от "Реалист":

    Ако това се случи ще бъде не само края на Русия, но и края на живота на Земята. Ядрена зима за хиляди години. Мислете с главите си хора. Настройването на човечеството един срещу друг никога няма да доведе до нещо добро.
  • 40 Дойче Зеле

    18 8 Отговор
    Верваме на всичко. Зеленото жуже къде ще празнува Нова година? В Москва или в Сочи?

    Коментиран от #62

  • 41 Факт

    14 18 Отговор
    Чудно защо руснаците не си ползват сателитите ! Явно са блокирани от САЩ.Така и не разбраха защо се разпадна СССР- липса на технологий.Освен самовари и матрьошки друго не направиха.Бай Тошо се обърна кам Япония,Франция и ФРГ и за това го приключиха !Бяхме с пет нива над Кремъл.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Калпазанин

    16 8 Отговор

    До коментар #31 от "Реалист":

    Не думсй бря, ами като е загубила що не я до вършите, ама и знаете само да лаете от въд големата локва, напред към Москва тогава и плячкосвай или само устите ви големи ама не сте кураж, подобно на м@@@@@вързсна на каишка която лае и кога я от вържат че пидвие опашка

    Коментиран от #45

  • 44 Това младотонедоклатено

    13 4 Отговор

    До коментар #13 от "Швейк":

    Абе пий си бирата и мочай бе Шве,, ки
    Последният се смее най добре.
    Зима иде

    Коментиран от #58

  • 45 стоян георгиев

    15 18 Отговор

    До коментар #43 от "Калпазанин":

    За русия това е добър урок по антиимпериализъм.евала на украинците и нато.
  • 46 Дедо ви...

    17 8 Отговор
    Абе то тоз вашият експерт DW голямо менте бе, само лъжи ръси. Експерт по лъжите ли е????

    Коментиран от #98

  • 47 Одесса

    16 6 Отговор
    Всичко е разрушено . Катастрофа пълна !
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Илия

    11 5 Отговор
    Половината от "Успехите" Им, са пълна лъжа. Другите 50 % съдържат истина. Но това е война в буквалния смисъл на думата и Крим е на фронтовата линия. Огромен трън, греда в очите на НАТовците. Така че, докато украна има излаз на ером, тези руски неволи няма да спрат от само-себе си.
  • 51 Русофил

    18 8 Отговор

    До коментар #15 от "Русофил":

    От май месец
    НИЩИЧКО
    не се чуе за пейтриотите в усръйнъ.
    Що тъй ! ?

    Коментиран от #53, #109

  • 52 Човек

    25 19 Отговор
    Русия за година и седем месеца война нещо да е спечелила от тази война? Загуби 300 000 войника. Загуби няколко милиона от най-кадърните си граждани, които избягаха в чужбина. Загуби огромно количество военна техника. Загуби най-големия си пазар. Загуби достъп до всички технологии от най-висок клас. Загуби доверието на най-развитата част от света. Само загуби и загуби и загуби, които думите не стигат да бъдат изброени. А насреща какво? - Завзе някаква територия, която нито може да използва, нито да задържи. И накрая й остава само утехата, че е направила мизерия на някой друг. Русия е толкова жалка. Подаде си главата над тинята само за да хвърли кал по другите и обратно се потопи в блатото.

    Коментиран от #60, #66

  • 53 стоян георгиев

    10 13 Отговор

    До коментар #51 от "Русофил":

    Щото русия вече не ги уцелва даже теоритично.преди тя пишеше как ги унищожила...после поизпадаха маса кинжали и спря да се хвали.сега ти хубаво се сети....хахахах

    Коментиран от #64, #95

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Кую

    8 7 Отговор
    Смешници. Всички западняци са Рамбовци и със по няколко чифта дисаги.
  • 57 Не само

    9 3 Отговор
    Руската, никоя пво не може да се справи с пластмасовите ракети и дронове. Особено при масови атаки с такива, когато и психиката на защитниците е смачкана.
  • 58 А бее

    2 3 Отговор

    До коментар #44 от "Това младотонедоклатено":

    Остави го туй. То не знае какво е Швейк

    Коментиран от #75

  • 59 Триумф

    11 3 Отговор
    Чак пък триумф, на мириканците старите ракети от миналия век отриумфиха щама на черноморския флот
  • 60 Мда

    4 1 Отговор

    До коментар #52 от "Човек":

    Точно казано
  • 61 Ром, ама не кубински

    9 4 Отговор
    Малеееей...и я лажем, ма тиа дойчуфци ма удАриа у земи!
  • 62 Възможно

    3 4 Отговор

    До коментар #40 от "Дойче Зеле":

    е и на двете места в - клетка.
  • 63 Коментар със снимка на Зеленски!?

    8 4 Отговор
    DW. ФЕЙКОВЕ ОТ УКРАЙНА!?
  • 64 стоян георгиев

    8 3 Отговор

    До коментар #53 от "стоян георгиев":

    От на ден коментарите ми стават все по блудкави, недомислени и бездарни

    Коментиран от #77, #82

  • 65 Щангиста

    10 9 Отговор
    Сега бункерния плъх ще нареди да му изкопаят още по дълбок бункер в блатната кочина че тия ракети много точни и ищо ги не сваля
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 ...

    7 9 Отговор

    До коментар #25 от "Ядреното оръжие":

    Рашистите не мислят за такива неща,в техните прим.итивни мозАци е важно путлер да "спечели на всяка цена"!
  • 69 Искаше да кажеш

    5 2 Отговор

    До коментар #33 от "Сатана Z":

    ПОРОБИТЕЛКА, нали!
  • 70 Николай Драгиев

    13 12 Отговор
    За всички, които все още вярват на илюзията, че Русия разполага с някакви хипер-супер ракети и оръжия - всичко това е пълен фейк. Даже не е необходимо да си специалист, за да разбереш, че такива оръжия съществуват в най-добрия случай само на хартия и в главата на Путин. Вундер-вафето ,,Кинжал,, всъщност представлява най-обикновен Искандер, който се прехваща с лекота от американските противоракетни системи. Проблемът им е, че те самите си повярваха на лъжите и тръгнаха да нападат Украйна. Украйна обаче не е Сирия, там има въоръжени и организирани хора, които са готови да се бият за земята си. Освен това, няма начин армия която се бие с танкове от 70-те год с двигател от Т-34, да създаде някакви особено напредничави оръжия. сметката е елементарна.

    Коментиран от #79

  • 71 Любопитния

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Не харесвам":

    И на кого му пука кого харесваш и кого не? Себе си харесваш ли?
  • 72 ...

    7 10 Отговор

    До коментар #33 от "Сатана Z":

    Хахо,война между НАТО и рашия няма!
    Ако имаше,отдавна да е свършила и рашия да не съществуваше вече!
  • 73 Онзи

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Пръц":

    А не се пъни толкова да не направиш белята!
  • 74 А бре

    9 8 Отговор

    До коментар #6 от "Пръц":

    Ти ако слушаш ватенската пропаганда,ще чуеш .че и Ленин станал и излязал от мавзолея!
  • 75 Даа бе

    2 0 Отговор

    До коментар #58 от "А бее":

    Ти си бил онуй на х....
  • 76 Вирус

    2 4 Отговор
    И кой казва това простото прокиснято зеле хахаха
  • 77 Галош

    4 0 Отговор

    До коментар #64 от "стоян георгиев":

    Нямаш ли капка човешко достойнство да коментираш под собствен "ник",а крадеш чужд?!
  • 78 А бе празен

    10 8 Отговор

    До коментар #33 от "Сатана Z":

    РУСИЯ НИКОГА ,НИКОГО НЕ Е ОСВОБОЖДАВАЛА!! РУСИЯ Е ЗАВОЕВАТЕЛ И НИЩО ДРУГО!!
  • 79 Прехваленият "Кинжал"

    10 6 Отговор

    До коментар #70 от "Николай Драгиев":

    е обикновен "Искандер" изстрелван от МиГ-31 от 25км. височина със скорост 2,8М. Самият "Искандер" се ускорява с 3М и общо стават 5-6М. На тази височина ракетата не изгаря, но като приближи целта се снижава, намалява скоростта до 2,5-3М и се насочва към целта като обикновеният "Искандер" каквато си е всъщност. Тия разкрития май вкараха в затвора конструкторите на "Кинжал" за опапаните напразно огромни средства.

    Коментиран от #83

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 А бре

    8 5 Отговор

    До коментар #33 от "Сатана Z":

    Сатанинчо копейкин, ти настъпваш мотиката ежеминутно!! Да не смяташ,че руско-турската война се е случила заради България??! А за 9.09 1944г. изобщо не трябва да се говори!! През ВСВ в България не е загинал нито един немски войник и нито един руски войник! От кого и какво са ни освобождавали тогава ватенките??
  • 82 Констататация

    1 0 Отговор

    До коментар #64 от "стоян георгиев":

    Твоите винаги са били такива,крадецо на никове!!

    Коментиран от #88

  • 83 Николай Драгиев

    7 7 Отговор

    До коментар #79 от "Прехваленият "Кинжал"":

    Според Путин, те разработвали оръжия, които достигали до 20 мах скорост. Явно няма кой да му каже, че такива неща противоречат на законите на физиката. Америнаците са успели да постигнат 6 мах при хоризонтален полет, но за повече е необходима съвсем различна технология и концепция. Цялата им армия и ВВС се оказаха една добре прикрита бутафория, напълно неподготвена за такава война. За година и половина останаха без танкове и хеликоптери, а не могат да произведат нови, щото няма внос на електонни компоненти и компютърни системи.
  • 84 А бре

    7 5 Отговор

    До коментар #36 от "Бай Лисан":

    Бай Лиско ,Русия има бол военни академии и военни училища,а армия няма!! Цял свят го видя!! Какво толкова чудно има?

    Коментиран от #97

  • 85 Деций

    8 4 Отговор
    Тай,тъй,той наркомана щото напредва за това мобилизира жени,и вече деца! Авангарда от обучени мъже е избит.

    Коментиран от #87, #94, #100, #101

  • 86 Прагматичния

    4 2 Отговор

    До коментар #37 от "Бай Вълчан":

    Хващай те гората с Бай Лисан и не се връщайте!

    Коментиран от #93

  • 87 Цървул съдран

    5 7 Отговор

    До коментар #85 от "Деций":

    Що не се разкараш бе копейко изкривена.какъв Деций си ти??
  • 88 И на тоа

    1 1 Отговор

    До коментар #82 от "Констататация":

    Му припари истината
    Хи хи хи ха

    Коментиран от #92

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Любопитния

    6 3 Отговор

    До коментар #5 от "Наблюдател":

    Ти какво наблюдаваш,кога ще хвръкнат пингвините ли?Да си чувал нещо за дезинформация по време на война,комунде фашаго? Да не би да мислиш.че тя е само на руски език!! И изобщо ,вие защо се опитвате да правите хората на балъци??
  • 92 Гуменяк

    2 0 Отговор

    До коментар #88 от "И на тоа":

    Чупката!!
  • 93 Бай Лисан

    6 6 Отговор

    До коментар #86 от "Прагматичния":

    Ние с Бай Вълчан можем да хванем гората, а ти гледай да хванеш колесника на самолета, че ще е голяма навалица там. В краен случай, дръж се за кайсиите на тагарето, то има запазено място на колесника.

    Коментиран от #105

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Бай Лисан

    8 5 Отговор

    До коментар #84 от "А бре":

    Тъй-тъй, Русия нямала армия...
    А кой буха укрите, балета на Болшой театър ли?

    Коментиран от #108

  • 98 Онзи

    4 0 Отговор

    До коментар #46 от "Дедо ви...":

    Смени потурите,че не се трае!!
  • 99 Бай Лисан

    1 4 Отговор

    До коментар #94 от "А бе кух":

    Кое да защитят, суверенитета на Монсанто ли?
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Насереций

    4 2 Отговор

    До коментар #85 от "Деций":

    ГоУеми напъни, гоУем зор да се харесаме на руzzкото пасольствоТО.
  • 102 А бре

    7 1 Отговор

    До коментар #11 от "ООООООООО":

    ООООООООООокащия РУСИЯ ГУБИ ВОЙНАТА ПО ВСИЧКИ НАПРАВЛЕНИЯ!! Защо заблуждаваш хората с невежеството и глупотевините си?
  • 103 Какво значи "проруски"?

    6 4 Отговор
    "Всеки на Запад, който се изказва проруски, е съучастник в тях, казва в заключение пред АРД Маркус Койп"

    Нито съм фен на Русия нито на Путин. Но ако кажа истината, че тая откачалка , дрънка лъжи и безумия сигурно съм в графата "проруски съучастник", нали?
  • 104 Говедарий

    4 1 Отговор
    блатная forever.
  • 105 Прагматичния

    5 3 Отговор

    До коментар #93 от "Бай Лисан":

    Колесника е за вас комунде-фашаги! Аз лично ще се погрижа да не можете да се хванете!!

    Коментиран от #107

  • 106 Запозната

    3 0 Отговор

    До коментар #100 от "артишок":

    Той я извади от тебе,какво се правиш на неусетил?

    Коментиран от #110

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 А бре

    3 2 Отговор

    До коментар #97 от "Бай Лисан":

    С какво бре?? Със стомашно чревни газове ли?

    Коментиран от #111

  • 109 куку

    0 0 Отговор

    До коментар #51 от "Русофил":

    щото това им е предназначението - да пазят тишината
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 А бре

    3 2 Отговор

    До коментар #107 от "Бай Лисан":

    Лиско. кравари са били баба ти ,дедо ти,родителите,ти! НЕ МОЖЕШ ДА ГО СКРИЕШ!! Лисицатa има 50 пъти по виско IQ от твоето!

    Коментиран от #115

  • 113 А бе

    3 0 Отговор

    До коментар #111 от "Бай Лисан":

    Добе е ,че твоята простащина се чува само тука!

    Коментиран от #117

  • 114 Даа бе

    2 1 Отговор

    До коментар #111 от "Бай Лисан":

    Явно цял живот само перисталтки си слушал!
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Добре запозната

    2 1 Отговор

    До коментар #110 от "Бай Лисан":

    Е как така,ти не я даваш на никой!

    Коментиран от #118

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 А бе кух

    4 4 Отговор

    До коментар #115 от "Бай Лисан":

    Защо толкова много бре?Колкото и да се пънеш, Митрофанова ви туря балтията! Следващия месец си на шишарки марули!!

    Коментиран от #120

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Мишел

    4 2 Отговор
    Явно физиката не ти се отдава. В момента хиперзвукови оръжия на въоръжение имат Русия от 2017, Китай от 2021, Северна Корея от 2022, Индия от 2022, Иран от 2023.Първите три държави имат оръжия съответно със скорости 28, 21 и 18 маха и нито едно не противоречи на законите на физиката.
    Прочети за Авангард , оръжие с 28-29 Маха.
    САЩ от 2004 неуспешно опитват да създадат опитен образец на хиперзвуково оръжие. Англия, Франция, Япония работят сериозно, но също безуспешно, в тази област.

    Коментиран от #124

  • 122 Ццц

    4 2 Отговор
    Бре ма експерт са намери! На практика с 20 изречения казва всичко, което иска да чуе германския данъкоплатец, който вече усеща бурята. Ако сгреши ще каже, че Русия се е адаптирала бързо и той не е предвидил това. 🤣 Появата на такива експерти е доста кофти новина за германците. При липса на факти се налага експерти да кажат добра новина 🤣
  • 123 Руский

    3 3 Отговор
    Абе хахоли, Русия ви разбомби отвсякъде, не ви ли омръзна да лъжете.
  • 124 стоян георгиев

    3 4 Отговор

    До коментар #121 от "Мишел":

    Мише русия има само фантасмагории и лъжи.видя се кво има в украйна.воюва с танк от 1955 година.тва с хиперзвуковите ракети също се видя.кинжала се оказа най лесната цел на украинците .не го прппускат.
  • 125 Вирус

    2 1 Отговор
    Хахаха пропагандата на вкисналото
  • 126 резултата от руската корупция

    3 1 Отговор
    С400 никой не ги купува вече. И военната промишленост на руските залязва!
  • 127 Иван

    1 0 Отговор
    Крим е бил и ще бъде скоро пак Украински.
Новини по държави: