Last news in Fakti

22 Януари, 2024 16:38 2 893 3

Тела изплуват на турски плажове, службите започнаха разследване

  • бежанци-
  • тела-
  • турция-
  • плажове-
  • анталия

Предполага се, че телата са на нелегални мигранти, най-вероятно сирийци

Тела изплуват на турски плажове, службите започнаха разследване - 1
Снимка: Shutterstock

Броят на телата, открити край турски плажове през последните шест дни, вече е девет, съобщава телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Днес, в района на курорта Серик (в окръг Анталия), бяха открити още две тела на плажа. Според информацията от СиЕнЕн-Тюрк служители в хотел в Серик са намерили тази сутрин труповете на две лица на плажа, на разстояние от 500 метра едно от друго. На място са пристигнали полицейски екипи и медицински специалисти, а телата са препратени в Института по съдебна медицина в Анталия.

В същото време, открит е и труп на плаж в съседния окръг Мугла. Предполага се, че повечето от откритите тела са на нелегални мигранти, най-вероятно сирийци, чиято лодка вероятно е потънала наскоро край бреговете на Анталия. Сред загиналите е забелязано и едно дете.

Същевременно се предполага, че тялото на жена, открито в Серик миналата седмица, може да принадлежи на 18-годишна млада жена, изчезнала преди 13 дни. Семейството ѝ, което е от Истанбул, пристига в Анталия за ДНК тестове, съобщава телевизия НТВ. По всички случаи са били започнати разследвания.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РедНик

    8 5 Отговор
    Разложени укронацисти довлечени от река Днепър след проведеното успешно контраотстъпление!
  • 2 Атлантист-

    7 4 Отговор
    Милиони са невинните жертви на атлантическия Нов Световен Ред след агресивното разсипване на държавите им: Афганистан, Ирак, Либия, Сирия, Йемен, Палестина......
  • 3 Това са героите от Кринки плацдарма

    3 1 Отговор
    Снимката да не ви заблуждава. Това поставеното там, не е украинец, въпреки че приликата.
Новини по държави: