27 Юли, 2024 16:07 1 762 8

Повишен риск от пожари в Гърция, има вятър и високи температури

  • горски пожари-
  • пожар-
  • жега-
  • гърция

Вятърът се засили на много места, което е предпоставка за разрастване на пожарите

Повишен риск от пожари в Гърция, има вятър и високи температури - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Гражданска защита в Гърция е в пълна готовност в очакване на нови пожари по островите поради силен вятър. На остров Крит продължават вторичните трусове, което не плаши почиващите и продължават престоя си, предаде БНР.

Днес и утре температурите в Гърция не се очаква да преминат 38 градуса, но вятърът се засили на много места, което е предпоставка за разрастване на пожари, предупреждават от Гражданска защита. Островите в Егейско море и Пелопонес са с повишен риск.

В охраната и контрол на горски райони увеличиха участието на армейски части. В област Атика се възстанови движението по магистралата Атина-Сунио. Трафикът беше прекратен поради гъст дим от пожар.

Общо 30 са новите пожарни огнища в последното денонощие, като повечето са частично или напълно овладяни, съобщават от пожарната. Туристите на остров Крит до град Ханя продължават да усещат силно вторичните трусове от вчерашното земетресение с магнитуд 4,5 по скалата на Рихтер. Засега вторичните земетресения са по-слаби, хората са предупредени за бдителност, а туристите не напускат района, съобщават хотелиерите.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дам

    8 1 Отговор
    Гърция са измислили гръцкия огън който не може да се угаси и го пращат на Главчев и Калин беемвето.
  • 2 мани беги

    9 0 Отговор
    - тоя самолет на снимката, виждате ли го?
    - е, ние нямаме такъв!
    нямаме зарад крадливите ни политици
  • 3 мани беги

    7 0 Отговор
    такива самолети са евтини, но от крадене, не остават пари ... а и малка комисионна ше вземат

    Коментиран от #5

  • 4 Ето Виждаме Бойните Руски Жеги

    1 2 Отговор
    Който не вярва значи е със iQ над 79
    За всички останали Z фенове желая щастие
  • 5 Майло

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "мани беги":

    Поръчаха две кофи за кугъри е за 1 млн представи си, ако поръчат самолет то ще излезе колкото космическа совалка.
  • 6 Ломския

    3 0 Отговор
    Бойко Тиквата нещо се загуби на хоризонта отишъл да гаси пожар у гръцко.
  • 7 бай Даньо

    2 0 Отговор
    Когато бушуваха пожарите около Александрополи бях там. Получихме всички СМСи, че има опасност от такива и да спазваме указанията. Незнайно от къде пристигна тежка военна техника и разора ивици около летището, през 100 метра пожарни автомобили с радио връзка помежду си. Селяните от близките села изляоха с тракторите си и заораха достъпа на огънякъм летището, ГСМ и селата. Долетяха 4 хеликоптера и 4 самолета, които о двойки вземаха вода от морето и наземно насочвани изсипваха водата. Затвориха магистралата Етники одос. А беше също в недостъпен район, но са успели да спасят стада овце и кози. Чудно, нямаше телевизия, а всеки си знаеше работата... И тука ще го потшат, да му мислим ние ако прехвърли границата
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: