Last news in Fakti

6 Март, 2014 21:07 1 825 8

ЕС с ултиматум, но без санкции за Русия - Обновена в 23.47

  • украйна-
  • ес-
  • киев

Все пак Брюксел реши да прекрати разговорите с Москва за визовия режим

Очаквано! ЕС предпочете да постави ултиматум, но не да наложи санкции на Кремъл за навлизането на руски войски на Кримския полуостров и завземането от тях на стратегически военни бази.

Държавните ръководители и премиерите на страните-членки на ЕС се обединиха около позицията, че Общността е притеснена от руската агресивна намеса в Украйна.

Последните дни са най-сериозното предизвикателство за европейския континент. Това обяви на пресконференция президентът на ЕС Херман ван Ромпой след извънредното заседание на държавните глави на Общността.

Той предупреди Москва, че разполага с броени дни, за да реагира. В противен случай ЕС ще обмисли мерки като забрана за пътуване, замразяване на активи и отмяна на следващата среща на върха ЕС-Русия, не пропусна да припомни Херман ван Ромпой.

Все пак Брюксел реши да прекрати разговорите с Москва за визовия режим и ново споразумение и я заплаши с икономически санкции, ако до дни няма прогрес по преговорите за ситуацията в Украйна.

За Киев беше даден ясен сигнал, че преди насрочените за май избори в Киев ще подпише политическата част от Споразумението за асоцииране с Украйна. ЕС заяви, че днешното решение на парламента на Крим за противоречащо на конституцията на Украйна. Премиерът Ярсений Яценюк заяви от Брюксел, че полуостровът ще е част от Украйна и решението е незаконно.  

Политически анализатори все пак не изключват възможността на насроченото за 20-21 март заседание на Съвета да се вземе решение за санкции от ЕС за Москва.

Белият дом също защити неделимостта на Крим от Украйна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 режеп

    1 0 Отговор
    в ютюб е пълно с факти за заплахи не само към руското неселение,ако не сте ги видяли да ви ги пратя.Със сигурност няма да ги побликувате,.ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА НАРОДА НА КРИМ..
  • 2 режеп

    2 0 Отговор
    Големи санкции,няма що.Путин се наака от страх.СМЕШНИЦИ
  • 3 васил димчев

    1 0 Отговор
    Крим не е ли Автономна република.
  • 4 nakata88bg .

    1 0 Отговор
    Русия още не е направила НИ-ЩО! а ЕС вече пищат! Официално, руските войски си стоят по базите в Крим и охраняват само техните си обекти, войските взели под контрол ключови точки - официолно те НЕ са руски, това са "сили за самоотбрана на Крим" - така че уж Кремъл не може да ги контролира. Съвет на федерацията е разрешил използването на руските войски в Украйна, обаче засега Путин не е изпратил нито един войник дополнително в Крим. Според международното право се получава: Путин само получи възможност за изпращане на войски, а ЕС и хамериканците пощуряха!!!!
  • 5 бат батков

    0 3 Отговор
    Да изгоним еврейскокомунистическата върхушка от България,заедно с платените тролчета които лижат дупетата на господарите си от Москва и Анкара и се опитват да дестабилизират родината

    Коментиран от #8

  • 6 woody

    0 2 Отговор
    ....Ма кой казва,че Русия е направила нещо!....Кви Руски войски,кви пет лева!....Русия само е пуснала/забележете със разрешението на съвета на федерацията/по кримските супермаркети руски военни униформи- без опознавателни знаци разбира се,калашници,гранатомети и армейски джипове с руски номера,откъдето са си напазарували кримските самоотбранители....И съвсем между другото,замени украинските медий с руски.....Така де-за сигурност....
  • 7 васил димчев

    1 0 Отговор
    ЕС обаче отказа да отпусне заем на украйна. Това може да се случи сам ако там има редовно избрана власт, а това няма как да стане преди лятото.

    Нашите медии и журналя съвсем случайно пропускат този факт и дезимформират че обама уж призовавал Русия да си изтегли войските от Крим. С една дума колониална журналистика да не кажа направо робска.
  • 8 Монго

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "бат батков":

    То пък щото САЩ и ЕС ни "стабилизираха"...
Новини по държави: