Last news in Fakti

11 Октомври, 2023 08:24 9 408 126

Израелската армия: Нападнаха ни зомбита, това е истински апокалипсис

  • израел-
  • хамас-
  • ивицата газа-
  • зомбита

До момента е потвърдена смъртта на 1200 души в Израел, повечето цивилни

Израелската армия: Нападнаха ни зомбита, това е истински апокалипсис - 1
Снимка: Shutterstock

Подполковник Джонатан Конрикус, говорител на израелската армия, описа като „апокалипсис“ сцените, на които са се натъкнали израелските сили след клането на „Хамас“.

По неговите думи бойците на екстремистката групировка до момента са отнели живота на 1200 израелци, повечето цивилни, но най-вероятно броят на жертвите е по-голям. В едно от селищата, намиращи се съвсем близо до стените на ивицата Газа, е било извършено истинско клане.

Мъже, жени, деца, възрастни хора са били избити от бойците на „Хамас“ в този кибуц, телата им са били захвърлени на улицата, а домовете им – изгорени. Говорителят на израелската армия каза, че израелските сили и представителите на медиите са видели сцена, сякаш от апокалиптичен филм или „нещо, свързано със зомбита, не мога да го опиша“.

Армията на Израел потвърди, че бойна група от американски кораби е била изпратена в Източното Средиземноморие. Самолетоносачът на САЩ е там, за да изпрати ясен сигнал към Иран, Ливан и Сирия, че битката срещу "Хамас" няма да прерасне в регионален конфликт. Израелската армия обяви, че американските военни са готови да помогнат на Израел, ако се наложи.

Най-новата ескалация на конфликта в Близкия изток започна на 7 октомври, когато бойци на ислямисткото движение „Хамас“ започнаха да обстрелват с ракети Израел откъм ивицата Газа, проникнаха през граничната ограда на територията на Еврейската държава, убиха много цивилни на различни места в страната и взеха над 100 заложници. Израел обяви, че преминава в състояние на война, наложи пълна блокада на сектора Газа и постепенно си върна пълния контрол върху селища близо до Газа, където бяха останали активни гнезда на бойци на „Хамас“.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    86 37 Отговор
    Щою ивреите виждат зомбита:) значи са зомбита:)

    Коментиран от #9

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Мими Кучева

    106 26 Отговор
    Който сее ветрове ,жъне урагани!😎👳‍♂️🔯👳‍♂️😎
  • 4 Мдаа

    118 16 Отговор
    Брюкселски апелативен съд отхвърли днес жалбата срещу израелския министър-председател Ариел Шарон във връзка с предполагаемото му участие в убийствата на палестински бежанци в Ливан преди 20 години.
    Някой да помни САБРА И ШАТИЛА!?!

    Коментиран от #81

  • 5 Гост

    125 42 Отговор
    А евреите, когато избиват и се гаврят с муслюманите, това не е зомби война, а"защита" ли?
    Двойни стандарти за всичко, НО за съжаление това го плащат обикновените хора, а тези, които предизвикват войната се крият в бункери или в други държави!
  • 6 Мишо

    106 26 Отговор
    Ама какво ни пука за палестинските деца на нас, в Колонията – ние ще си проектираме връз Сбирщината ту украинското, ту израелското знаме. Но на мен тая „пълна обсада“ на жени, деца и старци ми напомня обсадата на църквата в Перущица.
    … И ООН отгоре през гъстия дим гледаше на всичко тих, невъзмутим.
  • 7 Мишо

    140 34 Отговор
    Каква е вината на цивилното палестинско население, за да бъде подложено на подобно изтребление с глад, жажда, мрак и спиране на всяка ежедневна дейност, битова и професионална – без ток, без газ, без бензин? Демонизираха Русия, но тя никога не стори това с мирните украински жители.

    Коментиран от #16

  • 8 селянин

    36 62 Отговор

    До коментар #2 от "Отец Дионисий":

    И ти ми се пишеш за свещеник, поп който уж защитава православието, изведнъж започва да защитава терористична клетка. Точно заради такива продажни попове съм спрял да ходя на църква.

    Коментиран от #11, #49, #64

  • 9 реално

    62 8 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Тук си имаме зомбита в парламента. Живеят още в 1945г.
  • 10 Всъщност,

    76 16 Отговор
    Кой зомбира палестинците? - Аз бих казал целият свят, но най-вече съседите им
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Ха Ха ХА

    62 20 Отговор
    Ко праЙти там ? Чифути гнусни.......още фараона е гонил да трепе племито гнусно ! Това там е земя на палестинци ....
  • 15 Миризлив пор

    85 21 Отговор
    1200 цивилни избити си е страшно. Но пък нека сме реалисти, за последните години израелската армия колко цивилни араби изби? Колко къщи изгори? Точно тези хора през годините виждаха безчинствата и безнаказаност на Израел, сега тези хора знаят че просто един ден ще дойде и техния ред, някой просто ще ги застреля и обяви за терористи. Ако говорим за създаване на "зомбита" то ако сме честни през годините ги създадоха израелците.

    Коментиран от #17

  • 16 така е

    93 17 Отговор

    До коментар #7 от "Мишо":

    Нечовешката жестокост на евреите спрямо мирното население на Газа възмути дори предания им ЕС. Борел направи заявление, че Израел нарушава международното право. Пред очите на цял свят с отвратителна жестокост се избиват хиляди деца и бременни жени, които не могат да се защитят. Мирни жители остават без вода, храна и електричество. Това напомня действията на украинците спрямо жителите на Донецк и Луганск, но ги надвишава по интензитет. Израел занапред винаги ще бъде схващан като държава-терорист дори от тези, които преди това не бяха осъзнали този факт.
  • 17 хмм

    66 15 Отговор

    До коментар #15 от "Миризлив пор":

    Броят на загиналите израелски цивилни граждани е посочен от Израел, който има интерес да посочи по-голям брой жертви, за да оправдае престъпните си действия в Газа. Броят на еврейските жертви подлежи на ревизия.

    Коментиран от #84

  • 18 Не че другите са стока, но

    57 8 Отговор
    Като сте се настанили в чужд двор - така е. Няма мир за нашествениците - бавно ще ерозирате.
  • 19 до троляка

    67 13 Отговор
    Още ми говорете, че Русия водила война... Цветни като дъгата платени драскачи!
  • 20 истината е

    78 14 Отговор
    че Израел извършва геноцид над мирно население. Прави това от години, а цялата международна общност си затваря удобно очите, както го правеше за Донецк и Луганск. Санкции за Израел няма да има, нито една. Напротив, първото американско оръжие вече пристигна в Израел без да е ясно защо най-милитаризираната и добре въоръжена държава има нужда от допълнително оръжие, за да се справи с невъоръжени хора.
  • 21 Абе,

    18 46 Отговор
    хубави статийки,добре подбрани снимки,но никъде не споменахте какъв е закона в Израел при обявяване на извънредно положение,или война.Армията не е на пряко подчинение и взема решение за действията си на место.След приключване на военните действия,едва тогава предоставя отчет само пред военния министър.
    Въпросът "как ще опазим путин и еатуласите",започва да става все по актуален за някои служби,грижещи се за охраната на определени доктатори.
    Вчера,военния министър на Израел,предупреди виновниците за клането на 40деца,че в следващите 50 години,за всички виновни за нападението над Израел,няма да има монута спокойствие.
    Хамас и останалите,могат да благодарят на Пуин за услугата,която им осигури никакво бъдеще.

    Коментиран от #96

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Нападнаха ви, но защо?

    61 12 Отговор
    Защо блокирате създаването на държавата Палестина по решението на ООН от 1949 г Тогава е създаден Израел
    Защо не върнете анексираните Холандски възвишения?
    Защо от 2,4 млн в Газа сте осигурили работа само на 20000 сили е и лъжете че се грижите за арабите.

    Коментиран от #27

  • 24 Имате шанс

    41 7 Отговор

    До коментар #13 от "Мyрад 🇹🇷🇹🇷🇹🇷":

    Сега изпробвайте водния дрон дали работи добре. Джералд Форд е там и идва още един.
    Тази гордост на световния хулиган оше не е била потапяна. Докажете се турчеля!
  • 25 Плю я съм

    7 21 Отговор
    на Мурать🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱
  • 26 Механик

    64 14 Отговор
    Когато вие избивахте децата им и бомбардирахте градовете им, не ревяхте, а?
    Ракетите ви летят и убиват хора въоръжени само с прашки и камъни, а?
    Провеждате "експанзия" и дори не ви е срам, че заграбвате чужда земя, на която сте откраднали и сте се самонастанили и това "целия демократичен свят" намира за нормално и си мълчи????
    Няма да ревете! Още ужаси ви чакат, защото арабите са почти милиард а вие сте едва 8 милиона. Повечето сте банкерчета, бижутерчета, търгашчета и пр. абесолютно негодна да носи оръжие пасмина. А "карираните чаршафи" са свикнали с несгодите и лишенията. А познайте кой ще победи, ако тия ви погнат!
    И не се надвайте на кой знае каква помощ от САЩ, щото и там сте го закъсали яко. Над 200 години доите тоя народ там. Като кърлежи сте впили в тялото на тия хорица. Ама те и те няма да ви търпят много, нищо, че са облъчени от медиите ви.

    Коментиран от #30

  • 27 Холандските височини

    7 26 Отговор

    До коментар #23 от "Нападнаха ви, но защо?":

    да се върна....ама то се казва вече Нидерландските....то бива простотия....

    Коментиран от #37, #79

  • 28 селянин

    10 31 Отговор

    До коментар #11 от "Отец Дионисий":

    Ти не си истински духовен представител, защото възхваляваш убийци, чак ги и богославяш за шепа копейки. Нали знаеш Господ отрича материалното, а ти вече си се продал и за по-малко от тридесет сребърника.

    Коментиран от #116

  • 29 Търновец

    43 7 Отговор
    Зомбита има в Холивуд, може би е добре да разкажа случай станал в Израел преди години и описан от NYT - най големия Еврейски вестник в САЩ - един съвременен Израелски Еврей поканва на гости двама Палестинци, когато тримата седнали на масата най неочаквано дошъл друг Еврей - ултраконсервативен съсед влязъл неканен със своето огнестрелно оръжие и застрелял всички. NYT не коментира какво се е случило след това. Имаше и друга статия на първа страница - FBI арестува Равин от Ню Джърси затова че ръководи криминална група за търговия с човешки органи. Имаше и снимка.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 А вие като нападате

    35 9 Отговор
    Какви сте, бе ? Юдеи!
    Какво търсите на чужда земя?

    Коментиран от #38, #108

  • 32 ненков

    32 6 Отговор
    Ма то и вие сте зомбита, защо мислите, че не сте, след като искате да заличите палестинския нарпд? На това как му се викаше преди 70 години?
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 РадеФ

    20 23 Отговор
    Да изселят палестинците в арабските страни и конфликта ще приключи
  • 36 Наблюдател

    14 31 Отговор
    Интересни същества са русофилите. Готови са да оправдаят всяко зверство или военно престъпление ако то е извършено от руснаците или техни приятели и съюзници. И в същото време се кълнат, че изповядват християнската вяра в православният и вариант и са за мир и разбирателство.

    Коментиран от #41

  • 37 Сгрешил е колегата

    20 4 Отговор

    До коментар #27 от "Холандските височини":

    но това е голям проблем за укрохазарите
  • 38 Гоце

    9 19 Отговор

    До коментар #31 от "А вие като нападате":

    Това е тяхната земя земята на Исус

    Коментиран от #45, #71, #114

  • 39 Е НЯМА ТАКАВА ТЪПНЯ

    35 7 Отговор
    АДЕ ДА ПОГЛЕДНЕМ МАЛКО ПО НАЗАД
    САЩ РАЗМАЗАХА ИРАК И ТОРМОЗИХА ИРАН
    РЕЗУЛТАТ. АМИ РАДИКАЛИЗИРАН ИРАН И РАЗДРОБЕН И НЕФУНКЦИОНИРАЩ ИРАК ПРОБЛЕМИ И В ДВЕТЕ ДЪРЖАВИ
    ПОСЛЕ СИРИЯ ОТКРИТО АНТИАМЕРИКАНСКА И АНТИИЗРАЕЛСКА
    ПОСЛЕ ЛИБИЯ. РАЗДРОБЕНА И РАДИКАЛИЗИРАНА АНТИАМЕРИКАНСКА
    ТУРЦИЯ. ОТАВНА ВЕЧЕ НЕ Е БЕЗПРЕКОСЛОВНИЯТ СЪЮЗНИК
    СЛЕДВА САУДОТСКА АРАБИЯ. АМИ ХОРАТА СИ ПАЗЯТ ИНТЕРЕСА И ТРУДНО ЩЕ ГИ ИЗЛЪЖЕШ С ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ
    ОСТАНАЛИТЕ. ЕГИПЕТ ЙОРДАНИЯ ГЛЕДАТ И ЧАКАТ ДА ВИДЯТ КВО ЩЕ СТАНЕ НО В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ РЪКОПЛЯСКАТ НА ИЗРАЕЛ
    АМИ СУПЕР УСПЕШНА ПОЛИТИКА НА САЩ В БЛИЗКИЯТ ИЗТОК УСПЯХА ДА СЪЗДАДАТ АНТИАМЕРИКАНСКИ ФРОНТ БРАВО И НА ФОНА НА ТОВА ВОЙНАТА С РУСИЯ.
    СУПЕР НЕПОДХОДЯЩ МОМЕНТ ЩОТО ФРОНТА СТАНА ИЗТОЧЕН АНТИАМЕРИКАНСКИ ФРОНТ ТА ТОВА Е ПОЗДРАВЛЕНИЯ
  • 40 Доротея

    11 28 Отговор
    Потресаващ антисемитизъм се лее от коментарите на русофилите.

    Коментиран от #44, #47, #54, #86, #115

  • 41 Колко зверства извършиха укритр

    37 7 Отговор

    До коментар #36 от "Наблюдател":

    в Донбас от 2014 г ?
    Официално забраниха бълг език и смениха бълг.имена с украински.
    Предатели на България подкрепят Укрорайха

    Коментиран от #43, #48

  • 42 Американската, в частност

    33 8 Отговор
    Харвардската научна и студентска общност категорично застава в подкрепа на Палестинският народ и справедливата му борба срещу израелският окупатор. Редица университети в САЩ и Канада вече обявиха че окупацията на палестински земи трябва да приключи. Израел е окупатор извършващ политика на апартейд и нацизъм !
  • 43 Наблюдател

    8 32 Отговор

    До коментар #41 от "Колко зверства извършиха укритр":

    Руските лъжи и опорни точки за Донбас ги знаем, но нямат връзка с темата.

    Коментиран от #52, #100

  • 44 Гласът на България

    29 5 Отговор

    До коментар #40 от "Доротея":

    отделна независима палестинска държава веднага ! Израел са окупатори и нацисти извършващи апартейд и геноцид над палестинският народ . Борбата на палестинците е справедлива и на всеки разумен българин това е ясно....Независима палестинска държава веднага и слагане край на еврейската окупация.....
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Гарван

    7 25 Отговор
    На всякъде по форумите крещят продажници. Поне не продавайте пак тази държава на Комунистите. Помислете за децата.
  • 47 "Потресаващ антисемитизъм" и бля-бля

    37 5 Отговор

    До коментар #40 от "Доротея":

    Да подкрепяш окупатор като Израел
    Категорично не е морално. Независима Палестинска Държава отдавна трябваше да бъде призната от ООН с граници от преди окупацията която извърши Израел. Да подкрепяш окупатор като Израел е срамно и гнусно и хората подкрепящи Украйна срещу Русия сериозно трябва да се замислят за двойният си морал и шизофренийно поведение.
  • 48 Жигули

    9 35 Отговор

    До коментар #41 от "Колко зверства извършиха укритр":

    Българския език е забранен в Русия а не в Украйна, а престъпленията за които пишеш са провоцирани от рашистите точно с цел да започнат войната и геноцида. Всяка държава ще воюва срещу колоборантите искащи да отцепят от територията. Ако в Кърджали направят същото какво трябва да направим ние

    Коментиран от #62, #63

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 как се стигна до тук

    26 4 Отговор
    Как беше създаден Израел с писмо до Ротшилд от 67 думи .
    Преди повече от 100 години, на 2 ноември 1917 г., тогавашният министър на външните работи на Великобритания, Артър Балфур, пише писмо, адресирано до Лайънъл Уолтър Ротшилд, лидер на британската еврейска общност.

    Писмото е кратко, само 67 думи, но съдържанието му поставя началото на конфликт, който продължава един век по-късно. То ангажира британското правителство да „създаде в Палестина национален дом за еврейския народ“ и да улесни „постигането на тази цел“. Писмото е известно като Декларацията на Балфур .

    По същество: една европейска сила обещава на Ротшилд държава, в която местните жители – палестинците, съставляват повече от 90% от населението.
    След края на Първата световна война Великобритания получава мандат да управлява Палестина от 1923 г., който продължава до 1948 г. През този период британците улесняват масовата еврейска имиграция.

    Напрежението ескалира в Арабското въстание, което продължава от 1936 до 1939 г.
    Бунтовете са потушени от британците, които започват масови арести и разрушават палестински домове за наказание, практика, която Израел продължава да прилага срещу палестинците днес.

    1939 г. Великобритания е събрала 30 000 войници в Палестина. Селата са бомбардирани от въздуха, наложен е комендантски час, домовете са съборени, а административните арести и убийства са широко разпространени.
  • 51 4567

    5 9 Отговор
    Изловете зомбитата и ги пратете в ЕС. Чакаме ги с отворени ...
  • 52 Укрохазарино

    24 4 Отговор

    До коментар #43 от "Наблюдател":

    14000 души и около 500 деца са убити от бандерафашагите.
    80% са руснаци в Киевска Русия.Да ги избият ли?
    Това не сме ние да предаваме македонските българи.
    Точно е във връзка с тъпите ти въпроси темата
  • 53 От Холивуд

    12 2 Отговор
    Явно постигнатата договорка със сценаристите не случайна!
    ;)
  • 54 Голям (-) ти сложих

    27 6 Отговор

    До коментар #40 от "Доротея":

    Заблудена жено неграмотна. Не "Потресаващ антисемитизъм" а "Потресаващ реализъм" се лее... и не само в България а по цял свят включително Америка и Канада
  • 55 Стратега

    27 5 Отговор
    Кой създаде ЗОМБИТАТА? Това е въпроса! Отговора е Англия и после Израел!
    От 1947 година трябваше да има самостоятелна Палестинска държава! Не трябваше да анектурат Цисйордания!
    Жалко за многото цивилни жертви и от двете страни!
    Лошо става, защото САЩ праща там много армия и самолетоносачи! Така ще почне Армагедон-Световна война!

    Коментиран от #58

  • 56 12345

    10 28 Отговор
    Какво плачете за Палестина - диваци като афганистанците. Какви ги вършат афганите като ги оставиха намира? Диваци!

    Коментиран от #61, #77

  • 57 Границата е на 5км.

    6 13 Отговор
    Който е против Хамас - 1 час пеша. Останалите - смилане до последния главорез и поддръжник.
    Като сееш ветрове - жънеш бури.
  • 58 Как кой

    7 16 Отговор

    До коментар #55 от "Стратега":

    Арабската революция с огрооооомната помощ на СССР. Или не ни е удобно да четем история, а само да си измисляме алтернативни факти "от междуредовете" уж.

    Коментиран от #72

  • 59 Голяма лъжа за неграмотници

    22 5 Отговор
    Мъже, жени, деца, възрастни хора са били избити от бойците на „Хамас“ в този кибуц...... малка подробност обаче по границата с Газа кибуци просто няма и е нямало никога. Те са на други места, далеч от Газа

    Коментиран от #60

  • 60 Аха

    3 11 Отговор

    До коментар #59 от "Голяма лъжа за неграмотници":

    вЕрваме ти. Ок. Чиба.

    Коментиран от #65, #68, #93

  • 61 Дивак те правят обстоятелствата

    25 5 Отговор

    До коментар #56 от "12345":

    Ако беше слушал Путин, щеше да знаеш, че всеки народ и култура си имат своето място под Слънцето и ако хората живеят с взаимен интерес, няма да воюват едни с други. Тук едните се мислят за богоизбрани и изтикват и избиват другите. Когато започва този процес, евреите са едва 10% от населението.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Стратега

    25 8 Отговор

    До коментар #48 от "Жигули":

    Ако много повтаряш че в Русия е забранен българския език, може и да си повярваш.
    В Украйна, не само българският език но и руски, и унгарски, и румънски, и белоруски езици са забранени автомонтьоре!
    Присъствието в Русия на голям брой националности е законово заложено в Конституцията.
    На територията на Руската федерация живеят над 180 различни националности!
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Кво има да вярваш

    9 2 Отговор

    До коментар #60 от "Аха":

    Разбира се, че по границата с Газа кибуци никога е нямало. Ама никога.

    Коментиран от #73

  • 66 Доротея

    11 20 Отговор
    България е една от малкото страни, които спасиха своите евреи от изтребление през Втората световна война. Но ако тогава българите бяха като тези, които днес пишат антисемитските коментари всичките български евреи щяха да отпътуват към газовите камери. Или може би тези "писатели" не са българи?

    Коментиран от #75, #103, #117

  • 67 Ха ха ха

    9 20 Отговор
    Няма мирни палестинци , щом подържат Хамас и се радват на клането значи заслужават това което им се случва и ще им се случи за напред .

    Коментиран от #126

  • 68 кибуците жено неграмотна

    12 4 Отговор

    До коментар #60 от "Аха":

    (Социалистическите кооперации) Са с актове за собственост до един, още от времето на създаването на Израел. Такива обаче по границата с Газа НЯМА ! Никога не е имало. !!!

    Коментиран от #106

  • 69 Анонимен

    18 7 Отговор
    Това е партизанска война на Хамас. Не може вие да тормозите палестинското население вече 75 години и да очаквате това население да ви приеме достойно. Палестинците са в тези земи от 7000 г. пр. н. е. Кои сте вие за да ги предизвиквате така? Миризливи хазари !!!! Това е работа на САЩ и СССР - отвратителни.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Сефер Йешу Толдош

    20 5 Отговор

    До коментар #38 от "Гоце":

    Евреите мразят Иисус и християнството.

    Коментиран от #110

  • 72 Стратега

    16 2 Отговор

    До коментар #58 от "Как кой":

    Малко история:
    Преди да избухне Първата световна война, съюзниците Англия, Русия, Франция и Италия планират поделянето на Османската империя. На Англия се пада и Палестинска Сирия, вече станала само Палестина.
    На 2 ноември 1917 г. английското правителство излиза с декларация, която остава в историята като “Балфурова декларация” по името на външния министър Балфур: ”Правителството на Негово Величество се отнася благосклонно към възстановяването на национален дом за еврейския народ в Палестина и ще положи всички усилия да облекчи постигането на тази цел”, се казва в декларацията. През 1918 г. англичаните отвоюват Палестина от Османската империя.

    На 29 ноември 1947 г. Общото събрание на ООН приема Резолюция № 181 за основаване на еврейска държава в Палестина с площ 14 000 кв. км. “За” резолюцията гласуват 33 държави; “против” са 13 (всички арабски); “въздържали се” – 10.
    На 8 юни 1967 г. израелската армия завзема стария град Йерусалим. С войната от юни 1967 г. Израел завзема египетския Синайски полуостров, частта от “Западния бряг”, принадлежаща на Йордания, и сирийските Голански възвишения, . Отново се сключва “примирие” без “признаване”. Израел държи на формулата: “връщане на териториите в замяна на признаване”, по-известно като: “земя срещу мир”, което категорично е отхвърлено. И има 650000 палестински бежанци!

    Коментиран от #74, #80, #92

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Как кой

    6 3 Отговор

    До коментар #72 от "Стратега":

    А преди да дойдат от изток по тези земи и поробят населението и дрържавите (включително и България). Или то няма значение когато си еничар. Султана е най-важен. Те нямат право да се освободят.
  • 75 Ъхъъъ

    22 5 Отговор

    До коментар #66 от "Доротея":

    България е една от малкото страни, които спасиха своите евреи от изтребление НО Израел никога официално не го е признал и никога в Израел това не е било чествано или дори отразявано. Говори се само са двайсетина човека, но не и за България като цяло, което е най гнусното в случая !!! Ние го честваме тук във България но в Израел НЕ ! Замисли се защо ....

    Коментиран от #85

  • 76 Гал

    8 0 Отговор
    Много бързо забравиха.
  • 77 Човека КоZа

    7 0 Отговор

    До коментар #56 от "12345":

    Да живеят както искат, земята си е ТЯХНА
  • 78 разбира се, че

    10 1 Отговор

    До коментар #73 от "Аха":

    По границата с Газа кибуци няма и никога е нямало.

    Коментиран от #82

  • 79 оня

    8 0 Отговор

    До коментар #27 от "Холандските височини":

    Ти ако имаш акъл щеше да разбереш, че човека се е объркал:))
  • 80 ИСУС

    3 10 Отговор

    До коментар #72 от "Стратега":

    Тия палестинци с чалмите коренното население ли са. Нещо друго говори историята. Че се появяват като народ едва след като се разпада османската империя. А знаем от къде са дошли... - със нея.значу ако те орибиянот бой в твоя дом и живея години в него, после децата ми имат ПРАВО на стая е него?
  • 81 Христо

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Мдаа":

    Че какво общо има Израел
  • 82 Ага

    0 8 Отговор

    До коментар #78 от "разбира се, че":

    Ок. Щом ти го каза е така и ще ти вЕрваме. Сега чиба.
  • 83 Наглост неземна

    17 2 Отговор
    Да наричаш кибуц , ново окупирани палестински земи е слабо казано малоумно и изключително нагло. Джонатан Конрикус, говорител на израелската армия явно и от собствената си история нищо не разбира. Идиот с пагони.
  • 84 факуса

    11 2 Отговор

    До коментар #17 от "хмм":

    имат опит с привидния холокост,лъжат си по природа

    Коментиран от #122

  • 85 Доротея

    3 14 Отговор

    До коментар #75 от "Ъхъъъ":

    Лъжеш, ИЗРАЕЛ ПРИЗНА БЪЛГАРИЯ КАТО СПАСИТЕЛ ОТ ХОЛОКОСТА.

    Коментиран от #88

  • 86 Голям (-) ти сложих

    12 2 Отговор

    До коментар #40 от "Доротея":

    Сори жено заблудена, самичка вееш тук израелският нацистки флаг.... жена-нацист и в Израел даже е рядкост да ти кажа.
  • 87 Мнение

    14 5 Отговор
    Има ли по големи зомбита от ционистите?? Питам?
  • 88 Нищо не е

    15 3 Отговор

    До коментар #85 от "Доротея":

    Признала, ти така си мислиш. Има един кирлив списък с "праведници" и толкова, там и България като страна не се споменава никъде....
  • 89 Осман оглу

    13 3 Отговор
    Израел е нацистка държава.
  • 90 българина

    8 0 Отговор
    китайското външно министерство повтори призива за независима палестинска държава, без да споменава атаките срещу цивилни. „Всички страни“ трябва да действат сдържано, според изявлението от два абзаца, в което не се споменава "Хамас" по име. По-късно министерството каза, че е „приятел и на двете“ страни и че е „натъжено“ от жертвите. израел отвърна, като Ювал Вакс - заместник-ръководител на мисията на нацията в Пекин - каза, че провалът на Китай да осъди насилието, докато "терористите държат деца", е жалко от страна с приятелски връзки с Израел
  • 91 Просто вижте с каква декларация вчера

    8 3 Отговор
    Са излезли от Харвард, осъждаща израелската окупация и няма смисъл повече да коментираме. С подобни декларации и изявления са излезли още 62 университета е САЩ и Канада
  • 92 опълченец

    3 7 Отговор

    До коментар #72 от "Стратега":

    Алоооооооо, стратегааааа, тези войни, дето ги цитираш по години, Израел ли ги започна или някой друг?
  • 93 Чиба ще викаш ама

    6 3 Отговор

    До коментар #60 от "Аха":

    на израелският окупатор !
  • 94 Шалом България

    1 6 Отговор
    Важното е че ние в България имаме цели 38 "члена" ....
  • 95 Доротея

    3 5 Отговор
    Флаг нацистки ще развея.....
  • 96 Кубрат

    4 3 Отговор

    До коментар #21 от "Абе,":

    Ей филмаджия на тия ръцете са им къси за Путин.Май обърка филма.пусни си том и Джери.
  • 97 Облекчих

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "Мyрад 🇹🇷🇹🇷🇹🇷":

    се върху тъпата ти мут ра
  • 98 Много скоро

    3 2 Отговор
    ще има пилаф с "хамаско"
  • 99 Доротея

    3 8 Отговор
    Русофилите защитават терористи и убийци на деца, но по принцип са пацифисти.

    Коментиран от #105

  • 100 Кубрат

    10 3 Отговор

    До коментар #43 от "Наблюдател":

    Отиди в Донбас и виж лъжите,говори с майките на които децата са убити от азовци.ще разбереш бързо какво е лъжа и какво е истина, от твоя диван няма как да стане.
  • 101 гост

    4 1 Отговор
    Laws Violated: Israel has violated 28 resolutions of the United Nations Security Council. Четем, преценяваме и решаваме кой кой е в този конфликт.
  • 102 Шалом България

    7 2 Отговор
    Прост въпрос имам хора : Може ли организация в България да има без членска маса и субсидии от държавата милиони да получава ? Колко мислите че е членската маса на Шалом в България ?.......хм.....

    Коментиран от #104

  • 103 Ав ав

    3 1 Отговор

    До коментар #66 от "Доротея":

    Тези които днес пишат, плащат за грешката на онези, малко логика трябва и сама ще се досетиш защо!
  • 104 Шалом България

    4 2 Отговор

    До коментар #102 от "Шалом България":

    Никога дори и при регистрацията си не е обявявала членската си маса, но всички знаем колко евреи има в България от последното преброяване. Друг е въпроса че поне една трета са "роми-евангелисти" от Сливенско които за евреи се писаха. В Пловдив, най голямата диаспора в България са цели 84 човека за информация ...
  • 105 Както винаги

    5 4 Отговор

    До коментар #99 от "Доротея":

    Пак нямаш какво да кажеш, но лаеш по навик. Стигнеш ли до Русия, Путин и русофилите, това е явен признак на духовна нищета.

    Коментиран от #112

  • 106 Джонатан Конрикус,

    5 1 Отговор

    До коментар #68 от "кибуците жено неграмотна":

    говорителят на израелската армия каза че има. Значи има ....хахахаха...... Според него може и в София да има кибуци, трябва да го питаме
  • 107 Гласът на България

    11 3 Отговор
    Отделна независима палестинска държава веднага ! Израел са окупатори и нацисти извършващи апартейд и геноцид над палестинският народ . Борбата на палестинците е справедлива и на всеки разумен българин това е ясно....Независима палестинска държава веднага и слагане край на еврейската окупация

    Коментиран от #109

  • 108 Търновец

    2 0 Отговор

    До коментар #31 от "А вие като нападате":

    Да точно, благодаря, Юдаизма се появи преди около 4000 години в Месопотамия, в област намираща се в Южен Ирак, след това те идват на Двуречието тогава населено от три етнически групи най голямата били Кханааните - градове като Ашдод, Ашкелон, Йерихон, Херон, Йевус - сега Йерусалим са строени е продължение на 6000 години от тях - Юдеите нарекли Йерихон град от мед и масло и превзели всички градове с война - "Книга на Джошуа", "Свещена Библия", колкото до читателя написал негативен отговор че това било земята на Христос - първия физически източник за Исус Христос - Юдей крусифициран от Понциус Пилатус идва от Флавиус Йозефус - роден в Рим Юдей, около 20 години след крусифицирането, самият Христос не е оставил никакви писмени документи.

    Коментиран от #118, #119, #121

  • 109 стоян георгиев

    2 6 Отговор

    До коментар #107 от "Гласът на България":

    След подобен тероризъм ква независима държава? Дефакто в газа и западния бряг са независими,но се занимават основно с тероризъм.
  • 110 стоян георгиев

    1 4 Отговор

    До коментар #71 от "Сефер Йешу Толдош":

    За сметка на комунистите...ххаха
  • 111 Гост

    13 0 Отговор
    Много омраза е натрупана там. Омраза горяща векове и близка до безумие. Дано Господ им даде разум да спре тази лудост.
  • 112 Доротея

    3 5 Отговор

    До коментар #105 от "Както винаги":

    Ами какви сте защитниците на терористите от Хамас? Демократи и евроатлантици ли? Всички до един сте русофили и във форума защитавате Русия и психопата Путин.
  • 113 Харон

    4 1 Отговор
    Боно преписа песента си в чест на убитите деца. Оригиналът за Мартин Лутер Кинг. „Early morning, April 4, a shot rings out in the Memphis sky. Free at last, they took your life, they could not take your pride”, Преписът. „Early morning, October 7, the sun is rising in the desert sky. Stars of David, they took your life but they could not take your pride”
  • 114 За твое сведение

    7 2 Отговор

    До коментар #38 от "Гоце":

    Исус е проповядвал на арамейски език. Не на жидовски. Защо ли? И никой не казва какво направиха с арамеите в Сирия, през войната. А те са православни християни. Когато нещо не отърва на "цивилизованите", те много упорито мълчат по въпроса.
  • 115 Ха ха ха ха

    3 2 Отговор

    До коментар #40 от "Доротея":

    О свещена простота! И то потресаваща се лее, само от едно изречение. Добре, че не са повече, та излагацията да бъде пълна. Но какъв жълтопаветизъм само, каква слугинска толерастност!
  • 116 Фелдкурат Ото Кац

    3 1 Отговор

    До коментар #28 от "селянин":

    Не мой да се косиш чадо.
    Черквата е ПОЛИТИКА.
    Винаги е било така и продължава да е така
    АМИН
  • 117 Как пък

    6 0 Отговор

    До коментар #66 от "Доротея":

    навсякъде, където се настанят жидовете, винаги будят отрицателни отношения? Задавала ли си си този въпрос и да си отговориш на него? Без изключение, навсякъде е едно и също. Прочети Любен Каравелов какво е писал за тях. Вазов. Ти може да си хазарка.
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Питащ

    1 3 Отговор

    До коментар #108 от "Търновец":

    "Юдаизма се появи преди около 4000 години в Месопотамия...... "


    Бре, да му се не види, ти нещо като съвременник на появяването на Юдаизма се "бараш" , но на тези които влизат от време на време тук им е ясно, че си най-обикновен п л а т е н руски т р о л пишещ под няколко различни имена. Освен това, да те питам байно, ние или по-точно нашите предци как са създали нашата държава??? Сигурно като са дошли тук, местните мнооооого се зарадвали жените запретнали полите, дигнали краката, мъжете също и ето на со кротце и со благо била създадена държавата България, аааа и Византия много ни се е зарадвала нъл тъй? Дали ни още земи, започнали най-доброЗорно в някои от годините и данъци да ни плащат, та като цяло - пълна идилийка!
    Та така, може би според твоята изкривена ч е р в е н о-с о ц-к о м у н и с т и ч е с к о-к р е м ъ л с к а опорка спусната ти от началството в р у ZZ к о т о посолствоТО сигурно и ние трябва да се изнесем от тук, защото пречим на някого, така ли БЕ руски бо.....лук?

    Коментиран от #124, #125

  • 122 Какво

    1 1 Отговор

    До коментар #84 от "факуса":

    може да се очаква от препикан фикус?
  • 123 А Танасоф

    3 0 Отговор
    А кой направи тези народи З8МБИта?
  • 124 Пилотът Гошу

    1 0 Отговор

    До коментар #121 от "Питащ":

    Демек казваш, че понеже е от 1948 година вече няма давност? Ама Хитлер има? Холокостът има? Плащането до ден днешен върви ли? Не може тъй байно, не става така. Нали днес не можело като преди 100-200 години, ти скочи с 1300+ на кантара... Да не говорим, че тезата ти пак издиша, защото на евреите претенциите са от времена, за които всичко е мъгла.... Тогавашните им кралства са абсолютни теории. Та как точно става така, че причините при евреите са ок, при другите невалидни? Ако вземаш някакви субстанции, вземи смени доставчика...
  • 125 Ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #121 от "Питащ":

    Много си Киро.Плямпаш колко да не заспиш.
  • 126 Ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #67 от "Ха ха ха":

    Също като при укрите.Щом славят Бандера - под ножа .Само не знам Путин какво още чака .Я виж израелците .Срещу 1500 хамасци - 300 000 запасняци .Редовната армия и полиция не се брои .За година и половина дали Русия използва толкова войска?И то срещу много повече от 1500 терориста.