Last news in Fakti

24 Февруари, 2014 19:02 1 471 0

50 души отговарят за убийства на „Майдана“

  • майдана-
  • украйна-
  • убийства-
  • виктор янукович

Тече разследване за предумишленото убийство на 74 украински граждани по време на протестите

50 души отговарят за убийства на „Майдана“ - 1
Снимка АП/БТА

Докато бившият украински президент Виктор Янукович е в неизвестност, новата власт в Киев потърси отговорност и на неговите подчинени, съобщава ИТАР-ТАСС.

По обвинение в участие в убийствата в Киев по време на протестите ще отговарят около 50 души. Това заяви и.д. главният прокурор Олег Махницкий.

По неговите думи е започнало разследване "в предумишлено убийство на 74 граждани на Украйна по време на протестите в столичния град“.

Махницкий заяви, че делото ще разглежда "предумишлено убийство с утежняващи вината обстоятелства".

Двама високопоставени служители са задържани за отвличането и измъчването на активистите активистите Игор Луценко и Юрий Вербицки. Последният беше намерен мъртъв в гора край Киев.

Издирва се полицейският началник Сергей Асавелюк - командир на спецотряда "Сянка" към Вътрешни войски. Смята се, че той лично е командвал снайперистите, които избиха десетки хора в Киев в нощта на 18 срещу 19 февруари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: