Last news in Fakti

20 Декември, 2023 11:09 3 252 12

4000 евро за превоз от турския бряг до гръцки остров

  • бежанци-
  • мигранти-
  • трафик на хора-
  • гърция-
  • турция-
  • трафиканти-
  • егейско море-
  • остров

Продължава нелегалният трафик на хора в Егейско море

4000 евро за превоз от турския бряг до гръцки остров - 1
Снимка: Shutterstock

Бреговата охрана на Гърция арестува 14 нелегални мигранти на остров Сими в югоизточната част на Егейско море. Според информацията от гръцката национална телевизия ЕРТ, мигрантите твърдят, че са заплатили по 4000 евро всеки за транспорт от Турция.

Вчера пристанищната администрация на Сими, разположена между островите Кос и Родос, получи сигнал за наличие на непознати лица в западната част на острова. Впоследствие органите откриха 14 души, включително четирима непълнолетни, в отдалечен район. Всички са били в добро здравословно състояние и обяснили, че са тръгнали от Турция рано сутрин с надуваема моторна лодка.

Според тях всеки е платил по 4000 евро за превоза. Мигрантите посочиха, че след качването им на острова, трафикантът се върнал обратно към турския бряг.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    3 3 Отговор
    Като набутат България у Шенген няма да има повече нужда от подобни гимнастики.
  • 2 И всички

    2 0 Отговор
    Бягат към пропадналия Запад .

    Към Майка Русия

    Няма никой.
  • 3 Наков

    2 0 Отговор
    От ЕС ни връщат бежанците с право. Докато корумпираното правителство не започне да връща бежанците там от където са тръгнали за България българите ще станат малцинство.За да минат в България трябва да минат през Турция и Гърция. България трябва да ги връща и на тях. ОСВЕН ТОВА ГРАНИЦА СЕ ОХРАНЯВА КАТО СЕ СТРЕЛЯ ПО НАРУШИТЕЛИТЕ. Но в България нарушителите стрелят по граничарите.Това не е охрана на граница а прахосване на много пари.
  • 4 Николова

    2 0 Отговор
    Украински и Руски бежанци който са против войната може да приемаме дори милиони.Защото с тях сме близки народи и те лесно се интегрират и научават български. Но тези от Азия и Африка да си ги прибират бившите колонизатори от Европа и САЩ който разпалват войната.
  • 5 Деян

    2 0 Отговор
    Така граница не се охранява, защото това в момента е далавера на политиците. Когато Дейвид Камаран идва преди няколко години подари много джипове с висока проходимост за охрана на границата ни. Но тогава Борисов сигурно е помислил че на него ги подаряват. Тези джипове потънаха като вода в пясъка.Освен това има вишка за наблюдение както и камери. Като се наслагат и секретни постове за наблюдение и с джиповете се патрулира пиле няма да премине. Но трябва да се стреля по нарушителите на границата.
  • 6 Дечев

    2 0 Отговор
    За разлика от политиците знам много добре как се охранява Държавна граница на България.Хората не са малко за охраната но корупцията е голяма. Ако им разрешат да стрелят по нарушителите на границата, повече бежанци няма да преминават. Като преминават законно с документи да ги приемаме. Но повечето от тях са престъпници.Затова трябва правителството да ги осиновява и да ги приютяват в домовете си. В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ДА ГИ ДЕПОРТИРАТ В РОДИНАТА ИМ.
  • 7 Ненов

    2 0 Отговор
    Бежанците от Азия и Африка които са без документи са престъпници. Затова не трябва да ги регистрират в България и по сто кила бой на ден да им е дажбата и след това да ги върнат обратно. За да се прикриват взимат и деца със себе си. Може би в Турция им взимат документите. Ако се окаже че е така не трябва повече да пропускаме турските тираджии през границата.
  • 8 Нася

    2 0 Отговор
    От както започнаха бежанци без документи да преминават границата, трябва всички правителства да бъдат осъдени за съучастници. Защото те са главните организатори за трафик на бежанци.
  • 9 Рашев

    2 0 Отговор
    Ако правителството позволи на същите граничари който охраняват Турската граница да стрелят по нарушителите, които преминават телените заграждения; тогава няма да има нарушения. В момента в Турция нарочно им взимат документите защото не са приети в ЕС. Така си отмъщават на неадекватните чиновници от ЕС.
  • 10 Рашев

    2 0 Отговор
    След като правителството се е съгласило да приема бежанци по Дъблинското споразумение, трябва да не ги регистрираме в България и да ги връщаме на Турция или Гърция.Така правителството ще докаже че не е корумпирано и не организира трафика на бежанци.
  • 11 Нинова

    2 0 Отговор
    Корумпираното правителство което допуска трафик на бежанци, мислят че са много умни. Но не е така, защото тези който ги избират са глупави.Защото правителството превърна страната ни в трамплин на бежанците за ЕС.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: