Last news in Fakti
  Тема: Украйна

5 Юли, 2024 12:24 4 333 119

Посланието на Кремъл е ясно – подкрепата за Украйна ще бъде гибелта на Европа

  • euvsdisinfo-
  • русия-
  • ес-
  • украйна-
  • война-
  • путин-
  • кремъл-
  • владимир путин-
  • руска пропаганда-
  • руски терористи-
  • европа-
  • гибел-
  • урсула фон дер лaйен-
  • кая калас-
  • русофобия

И все пак Европа непоколебимо подкрепя Украйна и тази подкрепа няма да бъде осуетена от лъжите и манипулациите на Кремъл

Посланието на Кремъл е ясно – подкрепата за Украйна ще бъде гибелта на Европа - 1
Снимка: EUvsDisinfo

EUvsDisinfo: Кал по новите лидери на ЕС (оригинално заглавие: Tainting the new dawn)

Няколко важни развития в европейския политически пейзаж белязаха изминалата седмица. Европейският съвет номинира ново политическо ръководство на ЕС за следващите пет години, а във Франция се проведе оспорван първи тур на предсрочните парламентарни избори. Дезинформационната мрежа на Кремъл отдели подобаващо място и на двете събития. Медийните рупори с готовност и на пълни обороти обсипаха с кал бъдещото политическо ръководство на ЕС, разпространиха каква ли не дезинформация и съживиха стари конспиративни теории.

Още новини от Украйна

Страшилища начело на ЕС

На 27 юни лидерите на държавите членки се събраха на ниво Европейски съвет и постигнаха съгласие за номинациите за най-високите длъжности в ЕС. В очакване на гласуване на назначенията в Европейския парламент, държавите членки се споразумяха, че най-високите постове трябва да отидат при Урсула фон дер Лайен за втори мандат като председател на Европейската комисия, при естонския министър-председател Кая Калас като върховен представител за външните работи и политиката на сигурността и при бившия министър-председател на Португалия Антонио Коща като председател на Европейския съвет.

В продължение на различните тактики за очерняне на европейските избори, сега разпространителите на кремълска дезинформация изстреляха нов залп от лъжи и дезинформация за подкопаване на европейската демокрация като цяло. Първо те обвиниха ЕС в умишлено разваляне на отношенията с Русия и нарекоха решенията на ЕС „късогледи“. Този наратив удобно пренебрегва реалността, че сигурността на Европа беше поставена в смут, когато именно Русия нахлу в Украйна на 24 февруари 2022 г. Кремъл обаче етикетира ЕС като агресор и твърди, че ЕС се управлява от „русофоби“. Руските медии също така обвиняват ръководството на ЕС, че е част от „глобалните елити“, че не представлява волята на европейските народи и че е абсолютно неспособно да управлява.

Става лично

Още преди номинирането на Кая Калас за бъдещ първи дипломат на ЕС, видни прокремълски гласове публично заклеймиха „естонизацията“ на ЕС и подеха зловредното и манипулативно послание, че назначаването на Кая Калас ще доведе до Трета световна война. Ядрото му е да се обвини премиерът Калас в „русофобия“. Наративът за „русофобията“ не е нов за Кремъл. Обикновено към него се пришива всеки, който се осмелява да критикува Русия. Така че съвсем естествено Кремъл побърза да изиграе „русофобската“ карта и да атакува Калас, която е отявлен критик на Русия.

„Русофобия“ по Шрьодингер

Както котката в прочутия мисловен експеримент на Шрьодингер, руската дезинформация изглежда също е сякаш заключена в квантова суперпозиция със съжителстващи паралелно няколко състояния на съществуване. Атаките, в които се твърди, че г-жа Калас е „русофобка“, са показателен пример за тактиката на Кремъл да наводнява информационното пространство с противоречиви наративи. Докато някои прокремълски канали прокарват историята за разпространяваща се „русофобия“ по целия ЕС, то други твърдят, че Калас всъщност е руски агент и нейните критики към Русия са просто двоен блъф. Накратко казано, според изкривения мироглед на Кремъл, Калас може да бъде както омразен „русофоб“, така и полезен руски агент под прикритие. Не се заблуждавайте – това е просто още един опит на Москва да опетни политическото ръководство на ЕС.

Поредни избори под прицела на Кремъл

Свикването на предсрочни парламентарни избори във Франция дойде донякъде изненадващо и пропагандистите на руското ръководство се възползваха от ситуацията, впрягайки целия си дезинформационен арсенал. Общият тон на отразяването в руските медии на изборите във Франция бе гибел и мрак. Не за Русия, разбира се, а за Франция и бъдещето на ЕС. Някои издания подеха наратива, че незадоволителното представяне на изборите на партията на президента Макрон се дължи на пламенната му подкрепа за Украйна и че френският народ уж вече не иска да подкрепя тази страна. Тези послания често се съчетават с подклаждане на страхове от изпращане на френски войски в Украйна. Лъжата, че френски или натовски войски се бият и умират в Украйна, беше подробно развенчана.

Кремъл и медиите от неговата орбита се опитаха да представят президента Макрон и партията му като войнолюбци и противопоставиха това на твърдението, че хората искат мир чрез нормализиране на отношенията с Русия. Любопитно е, че някои прокремълски медии също твърдят, че с разпускането на френския парламент президентът Макрон по някакъв начин е предал Украйна. Други раздухват усещането за политическо разделение във Франция и прокарват посланието, че резултатите от изборите бележат началото на края на управлението на „глобалистко-атлантическите елити“.

Все Украйна

Както винаги, опитите на Кремъл за информационна манипулация имат отчетлив украински привкус. С други думи – всички беди на света уж произлизат от подкрепата за Украйна. Независимо дали се казва, че тази подкрепа води до политически разделения в Европа или че причинява необуздано разпространяваща се „русофобия“, посланието на Кремъл е ясно – подкрепата за Украйна ще бъде гибелта на Европа. И все пак Европа непоколебимо подкрепя Украйна и тази подкрепа няма да бъде осуетена от лъжите и манипулациите на Кремъл. Не се заблуждавайте!

Други теми в тазседмичния преглед от EUvsDisinfo:

- Кремъл отдавна се опитва да проектира собствените си имперски амбиции върху другите, така че последното твърдение, че ЕС е започнал да анексира Украйна и Молдова, не беше изненада. Това е умишлено изопачаване на факта, че ЕС се съгласи да започне преговори за членство с тези две страни. В действителност членството в ЕС е доброволно и желаещите трябва да кандидатстват за членство, като същевременно изпълняват набор от условия, известни като критериите от Копенхаген. В крайна сметка този дезинформационен наратив се стреми да омаловажи собствените незаконни и силови териториални завоевания на Русия в Украйна и по други територии.

- Извикването на призрака на биологичните оръжия е друг стар и изпитан инструмент в активно използвания арсенал на Кремъл от будещи страх конспиративни теории. Този път погледът е насочен към Африка и се твърди, че САЩ местят опитите с биологични оръжия към Африка, защото Русия е осуетила извършването на тези злодеяния в Украйна. Няма доказателства в подкрепа на нито една от тези нелепи истории. Всъщност твърденията за американски военни биолаборатории са част дългогодишна дезинформационна кампания на Кремъл и са многократно развенчавани.

- Руското ръководство вижда въображаеми американски злодеяния навсякъде. Поредният случай е бързо набралата скорост изфабрикувана история, че САЩ стоят зад опита за преврат в Боливия, за да сложат ръка върху литиевите запаси. Задаването на привидно невинния въпрос „кой има полза?“ е класическа манипулационна тактика за овладяване на податливи към конспирациите умове. Няма доказателства за каквото и да било участие на САЩ в неуспешния опит за преврат през 2024 г. в Боливия. Не личи нито литиевите залежи, нито външните отношения на Боливия да са изиграли някаква роля в опита за преврат, а той почти сигурно е резултат от вътрешнополитическата динамика в страната.

EUvsDisinfo/ превод: Представителство на Европейската комисия в България


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 63 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Делю Хайдутин

    83 28 Отговор
    Дядо Иван е на Дунава!Месете погачите!

    Коментиран от #10, #32, #48, #59, #105

  • 3 Българин

    27 110 Отговор
    Русия се оказа нефелна империйка

    Коментиран от #23

  • 4 Българин

    23 98 Отговор
    ЕС и САЩ ще занулят Мордор
  • 5 Швейк

    21 103 Отговор
    Гибелта на Русия вече е в ход.

    Коментиран от #26

  • 6 Българин

    18 77 Отговор
    Хаяско съсипа страната си

    Коментиран от #79

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Българин

    17 79 Отговор
    ватенка да си днес е наказание

    Коментиран от #54

  • 9 Българин

    12 79 Отговор
    американците пак ще изхранват ушанките
  • 10 Швейк

    19 79 Отговор

    До коментар #2 от "Делю Хайдутин":

    Чичо. Сам е на Днепър. Русия да меси погачите.

    Коментиран от #18

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 БгТопИдиот🇧🇬

    60 3 Отговор
    ЕвроАтлантикЛунатиците да месят погачите и да сменят флашките с глюпостите ала"галинка" козяшка.

    Чинно да изучат химна РФ,щото първи ще го запеят на Дунава !!

    Коментиран от #74

  • 13 Грантов98 пак

    41 2 Отговор
    се появи. Напъни се повече, че нещо не ти се получава.
  • 14 Историк

    8 67 Отговор
    Посланието на Кремъл показва ТОЧНО ОБРАТНОТО: ако не бъде подкрепена Украйна, цяла Европа отива под руския терористичен ботуш и това със сигурност ще е края й.

    Коментиран от #16

  • 15 ю ка ка

    9 53 Отговор
    бля бля само празни приказки, никой не се впечатлява! Само вижте как пуутлер ще върне територии на окраина, за да замразят войната! Жалък е! Срам и позор! 500к загинали русские за нищо! Децата на депутатите са в Дубай.

    Коментиран от #81

  • 16 БгТопИдиот🇧🇬

    31 2 Отговор

    До коментар #14 от "Историк":

    И на иСтериците тоже.
  • 17 смешко

    5 59 Отговор
    Има една много популярна народна мъдрост: "Който нож вади, от нож умира!" Мечтите на Кремъл за гибелта на Европа са на път да се реализират, но не в стария континент, а в Москва.

    Коментиран от #92

  • 18 Чичо Тръмп

    35 5 Отговор

    До коментар #10 от "Швейк":

    Що лъжеш, бре храбри войнико? От януари спирам плащанията...

    Коментиран от #70

  • 19 А тук няма да го чета. Тури си го в г..

    39 2 Отговор
    "Представителство на Европейската комисия в България
  • 20 Казуар

    7 40 Отговор
    Кремълската пропаганда е като за пред чукчите.
  • 21 Да ви е ясно, путлеровци

    10 48 Отговор
    Европа непоколебимо подкрепя Украйна и тази подкрепа няма да бъде осуетена от лъжите и манипулациите на Кремъл

    Коментиран от #27, #58

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Бисмарк

    8 29 Отговор

    До коментар #7 от "ТаУмВзе":

    Така е било едно време. Но повече не.

    Коментиран от #29

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 А, Бре Швейк, не помниш ли как се ската

    37 2 Отговор

    До коментар #5 от "Швейк":

    През първата световна само и само да не воюваш срещу Русия. От такива като тебе ли очакваш да бият Русия?
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Прогноза

    8 33 Отговор
    Русия нападна Украйна и сега рИве, че Европа помага на Украйна.

    Тепърва ще реве.

    Коментиран от #61

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Реалност

    9 41 Отговор
    Войната днес показва, колко струва 78-годишната криза в българското образование.
    Нейният резултат е, че България е селското парче на Европа.
    България е страна, в която хора без СЪВЕСТ разказват на хора без ПАМЕТ
    колко е велика и праведна Русия.
    Неграмотните българи се оставят да бъдат лъгани от политическия елит по такъв нескопосан начин, който едва ли може да мине някъде другаде по света, освен може би в Русия, Венецуела, Куба, Иран, Северна Корея.
    България не разбира какво става около нея, защото не е учила история.
    Това, което е учила, няма нищо общо с историята. Ако беше учила, щеше да знае какво значи
    Lend-Lease (Заем-наем), че без тази американска програма за над $50 милиарда (тогавашни пари), Великобритания и някогашният СССР никога не биха устояли на нацисткото нападение и не биха били победители заедно със САЩ във ВСВ.
    Ако България имаше акъл, щеше да съобрази какво значи неутралната от 200 години Швеция да иска да се присъедини към НАТО, заедно с неутралната Финландия. Щеше поне да се замисли какво значи демилитаризираната Япония, която още няма мирен договор с Русия, да ѝ налага санкции и да изпраща оръжия на Украйна,
    а неутралната Швейцария да се присъединява към международните санкции.
    Войната днес показа, че съветските учебници си свършиха работата - България е царството на
    м а л о у м н и ц и т е.

    Коментиран от #35, #39, #44

  • 31 Харалампи

    24 2 Отговор
    Голяма драма . Най много 2030г. една кола от 500ml. да струва 1рубла и 80 коп. Все тая ... и при американците и при руснаците пак ще се ядеме по между си, защото на нас външен враг не ни трябва !
  • 32 Ха ха ха

    9 21 Отговор

    До коментар #2 от "Делю Хайдутин":

    Киев за три дня........
  • 33 Делю Хайдутин

    11 28 Отговор
    Аз от 1 година стоя на брега на Дунава със скъсаните шалвари и потури с погача в ръка и чакам да посрещна дядо Иван а той бил още във Вовчанск на 5 км.от руската граница. Изкопах септична яма за голяма нужда а дядя не се види никакъв. Ще взема накрая да се удавя в ямата

    Коментиран от #34

  • 34 Стойко

    17 6 Отговор

    До коментар #33 от "Делю Хайдутин":

    Дави са и са отървай от мъките накрая безполезен и ненужен цьрвyл
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 дгдбб

    8 12 Отговор

    До коментар #7 от "ТаУмВзе":

    Тва го е казал не Бисмарк а Шрьодер, който от 2005-та е служител на Газпром.

    Коментиран от #43

  • 37 Стойко

    8 24 Отговор
    Мъките путинови са безкрайни...След 2 години и половина война още се бие за Вовчанск на 5 км.от границата си...Докато НАТО-вци са по плажове и курорти руснаците март в окопите...
  • 38 Благой от СОФстрой

    5 17 Отговор
    Ако това е вярно отчаяното джуде-кръвопиец е решил да унищожи майката ни Земя!
  • 39 Историк

    20 6 Отговор

    До коментар #30 от "Реалност":

    За съжаление си прав.

    Но ще уточня нещо: България е страната на НЕНАЦИЯТА - смятам, че българска нация НЯМА, защото всяка нация я обединява НАЦИОНАЛНОТО самосъзнание, а в България хората масово ги обединява мисълта на ОЦЕЛЯВАНЕТО и на второ място на КЕЛЕПИРЯ.

    Това, с което най-много се гордеем - че сме една от най-старите държави в Европа всъщност е ПОКАЗАТЕЛНО, за това как още съществуваме - със ЗАЛЯГАНЕ и ПЪЛЗЕНЕ.

    А за КЕЛЕПИР 80% от българите са готови и братята и сестрите си (не сънародниците си) да предадат.
  • 40 Ами да

    7 21 Отговор
    Русия отиде в 19 век.Нема изплуване.

    Коментиран от #88

  • 41 Смеееех

    7 20 Отговор
    Чао Газпром,чаоо Росатом,чао митрофанка кранта.
    СМЕЕЕЕЕЕХ
  • 42 дгдбб

    6 2 Отговор

    До коментар #35 от "Сатрил":

    Ква па е тая лавина де идва айде обясни ни тука се похилим малко

    Коментиран от #56

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Шишон

    16 2 Отговор

    До коментар #30 от "Реалност":

    Защо мислиш че си нещо повече от малоумниците в България ?
  • 45 Механик

    28 8 Отговор
    Но това не е заплаха. Човекът ви казва, че като хрчите пари, дето ги нямате, за да подкрепите нещо, дето не трябва, вие режете клона на който седите.
    И по рецесията, драстичното поскъпване на всичко в Европа, недостига на това или онова (списъка е дълъг), се вижда, че Путин е прав. Както винаги е прав, но няма кой да слуша.

    Коментиран от #104

  • 46 Мнение

    24 5 Отговор
    Не съм за Путин,но нивото старо ръководството на ЕС действително си играе с огъня от който Европа ще бъде изпепелена! Хора,да не допуснем пещерни русофоби,марионетки на САЩ,да ни унищожат!

    Коментиран от #51

  • 47 Бах

    19 3 Отговор
    Като хвърлят първата атомна бомба , ей така за проба и Европа ще се наака на мига.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 докога?

    7 16 Отговор
    Кремъл разчита на страха на страхливите. Повече обаче са свободните и смелите. Путин загуби още преди две години. Оттогава губи всеки ден. Русия бавно потъва. Докога? Путин закопава Русия. Докога?
  • 50 ТОВА Е ТО

    19 4 Отговор
    ЕВРОИДИОТИ! ПОДДЪРЖАЙТЕ УКРОФАШАГИЯ! ДАВАЙТЕ ОРЪЖИЕ - ТО Е ЗА ВОЙНА И УБИЙСТВА! НЕ Е ЗА МИР! НО ВИЕ ПОМНЕТЕ - ЗА КАКВО НИ Е СВЯТ БЕЗ
    РУСИЯ?! НЯМАМЕ НУЖДА ОТ ТАКЪВ!!! КАТЕГОРИЧНО!!! САЩ УМИРА! НАТО СЪЩО! ВИЕ СЕ ПРЕВРЪЩАТЕ В БЕДНЯЦИ!!! ЕВРОИДИОТИ, ДЖЕНДЪРИ, КРАВАРИ... И ПУЙКИ - В КЛАНИЦАТА!!!
  • 51 Хайде сега...

    7 1 Отговор

    До коментар #46 от "Мнение":

    Не стой на слънце, прибирай се в къщи, пий някакви лекарства и пусни климатика.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 ГОРДОСТ Е ДА СИ

    19 6 Отговор

    До коментар #8 от "Българин":

    ЖИТЕЛ НА ВЕЛИКА И НЕОБЯТНА РУСИЯ!!! ... а вие. ИДИОТИ ... санкционирайте... не се къпете..не се топлете... не яжте даже... "ЩОТО НА ПУТИН ДА МУ Е ЗЛЕ"!!! 👊👊👊🤣🤣🤣

    Коментиран от #67, #72

  • 55 Мишел

    10 17 Отговор
    Към международния съд в Хага

    Коментиран от #66

  • 56 Лавина ООД

    14 3 Отговор

    До коментар #42 от "дгдбб":

    Ще обясня за да се посмеете малко ! Първо едрия капитал ще обезцени труда ви с гарнитура от добре режесирана инфлация, която ще обезмисли години спестявания в банките. Обезценката на труда и инфлацията редуцирани през В. борд в свободната евро зона с намаляваща популация и постоянна миграция от арабия и африка променят цените на частната собственост не във полза на собственика. Демографските пустини постепенно се разрастват. Тук ще добавим и квотния режим на ЕС , новата обществена цифрова среда, европейските регламенти и изисквания за месния пазар в шенгенската зона за която малкия бизнес е неконкурентен. Китайските компании притискащи всяка местна инициатива и т.н. А за удоволствието здравеопазване и храни няма въообще да споменавам там статистиката говори достатъчно ясно ! С коя от многоброините задачи ще се справи по напред човек при наличие на две ръце и всичките него ще очакват ?

    Коментиран от #83

  • 57 А бе

    13 3 Отговор
    На тоя всяка статия има минимално одобрение....защо въобще и се дава гласност когато се вижда ,че читателя не го харесва?!?
  • 58 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    4 3 Отговор

    До коментар #21 от "Да ви е ясно, путлеровци":

    👊👊👊👊😅👊😅😅👍👍👍👊👊👊
  • 59 Мислеха

    5 11 Отговор

    До коментар #2 от "Делю Хайдутин":

    че в Украйна ги чакат с пити, а к,ви стана
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Българин

    15 4 Отговор
    Писна ни от евроджендъраци.Гади ми се от тази Урсула и нейните ваксини.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Петьо

    9 16 Отговор
    Европа има 4 пъти по-голямо население и 10 пъти по-голяма икономика от Русия. То е ясно чия гибел се задава. Окупацията на Крим заблуди Путин, че всичко ще му се размине. Да, ама не. Стана така, че премина червената линия и затъна в плаващите пясъци. Връщане назад няма. Русия приключи.

    Коментиран от #111

  • 66 Стойко

    6 8 Отговор

    До коментар #55 от "Мишел":

    Тоалетната която носи към Хага от Украйна ли я гепил хахха
  • 67 😁.........

    7 1 Отговор

    До коментар #54 от "ГОРДОСТ Е ДА СИ":

    Кой ходи некъпан и не се отоплява ве м@..л0...У.мн.к?
  • 68 А бре

    1 7 Отговор

    До коментар #43 от "ТаУмВзе":

    Защо не си ги положиш твоите хартиени книжки на по тъмно и по топло място
  • 69 Сиромах

    14 4 Отговор
    Много ми се иска някой от русофобски настроените лидери да обяснят, откога започва създаването на неприязън, а впоследствие и омраза спрямо всичко що е руско?Започна се със спортистите, с операциите по разни отравяния на шпиони, с ходене по акъла на едни "приятели отвъд океана и една островна държава колониалист създател на ония отвъд океана!Какво търсят тия същите на 11000 километра от Англия (става дума за Фолклендите)?Толкова много лъжи за една страна с вековна култура и всякакви опити за разграбване на ресурсите и разпарчетосването на страна като Русия, без да се мисли за съществуването на планетата!Изглежда някои мислят за търпението като слабост,но всеки нормален човек вижда и си прави извода!

    Коментиран от #78

  • 70 Дядо Джо

    5 1 Отговор

    До коментар #18 от "Чичо Тръмп":

    Ще ги спреш ако можеш.
  • 71 Всяко изпращане на оръжия към

    14 3 Отговор
    Украинския режим води само до смъртта на войници и цивилни и разрушаване на украинските градове, защото защитниците на цацисткия режим се крият в жилищните сгради
  • 72 ХА ХА ХА

    3 9 Отговор

    До коментар #54 от "ГОРДОСТ Е ДА СИ":

    СЛЕД КАТО Е ГОРДОСТ ЗАЩО СИ ТУК ,А НЕ В РУСКИЙ МИР?

    Коментиран от #77

  • 73 Урсула фон дер Лайен

    13 3 Отговор
    И другите като нея трябва да си получат заслуженото заради манипулацията върху наивните а често дори и тъповати граждани на Еврейския Съюз
  • 74 Инна

    8 2 Отговор

    До коментар #12 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    Представих си Урсула фон дер Лайен да стои мирно и да казва:
    Здравей, Отечеството ни е свободно
    Вековен съюз на братски народи,
    Тази народна мъдрост е дадена от нашите предци,
    Слава на страната! Гордеем се с теб!

    Коментиран от #84

  • 75 Европейските народи признават

    13 4 Отговор
    Правотата на руските действия и с новите избори всеки народ го доказва, пълна подкрепа за Русия
  • 76 Тома

    17 5 Отговор
    Доказано е че най големите лъжци и манипулатори са мошетата от фаш и Европа
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Ахааааа

    2 9 Отговор

    До коментар #69 от "Сиромах":

    Искаме ти да обясниш, защо се опитваш да създадеш неприязън и омраза към всичко не руско?
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Инна

    12 3 Отговор

    До коментар #15 от "ю ка ка":

    Защо умират руските момчета не ви е дадено да разберете.
    Дори не опитвайте!

    Някой изрази идеята, че руснаците не са славяни, защото всички славяни винаги предпочитат да бъдат под влиянието и покровителството на чужденци и тук няма изключения. И само руснаците никога не се подчиняват на никого и често бият до смърт тези, които искат да ги покровителстват.
    Освен това руснаците в крайна сметка освободиха всички славяни от чуждото иго и въпреки че се оказа, че освободените изобщо не копнеят за това, фактът се случи.

    Точно това „не съм жаден“ е в основата на проблема. Всички славянски народи, с изключение на руснаците, винаги са жадували за чуждо иго, жадуват го и днес.
    Всички славяни, без изключение, жадуват за чуждо влияние и покровителство, но има, оказва се, изключение, което дори не мисли за това.

    Коментиран от #86, #99, #106, #108

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Дааааааа

    3 7 Отговор

    До коментар #56 от "Лавина ООД":

    ДРУГАРЕ, ЖИВЕЕТЕ В 21-век,НЕ В 19-ти.
  • 84 Даа бе

    2 8 Отговор

    До коментар #74 от "Инна":

    Единствено можеш да си представиш краха на РФ,за друго нямаш въображение.

    Коментиран от #119

  • 85 Бат Котьо

    2 2 Отговор

    До коментар #82 от "Ми то.....":

    Много им завиждаш на джендърите бе,ела да те изчаластря.
  • 86 Ми то няма

    4 13 Отговор

    До коментар #81 от "Инна":

    нищо за разбиране.Умират заради руските олигарси и куклата им на конци Путлер.

    Коментиран от #89

  • 87 Сиромах

    9 2 Отговор
    До 78:Я попрочетете колко военни бази и конфликта по света са създали една само 240 годишна държава, какво търсят в Ирак, Либия, Сирия, какво търсеха и в Афганистан, Югославия, докога ще крадат суровините на тези държави, кой ги натовари с отговорността за светът?Наличието на Афроамериканци за какво Ви говори?
  • 88 Инна

    10 2 Отговор

    До коментар #40 от "Ами да":

    Няма нужда да се обаждате!
    През 19 век Руската империя включва Финландия, Полша и целия балтийски регион.
    Е, състоянието на нещата в Европа се характеризира перфектно с фразата на Александър III: „Когато руският цар лови риба, Европа може да почака“, отговори той на министъра, който настоя в Гатчина Александър III незабавно да приеме посланика на някоя велика сила
  • 89 Инна

    7 1 Отговор

    До коментар #86 от "Ми то няма":

    Предупредих те:
    не опитвай, не можеш

    Коментиран от #116

  • 90 факуса

    11 3 Отговор
    леле колко центавос е скочило защита на 404,айде така дружно на фронта,щот укро нема,жамби ще ви води,а русия я оставете,тя фалира отдавна,дано ви успокоява докат умирате
  • 91 След 285 г. Мизе'рен живот

    6 12 Отговор
    Царска Русия се спомина! СССР - бавно но мъчително ум- РЕ!
    Ред е наП едерацията и монголо- фа -ШИСТ- кото жу-- ЖЕ !
    АКО,...НЕКА,...ЩЕ !!

    Коментиран от #97

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 БЪЛГАРИЯ Е ВСИЧКО, БЪЛГАРИЯ Е ВЕЧНА

    5 13 Отговор
    СЛАВА БЪЛГАРИЯ, ЕС И НАТО-- ГАРАНТИ И ЗАЩИТНИЦИ НА ВСИЧКИ ЦИВИЛИЗОВАНИ ДЪРЖАВИ ПО СВЕТА !!!!

    Коментиран от #95

  • 94 Урсул

    11 1 Отговор
    Pfizer до последно
  • 95 Механик

    3 11 Отговор

    До коментар #93 от "БЪЛГАРИЯ Е ВСИЧКО, БЪЛГАРИЯ Е ВЕЧНА":

    Няма съмнение че НАТО е Господарят на Света

    Коментиран от #100

  • 96 Историчарю

    10 3 Отговор
    Тези мисли са породени от тежко пpeдозиpaне с евроатлантическа и рyсофобска-османофилска пропаганда. Това, че в момента боледуваме от неолибералната идеология, не означава,че няма българска нация. Това, че туземните евpoaмерикaнoиди cтe пpoдажни гниди, не означва, че всички българи са такива!

    Коментиран от #114

  • 97 Мон'голо- татарските Ро'би - москалята

    2 8 Отговор

    До коментар #91 от "След 285 г. Мизе'рен живот":

    Са Прокоба,..Чума за Човешката Цивилизация
  • 98 Ролан

    3 2 Отговор
    Остава и Европа да го чуе!?))
  • 99 Ами нормално е всички "освободени" от...

    3 11 Отговор

    До коментар #81 от "Инна":

    Руснаците народи да ги ненавиждат, кой освен една част от българският народ.... най тъпата, ги обича? Никой не обича варварите да го освобождават потапяйки "освободените" държави в кръв, мизерия и разруха, но ти това едва ли ще успееш да го асимилираш. Та така стоят нещата, първо си изясни за себе си, земята плоска ли е, северният вятър духа ли от север, и тогава напиши някой мъдър трактат за освободители, освободени, не освободени и водени от освободителен порив "освободители".

    Коментиран от #102, #117

  • 100 НЪТо

    9 4 Отговор

    До коментар #95 от "Механик":

    Поредно доказателство, че туземните евpoтpaлалаcи си търсят господар. Който да има подхвърля с презрение жълти, центови сребърници за извършвните от тях предателства...

    Коментиран от #115

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Ъхъъъ

    6 5 Отговор
    Не другари, вече на всички е ясно че Путин печели и санкциите не работят, именно за това праща планове за примирие последните седмици !

    Коментиран от #112

  • 104 Ало

    1 2 Отговор

    До коментар #45 от "Механик":

    Каквото пише ,,механик,, съвпада 100% с това,което аз мисля.Пожелавам му да е жив и здрав.
  • 105 ТтТ

    1 4 Отговор

    До коментар #2 от "Делю Хайдутин":

    Точно обратното ще се случи!
    Русофилска фураж, за бг-животните!
  • 106 Ролан

    0 0 Отговор

    До коментар #81 от "Инна":

    Да изключим Сърбия?

    Коментиран от #118

  • 107 Посланието на Кремъл е ясно – подкрепата

    2 4 Отговор
    Посланието на Кремъл е ясно – подкрепата за Украйна ще бъде гибелта на Европа
    ВАТНИЦИТЕ НАЧЕЛО С БОТОКСА МНОГО СИ ПОВЯРВАХА! ЗА ТРИ ГОДИНИ ПРЕВЗЕХА НЯКОЛКО СЕЛА И СИ ВЪОБРАЗЯВАТ, ЧЕ СА НАПРАВИЛИ БЛИЦКРИГ СРЕЩУ ОБЕЗОРЪЖЕНА УКРАЙНА?!?! ЗАБРАВИЛИ СА ЛОБУТИТЕ, КОИТО СА ЯЛИ ОТ НАПОЛЕОН И ХИТЛЕР! ХЕМ СТРАХЪТ ОТ НАЦИСТИТЕ ОЩЕ ГИ ТРЕСЕ И КВИЧАТ ОТ СТРАХ - ДЕНАЦИФИКАЦИЯ,ДЕНАЦИФИКАЦИЯ ХЕМ ВИЖДАТ ГИБЕЛТА НА ЕВРОПА. МАЛОУМНА ШИЗОФРЕНИЯ И ТЪПА РУСКА ПРОПАГАНДА. ЕВРОПА И ТЯ КАТО САЩ БРОИ ЧУВАЛИТЕ С ВАТНИЦИТЕ И ДАВА ОРЪЖИЕ ЗА КОНТРОЛИРАНО ИЗБИВАНЕ НА ВАТНИЧЕСКАТА СВОЛОЧ И ВАРИ БОТОКСА, НЕУСЕТНО, КАТО ЖАБА НА БАВЕН ОГЪН....
  • 108 😁.........

    1 4 Отговор

    До коментар #81 от "Инна":

    Защо умират руските момчета ли?, и те не знаят, а на нас не ни пука че руските момчета умирали, да умират като им е толкова акъла.
  • 109 Историк

    1 3 Отговор
    Посланието на Кремъл показва ТОЧНО ОБРАТНОТО: ако не бъде подкрепена Украйна, цяла Европа отива под руския терористичен ботуш и това със сигурност ще е края й.
  • 110 Баба Цоцолана

    3 1 Отговор
    Абе Денисчо, със какво ти се различаваш от старите драскачи на светлото комунистическо бъдеще? Абсолютно няма разлика, те пишеха за сияйното БКП, и неговите мъдри ръководители, а ти пишеш за сияйното ЕС и неговите блестящи ръководители. Абсолютна помия и във двата случая. Ти си един долнопробен корумпиран и гнусен драскач, който взима читателите тук за малоумни. На човек му се повръща от такива като теб, истинския журналист не налага мнения а поставя фактите и оставя читателите на изградят собственото си мнение, а не им го подсказва и налага от всяка втора дума. Добре се знае какво прави руската пропаганда, но това което ТИ правиш е далеч по гнусно и долнопробно. Дано да си изкарал някой цент за това което пишеш. Мазник
  • 111 Бай Дрън

    2 1 Отговор

    До коментар #65 от "Петьо":

    А също и 6542 ядрени глави по малко. Аритметиката е точна, просто след 10 ноември слугуването на СССР се замени със слугуване на ФАЩ, само където първите пращаха стоки и петрол а вторите не само че не плащат ами и взимат.

    Коментиран от #113

  • 112 Ухааааа

    1 1 Отговор

    До коментар #103 от "Ъхъъъ":

    Иначе, какво ще се случи ако не се приемат плановете на Путин?
  • 113 А бе

    1 1 Отговор

    До коментар #111 от "Бай Дрън":

    Бай дрън ,какво са тези взели САЩ, да ни кажеш?
  • 114 Продажнико

    1 3 Отговор

    До коментар #96 от "Историчарю":

    Руската пропаганда те е увредила неизличимо.Всички русуроби се правите на патриоти.
  • 115 ХА ХА ХА

    1 0 Отговор

    До коментар #100 от "НЪТо":

    А ти знаеш ли какво търсиш?
  • 116 Ехаааа

    1 0 Отговор

    До коментар #89 от "Инна":

    Какво по точно не може,конкретизирай
  • 117 Инна

    2 0 Отговор

    До коментар #99 от "Ами нормално е всички "освободени" от...":

    Четете класиците на руската литература, по-специално Ф. М. Достоевски.
    Фьодор Михайлович Достоевски пише в дневника си през есента на 1877 г.:
    Русия няма и никога не е имала такива ненавистници, завистници, клеветници и дори откровени врагове като всички тези славянски племена, щом Русия ги освободи и Европа се съгласи да ги признае за освободени.

    „Те със сигурност ще започнат с това... да заявят пред себе си и да се убедят, че не дължат ни най-малка благодарност на Русия; напротив, че те са били спасени от жаждата за власт на Русия при сключването на мира чрез намесата на европейски концерт. Ако Европа не се беше намесила, Русия щеше да ги погълне незабавно, „което означава разширяване на границите и основаване на велика панславянска империя, която да пороби славяните на алчното, хитро и варварско великоруско племе“.
    „За освободените славяни ще бъде особено приятно... да тръбят на целия свят, че те са образовани племена, способни на най-висока човешка култура, докато Русия е варварска страна, мрачен северен колос, дори без чиста славянска кръв. , гонител и ненавистник на европейската цивилизация.”
    „Всички тези освободени славяни ще се втурнат в Европа с екстаз, докато не загубят своята личност, ще се заразят с европейски форми, политически и социални, и така ще трябва да преминат през цял и дълъг период на европеизъм, преди да разберат поне нещо в тяхното славянско значение и в тяхното славянско призвание сред човечеството“.
  • 118 Инна

    0 0 Отговор

    До коментар #106 от "Ролан":

    Братята сърби засега се държат, но ме е страх, че и те ще бъдат смачкани, свити на земята и ще им крещят в ушите гадости за проклетите московчани.
    И затова и днес ни трябва само победа.
  • 119 Инна

    2 0 Отговор

    До коментар #84 от "Даа бе":

    Русия е имала и по-лоши времена от тези и все още не се е разпаднала.
    Но руснаците не искаха да разделят държавата си, дори и да пукнеш.
    Руснаците никога не са искали Русия да се разпада; те неизменно са я събирали обратно в едно цяло.
    И този път ще е така.
Новини по държави: