Last news in Fakti

15 Март, 2014 08:41 1 568 0

Двама убити при стрелба и сблъсъци в Харков

  • донецк-
  • безредици-
  • украйна-
  • крим

Задържани са около 30 души, които са отведени в районния отдел на украинското МВР. Задържаните нямат паспорти и тепърва ще се установява самоличността им

Най-малко двама души бяха убити, а други петима ранени при сблъсъци в Харков, съобщава Би Би Си.

След Донецк протестите между проруски и проукраински протестиращи обхванаха и други градове от източна Украйна.

В Харков и двете групи от демонстранти се обвиниха взаимно за избухналите безредици, преминали открито и в стрелба. Началото на безредиците беше поставено в нощта на 15 март, когато „Украиска правда“ съобщи, че проруски активисти щурмуват сграда в центъра на града с огнестрелно оръжие. В отговор на нападението членове на радикалната организация „Десен сектор“ се забарикадирана и взеха заложници в сградата на просветния център „Просвета“, уточнява РБК.

Задържани са около 30 души, които са отведени в районния отдел на украинското МВР. Задържаните нямат паспорти и тепърва ще се установява самоличността им. От заловеното оръжие ще се снемат пръстови отпечатъци.

С население от близо 1,5 млн. души Харков е вторият по численост град в Украйна след столицата Киев. 50% от жителите на града са украинци, а руснаците са около 40%. Това е в основата на нееднозначното отношение на местните към смяната на властта в Киев.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: