Last news in Fakti

25 Януари, 2014 11:49 1 545 0

Край на примирието. Отново безредици в Киев

  • киев-
  • протести

Виктор Янукович обеща промени в кабинета, амнистия за задържани протестиращи и поправки в приетите наскоро закони срещу протестите

Край на примирието. Отново безредици в Киев - 1
Снимка: АП/БТА

След близо 24-часово крехко примирие в Киев отново избухнаха сблъсъците между силите на реда и протестиращите, съобщава РБК.

Началото беше поставено след като охраната на митинга на площад Независимост нападна милиционерски пост.

Най-малко един милиционер е бил ранен с нож, а други двама са били взети за заложници. Пострадалият служител на реда е настанен в болница, съобщава Интерфакс.

Дръзкото нападение принуди милицията да атакува барикадите с водни оръдия и шумни гранати. В отговор протестиращите отговориха с камъни.

Украински медии нагнетиха напрежението след като съобщиха, че служител на спецчастите Беркут е бил открит мъртъв, прострелян в главата в служебното общежитие.

Еврокомисарят по разширяването Щефан Фюле се срещна в Киев с опозиционния лидер от партия Удар Виталий Кличко. Двамата са обсъдили начините за намиране на изход от кризата и бъдещето на страната.

От своя страна президентът Виктор Янукович обеща промени в кабинета, амнистия за задържани протестиращи и поправки в приетите наскоро закони срещу протестите.

Виталий Кличко недвусмислено поиска от президента да подаде оставка като първа стъпка за изход от кризата. Лидерът на партията Удар дори поиска ЕС да поеме по-активна роля в търсенето на изход от кризата.

В отговор външният министър на Русия Сергей Лавров отново поиска ЕС да не се меси във вътрешните работи на Киев. Задочно му отговори държавният секретар на САЩ Джон Кери, който заяви, че американската администрация работи активно със западните си партньори за намирането на изход от кризата, пише АП.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: