Last news in Fakti
  Тема: Украйна

25 Май, 2024 12:10 6 513 241

Шефът на НАТО призова за удари по военни цели в Русия

  • нато-
  • русия-
  • украйна-
  • ракети-
  • йенс столтенберг

Йенс Столтенберг подчерта, че руснаците ще продължат да атакуват и ще получат определени териториални придобивки в граничната зона, независимо от загубите

Шефът на НАТО призова за удари по военни цели в Русия  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Генералните секретари на НАТО обикновено не атакуват политиките на най-голямата и важна страна членка на алианса - САЩ, съобщава The Economist. Но Йенс Столтенберг, чийто десетгодишен мандат начело е към своя край, направи точно това.

В интервю на 24 май той призова съюзниците от НАТО, доставящи оръжия на Украйна, да отменят забраната си за използването им за удари по военни цели в Русия.

Още новини от Украйна

Ясната, макар и неназована, цел на Столтенберг беше политиката, поддържана от Джо Байдън, президент на Америка, за контролиране на това какво Украйна може и какво не може да атакува с доставени от Америка системи.

"Време е съюзниците да помислят дали трябва да премахнат някои от ограниченията, които са наложили върху използването на оръжия, които са дарили на Украйна. Особено сега, когато се водят много боеве в района на Харков, близо до границата, забраната на Украйна да използва тези оръжия срещу законни военни цели на руска територия прави много трудно за тях да се защитят", каза генералният секретар.

Столтенберг подчерта, че руснаците ще продължат да атакуват и ще получат определени териториални придобивки в граничната зона, независимо от загубите.

"Трябва да помним какво е това. Това е агресивна война на Русия срещу Украйна. Украйна има право да се защитава. Това включва нанасяне на удари по цели на руска територия", настоява Столтенберг.

Предшественикът на Столтербег Андерс фог Расмусен също призова по-рано този месец да се позволи на страните от НАТО в Източна Европа да използват наземна противовъздушна отбрана за унищожаване на руски ракети и безпилотни летателни апарати, насочени към Украйна. Столтенберг не подкрепи това предложение. "Ние няма да бъдем страна в конфликта", каза той. Според него задачата на Запада е обратната - "да не позволи тази война да се превърне в пълноценна война между Русия и НАТО в Европа".

За Столтенберг разрешаването на Украйна да атакува цели в Русия със западни оръжия и прякото участие на НАТО в конфликта не са едно и също нещо, отбелязва Economist.

"Ние провеждаме учения, предоставяме оръжие и боеприпаси на Украйна, но няма да участваме директно от територията на НАТО в бойни действия над Украйна или в Украйна. Това е съвсем различен въпрос", каза Столтенберг.

В същото време генералният секретар разкритикува неспособността на европейските страни да изпълнят вече поетите задължения за доставки на оръжие.

"Европейските съюзници обещаха милион артилерийски снаряда. Не сме видели нищо такова", каза той.

Столтенберг призна, че НАТО трябва да избягва пряка конфронтация с Руската федерация. В същото време той вижда разлика между доставките на оръжия и прякото участие във военните действия.

"Ние провеждаме учения, доставяме оръжие, боеприпаси за Украйна, но няма да участваме пряко във военни операции над или в Украйна от територията на НАТО. Следователно това е друг въпрос", подчерта той и добави, че НАТО не планира изпрати войски в Украйна, въпреки публичните изявления на френския президент.

Припомняме, че Съединените щати обявиха в петък нов пакет от оръжия и оборудване на стойност 275 милиона долара за Украйна.

Целта му е да помогне на страната да отблъсне нападение на Русия близо до Харков.

Пакетът съдържа спешно необходими боеприпаси за HIMARS, 155 mm и 105 mm артилерийски снаряди, ракети, противобронирани системи и прецизни въздушни боеприпаси.

Оръжията от САЩ и други западни страни, доставени на Киев, вече поразяват цивилни цели на руска територия. Това заяви руският министър на външните работи Сергей Лавров.

По думите му американските оръжия вече се използват срещу различни цели извън зоната на бойните действия. Западното оръжие поразява цели на територията на Руската федерация, преди всичко гражданска инфраструктура и жилищни райони, уточни той.

Според Лавров западните страни водят война срещу Руската федерация, въпреки всички изявления, че не насърчават и не съветват използването на оръжия, доставени на Киев на руска територия.

Лавров нарече подобни успокояващи изявления "трикове", които американците се опитват да представят за своето обществено мнение или за мнението на членовете на НАТО.

През последната седмица Русия е включила части от Африканския си корпус заедно с редовните руски сили и отрядите Storm-Z, в офанзивата във Волчанск, северно от Харков.

Това съобщи британското министерство на отбраната в ежедневната си сводка за войната в Украйна.

Руският Африкански корпус, който бе създаден през декември 2023 г., се състои от около 2000 военни, както и опитни наемници, служили в редиците на ЧВК "Вагнер".

Според британското разузнаване е много вероятно преди това Африканският корпус да е бил разположен в Сирия, Либия, Буркина Фасо и Нигер

Руското министерство на отбраната почти сигурно е разположило части от Африканския корпус по украинската граница през април 2024 г. в подготовката за офанзивата край Харков.

Много е вероятно Русия да подсилва войната си срещу Украйна с ресурси, които преди са били предназначени за Африка.

Русия откри нов фронт край Харков в началото на май.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 89 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Селянин

    197 119 Отговор
    Готвят ни усилено за война с Русия.
    Ще ни бъде заповядано да изпратим войски в Украйна (няма да ни питат),
    защото в основата стои огромния американски стремеж Русия да я няма.
    Под претехт да защитаваме българското малцинство в Одеса ще ни го натресат.
    И тук е момента да кажем ясно и категорично:
    На 9 юни ние не отиваме да гласуваме за партия или нещо друго.
    - > Отиваме да гласуваме за война или за мир.
    Който иска да гласува за мир
    - избира "Възраждане"!
    Който иска да гласува за война
    - избира всички останали.

    Има само два пътя - Война или Възраждане!
    Трети път няма.

    Коментиран от #4, #15, #16, #21, #22, #23, #24, #30, #35, #40, #46, #50, #114, #199, #200, #224, #225, #227

  • 2 2025

    40 133 Отговор
    Идва НАТО да сгази БАЛТ00

    😱🌐🥳

    Коментиран от #231

  • 3 ОраКул

    29 149 Отговор
    Зеткапейките сега точат лиги и са подготвили парадните униформи za аzвабаждението на площад Майдан НО ще бъдат много неприятно изненадани когато още в края на това 10летие вместо да се завзели Украйна ще гледат как им се разпада феодалията в резултат на битката между шепа олигарси и Китай
  • 4 един

    32 159 Отговор

    До коментар #1 от "Селянин":

    Има и трети път- съветска окупация и робство.

    Коментиран от #29, #43, #92, #102, #115

  • 5 Истории от БЛАТОТО

    25 128 Отговор
    Преди блатните територии ги владееше златната орда сега ги владее Zлата орда 💤

    Коментиран от #17, #34

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 М.И.Житурко,

    61 12 Отговор
    Ко речи?!?...
  • 8 Калпазанин

    154 17 Отговор
    Тези упорито продължават да наливат масло в огъня, приличат ми на силно дрогирани които не чувстват болка докато им трошат кратуните,но като отрезнеят ще почувстват истинската болка

    Коментиран от #154

  • 9 Сатснаист

    133 15 Отговор
    С чужди деца и с чужди ръце иска хегемонията си да западни.
  • 10 М00рд00р 🧌🧌

    22 128 Отговор
    Блатомир пУтлер е
    Руззки кривославен джихадист садист
    Zaпочна
    Свещена боклуджийска апирация и трябва да бъде спрян преди да запали света

    Коментиран от #220

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ФАКТИ

    82 14 Отговор
    НЯКОИИИ ИСКАТ ВОЙНА ДО 1 МИЛИАРД.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Z оркове

    22 108 Отговор
    Ако вп беше нормален човек и отговорен политик със съвест нямаше да прави от студен конфликт с 20000 жертви за 7 години (3000 на година) ПЪЛНОМАЩАБНА ВОЙНА със стотици хиляди жертви и милиони имигранти десетки разрушени градове села за две години..

    само че той НЕ е човек а е (морално)джудже психопат и трябва да бъде спрян !!

    Коментиран от #88

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Zаря

    28 110 Отговор

    До коментар #1 от "Селянин":

    Блатната империя на орките трябва да бъде изтикана от дупката от която изпълзя. Доброто ще победи както винаги е ставал. Слава Украйна

    Коментиран от #217

  • 17 Без коментар

    69 13 Отговор

    До коментар #5 от "Истории от БЛАТОТО":

    Да ти кажа хич не е оригинално, за да го постваш под всяка статия.

    Коментиран от #33, #129

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Рушлямистан

    20 74 Отговор
    Чух че блатните с нов продукт са допринесли за технологичното развитие на цивилизацията: измислили са нов модел телефони и таблети които СТРЕЛЯТ:Казват се БЛАТФОН.

    Новия БЛАТФОН версия 2 има вече и добавен експлозив за да Може да се мята и като граната 🤳💥

    Коментиран от #36

  • 20 Шушумиго

    56 14 Отговор

    До коментар #11 от "Нагломир Путлер":

    Ти па кой си,да даваш акъл?!? На не си Иво М.инджев?
  • 21 Обещал да даде личен пример

    47 11 Отговор

    До коментар #1 от "Селянин":

    - с пушка в ръка в окопите на първа линия.
  • 22 пиночет

    21 48 Отговор

    До коментар #1 от "Селянин":

    Време е Путин,да запука палячовците от Възраждане!

    Коментиран от #27, #93

  • 23 Абе що всички копейки

    23 60 Отговор

    До коментар #1 от "Селянин":

    саПомияри?

    Коментиран от #101

  • 24 Zаря

    18 58 Отговор

    До коментар #1 от "Селянин":

    За война или за мир, че кой започна войната и не я спира бе, кои са възраждане облъчени орки жадни за кръв и власт.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 провинциалист

    44 7 Отговор
    "Столтенберг призна, че НАТО трябва да избягва пряка конфронтация с Руската федерация." - засега.
  • 27 бебето

    14 35 Отговор

    До коментар #22 от "пиночет":

    Цомчо Плюнката ще ходи на фронта.Ще разнася черните чували.
  • 28 az #СВО

    70 10 Отговор
    Ни повече, ни по-малко Столтенберг призовава за война срещу Русия, но някак, ако може всяка държава от НАТО да я води от свое име и като че ли НАТО да няма нищо общо с такава война!
  • 29 Ловец

    39 10 Отговор

    До коментар #4 от "един":

    Снежанке, ти сега ли се събуждаш от сън?
    Да те информирам, че Съветски съюз отдавна няма. Иди сега да си измиеш очите хубавице.
  • 30 Гост

    11 12 Отговор

    До коментар #1 от "Селянин":

    Кво по-точно може д пратим ние?
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Русофил

    45 19 Отговор
    КРАЙНО ВРЕМЕ Е! Фашистиге се възпират с бой. Свобода за руския народ!
  • 33 Вижте сега

    13 52 Отговор

    До коментар #17 от "Без коментар":

    важното е ГруZ 200 да не спира!! мобилните крематориуми са задръстени от преработване на ушшанки , ванки и козари! шефа на кенеффа разписа za още 300к ходещи трупове да праща за торр! Операторите на дронове се съзтезават кой най креативно ще затрие най много учебни zели

    Коментиран от #45

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 касата

    18 51 Отговор

    До коментар #1 от "Селянин":

    Путин е вече бита карта,както и Копейкин, Плюнчо и палячовците от Възраждане!

    Коментиран от #70

  • 36 А нещо да си чул

    14 40 Отговор

    До коментар #19 от "Рушлямистан":

    че блатните пикат в кофи през 21 век?

    Коментиран от #65

  • 37 Да те светна

    4 10 Отговор
    Баняри...
  • 38 Почна да ми писва от този нацист

    53 12 Отговор
    Йенс Столтенберг....
  • 39 Русофил

    9 22 Отговор

    До коментар #31 от "Врачанин":

    Изкарай и стадо и популюй недбъдналият ти се живот

    Коментиран от #51

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Софиянец

    41 15 Отговор
    Стария нато педофили иска хаус в света, за да може да малтретира деца на спокойствие !
  • 43 Чорбара

    42 11 Отговор

    До коментар #4 от "един":

    Кравар лай нар!
  • 44 Норвежката пръчка

    51 11 Отговор
    Докато не докара някоя беля ,няма да престане да размахва ръце като диригент без оркестър.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Балканът помни

    54 14 Отговор

    До коментар #1 от "Селянин":

    Няма да ходим никога в Украйна! ще излезем в балкана за да защитим България от натовските орди.

    Коментиран от #60, #63

  • 47 Артилерист

    47 10 Отговор
    Натовският висш чиновник на американското НАТО Столтенберг отдавна, за разлика от клоуна, е нелигитимен. Американците не могат да намерят подобен манипулатор да го сменят, независимо, че мандата му изтече още миналата или по-миналата му година.

    Коментиран от #56

  • 48 Сърдит капейко

    17 31 Отговор
    Zaщо не напредват Z по бърzо?С този въпрос си лягат и стават капейките гузно се питат но стар крепостен обичай: царя винаги е прав не смеят да го кажат на глас.Категорично превъзходство на УКР с използването на безпилотни летателни и наземни апарати които взривяват врага и техниката насред безкрайно откритите укр равнини. ТОС 1 като го удари дрон и има даже и една останала ракета е много красиво. Колкото и да плащат да си шофер на тостер 1 не си струва но пък смъртта е бърzzZ
  • 49 Реалност

    13 33 Отговор
    Да бе в блато стояло не би НАТО видяло

    Путлерастите грамофонят че фащ нато сорос и тн УНИЩОЖИХА УКРАЙНА!?!?

    Аз лично виждам ру ракети и снаряди да сриват цели градове !!!
    Но
    Неутрални от край време в Финландия и Швеция им се налага да влизат в НАТО???
  • 50 Марш от Родина та ми!

    14 23 Отговор

    До коментар #1 от "Селянин":

    Варненски циганин!
  • 51 Да питам

    16 6 Отговор

    До коментар #39 от "Русофил":

    Ти разбра ли кво си написал?...
  • 52 БЕЛЯТА

    13 31 Отговор
    Украинските сили проведоха поредица от успешни ракетни удари срещу военни цели в окупираната от Русия Украйна на 23 и 24 май.  Геолокирани кадри, публикувани на 24 май, показват, че украинските сили са ударили руска система за противовъздушна отбрана С-400, унищожавайки четири от нейните ракетни установки и неговата радарна станция в окупирания Обризне, Донецка област. Украински и руски източници заявиха, че украинските сили са използвали ракети ATACMS при удара. Геолокирани кадри, публикувани на 23 май, показват удар близо до окупираната Алуща, Крим, а украинската кримска партизанска група "Атеш" заяви, че украинските сили са ударили руски военен комуникационен център. "Атеш" заяви, че ударът вероятно значително е повредил оборудването и вероятно е разрушил контролния център. Ръководителят на кримската окупационна администрация Сергей Аксьонов заяви, че украинските сили са ударили неопределена цел в Симферопол и празен търговски обект близо до Алуща. Руски милблогър твърди, че украинските сили са изстреляли до 16 ракети към Крим, включително ATACMS, и че някои ракети са проникнали в руските системи за противовъздушна отбрана.
  • 53 НАТО са терористи и нацисти

    34 15 Отговор
    Това което се предлага е пряка конфронтация на НАТО с Руската Федерация без значение на чия територия е,.... щом не е на територията на страна членка не е и отбрана а нападение впрочем и е гнусно разни атлантически нищожества да се опитват да лъжат хората

    Коментиран от #110

  • 54 Често ползвам долари и евро рубли не

    13 22 Отговор
    Да разгледаме теорията че намеренията на запада са били да нападне рф.

    не е ли по-добре да не влиза в ролята на агресор А да чака да я нападнат лошите и тогава в дипломацията ще им е много по-лесно сравнение с сегашното състояние което доведе и до изключване от олимпиадата след като скоро им беше представена да са домакини. Можеха сега демонстрациите да са против нато агресорите срещу рф !

    А има ли вариант истината просто да е че западния свят не иска да ги напада защото бизнеса си вървеше добре и обществените нагласи там са насочени към други цели различни от войната. Лесно може да видите че годините преди 22та въпреки провокацията с Крим разходите за отбрана там вървят година след година надолу защото са смятали че голяма война в Европа НИКОГА повече няма да има след ужаса на ВСВ

    Коментиран от #104

  • 55 Пирожкин 💥🛩️💥

    9 28 Отговор
    Интервю от 2023: Министерството на отбраната се опитва да измами обществото, а президентът ни разказва някаква история за луда агресия от страна на Украйна и как те са се опитвали да ни нападнат заедно с цялото НАТО. Войната им трябваше, за да може Шойгу да стане маршал и да вземе втори медал на Герой на Русия. Войната не беше необходима за демилитаризация и денацификация на Украйна", каза Пригожин
  • 56 Така е.

    8 21 Отговор

    До коментар #47 от "Артилерист":

    Американците са шефа.
  • 57 НАТО🌐

    8 20 Отговор
    Добре че не трябваше да чакаме орките и даже ако щете и коми капиталистите от китай да измислят интернета и 90% от патентите които движат света
  • 58 орк

    11 22 Отговор
    Тази СВО май нещо не върви по план? Този път май яко сгазихме лука!

    Коментиран от #64

  • 59 24 май

    10 13 Отговор
    Защо главния им символ навсякъде 💤 Z 💤

    Z?

    Това е латинска буква! V също! Аз доколкото бях чувал те бяхa тръгнали с война да спасяват славяните и православието които използват КИРИЛИЦА

    Какво му лошо на нашето славянско \ З /
  • 60 пиночет

    14 18 Отговор

    До коментар #46 от "Балканът помни":

    Пазете се защото,Копейкин,Плюнчо и палячовците от Възраждане, могат да направят някой атентат !

    Коментиран от #232

  • 61 Войната я започна Русия.

    15 26 Отговор
    Ще свърши когато САЩ решат.
  • 62 мдаа

    10 22 Отговор
    Самотрепане на путлерасткатасган.
  • 63 Ганчев

    6 12 Отговор

    До коментар #46 от "Балканът помни":

    Пръдльо
  • 64 Ганчев

    10 21 Отговор

    До коментар #58 от "орк":

    Харков за три дни не се получи.

    Коментиран от #77

  • 65 Абе

    10 6 Отговор

    До коментар #36 от "А нещо да си чул":

    Вярно е, и ги изливат на главата ти.
  • 66 Дърпат дявола за опашката

    27 11 Отговор
    и голям зор им е вероятно ядрена гъба на живо да видят. Впрочем от 4 години се знае и е публична тайна че Йенс Столтенберг е психично болен с ясно изразени симптоми. Още от онзи случай когато гол се разхождаше уж да се освободил от стреса .... Не в ната а в психиатрия трябва да е този човек и да го лекуват добри специалисти щото случаят е много сериозен с него

    Коментиран от #84, #172

  • 67 Ачо

    7 17 Отговор
    Говори,се че ще има тактика по блатарите.
  • 68 Шефът на НАТО е пропаднало човече

    27 7 Отговор
    Защо не отиде на фронта, вместо да призовава за война?
  • 69 Хи хи хи

    25 8 Отговор
    Тия западняци без акъл ли са или се друсат , за да не останат по долни от зеления наркоман ????? Щом му са толкова мили бандеровците , Столтенберг да взема пушката и да отива на фронта !!!!!!
  • 70 бебето

    12 16 Отговор

    До коментар #35 от "касата":

    от толко ботокс путин е заприличал на илиана раева

    Коментиран от #202

  • 71 Топла зима

    10 13 Отговор

    До коментар #34 от "Абе":

    Така е мунчо в България климата е отврат няма какво да се прави и само чакам мъдрите слова на Вожда по тивито...измръзнах тая зима без блатарски газ и няма яйца, мола е празен😁 ще ходя на олимпиадата и ще си пътувам по света където банковата ми карта ще работи навсякъде уфффф че ми злееее уфффф

    Коментиран от #90

  • 72 Да му го туря аз и на

    19 10 Отговор
    терориста НАТО,...... Да му го туря аз и на побърканиятт Столтенберг

    Коментиран от #78

  • 73 Госあ

    23 7 Отговор
    Мисля че за всеки здравомислещ европеец е ясно, че всички тези европейски и евроатлантически чиновници са страшно вредни за Европа. Събирани от кол и въже с отрицателна селекция, единствената им роля е да обслужват дълбоката държава от позицията на някакви много съмнителни институции с много съмнителни правомощия. И ес и нато ми приличат на някакви частни НПО’та. Ако погледнете правителствената политика на Германия ( слава на боговете германеца гласува за социалистите), че дори и на Франция (макарона може да скача като петел, но все пак е доста внимателен в оръжейните доставки за бандерите и Франция далеч не е на челните места) ще се види доста голяма разлика от тази на НПО’тата. Към отношенията с Китай - също.
  • 74 Його

    11 17 Отговор
    Крепостните блатници много държави са асвабадили само своята НЕ
  • 75 Излъган

    12 19 Отговор
    Всички си мислехме, че Русия е велика сила,а се оказаха миризливи смотаняци и палячовци!

    Коментиран от #105

  • 76 az #СВО

    22 9 Отговор
    Не случайно Столтенберг идва в България. Вероятно ние ще сме първите, които ще пратим жива сила в бивша Украйна!

    Коментиран от #81, #85, #194

  • 77 60км колона пред Киев

    8 14 Отговор

    До коментар #64 от "Ганчев":

    Те не са искали да го завладеят само тактика за объркване на врага било 🤡🤡💤
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Ехааааааа

    19 9 Отговор
    Това е новата мода на управление на запада ......Краварите си имат деменция.....НАТО си има психично болен Столтенберг ....а ЕС си има отбор юнаци , един да хванеш ,друг да бутнеш !!!!!!!

    Коментиран от #82

  • 80 касата

    11 18 Отговор
    Путин е вече бита карта,както и Копейкин,Плюнчо и палячовците от Възраждане!
  • 81 Кво чакаш?!

    6 8 Отговор

    До коментар #76 от "az #СВО":

    Обяви протест с гладна стачка.
  • 82 Оди у

    8 14 Отговор

    До коментар #79 от "Ехааааааа":

    Русиа.При нормалноста.

    Коментиран от #94

  • 83 Факт

    18 8 Отговор

    До коментар #78 от "Ае копейка":

    Само пропаднал човек може да се породава на САЩ и да изглежда жалко по форумите!
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Госあ

    13 11 Отговор

    До коментар #76 от "az #СВО":

    Мнението ми за “шефката” на БСП съм го изразявал нееднократно, но въпреки това, социалистите са единствената реална алтернатива на козяшките подлоги.
  • 86 Краси

    20 8 Отговор

    До коментар #13 от "Ще има атомна тояга руска!":

    Каквото търсят краварите, ще си го намерят.
    Вече много страни са против този хегемон на глинени крака.
  • 87 456

    20 7 Отговор
    Безсилието на ФАЩ вече не може да се скрие и са побесняли.
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Войната я започнаха запада и кравите

    21 7 Отговор
    Излъгаха няколко пъти Русия дори и с Минското споразумение .....после последва Майдана и преврата .....после войната .... затова тя ще свърши когато каже Путин !!!

    Коментиран от #99

  • 90 Абе

    10 12 Отговор

    До коментар #71 от "Топла зима":

    За разликата от теб парцалане аз мога да пътувам и до Русия и Париж. А такива мизерници като в Русия не ги пускат. Хахаха

    Коментиран от #120

  • 91 456

    19 6 Отговор
    Прочете в поглед каква статия има. Изпращат се български военнослужещи в "помощ" на ОТАН в Осрайна.

    Коментиран от #152

  • 92 22222

    19 6 Отговор

    До коментар #4 от "един":

    Ние сега без разрешението на посолството не можем нищо да направим.Свободни ли сме? Ха.....ха......Какво ни е виновна Русия,че ние се накланяне ниско.Русия не е нападнала НАТО ,че ние да я нападаме.
  • 93 Цончо плюнката 💦☔

    7 9 Отговор

    До коментар #22 от "пиночет":

    Само да е посмял!!!

    Жив ще го удавя в бункера 💦💦💦💦
  • 94 А ти оди

    15 7 Отговор

    До коментар #82 от "Оди у":

    Джендърляка на прайд !
  • 95 !!!?

    8 12 Отговор
    Радев "миротворецът" призова Зеленски когато го удря Путин "миролюбецът" да не се защитава защото става "военолюбец" !!!
    !!!?
  • 96 Призивите на този болнав индивид

    26 9 Отговор
    категорично противоречат на българските закони и конституция и най малкото трябва това да бъде заявено ! Персона нон грата трябва да бъде обявен моментално . Впрочем Призивите на този болнав индивид противоречат и на основополагащите актове на самото НАТО !...... Сегашното НАТО не е НАТО-то в което на сила ни вкараха без никакво допитване до хората !......... И .......ДАНС, Прокуратурата, почнете най накрая да си вършите работата и да арестувате атлантици-нацисти-ционисти подкрепящи войни и геноцид !.....Глава четиринадесета "Престъпления против мира и човечеството" от Наказателния кодекс по чл. 407 - "Който върши по какъвто и да е начин пропаганда за война и геноцид, се наказва с лишаване от свобода до осем години" Защо закона не се спазва ? А прокуратурата, а ДАНС ? Защо ? Защо в НДК има в момента сектанска сбирка на атлантически нацисти които точно това правят! Пропаганда за война ....!!!!

    Коментиран от #116

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Кретен е оня

    9 6 Отговор

    До коментар #84 от "Ха ха ха":

    дето гол се разхожда не веднъж в централата на НАТО и глупости говори ! Кретени са и тези които в НДК ги посрещат и охрана им осигуряват а трябва да ги пуснат сред хората без охрана и тогава тъпотиите си да пропагандират....
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Реален свят

    8 13 Отговор

    До коментар #13 от "Ще има атомна тояга руска!":

    Дрънкането на ядрената тенекия е очевиден признак за безсилие че не могат да се справат с ситуацията с конвенционални методи което значи че реалността не е това което се опитват пропагандно да представят

    Коментиран от #112, #163

  • 101 Ами

    13 7 Отговор

    До коментар #23 от "Абе що всички копейки":

    Защото не смелайняри като теб
  • 102 НАТО ВЪН

    19 8 Отговор

    До коментар #4 от "един":

    Я не сакам мръсните амерички и натовски разбойници у татковината ни! Ако ше е демокрация да е! Референдум за нато , а не едни платени амерички мекерета да решават!!! Нато е разбойническа банда за ограбване на несъгласните с рекета на САЩ!!! Сал гледат да ни вкарат във война и после да ни заробят !!!

    Коментиран от #111

  • 103 Отивай

    7 7 Отговор

    До коментар #99 от "абе путлеропрошак":

    Да се прегледаш.....много си зле !!!

    Коментиран от #107

  • 104 провинциалист

    4 8 Отговор

    До коментар #54 от "Често ползвам долари и евро рубли не":

    "западния свят не иска да ги напада защото бизнеса си вървеше добре" - въобще не си вървеше добре.
  • 105 ОРКСИЯ 🧌🧌

    8 6 Отговор

    До коментар #75 от "Излъган":

    Знам че не звучи добре но е хубаво че все пак нападнаха пълномащабно да ги видят всички що за стока са
  • 106 Историк

    6 15 Отговор
    Много пъти съм дискутирал, че Запада вари руската жаба бавно, за да не прави резки движения.
  • 107 вей го

    2 6 Отговор

    До коментар #103 от "Отивай":

    Се прегледам на макятиудвора.
  • 108 стоян георгиев

    8 14 Отговор
    Днес излезе инфо от полша че сащ директно са заплашили русия с унищожение на всичките и военни части в територията на украйна ако ползват руснацитв яо.заплахата е потдържана и от китай и индия дето уж са руски съюзници.

    Коментиран от #113

  • 109 Мунчо

    9 7 Отговор
    То с призиви и жестикулиране не става. Сред натовците мъже няма, бита карта.
  • 110 Точно така е !

    14 5 Отговор

    До коментар #53 от "НАТО са терористи и нацисти":

    НАТО са терористи и нацисти !
    Това което се предлага е точно пряка директна конфронтация на НАТО с Руската Федерация без значение на чия територия е,.... щом НЕ е на територията на страна членка не е и отбрана а нападение впрочем и е гнусно разни атлантически нищожества да се опитват да лъжат хората. Нещата са абсолютно ясни и НАТО няма никакви законови основания да го прави, дори категорично предлаганото противоричи на всички публично оповестени актове и документи на самото това НАТО !
  • 111 Историк

    12 5 Отговор

    До коментар #102 от "НАТО ВЪН":

    Аз съм напълно съгласен с референдум за НАТО, но с едно уточнение:

    ЗАГУБИЛИТЕ отиват в страната, която са подкрепили.
  • 112 НАТО ВЪН

    11 8 Отговор

    До коментар #100 от "Реален свят":

    Как се ока , на война като на война!!! Кой кво има с това се бие!!! А и време америчките гласоподаватели да разберат как са се чувствали хората в Хирошима и Нагазаки!!!

    Коментиран от #140, #149

  • 113 Изрод

    13 7 Отговор

    До коментар #108 от "стоян георгиев":

    Русия има яо и за сащ, и за китай, и за индия и за който още се наложи. да не мислиш, че няма ракети насочени в тези посоки за всеки случай.

    Коментиран от #117, #121

  • 114 селянин

    10 3 Отговор

    До коментар #1 от "Селянин":

    Какво да ви кажа, има и заблудени селяни.
    Гласувайте всички и най-важното, гласувайте за когото си пойскате!
    А не някакви селтаци да ви дават наклон за кого трябва и кого не трябва да гласувате!

    Коментиран от #124

  • 115 вижда се колко

    12 6 Отговор

    До коментар #4 от "един":

    неуравновесени, невежи и нахъсани са друсофобите. Явно ги подхранват с нещо. Защото НЯМА разум, в кота, което твърдят с просташкия си език, няма познания.
    зеленилото не спази Минските споразумения, продължи да убива руснаци и Русия се принуди да направи това, което направи! Само че слугите на натюто, което си търси работа под слънцето, не знаят, че РУСИЯ НЕ МОЖЕ да бъде победена! Доказано е в историята многократно. И че разбунването на война между Русия и ЕС е мечтата на обора да унищожи Европа.
    Ббог да пази земята от невежи и глупави хора!
  • 116 Щом държавата не спазва закона

    11 3 Отговор

    До коментар #96 от "Призивите на този болнав индивид":

    ( Глава четиринадесета "Престъпления против мира и човечеството" от Наказателния кодекс по чл. 407 - "Който върши по какъвто и да е начин пропаганда за война и геноцид, се наказва с лишаване от свобода до осем години" ) ....... То тогава хората сами трябва да приложат закона !.....
  • 117 Историк

    10 14 Отговор

    До коментар #113 от "Изрод":

    Русия няма нищо, това е истината за ядрените "аргументи" на Русия.

    Стигне ли се до ЯО, Русия изчезва и това е напълно 100% сигурно.

    Коментиран от #126, #137, #143, #145, #182

  • 118 Забравих

    5 6 Отговор

    До коментар #97 от "Zаблудени капейки кухи лейки":

    да те питам:На какъв език трябвашше да се говори в тези области? Евентуално, ако говориш на руски език, какво се случва с теб?

    Коментиран от #119

  • 119 Историк

    7 5 Отговор

    До коментар #118 от "Забравих":

    "Евентуално, ако говориш на руски език, какво се случва с теб?"

    Абсолютно нищо.

    Даже и вие си признавате, че "там хората говорят на руски". Не става само с лъжи, другаре.

    Коментиран от #141

  • 120 Под 100 души годишно

    8 6 Отговор

    До коментар #90 от "Абе":

    То пък като се е засилил някой тук да ходи до БЛАТАРИТЕ 🧌🧌🤩🤩🤡🤡
  • 121 стоян георгиев

    7 7 Отговор

    До коментар #113 от "Изрод":

    Хубав ник си си сложил.подхожда ти.та по темата.русуя има яо ,но вече никой не го интерасува.плашенето на гаргите на блатните козари свърши.нали разбра другарю с хубавото име?

    Коментиран от #131

  • 122 Мишел

    9 5 Отговор
    На пресконференция преди седмица на заядливо зададения въпрос : "Защо сте толкова сигурни, че САЩ ще забранят на Украйна да атакува с далекобойни ракети Москва?".
    Мария Захарова отговори светкавично: " Защот САЩ са наясно, че още първите ракети ще унищожат американското посолство!".
    САЩ вече отговориха на молбата на Зеленски НатО да сваля руските ракети и дронове над Украйна : "НатО няма да сваля руски ракети и дронове над Украйна! "

    Коментиран от #125

  • 123 Делтапланери ще хвърлят листовки над НДК

    12 7 Отговор
    """Вие сте престъпници атлантически нацисти нарушавате закона! Махайте се от България...."""
  • 124 личи си, че си селянин

    6 4 Отговор

    До коментар #114 от "селянин":

    Хич не е без значение за кого гласуваш. Няма да ти обяснявам. Сложил си си етикет селянин!

    Коментиран от #176

  • 125 стоян георгиев

    8 4 Отговор

    До коментар #122 от "Мишел":

    Сащ.разрешиха на украйна да ползват техни ракети по украинска територия.

    Коментиран от #127

  • 126 Изрод

    11 7 Отговор

    До коментар #117 от "Историк":

    Нищо подобно. Щатска пропаганда. Русия не ти е Ирак, нито Либия. Точно обратното. САЩ сами признават, че ядреното им оръжие е морално остаряло. И знаеш ли защо? Защото трилионният им военен бюджет просто се краде. Нали не мислиш, че Боко е открил топлата вода?

    Коментиран от #151

  • 127 стоян георгиев

    5 7 Отговор

    До коментар #125 от "стоян георгиев":

    По руска територия.грешката е моя!

    Коментиран от #134

  • 128 Всеки достоен българин

    12 5 Отговор
    Въпреки репресиите трябва да излезе на протест пред НДК ! Атлантически нацисти НЕ са ни нужни в България
  • 129 Гавромир

    8 9 Отговор

    До коментар #17 от "Без коментар":

    Най обичам гавра с капейки кухи лейки
  • 130 Харон

    7 13 Отговор
    "Трябва да помним какво е това. Това е агресивна война на Русия срещу Украйна. Украйна има право да се защитава. Това включва нанасяне на удари по цели на руска територия", настоява Столтенберг. ТАК ТОЧНА. Да бият руските империалисти до най-малката миша дупка.....
  • 131 Изрод

    14 4 Отговор

    До коментар #121 от "стоян георгиев":

    Че кога руснаците ги е било страх или ги е интересувало от какво се интересува "колективният запад"? Англосакските кучета лаят, керванът си върви

    Коментиран от #214

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Пабиедаааа друZяяя 🤩🤩🧌🧌

    10 3 Отговор
    След победата(ще ще) над НАТО имената ще са

    Берлинково

    Вашиктонск 🤩🤩

    Ню ОРК 🧌🧌🧌

    Коментиран от #208

  • 134 Мунчо

    4 2 Отговор

    До коментар #127 от "стоян георгиев":

    Трай бе на кой му дреме кви ги дрънкаш.
  • 135 Тази война няма край защото

    7 2 Отговор
    Не е заради жена както троянската война нито както поводите за първата и втората световна войни
  • 136 Лудия за връзване

    18 3 Отговор
    призова за удари по военни цели в най-голямата ядрена страна.
    малоумник

    Коментиран от #166

  • 137 Абе

    9 3 Отговор

    До коментар #117 от "Историк":

    Тогава и ти ще изчезнеш, просто никой няма да се спаси.
  • 138 Това на практика е призив за

    20 2 Отговор
    Трета световна война и този гнусен перко трябва да бъде съден въпреки че е освидетелстван ! ( Шефът на НАТО призова за удари по военни цели в Русия) !!!!! Вън НАТО от България моментално!
  • 139 Пипи

    14 2 Отговор
    Отдавна е ясно, че за "елита" на ЕС и НАТО хората не са важни, а колко ще откраднат!
  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Вече

    6 2 Отговор

    До коментар #119 от "Историк":

    съм сигурен че нещо не ти е наред в чугунената глава.
  • 142 Абе

    6 1 Отговор
    Призова ама другите, щото те нямат топки! :)))
  • 143 Мишел

    13 4 Отговор

    До коментар #117 от "Историк":

    В свой публичен доклад от 2021г., Пентагонът твърди, че при ядрена война загубите на население за САЩ и НатО са 95 -98%, за Русия 35-40%, за Китай 40-50% , за Северна Корея неизвестни , но много малки ( С.Корея е единствената държава в света, която има противоатомни скривалища за цялото население). Докладът завършва с препоръка САЩ всячески да избягват ядрена война.

    Коментиран от #148

  • 144 май, май

    11 3 Отговор
    ЩЕ ИМА НОВА СЕРИЯ.........."ЕВРОПА В ПЛАМЪЦИ"
  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Не само подобни малоумни "призиви"

    10 3 Отговор
    А самото популяризиране на подобни "призиви" е подсъдно по българското законодателство и е състав на углавно престъпление срещу държавата впрочем ! Но явно държава няма вече и държавни органи които да си вършат работата в тази овладяна от атлантически нацисти парламентарна диктатура за жалост. Всичко е в ръцете на хората и ако си траем тези хора ще ни унищожат и като народ и като държава
  • 147 Йенс Столтенберг е чисто луд !

    11 4 Отговор
    Шефът на НАТО призова за удари по военни цели в Русия...... а ядрените оръжия били за красота ......
  • 148 Историк

    8 8 Отговор

    До коментар #143 от "Мишел":

    Обазалагам се, че такъв доклад няма и "източника" ти пак е някой руски "официален" сайт/медия.

    Коментиран от #164, #170

  • 149 альошка

    6 7 Отговор

    До коментар #112 от "НАТО ВЪН":

    мутрафона вън
  • 150 "НАТО ВЪН" моментално

    7 3 Отговор

    До коментар #140 от "Жълти книжки":

    жълта книжко атлантическа

    Коментиран от #155

  • 151 Историк

    5 7 Отговор

    До коментар #126 от "Изрод":

    Ако исках да слушам руска пропаганда щях да си пусна Салавьов.
  • 152 Сесесере2🤢🤮

    3 8 Отговор

    До коментар #91 от "456":

    Хората семейства имат пари трябва да изкарат какво му е лошото да ходят да работят това което са учили, всеки ще умре рано или късно въпросът е да живееш свободно И най-вече НЕ под блатарски режим
  • 153 Зелен Демократ

    9 1 Отговор
    Колегата Столти, известен с това, че е ръководел и участвал в какво ли не, но не разбира от нищо!
    Министър в Норвегия- наркомански скандали и провал!
    Отговорник в международни напъни за ваксиниране на децата по Света с "иновативни" ваксини и методи, награден за това, но неразбиращ нищо от медицина!
    Ръководител в политиката на Зелените иновации, отново проявил се и похвален, разбира се без нищо да разбира от това!
    Шев на силовата корпорация Отан(Нато), глупост след глупост, некадърност и излагации, свил юмруче като представител на Хитлеровата младеж, но нищо неразбиращ от отбрана, може би само от война и фиктивно изписване на оръжия!?
    Или както казвахме- кадрите решават, с такива кадри, толкоз!
  • 154 стоян

    4 3 Отговор

    До коментар #8 от "Калпазанин":

    До 8 ком - много духовно - ти ли го измисли или готови ви ги раздават от руското пасолство
  • 155 Жълтоблатник

    7 8 Отговор

    До коментар #150 от ""НАТО ВЪН" моментално":

    НАТО ще бъде тук и утре и други ден и следващата година какво му е толкова трудното да го разбереш примири се с реалността или започни хапотерапия

    Коментиран от #158, #159

  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 Мишел

    5 3 Отговор

    До коментар #99 от "абе путлеропрошак":

    Украйна никога не е била ядрена държава и САЩ НатО бяха тези, които твърдо настояха Русия да прибере целия ядрен арсенал на СССР, за да не се появят още 3 нови ядрени държави.
  • 158 Долу окупацията на НАТО

    10 2 Отговор

    До коментар #155 от "Жълтоблатник":

    Долу окупацията на ФАЩ !
  • 159 Ъхъъъъъъ мозък

    8 3 Отговор

    До коментар #155 от "Жълтоблатник":

    (НАТО ще бъде тук и утре и други ден) .......ама докато бомбите почнат да падат мозък.....

    Коментиран от #165, #173

  • 160 Зелен Демократ

    11 1 Отговор
    Помислете кого ще пращат на война, те ли ще идат, децата и внуците ли им, не! Вашите, така че всички, които искат война или подкрепят този нетрадиционен колега Да Заминават Веднага За Украйна! Всичко останало са празни приказки!
  • 161 Ночко

    3 3 Отговор

    До коментар #13 от "Ще има атомна тояга руска!":

    Това е само в твоята глава!
  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 ПРОСТО КИРО И ШАЙКАТА НИ УНИЩОЖАВАТ

    7 3 Отговор

    До коментар #100 от "Реален свят":

    РЕАЛНО НА ДЕН ПО 500 БАНДЕРОФАШИСТИ ЛЕТЯТ В НЕБЕСАТА КЪМ БАНДЕРА! ТА ГРОБИЩАТА В ОСРАИНА СЕ ГЛЕДАТ И БРОЯТ ОТ КОСМОСА!

    Коментиран от #179

  • 164 Мишел

    4 2 Отговор

    До коментар #148 от "Историк":

    Губиш. Докладът стоя цяла година на сайта "Публични доклади на Пентагона " и сега е в архива на сайта , откъдето срещу платени няколко долара ти го пращат.

    Коментиран от #168

  • 165 Опааа

    1 7 Отговор

    До коментар #159 от "Ъхъъъъъъ мозък":

    Ц, объркал си се с русначетата, които щяха да "гарантират" на арменците нещо, а като Азербайджан подпука арменците и руснаците изведнъж се сетиха, че имат работа другаде.
  • 166 Няма досега

    4 6 Отговор

    До коментар #136 от "Лудия за връзване":

    в световната история две съседни държави да воюват, но едната да има забрана да стреля по цели в другата(която е и агресор) и да навлиза в нейна територия.
  • 167 10 годишен мандат на този побъркан

    9 2 Отговор
    Йенс Столтенберг..... и до къде го докара недоразумението.
  • 168 Историк

    2 2 Отговор

    До коментар #164 от "Мишел":

    Ти нали си имал достъп до него. Дай да го видим. Само не ми казвай, че "е си се сетил" да си направиш копие. Такава "разгромяваща" информация няма да я пропуснеш.
  • 169 Къде са трафопостовете на

    4 1 Отговор

    До коментар #162 от "Алоооо, достойни българи":

    НДК-то ?

    Коментиран от #171

  • 170 ИЗТОЧНИКА ЗА ТЕБ Е

    6 1 Отговор

    До коментар #148 от "Историк":

    СОЛОМОН ПАСИ И МАЙНАТА МУ НА ПРАВОСЛАВИЕТО! ГНУСЕН МИРИЗЛИВ ЮДЕЙ!
  • 171 Резил

    5 4 Отговор

    До коментар #169 от "Къде са трафопостовете на":

    Русофилите с трафопостове ли ще воювате, като господарите ви?

    Коментиран от #207

  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 Сесесере2🤢🤮

    5 7 Отговор

    До коментар #159 от "Ъхъъъъъъ мозък":

    бомби в България НЕ падат за бъдещето може само да се спекулира това че някoй си Z нещо бълнува или заплашва НИЩО не значи!

    живеем си живота и е прекрасно с НАТО и ЕС !! понимайшш??

    Коментиран от #178, #180

  • 174 За офанзивата

    5 8 Отговор
    в харковска област. Украинците ги гледаха с бинокли и дронове как пристигат, формират боен ред по границата, но нямаха право да стрелят. Ако ги бяха подпукали с ракети, дронове, артилерия още при идването им с конвоите далеч нямаше да стане така. В същото време руснаците си стреляха по украинска територия, по Харков също.

    Коментиран от #189

  • 175 Баааааси логиката малоумна

    5 2 Отговор
    (Да гори, нека всичко да гори, нека света да изгори......няма само украинците да страдат я)
  • 176 селянин

    2 1 Отговор

    До коментар #124 от "личи си, че си селянин":

    Аз гласувам за когото си пойскам и не се съобразявам със никого, докато вие сте се унизително навели, защото гласувате за когото ви кажат, това е огромната разликата между нас господин гражданино.
  • 177 Дийн Рид

    4 1 Отговор
    Гнусни подстрекатели.
  • 178 А ти много ли искаш

    6 2 Отговор

    До коментар #173 от "Сесесере2🤢🤮":

    бомби в България ДА падат ? Дори само риск за това да има, защо трябва да си го причиняваме? Ние с руснаците какво имаме да делим освен празника 24 май ?....

    Коментиран от #181

  • 179 Орк математик

    3 2 Отговор

    До коментар #163 от "ПРОСТО КИРО И ШАЙКАТА НИ УНИЩОЖАВАТ":

    Тия темпове ще спечелят значи точно след три...ВЕКА
  • 180 Ъхъъъъъъ мозъккк

    8 3 Отговор

    До коментар #173 от "Сесесере2🤢🤮":

    "бомби в България НЕ падат" и хич и за по малко даже САЩ и Великобритания през ВСВ не помляха София нали ?.....Абе младежи я по сериозно ако ви е възможно де

    Коментиран от #187

  • 181 Планова икономика и червена пропаганда

    4 6 Отговор

    До коментар #178 от "А ти много ли искаш":

    Аз лично съм засегнат от тоталитарния червен режим който москалите натрапиха на България 1945 и беше активен до 89-та

    има и много други хора като мене.. много хора
  • 182 Ужас(истински)

    4 2 Отговор

    До коментар #117 от "Историк":

    Блазе ти, че ти като птицата Феникс няма да пострадаш от ЯО! Може пък да не си от атоми и молекули, знае ли човек...

    Коментиран от #185

  • 183 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 184 Безпристрастен

    5 4 Отговор
    По дла сбирщина,от самото създаване, като държава.Целенасочено тласкат марионетките си,да преминат към гореща фаза.Незалежмая удря, и руснака ще бъде принуден да отговори реципрочно.Което рязко ще увеличи жертвите и от двете страни - военни и цивилни.Съпроводени от о громни разрушения,на инфраструктурата в незалежная.Това е план,за тотално унищожаване на самата незалежная.Което ще се отрази и на руснаците,като жертви и унищожена инфраструктура.Знаят,че зеления е пътник.Знаят ,че руснака ще отцепи Одеса и Николаев.Остава им другата мр ъс нишка цел- колкото може повече жертви и милиардни загуби от унищожени сгради,производства,складови бази,цялата стратегическс инфраструктура на незалежная.Повече жертви,повече кръвна вражда за десетилетия между двата народа- това е на опасното и страшното.Защо Те не разрешиха на клоуна да използва техните доставки срещу руснака? Утре ще си измият ръцете с европеиските з дници.
  • 185 Историк

    2 2 Отговор

    До коментар #182 от "Ужас(истински)":

    Даже ужаса ви е ФЕЙК.
  • 186 Говоря си от време на време с

    3 1 Отговор
    един познат, знам шеф е на един от военните заводи в Магнитогорск. Човека каза че само за 2 седмици производството на тежки боеприпаси е нараснало почити 3 пъти. Поточните линии работят в режим вече тежки боеприпаси каквито до преди две седмици не са произвеждали
  • 187 Цената на славата

    3 5 Отговор

    До коментар #180 от "Ъхъъъъъъ мозъккк":

    падали се бомби МОЖЕ БИ пак ще падат...

    значи ли това че ще изчезне България или София???

    Алоооо над 1300години сме държава НАЙ СТАРА В ЕВРОПА!!! През всевъзможни трудности сме преминавали и сме се запазили и нищо не може да ни спре и за в бъдеще, понимайшш??

    Коментиран от #188, #195

  • 188 Историк

    5 5 Отговор

    До коментар #187 от "Цената на славата":

    Той се напъва, щото не иска да се знае, че Сталин лично е одобрил бомбардировките над София и даже е настоявал да продължат дори след като е взето решение за спирането им.

    Коментиран от #191

  • 189 Валхала ⚔️

    2 8 Отговор

    До коментар #174 от "За офанзивата":

    Поклон пред украинските герои които въпреки всички трудности и ограничения по-малка численост по-малко въображение устояват на блатните орк пълчища

    СЛАВА НА ГЕРОИТЕ
  • 190 С думи прости

    6 1 Отговор
    "Гответе се за мобилизация" ви казва този пумпал неадекватен

    Коментиран от #193

  • 191 Ленин🍌🍌

    4 11 Отговор

    До коментар #188 от "Историк":

    Комунистическия болшевишки режим е причинил толкова вреди на България за 50 години колкото турците не са ни причинили за 500

    Който не го вдява това въпреки всички доказателства не заслужава да се нарича БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН
  • 192 Йенс Столтенберг

    8 2 Отговор
    Още преди 18 години е бил освидетелстван и лекуван в психодиспансер впрочем ! Не е майтап. Явно състоянието му допълнително се е влошило и основният въпрос е защо е още на този пост
  • 193 Хммм

    1 4 Отговор

    До коментар #190 от "С думи прости":

    Накратко, това е поредната руска опорка, с която ще "плашим" за да сеем раздори и се опитваме да печелим гласчета на изборите.
  • 194 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 195 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 196 Мнение

    12 2 Отговор
    Това е е агресивна война срещу Украйна неуважаеми генерални секретаре а а агресивна война срещу руската федерация от страна на колективния запад под давлението на най- голямото зло в човешката история САЩ! Те изкараха руската мечка от бърлогата й,и знаят много добре защо! Но да знаят, че никога няма да я победят,а победените ще са те!
  • 197 Мишел

    4 1 Отговор
    Днес Русия освободи населения пункт Архангелское, който е 54-тия за последните 63 дни.
    Пробивът при Клещеевка се разширява и удълбочава, защото Сирски изтегли войски от тази част на фронта, за да спира пробива при Волчанск- Липци.
  • 198 ЧАОШЕСКУ

    6 7 Отговор

    До коментар #195 от "Ъхъъъъъъ мозъккк":

    Не знам за какви рискове говориш блатарите нямат достатъчно конвенционална мощ и затова само дрънкат ядрена карта с някакви ракетки от разстояние zaплашват

    НИЩО не може да се случи тук, първо трябва Одеса после Молдова после та и Румъния където ще е най-голямата база на НАТО ! Да стигнат до Молдова или Румъния тогава ще ти обърна пак внимане ай бегай сега да четеш колко военни успехиса постигнали днес кръвожадните Z орки

    Айде малко по-реалистично иzвади си главата от червения Zа дник
  • 199 Голем смех

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Селянин":

    Днес в селския хоремаг сте се подкарали от рано :) хахахахааха:) внимавайте да не си докарате някой инфаркт, щот сте на години вече :) хахахахааха
  • 200 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 201 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 202 74738р8

    3 3 Отговор

    До коментар #70 от "бебето":

    Доказано е че прекалено много ботокс влияе на психиката

    То от самото му името се вижда че токс ичен
  • 203 Голем смех

    3 1 Отговор

    До коментар #201 от "Иван":

    Не му обръщай внимание на тоя, тия като то него са такива мишоци, че освен пишат простотии по форумите не им стиска за нищо друго, ако го срещнеш очи в очи ще се наака :) хахахахааха
  • 204 Мишел

    7 2 Отговор
    Днес руската армия освободи и Ивановское, Харковска област . Това е 55-то населено място, освободено за последните 63 дни.
  • 205 любител

    7 1 Отговор
    то бива бива простотия ама тоя столчо удари тавана. пълни малоумници ни тласкат към гибел.
  • 206 Перо

    10 2 Отговор
    А Ирак, Сирия, Либия, Афганистан, Сърбия, нямаха ли право на защита? Украйна не е член на НАТО и ЕС и тази война е изцяло и само от компетенцията на ООН и никой друг!

    Коментиран от #210

  • 207 Прост0

    0 4 Отговор

    До коментар #171 от "Резил":

    Толкова си могат блатарите
  • 208 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 209 Е ТЕ ТОВА Е ПРОПАГАНДА

    1 1 Отговор
    Известен руски канал за военни блогъри, награждаван от Кремъл, обяви, че е открил "Медийно училище" на Балканите, което вероятно подкрепя усилията на Кремъл да разшири обхвата си в международното информационно пространство.
    Каналът в Телеграм "Рибар" заяви на 25 април, че е открил "Медийно училище "Рибар" на Балканите" и че екип на "Рибар" е прекарал изминалата седмица в Сърбия и на територията на Република Сръбска (сръбското политическо образувание в Босна и Херцеговина).
  • 210 Перко Наумов

    3 5 Отговор

    До коментар #206 от "Перо":

    Ами Перко да бяха им помогнали а не да се крият като мишки Като са много ербап да помагат Руснаците изоставиха Югославия изоставиха Армения и се изпокриха от страх

    Коментиран от #215

  • 211 ЩЕ ИМА СРЕЩА БАЙДЪН И ПУТЛЕР

    1 5 Отговор
    И ЩЕ ИМА МИР, ГРАНИЦА ПО РЕКАТА И БАЙДЪН ПАК ПРЕЗИДЕНТ, УКРАИНА ПЛАТИ ЦЕНАТА ЗА БАЙДЪН, РУСИЯ ОБИКАЛЕНА ОТ НАТО ОТ ВСЯКЪДЕ - АКВАРИУМ
  • 212 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 213 Ксаниба

    9 0 Отговор
    Нато губи войната в окраина и веднага почва да агресира!!!
  • 214 стоян георгиев

    1 8 Отговор

    До коментар #131 от "Изрод":

    Да и груз 200 синвърви.днес мина 500000 руснака.за сметка на това средната заплата в русия падна на 200 долара.все успехи за путлер .та дерзайте другари.

    Коментиран от #218

  • 215 Перо

    11 1 Отговор

    До коментар #210 от "Перко Наумов":

    Хората спазват международното право и не са ампутирани от отговорност малоумници! Щом са ербап толкова от джендърията защо не ударят Русия, да видим какво ще стане после, а “смелостта” на евроатлантиците стига до коктейлните маси в НДК!
  • 216 дядото

    10 1 Отговор
    ясно е,че на този човек не му пука ако украйна бъде превърната в пустиня.пък и целия свят.нато бил отбранителен съюз.не,той е агресивен и завоевателен,прокарващ имперските интереси на англия и сащ.

    Коментиран от #219

  • 217 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 218 Цензура

    4 2 Отговор

    До коментар #214 от "стоян георгиев":

    На всеки загинал на фронта се падат трима тежко ранени. Досега Русия е пратила във войната 900 000 войници. Обясни как 900 000 армия дава 2 милиона загуби в жива сила, олигoфreн. А колко е средната заплата в Русия, всеки грамотен човек може да провери в интернет.

    След като всичко свърши, всички русофоби укропофили трябва да бъдат поставени под запрещение и да им се забрани да гласуват. Недопустимо е лица с тежко дeбилство да определят бъдещето на държавата.

    Коментиран от #221

  • 219 Българин

    2 3 Отговор

    До коментар #216 от "дядото":

    "ако украйна бъде превърната в пустиня"

    И кой ще превръща Украйна в пустиня?

    Я посочи го.
  • 220 Българин

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "М00рд00р 🧌🧌":

    Кой ще го спре бе готин? Някой с лакирани нокти като теб??? Ах недей!
  • 221 Българин

    1 4 Отговор

    До коментар #218 от "Цензура":

    Само да ти кажа, че освен да си успокояваш нервите с глупави изказвания с които впрочем само показваш, че подкрепяш руския фашистки режим, няма да "дочакаш" нищо от фантазиите ти да стане, но виж, може да стане нещо друго, като например всички неофаишисти да трябва да се прикривате и да мишкувате по разни кьошета.
  • 222 САЩ..САЩ..

    2 1 Отговор
    Нешчо иская трета да станува и не само ората на холандско цветния ами и сричките други ора да страдаме нешчо ония в костюмето плямпат само баластра моабет ки и е...м....м...
  • 223 ТЪНЮ

    2 1 Отговор
    Трепииииии.
  • 224 Военен топ експерт😂

    9 5 Отговор

    До коментар #1 от "Селянин":

    Всички военни цели в обсега на оръжията в Украйна, на руска територия са легитимни за утилизиране...

    Казах !
  • 225 Готови смеПедал русофилски...

    11 5 Отговор

    До коментар #1 от "Селянин":

    Даже вече съм в Киев и сглобявам дронове за ВСУ.
  • 226 Лальо

    3 4 Отговор
    Русияяяя ела и ни вземиииии
  • 227 Тлъстака от Охайо

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "Селянин":

    Щом приритват джендърите на Умрело значи има смисъл да се гласува за възраждане :)

    Коментиран от #228, #234

  • 228 Историк

    3 4 Отговор

    До коментар #227 от "Тлъстака от Охайо":

    И кво, и за Хитлер са гласували много ....
  • 229 Бай Хай

    9 2 Отговор
    Шефа на нато е мишок.А Вовата мечок.Ха ха ха ха.Плашкотациииииии.
  • 230 Ццц

    7 1 Отговор
    Колко струва един Йенс? Лично не бих дал и един пенс, но явно има та са дали. До миналата година беше предпазлив. Сега го раздава ястреб. Да не му се счупи клюна?
  • 231 дядо поп

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "2025":

    Иде НАТО , да потъне в блато!
  • 232 бат Мишо

    4 0 Отговор

    До коментар #60 от "пиночет":

    ний от Възраждане сме приготвилив лагера кирки лопати и цимент за събарящите паметници
    И СРОК да ги направят ПО ГОЛЕМИ И ПО ХУБАВИ
    имаме ви и снимките и имената
    разбира се сичко със законни трудо дни които ще признаваме за пенсия
    и времето в лагера ще се зачита за трудов стаж
    зелените ви приятели ще ви ги слагаме за бригадири дет ви избираха за кебапчета от 1990 дося
    За да няма оплаквания че нещо ние ви юркаме

    Коментиран от #233

  • 233 бат Мишо

    3 0 Отговор

    До коментар #232 от "бат Мишо":

    ПС коит евроатлантици са осъзнаят и викат най силно
    ЗДРАСТВУЙТЕ БРАТУШКИ като дойдат руските танкове
    тях ще ги бием по малко за подареното на нацистите оръжие
  • 234 бат Мишо

    6 1 Отговор

    До коментар #227 от "Тлъстака от Охайо":

    точно така жендърляка и пасмината на гербераска хранилка църка на умряло само като чуе думата възраждане
    ТЕ ЗНАЯТ ЗАЩО
    защото бъргария ще има силна армия със силни служби защитаващи БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ И НАРОД
    срещу кражби измами и продажни договори срещу комисионни
    защото ще бъде изметена ЦЯЛАТА ИМ КОРУМПИРАНА СГАН от даващата им чадър съдебна система
    доведена до трагикомична дисфункция
    защото водещ в решенията ще бъде ГЛАСА НА НАРОДА В ЧЕСТНИ РЕФЕРЕНДУМИ
    защото на народа ще разрешим притежанието на оръжие и законната му употреба в защита на дом и имот
    КОЕТО Е ПЪРВАТА СТЪПКА КЪМ ИСТИНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ И ИСТИНСКОТО НЕ НА ПРЕСТЪПНОСТТА
    закриляна от властта -мутрафончетата
    защото ще трябва да върнат ВСИЧКО ОТКРАДНАТО в мародерски приватизации и надупващи българия договори
    БЕЗ НИКАКВА ДАВНОСТ ЗАЩОТО ЗА ИЗМЯНАТА НА РОДИНАТА ДАВНОСТ НЯМА
    разбира се за доброволно върналите в българия откраднатото наказанията ще се облекчават и ще бъдат бити по малко
  • 235 100 години една и съща мотика

    4 1 Отговор
    РУCИЯ ТРЯБВА ДА YMРЕ! ХРОНОЛОГИЯ НА ЕДНА 100 Г0ДИШНА В0ЙНА.....
    В.Дърева
    „Pусия е aгрес0р!“, „Русия застрашава световния мир!“, „Русия настъпва!“, „Русия е абсолютното зло!“, пищи „цивилизованият“ 3апад, Който за последните 50 години извърши над 170 пpeврата, интepвенции, б0мбардировки и п0литически yбийства срещу над 180 суверенни държави и погуби между 17 и 20 млн. души, разб0мби Белград, разлюля Близкия изток, истеризира, рекетира и тр0ви Европа с „руска заплаха“, за да я омаломощи, превземе и подчини. Същият Запад, който за последните 18 години организира и финансира серия държавни пpеврати, наречени „ЦBeтни peволюции“.
    3ападът обича Русия. Искрено! Особено – нейната безкрайност, нейните гори, реки, жито, нефт, газ, въглища, yран, никел, олово, цинк, в0лфрам, желязна руда, злато, сребро, платина, скъпоценни камъни… А цялото това богатство се намира (недемократично някак) на някаква руска територия – черна несправедливост, която обижда и огорчава чувствителния 3апад. За да поправи тази въпиеща несправедливост, 3ападът хвърля всичките си усилия да превърне Русия в геополитически пигMeй, в икономически пp0сяк, да я изтласка в азиатските глъбини, а най-добре – да я натика в Ледовития океан. Да не пречи.
    100 години 3ападът не промени своята pъждясала тактика и стратегия.
    100 години настъпва една и съща M0тика.
  • 236 Ама що го повишихте

    3 0 Отговор
    Столтенберг е СЕКРЕТАРЯ на НАТО. Още не е никакъв шеф, а се явява като лице за връзки с журналистите.

    Освен това ходи по гeйпаради (има неудобни снимки). Няма как да го направят шеф. А и мандатът му на секретар отдавна изтече, но явно няма да го махнат, защото е удобна марионетка на Щатите, че имат компромати за него.
  • 237 Много

    1 0 Отговор
    скоро деменцията в бялата къща се пенсионира и политиката в голямата метрополия се променя. Остават нацитата от ЕС, но те нямат ресурси и се давят в дългове. Шоуто приключва.
  • 238 Юръп

    1 0 Отговор
    Пълен ненормал.Палячо дърпан от янките.
  • 239 кокъл Столчо

    1 0 Отговор
    Ангелите вече пътуват за теб....А каракоджите се точат за него кокалак.....
  • 240 ан фанг

    1 0 Отговор
    с песни го чакат Дяволите с пържени материали....Байрям ще бъди
  • 241 Нели

    1 0 Отговор
    Покрай военните цели се разрушават детски градини и болници. Така загиват невинни хора. Тези държави който са далеч от Украйна им е лесно, но и те ще усетят тръпката от войната. Дори войната може да се премести на тяхна територия. Има поговорка; двама като си мерят гегите не си подлагай задника, защото е опасно. Ако има български села в Украйна, трябва правителството ни да приеме хората в България.
Новини по държави: