Last news in Fakti
  Тема: Украйна

12 Юни, 2024 15:51 1 949 88

Предложение: ЕС да приеме руснаците, които са против Путин

  • русия-
  • ес-
  • руснаци-
  • война-
  • владимир путин-
  • украйна-
  • путин-
  • убежище-
  • дмитрий гудков-
  • мигранти

За да се подкопае режимът на Путин, трябва да се насърчи както изтичането на пари от Русия, така и изтичането на квалифицирани кадри

Предложение: ЕС да приеме руснаците, които са против Путин - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Представители на руската опозиция ще обсъждат с европейски официални лица разширяването на възможностите за миграция от Русия към страните от ЕС. Една от предлаганите мерки е въвеждането на "преселническа карта". Идеята е притежателят на този документ ще получава лесно разрешение за пребиваване в някоя от страните от ЕС, ще може да открие банкова сметка, да наеме имот или да си намери работа. Отливът на образовани и заможни руснаци може да отслаби икономическото състояние на Руската федерация и в същото време да "създаде сериозни предизвикателства за режима на Путин", се казва в проучване за руската миграция към Европа, представено на 11 юни.

Изследването и съответният доклад са изготвени от новия мозъчен тръст Център за анализи и стратегии в Европа (Center for Analysis and Strategies in Europe - CASE), чийто експертен съвет от Русия включва Дмитрий Гудков, Сергей Алексашенко, Владислав Иноземцев, Андрей Мовчан и Дмитрий Некрасов.

Още новини от Украйна

Повечето руски мигранти изкарват над 3000 евро месечно

От CASE предлагат на властите в страните от Европейския съюз да разработят правни норми за масова миграция на руски граждани в ЕС, заяви руският опозиционен политик Дмитрий Гудков пред ДВ. Той уточни, че в момента има различни ограничения, с които се сблъскват руските граждани в някои европейски държави, включително невъзможност да получат разрешение за пребиваване или отказ за откриване на сметки в европейски банки.

Проучването на CASE показва, че мнозинството от напускащите Русия са финансово обезпечени и образовани хора с антивоенни възгледи. "Новите мигранти от Русия имат европейски възгледи, противопоставят се на войната и с право могат да бъдат наречени "руски европейци". В хода на изследването експертите са интервюирали 3500 руски граждани, живеещи във Франция, Германия, Полша и Кипър. А резултатите сочат, че значителна част от напусналите Русия - над 81% - имат висше образование. 60% от анкетираните са заявили, че месечните им доходи са 3000 евро или повече. "Тази категория граждани не само не се нуждае от помощи, но и има значителен принос за икономиката на ЕС", казва Гудков.

"Преселнически карти" за руснаци

Авторите на доклада предлагат нов механизъм за привличане на икономически мигранти от Русия към ЕС. А именно: специална "преселническа карта" за руснаци. Валидността на документа може да е една година - с възможност за удължаване на срока на действие. По време на този "пробен период" притежателят на картата трябва да докаже, че има завършено висше образование и работа или е открил собствен бизнес, че има жилище или го дава под наем в ЕС, че е живял три четвърти от времето в страната, издала разрешението за пребиваване и че владее един от европейските езици. Обсъжда се и изискването кандидатите да предоставят доказателства, че в Русия притежават достатъчно активи, за да могат да се издържат в чужбина.

"Сега стратегията за подкопаване на режима на Путин трябва да включва режисирано "кръвопускане": насърчаване на изтичането от Русия както на квалифицирани специалисти, така и на пари на бизнеса, който не участва във войната", се посочва в предложението. Възникващата нова диаспора от Русия има политически потенциал: тя може да играе важна роля при промените в Русия след диктатурата на Путин, а такава общност ще бъде възприемана в Европа и на Запад като "близък и съюзник, а не като враг", се подчертава още в документа.

Около 300 000 руснаци, които вече са напуснали родината си след избухването на войната в Украйна, но искат да живеят в ЕС, биха участвали в такава програма. "Това не са активисти или опозиционери, а хора, търсещи възможности за професионална кариера, сигурно място за живеене и страна, в която децата им могат да бъдат възпитавани извън културата на омразата, създадена в днешна Русия", твърдят авторите на доклада. Тяхното предложение е въпросните преселнически карти за руснаци да бъдат издавани от европейските посолства, като се измести фокусът - от туристическите визи към новите "преселнически карти".

Това не са "добрите руснаци"

Гудков държи да отбележи още, че настоящата инициатива е насочена към премахването на дискриминацията на руските граждани в ЕС и няма нищо общо с това, което в социалните мрежи шеговито беше наречено "паспорт на добрия руснак". Зад това стои идеята за създаване на система за идентификация Worldview ID - база данни на руснаци с антивоенни възгледи. "Тази идея беше опорочена и вече е загубила своята актуалност", казва Гудков.

Паралелно с това на европейските власти се предлага да разширят програмата за издаване на хуманитарни визи, за които вече има опашка. "Сигурно 95% от напусналите Русия не се нуждаят от хуманитарни визи – това са хора, които искат да работят, да печелят пари и да плащат данъци. Те не се нуждаят от никакви помощи. Просто предлагаме различни варианти за преселване в ЕС, като не е задължително това да бъде с карта за мигранти", допълва Гудков.

В противен случай една част от напусналите ще продължат да се връщат обратно в Русия и да участват във възстановяването на икономиката на страната, а други могат да се разочароват от Запада, "ако не се прави разлика между режима на Путин и хората със съвременни, либерални възгледи, превърнати в негови заложници".

Автор: Алексей Стрелников


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    12 22 Отговор
    Германската енергийна компания "Унипер" съобщи, че окончателно прекратява дългосрочния договор с "Газпром" за доставки на газ, предаде Ройтерс. Договорът така и не се изпълнява през последните две години, от началото на руската инвазия в Украйна .
    "Унипер" изтъкна, че това решение е станало възможно след решението на Арбитражния съд от 7 юни, което е присъдило на компанията компенсации от над 13 милиарда евро заради щети, причинени от недоставен от "Газпром" природен газ след средата на 2022 . "Решението на съда дава правни основания на компанията да приключи отношенията си с "Газпром експорт", заяви главният изпълнителен директор на "Унипер" Михаел Люис. От компанията уточняват също , че това е само първото от поредица дела , които водят срещу Газпром ,а само други немски компании са завели такива за над 80 милиарда евро .
    Да допълня това е само една компания от само една държава , общо от ЕС има заведени над 30 такива дела , включително от България , за обща сума надхвърляща над 8 пъти настоящата капитализация на Газпром , тоест дори малка част от тях да бъдат удовлетворени , това означава директен иск за обявяване на Газпром във фалит !!!

    Коментиран от #5, #7, #31, #36, #53

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Русофил

    20 25 Отговор
    Нито един руснак в ЕС. Да се борят в расията с Путю. Всеки руснак е шпионин!
  • 4 Мозъци

    17 6 Отговор
    Хахаха.
    Дайте подслон на руснаците. Хихихи. Много умна идея.
    Да заповядат, чакаме ги.
  • 5 Русофил

    15 7 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Така законно ще бъдат взети блокираните руски пари.

    Коментиран от #20, #29

  • 6 Атина Палада

    27 5 Отговор
    Ех тия кинти бре:))) иска им се изтичане на капитали от Русия :))))
  • 7 Анализатор

    15 27 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Браво, ГАЗПРОМ - ДЕКАПИТАЛИЗИРАН, А РУСИЯ - ДЕПУТИНИЗИРАНА, ЕВРОПА - ДЕРУШИЗИРАНА, а БЪЛГАРИЯ ДЕПУТИНИЗИРАНА!!!
  • 8 честен ционист

    33 6 Отговор
    96% от руснаците се заклеха във Вова.

    Коментиран от #12

  • 9 АУУУУУ

    11 16 Отговор
    Стокхолмският арбитраж предостави на германската Uniper правото да прекрати договорите с Газпром и да поиска компенсация за загуби в размер на 13 милиарда евро за газ, който Газпром не е доставил от 2022г. Възстановяването може да бъде приложено към иззетите активи на Русия.
    Припомням, че Радев, служебните му кабинети, Нинова, Копейкин, Делян Добрев и цялата руска банда ревяха, че Газпром ще осъди България, заради спрения газ, а не обратното.

    Коментиран от #16

  • 10 Майна

    12 8 Отговор
    Не , благодаря ! Като знам какви лъжливи лисици са не ги искам в ЕС .
  • 11 Хаха

    30 6 Отговор
    300 000 "демократични" руснаци напуснали родината си срещу 15 - 20 милиона украинци, няколко милиона от които са в Русия... Та къде е демокрация и къде диктатура, казвате...

    Коментиран от #33

  • 12 Хаха

    8 23 Отговор

    До коментар #8 от "честен ционист":

    След Смъртта на
    Бункерния ПИЗДЯК

    96,6% ще го кълнат, плюят
    И какво ли не .
    Ще бъде голям
    Цирк .

    Коментиран от #40

  • 13 Механик

    23 1 Отговор
    А когато и това помогне колкото санкциите, какво ще виете тогава?
  • 14 Няма Руснак против Русия

    26 4 Отговор
    Това ще е като да вкарат троянски кон.

    Коментиран от #25

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Хаха

    19 5 Отговор

    До коментар #9 от "АУУУУУ":

    Бауууу.... Арбитража дали е преценил форсмажора с терористичния акт - взривяването на Северните потоци!? Или това според арбитража не е тероризъм, а сигурно "чикирики"....

    Коментиран от #22

  • 17 Предложение

    11 3 Отговор
    Всяка страна да поеме толкова руснаци, колкото украинци. Колективните се замоизяждат и прострелят в главата
    :))
  • 18 какво ще ПРАВИТЕ ОТ ТИЯ ПРЕДАТЕЛИ !

    12 5 Отговор
    ЗАЩО СЪБИРАТЕ САМО БОКЛУКА ОТ ЦЯЛ СВЯТ ?
  • 19 Работни и Кадърни

    12 5 Отговор
    Руснаци в Европа .

    А В Русия ще вкарват
    Православни Талибани
    От Афганистан да работят за Капейки.

    Какъв Стратег , какъв Гений
    Е Дъртия
    Сатрап.

    Хахаха
  • 20 😆😆😆

    13 2 Отговор

    До коментар #5 от "Русофил":

    И какво му е законното на незаконен съд🙄 - 😆😆😆
    Все едно да нямаш сестра, а от Европейския Съюз казват, че е простирутка🙄 -👏👏👏
  • 21 мдаааа

    13 2 Отговор
    Търсите си белята , с тези ватници ...
  • 22 АУУУУУ

    6 12 Отговор

    До коментар #16 от "Хаха":

    Припомням, че Радев, служебните му кабинети, Нинова, Копейкин, Делян Добрев и цялата руска банда ревяха, че Газпром ще осъди България, заради спрения газ, а не обратното. Опорките че ето сме длъжни на Газпром и Лукойл ПАДАТ🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #35

  • 23 Тъпото

    22 1 Отговор
    Изгониха десетки шпиони на Путин, а сега ги канят с хиляди 😂 Тоя Вовката, наистина е стратег!
  • 24 Никой

    21 0 Отговор
    Това е чудесна новина за Русия. Ще напълни ЕС със терористи.разузнавачи на ФСБ и ГРУ както и руски мафиоти. За съставяне на легенди ФСБ са майстори.
  • 25 да питам

    2 14 Отговор

    До коментар #14 от "Няма Руснак против Русия":

    И що си мислиш , че Путю е русия ?
  • 26 Гориил

    17 1 Отговор
    Веднага има смисъл да предупредим, че такива руснаци са малка шепа и отдавна имат двойно гражданство.

    Коментиран от #49

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Чочл

    6 0 Отговор
    Супер......ще се напълни с шпиони😀
    Редно е които са против Байдън да отидат в Русия
  • 29 гост

    2 11 Отговор

    До коментар #5 от "Русофил":

    Те блокираните са си отделно , тези са си от Газпром или каквото остане от него !! Рекох да им спестя останалото , ама ще го кажа !!! При влязъл в сила съдебен акт ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ в ЕС трябва да оказват съдействие за прилагането му !!! Тоест "турския " поток за Орбанчо и Вучич както и за всички останали отива на кино веднагически , след като Унипер извади изпълнителен лист или поне трябва да превеждат паричките за газа не на Газпром , а на сметката на съда !! Хахахахахах !!

    Коментиран от #48

  • 30 СЪБРАХА УБИЙЦИ И КАНИБАЛИ ОТ ИДИЛ ......

    9 2 Отговор
    СЕГА ЩЕ СЪБЕРАТ И РУСКАТА КАЛ ДЕТО ЩЕ УМРЕ НО РАБОТА НЯМА ДА ПИПНЕ , А ГЕРМАНЦИТЕ В 17 ЧАСА ЩЕ СА СЕ СКРИЛИ И ЗАЛОСТИЛИ ЧЕ ГЛАДА Е ПО - СИЛЕН ОТ ВСИЧКО !
  • 31 дончичо

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    ама ти верно си гост
  • 32 Никви руснаци!

    4 8 Отговор
    "Хубаво е там, където ни няма" - стар руски лаф!
  • 33 Атина Палада

    16 2 Отговор

    До коментар #11 от "Хаха":

    Имаше статистика от ЕС за избягалите украинци в ЕС.. Данните сочеха, че 4 милиона украинци се влезли на територията на ЕС от началото на СВО...
    Останалите са избягали в Русия.

    Коментиран от #38

  • 34 Абсурдистан

    8 1 Отговор
    Да не стане като с бежанците - напълнихме се със всякакви джихадисти!
  • 35 Мдаа

    5 2 Отговор

    До коментар #22 от "АУУУУУ":

    То ако зависеше от споменатите от теб образи, вече щеше да сме осъдени от Газпром.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 ДЕМОГРАФИЯ

    8 0 Отговор
    А какво ще прави Европата ако тези квалифицирани кадри се върнат в Русия?
  • 38 Хахаг

    1 5 Отговор

    До коментар #33 от "Атина Палада":

    Явно си Луд .
    Че и си вярваш
    На Глупостите които пишеш

    Коментиран от #52

  • 39 Какво чакаш,че не си емигрирал?

    1 3 Отговор

    До коментар #15 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Не си нормален или не си бял?

    Коментиран от #46

  • 40 честен ционист

    12 1 Отговор

    До коментар #12 от "Хаха":

    Ти май не си разбрал, че Вова е ИНСТИТУЦИЯ и че след днешния Вова ще дойде нов, по-висок и по-млад.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 А Пък Раша

    3 11 Отговор
    Искаше
    Нашите Русофили .
    Но никой не изяви желание да се изсели
    В Блатото на Чудесата.
    В Пасолството вече
    Знаят
    Русофилки няма
    Има Платени Подлоги
    И Капейки.

    Коментиран от #83

  • 43 ренегатолог

    13 2 Отговор
    Проучването на CASE показва, че мнозинството от напускащите Русия са финансово обезпечени и образовани хора.
    1.те получиха отлично безплатно образование в Русия.
    2. Те спечелиха големи пари в" лошата " Русия, при лошия Путин.
    В Европа те не биха спечелили такива пари .
    Заключение: това са ренегати
  • 44 Феникс

    5 4 Отговор
    Е хайде сега и най зомбирания руснак няма да иска да живее в този содом и гомор! :)
  • 45 кюмюра от Драгалевци

    11 2 Отговор
    Т,е предателите са руски европейци!
    Това е поредното купуване на предатели което беше извършено у нас след 1989 г та до сега .
    Още сърбаме попарата на Мавъра , Толупа , Онуй дето му викате Цар (цар или цяр не можа да ви изцери ) .
    Цлаби и предатели е имало винаги , даже ако се върнете в българската история през 500 години - филми , истории , книги , автентични материали и пр. и пр .
  • 46 честен ционист

    12 1 Отговор

    До коментар #39 от "Какво чакаш,че не си емигрирал?":

    За какво му е да емигрира, при положение, че България много скоро ще е част от Русcкий Мир?
  • 47 Софиянец

    13 2 Отговор
    Евроатлантическите изтривалки са в истерия след евро изборите, покрайна у канала 😂
  • 48 Гориил

    11 2 Отговор

    До коментар #29 от "гост":

    В условията на санкционно беззаконие това е невъзможно. Всички решения на вашите съдилища са неизпълними и ще доведат до насрещни искове в бъдеще за много повече пари. Не се хващайте в капан.

    Коментиран от #58

  • 49 ха ха хааа

    1 2 Отговор

    До коментар #26 от "Гориил":

    Бая голема шепа е , Маймуне ... 🤭😁
  • 50 Ти си

    5 0 Отговор
    Това ли ще са новите сирийци и украинци ?
    Или тях няма да ги храним ......
  • 51 Да бе да

    10 2 Отговор
    Русия ще им помогне да се измъкнат с парите и, ли?

    Елциното време отмина отдавна.
    Пак както със санкциите ще изпишат веждите на Русия. Русия ще се отърве от продажниците. А Сорос ще се чуди откъде да набира протестанти.
  • 52 Атина Палада

    5 2 Отговор

    До коментар #38 от "Хахаг":

    Кое е глупост бе? Ами толкова са влезли в ЕС показваха данните... Останалите.... колко са си останали в Украйна и колко са избягали в Русия... нямаше данни.. Защото тази статистика беше от ЕС... И в нея бяха данните само за бройката украинци, които са на територията на ЕС!
    И данните показва ха 4 милиона..
    А това, че вие нищо не четете,си е ваш проблем... Хем сте невежи и не знаете нищо, а пък някой който е чел и напише нещо тук, го отричате, без да си имате и на представа за темата.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Като по правило

    11 0 Отговор
    всички притежатели на преселнически карти ще са руски агенти наградени да живеят в мръсния джендарски запад. Един няма да има от истинската опозиция, разбира се всички ще твърдят, че мразят Путин до дъното на неразбираемата си руска душа.
  • 55 Гост

    3 0 Отговор
    Как ще отсявате агентите?
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 възползват се

    4 6 Отговор
    от европейските свободи и се заселват на всички хубави места, купуват имоти и после имат претенции, че било тяхна територия. Не случайно "миролюбива" Русия е с най-голяма територия, заселват се, Матушка Русия идва да ги асвабаждава, превръщат територията на кочина и продължават напред. У нас са купили 500 000 имота по морето, да се готвим за асвабаждението, заканват се, че Варна щяла да заприлича на Мариупол.

    Коментиран от #62

  • 58 гост

    7 7 Отговор

    До коментар #48 от "Гориил":

    Никой никога не е налагал санкции на Газпром , нито го е карал да НАРУШАВА ЕДНОСТРАННО международни договори , като променя условията без съгласие на контрагента !! На Газпром нито му е първия път да бъде осъден , нито ще му е последния и досега за всички предишни му се наложи да си плати като поп и то милиарди , на Украйна , Полша , Финландия и други , но този път сумите са такива , че просто няма откъде да ги извади , особено в сегашното положение !! И да те осветля , това не е само ЕВРОПЕЙСКА работа , след отказ за изпълнение това чрез Световната търговска организация се претендира в цял свят и ВСИЧКИ държави поддържащи търговски отношения с Газпром трябва да ги прекратят или да съдействат за изпълнението !! Само гледай и реви !!
  • 59 ИНЖ1

    1 7 Отговор
    Трябва да се даде възможност на руски лекари, инженери, IT специалисти и др. да емигрират в ЕС.

    Коментиран от #60

  • 60 Гориил

    8 0 Отговор

    До коментар #59 от "ИНЖ1":

    Без плащане на данъци, ипотеки, издръжки, полицейски глоби и т.н. никой от тези хора няма да напусне Русия. Нека ви напомня веднага, че повече от 90 процента от руснаците имат всички тези задължения.Освен това руснаците, свързани с държавни тайни, нямат право да напускат страната за период от 5 до 25 години. Много европейски държави и САЩ обаче имат подобни закони.
  • 61 ЕСССР

    12 1 Отговор
    Хахахаха, искренно се смях на поредното малоyмно предложение на гениалните еpoгейзеpи! Давайте направете го, Путин такава армия от шпиони и спящи клетки, ще ви нашие, че в момента в който решите да му се озъбите, ще ви почука на задниядвор! Лудница от малоyмници, ама нека, нека, дерзайте, хахаха!
  • 62 Умен по цялата глава

    3 3 Отговор

    До коментар #57 от "възползват се":

    Окупаторската политика на Руския Агресор включва заселване на Етнически руснаци наречени Рускоговорящи в територии предстоящи за Окупация.Изчислили да,че 15% -20% от местното население ако са Руснаци,то с механизмите на Демокрациите страната е превзета отвътре и без оръжия....
  • 63 Бай Ламби

    6 3 Отговор
    Луди ли сте бре!!!Тва значи над 130 милиона нови емигранти.Медведев,Песков и коня стягат вече куфарите за Европата.
  • 64 вятъра на промяната

    5 1 Отговор
    По-добре руски емигранти християни, отколкото мигранти от мюсулмански страни, тарамбуки които не се стараят да се интегрират и да работят а искат само да консумират благата от социалните които ги задоволяват и паразитират с претенции за ислямизиране на държавата която ги е приютила.
  • 65 Наблюдател

    1 5 Отговор
    В коментарите се споменава как Унипер щяла да съди Газпром за причинени щети за 13 милиарда. Това може да стане само когато украинските танкове пристигнат на Червения площад на собствен ход. Това е положението. А замразените активи е препоръчително да не се пипат преди този момент. Малък факт за размишление. По времето на СССР 35% от необходимите боксити са доставяни от Конго. Преди месеци гледах видео на което президент на Африканска държава се възмущаваше как президента на Германия при своето посещение поставил условия за сътрудничество и едното от които е човекоядците да приемат джендъризма. Едно е да искаш, друго е да можеш и т.н.
  • 66 Ветеран от Протеста

    5 5 Отговор
    Бяхме в Белград на рок концерт..Сърбия е фрашкана с руснаци,Турция също...Ми да се разселват в Македония,Албания,Алжир,Тунис , Мароко...и т.н.Обаче те искат в ЕС специално....По Черноморието на България пък Най- вече.,понеже " братушките " са малък и особенно наивен народ с алчни и продажни Управляващи,което е рядко срещана комбинация.
  • 67 Рон Джереми

    3 8 Отговор
    Няма добър жив руснак.

    Коментиран от #81

  • 68 нормален

    2 6 Отговор
    Ние в България си имаме достатъчно "руснаци" . Обичат всичко руско + жужето + копейките , но живеят тук , а не искат да стегнат чимаданите и да си ходят при педя човек .

    Коментиран от #73, #78

  • 69 Муахаха, напълниха се с

    4 1 Отговор
    онженери от Африка и Азия, техните карди избягаха щото икономиката потъва и сега най-лесно квалифицирани бели християни от Русия, че е най-лесно.
    Само че там вече е само за временно правене на някакви пари и това е.
    Правиш кинти и се връщаш.
  • 70 Възрожденец

    1 8 Отговор
    На никой не са потрябвали тези въшльoвци !
    По добре да вземем индийци, по малко циraни са от московците.

    Коментиран от #72

  • 71 М даааа

    4 1 Отговор
    Интересно е как така ще се съчетаят пещерната русофобия на западняците с желанието им за прием на т. н. "руски европейци"! Многовековната им омраза към Русия и всичко руско е толкова бясна, че на практика ще приемат от Русия само изявени предатели и малобройна продажна сволач.
  • 72 Въшлйо

    2 0 Отговор

    До коментар #70 от "Възрожденец":

    Ако стане обратно , ще си останете в ЕС , ти , Урсула , Шолц и двама шофьори .
  • 73 Жужето бидето

    1 1 Отговор

    До коментар #68 от "нормален":

    А пък теб те обичат само мъже с големи
    ,,ходила,,
    И ти много ги обичаш.67
  • 74 Кандидат Милионер

    2 3 Отговор
    Изключително Наивни в Политиката българските управляващи приемат хиляди руснаци белогвардейци от царската руска армия,прогонени от Комунистическия преврат в Русия.Като резултат от това днес десетки хиляди техни наследници,развяват руски знамена по площадите с развети червени знамена на руския Окупатор на България !!!
  • 75 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 5 Отговор
    Точно обратното!!! Трябва и блокиране на банковите сметки на всички руснаци в Европа и експулсирането на всички руснаци ОБРАТНО в РОССИЯ и с Путин е свършено! Охраната му ще го обеси на Спаската кула....
  • 76 Това си е фашизъм

    1 1 Отговор
    Абсолютно реален фашизъм предлагат
  • 77 Биби Кинг

    1 2 Отговор
    Савецките унтермешани ги не штеме на земята!Да одат на Марс и Венера- да воюват тамна и да се саешават! Фнетен ли сме?

    Коментиран от #82

  • 78 Мозъчен Лекар

    2 0 Отговор

    До коментар #68 от "нормален":

    до папуас 68 Белите хора винаги обичат да живеят край топлото море, сред папуасите и копнеят за сладка Родина. Има много такива примери, британците в Индия, Хемингуей в Куба, французите в Хаити и т.н.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Опсссс

    0 0 Отговор
    ДВ ,, истината и само истината,,
  • 81 Има

    1 1 Отговор

    До коментар #67 от "Рон Джереми":

    И то много добри Американци и Европейци .
    Ти не си от тях , да знаеш !!!
  • 82 Еееее

    1 0 Отговор

    До коментар #77 от "Биби Кинг":

    Що копираш , ограничен си да измислиш нещо свое .
  • 83 То пък

    1 0 Отговор

    До коментар #42 от "А Пък Раша":

    В посолството на САЩ не знаят какви сте продажни , знаят и ви използват щото са умни .
    Нали разчитат на вашето невежество .
    Визи ще ви дават , пък разбира се , на тях им трябват миячи на чинии и теглячи на кредити .
    200 години живеят от този тарикатлък .
    А и да знаеш , прочети , Русия е втората държава по пристигнали емигранти .
    Това че не ходят от запад не значи че от други държави не емигрират там .
  • 84 Ердоган

    0 1 Отговор
    По правилно е тези руснаци, които са с Путин да се депортират и Европа ще стане рай
  • 85 Пешев

    1 1 Отговор
    Не само Европа но и България трябва да приема руснаци, защото не всички са привърженици на войната.Дори България трябва да предложи поданство на руски спортисти за да се състезават за България.
  • 86 Ненковска

    1 0 Отговор
    Българските политици не трябва да се перчат срещу Русия. Защото това трябва да правят САЩ и големите Европейски държави. Политиците ни искат с гол задник таралежи да ловят. Американците имат за цел да се водят войни по света, но не на тяхна територия. Така ще продават своето старо оръжие. България като купува на двойна цена ретро изтребители става спонсор на американската икономика.
  • 87 Загорчев

    1 0 Отговор
    Русия и нейните съюзници са повече от населението на земята. Затова САЩ създават войни далеч от тяхната територия. Не след дълго Русия и съюзниците и ще водят война на територията на САЩ. Така жителите на САЩ ще се превърнат в нестинари, защото ще газят пепел и жар.
  • 88 Потресен

    1 1 Отговор
    Всеки руснак плюс част от пишещите във факти е осъзнат или неосъзнат,но агент. Вземете Атина Палада,типична матросовка,нереализирана персона,следва путинофилия
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания