Last news in Fakti

31 Януари, 2014 10:17 4 308 2

Отвлекли и измъчвали лидер на Автомайдана, за да разберат кой го финансира

  • украйна-
  • автомайдан-
  • опозиция-
  • протести-
  • отвличане-
  • димитрий булатов

Димитрий Булатов беше обявен за издирване на 22 януари

Отвлекли и измъчвали лидер на Автомайдана, за да разберат кой го финансира - 1
Снимки: ТСН / Facebook Olga Koshelenko

Един от лидерите на украинския „Автомайдан" Димитрий Булатов, който изчезна преди седмица, бе намерен вчера (30 януари) в село в района на град Бориспол, съобщава украинското радио „Радио Свобода“.

Той, който веднага е настанен в болница, разказал пред журналистите, че бил отвлечен и измъчван от неизвестни нападатели.

Похитителите му, които говорили с руски акцент, се опитали да разберат кой финансира „Автомайдан“.

Според Сергей Поярков, приятел на Булатов и един от лидерите на протестното движение той бил измъчван от неизвестни похитители.

"Измъчвали са го в продължение на много дълго време, за да изкопчат информацията кой ни дава парите. Той има много синини по раменете, едното му ухо е срязано и скулите му са нарязани, има порезни рани по ръцете и травми по лицето", каза Поярков.

След дълго измъчване похитителите на Булатов го извели от помещението, където бил държан и го захвърлили в село Вишенка. Опозиционерът бил приютен от жител на селото, откъдето се свързал със семейството и приятелите си.

Лидерът на „Автомайдана” беше обявен за издирване на 22 януари. Той е един от водачите на т. нар. „Автомайдан" - движение на протестиращи, организирал зрелищни акции пред извънградската резиденция на държавния глава, станала символ на корупцията.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    0 0 Отговор
  • 2 nakata88bg .

    0 1 Отговор
    говорили с руски акцент - това може да го каже само някой ......... - половината от украинци НЕ ГОВОРЯТ ПРАВИЛНО УКРАИНСКИЯ!!! в това число самия Янукович
Новини по държави: