10 Септември, 2024 05:00 554 2

Девет души загинаха в катастрофа с военен хеликоптер в Салвадор

  • салвадор-
  • хеликоптер-
  • катастрофа-
  • загинали

Сред тях са шефът на полицията на страната и издирван за присвояване на милиони долари

Девет души загинаха при катастрофа на военен хеликоптер в Салвадор, предаде Ройтерс.

След тях са началникът на полицията в Салвадор и мъж, арестуван по обвинение в присвояване на много милиони долари.

Директорът на полицията Маурисио Ариаза е придружавал Мануел Кото, бивш шеф на кредитен съюз, обратно към Салвадор, когато хеликоптерът е паднал в района на Пасакина в югоизточната част на Салвадор, близо до границата с Хондурас, в неделя вечерта.

Кото, който е обвинен в присвояване на 35 милиона долара, е бил арестуван по-рано в неделя в Хондурас, след като се опитал да избяга към САЩ. Впоследствие той е предаден на салвадорската полиция.

Другите седем души, които загинаха при катастрофата, включваха трима полицаи, трима военнослужещи и служител на министерството на правосъдието.

Властите не съобщиха веднага какво може да е причинило катастрофата, но президентът Наиб Букеле призова за разследване в публикация в мрежата "Екс".

"Това, което се случи, не може да остане просто „инцидент“,“ написа той. По-късно той обяви тридневен национален траур, „за да покажем солидарността на салвадорския народ с починалите".


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Европеец

    2 0 Отговор
    А преди няколко дни имаше статия, че е новият млад президент построил затвори и вкарал всички в кауша..... А пък аз се сещам че никога не съм летял хеликоптер.....
  • 2 Когато Русия

    0 2 Отговор
    отстрани неонацистите от Русич от своите редици Украйна може да помисли за неофашистите в своите редици. Между другото, Фицо кога смята да изхвърли фашистите от Словашка национална партия
    от коалиционното си правителство?