Last news in Fakti

10 Март, 2014 15:48 3 999 14

Само 41% от жителите на Крим искали присъединяване към Русия

  • крим-
  • украйна-
  • русия-
  • референдум-
  • присъединяване-
  • социологическо проучване

В Украйна няма нито един регион, в който мнозинството от населението да желае това, твърди социологическо проучване

Само 41% от жителите на Крим искали присъединяване към Русия - 1
Крим е Украйна, издигнаха лозунг кримски татари на митинг с Симферопол. Снимка: АП/БТА

Към 10 март в Украйна няма нито един регион, в който мнозинството от населението да иска да се присъедини към Руската Федерация, и само 41% от жителите на Крим искат автономната република да влезе в състава на Русия. За това свидетелстват резултатите от социологическо проучване, проведено от фондация „Демократични инициативи“, съобщи НБН (Независимое бюро новостей).

Днес в нито един от регионите няма и 50% от населението, които биха искали Крим да се присъедини към Русия. Дори в самия Крим такива са само около 41%“, заяви на пресконференция днес социологът Ирина Бекешкина.

По думите й, в цяла Украйна онези, които „биха искали обединение на Украйна и Русия“ са 12%.

Това е малцинство. Най-много такива хора има в Крим. Там 41% биха искали да живеят в пределите на Русия. И освен това...в Крим желанието за обединение с Русия възниква след 50 години“, коментира Бекешкина.

Припомняме, че Върховният съвет на Автономна република Крим гласува за провеждане на референдум за статута на автономията, което да стане на 16 март, а парламентът на републиката на свое извънредно заседание се обърна към руския президент Путин с въпроса готова ли е Русия да приеме Автономна република Крим в своя състав.

В Крим бюлетините за референдума вече са отпечатани, а териториалните комисии днес започнаха работа. Ръководството на автономията планира да похарчи около 2 милиона долара за провеждането на допитването за присъединяването на републиката към Русия. На свой ред правителството на Украйна е готова да предостави на Крим още повече права и пълномощия, уточнява НБН.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 nakata88bg .

    3 0 Отговор
    точно затова подобни решения се взимат на референдум, ако хората не искат - няма да се присъединят към РФ, макар че това "социално проучване" е единствено, което дава такива "резултати", всички останали прогнозират около 80-90% ЗА присъединение към Русия
  • 2 васил димчев

    4 0 Отговор
    Според Уикипедия при последното преброяване на територията на Крим населението е 58% руснаци, 24% украинци, 12% татари и останалите проценти са за други народности.
    Туркофилите в България отразяват само татарските и неофашистките протести и изнасят проамериканска калониална пропаганда и дезинформация.
  • 3 васил димчев

    5 0 Отговор
    В Севастопол рунаците са над 71%.
  • 4 кондофри иванов

    4 0 Отговор
    От къде взехте тия данни. Както винаги ние Българите знаем всичко преди да се е случило.
  • 5 nakata88bg .

    3 0 Отговор
    хората гласуват не според националността, а според убежденията - това че някой е украинец или татарин, съвсем не означава че харесва сегашната про-фашистка власт в Киев
  • 6 Монго

    2 0 Отговор
    По дсяка вероятност тези проценти умешлено са занижени и ако на референдума се появат над 50% за присъединяване към Русия, да кажат, че референдума е манипулиран...
  • 7 galaxy

    3 0 Отговор
    Проучването е про-западна пропаганда! Така им се иска, но няма да стане. С Украйна много сгрешиха западняците.
  • 8 galaxy

    3 0 Отговор
    Запада ще предложи на Украйна мерки за строги ограничения, затягане на коланите, заеми от МВФ и СБ, които, като пари въобще няма да влезнат в Украйна, а каквото остане в страната, то олигарсите лешояди ще го отмъкнат веднага в офшорните си сметки, голяма корупция, подкупно и предателско правителство, което слугува на западните си господари за да може да краде от народа си........ С една дума ДЕМОКРАЦИЯ.
  • 9 ЛУД ЛЕР

    0 5 Отговор
    защо ли руснаците си купуват имоти из европа сигурно защото много им харесва в русия да гледат муцуната на комплексираното джудже путинчо

    Коментиран от #12

  • 10 woody

    0 5 Отговор
    ...Айдеее,петимата от РМС отново са на барикадата.....Бре пичове,вие ще дойдете по големи руснаци от другаря Путин бе!....И в главите ви друго освен фашисти,агресори и класови врагове няма ли?!....Да се чуди човек как досега не сте се записали доброволци в силите за самоотбрана на Крим!....Хората наистина гласуват не според националността а по убеждение....А тези там с калашниците както и да ги наричат са доста убедително нещо....Така че честита победа другари....

    Коментиран от #11, #13

  • 11 Споок Армин

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "woody":

    Колега нима забрави как и чия помощ беше създадено Косово? Сега ще има ответен удар.И да не забравяме че руската армия ни е освободила от турско робство.Ако не беше Русия сега щеше да се пишеш woody ouglu a аз щях да съм Армин Хасан Оуглу.....Така че нека не забравяме историята.GALAXY много добре е обрисувал "ДЕМОКРАЦИЯТА".За 24 г. видяхме до къде докараха народа.Нима от ЕС не знаят кой краде в БГ???????
  • 12 nakata88bg .

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "ЛУД ЛЕР":

    руснаци купуват имоти из цяла европа защото могат да си го позволят! а колко европейци купуват имоти в европа? Икономиката на Русия е реална, а на европа - построена върху дълговете
  • 13 васил димчев

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "woody":

    За снайперистите в Киев ли говориш изпратени от чернокожия злодей нобелов лауреат.

    Или искате в София да се случват демократични процеси като в Киев и Харков.

    Какви демократи са щом подкрепят въоражен преврат.

    Не ви ли е срам изобщо да подкрепяте узурпирана власт и да отричате мирни, демократични и свободни избори.

    и децата ви се смеят за лакейството.


    Каквото направи америка все добро - в тунис, либия, египет, сирия, ирак, авганистан, сомалия, хаити, босна, косово и къде ли не по света. Твърде много злини се събраха и може би и Господ ще си каже думата един ден.
  • 14 Монго

    2 0 Отговор
    http://www.webcafe.bg/id_367114849-що не вземете да си оеднаквите "писанията", на предоставеното от мен пък пише, че 80% от населението на Крим искат в Русия, а прочетете го...
Новини по държави: